Pup alleen laten als hij slaapt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katenhond2katenhond2

Hallo allemaal, ik krijg over 2 weken onze pup, een maltezer! Hij komt met 9 weken. Nu heb ik een vraagje. Ik moet onze kinderen brengen en halen naar school. Stel dat de hond dan ligt te slapen in de bench, laat je hem dan alleen? Of is het toch beter om hem dan wakker te maken en mee te nemen? Ik wil verlatingangst voorkomen dus ben benieuwd hoe ik dat het beste kan doen? 

Het is best vaak op en neer(ook naar clubjes enzo) hoe doen andere dit? Het is allemaal wel op loop en fiets afstand. 

Ik hoor graag jullie tips :) 

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik denk dat je pup dan eerst de bench ook nog moet aanleren, daar doen de meeste honden best een tijd over.

Dan zou ik liever een bench doen met het deurtje open, en een ruime puppy ren er om heen, dan heeft je pup nog wat ruimte.

 

Stiekem alleen thuislaten als hij slaapt dat is wel een risico, stel dat hij wakker wordt in een afgesloten bench, in paniek raakt dan kweek je juist een hond met verlatingsangst.

Zo'n klein hondje kun je toch ook makkelijk even meenemen, mandje op de fiets, of in een draagtas of zo als je lopend gaat.

Zo kun je verder rustig aan opbouwen dat hij goed alleen kan zijn.

 

 

honden page profiel katenhond2katenhond2

Ja precies daar was ik inderdaad ook een beetje bang voor maar ik wist niet of het voor problemen gaat zorgen als je hem wakker gaat maken, vandaar mijn vraag. Dus jij zegt, moet je naar school oid, dan even onder arm pakken (want dat gaat makkelijk, dat klopt) en meenemen ongeacht of hij slaapt of niet.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als je vaak moet is een buggy misschien ook een idee? Kan hij lekker doorslapen.

honden page profiel katenhond2katenhond2

Een buggy heb ik niet maar ik heb wel een fietsmand gekocht waar hij vrij beschutij kan zitten en slapen. (Klickfix Rixen en raul) 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Meenemen, goed voor de socialisatie. Maar kijk uit dat er niet een horde kinderen over hem heen komen, niets zo leuk als een pupje, zeker zo een mini. . Ook dat heel rustig laten wennenen heel goed begeleiden, een hond is geen speelgoed.. houd hem op je arm. Mijn hondje is iets groter dan een maltezer,  en was 2 kg toen ze kwam,( twee pakken melk,) ik schat dat je pup rond de 1,5 kg zal zijn, dus makkelijk om te dragen, zeker als er veel kindjes rondlopen is dit veilig voor de pup.)

En ik denk eerlijk dat je pup niet zal slapen als jullie rondlopen in huis in de ochtend na een lange nacht. En zo wel? Hij zal wel vaker ergens wakker van worden, geen probleem,

Volgende forumvraag: Pup blaft naar honden uit angst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^