Hoe vervoer jij je viervoeter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Hoi allemaal!

 

Denk dat ik weet een leuke topic voor jullie heb ;) !

 

Tegenwoordig heb je van alles om je hond mee veilig te kunnen vervoeren. Hondendekens, hondenstoeltjes, Bench en ga zo maar door.

Ik zelf vervoer mijn kleine viervoeter achter de bestuurders plek. Dan mag hij lekker onder de voeten ( plek ) liggen. Hij zit natuurlijk vast aan een lijn met een tuigje.

 

Zelf was ik ook benieuwd wat de veiligste manier is om je viervoeter te vervoeren…. Mocht er iets gebeuren… grote honden kunnen dan in de achterbak maar wat doen jullie met kleinere hondjes? wat gebruiken jullie?

 

Zelf heb ik gelezen dat een bench toch t veiligst is mocht er een ongeluk gebeuren…. Maar hoor t graag van jullie !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik heb een grote hond die past niet in een bench, ze zit op de achterbank in de gordels….

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ik heb een grote hond die past niet in een bench, ze zit op de achterbank in de gordels…. "

Hahaha ! Wat ziet t leuk uit haha! hp-shiny

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Wij hebben en autobench in de kofferbak staan. En voor kleinere afstanden die niet met de auto hoeven een fietskar.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn staat (!) op de achterbank, met zijn tuig vast aan een riempje in de autogordelgleuf. Tussen de voor en achterstoel een speciale autodeken, zodat hij niet tussen de stoelen door kan of van de bank kan vallen.

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Wij hebben zelf een autodeken die ook voorlangs loopt met een hondengordel die we aan het tuigje kunnen bevestigen. Hier zie je de autodeken, gordel zit dan natuurlijk te laag om hierop te zien. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

In een op maat gemaakte autokennel. Runar zit naast me op de passagierszetel als hij mee komt.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een (gecrashtestte) autokennel is eigenlijk de enige écht veilige manier om je hond in te vervoeren. Zowel bij grote als kleine honden. De maat van de kennel moet afgestemd worden op de maat van jouw hond zodat, mocht er ook een ongeluk plaats vinden, de hond niet een halve meter door de kennel schiet. Mijn honden worden dus altijd vervoerd in zo'n kennel. En als ik eens met een andere auto ga, dan zitten ze met een tuig en honden auto gordel (kort) vast op de achterbank. Ik laat ze dus absoluut niet op de grond zitten achter mijn stoel. Veel te gevaarlijk.

 

556394.jpg

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Een (gecrashtestte) autokennel is eigenlijk de enige écht veilige manier om je hond in te vervoeren. Zowel bij grote als kleine honden. De maat van de kennel moet afgestemd worden op de maat van jouw hond zodat, mocht er ook een ongeluk plaats vinden, de hond niet een halve meter door de kennel schiet. Mijn honden worden dus altijd vervoerd in zo'n kennel. En als ik eens met een andere auto ga, dan zitten ze met een tuig en honden auto gordel (kort) vast op de achterbank. Ik laat ze dus absoluut niet op de grond zitten achter mijn stoel. Veel te gevaarlijk.
  "

Helemaal goed, een kennel is hier niet aan de orde….ik heb niet zo,n grote auto…denk niet dat er iemand is die de hond op de grond laat zitten ? 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik vervoer ze op verschillende manieren, maar wel op de fiets.

 

Als ik auto zou rijden zou ik een bench kopen die niet in elkaar deukt bij een ongeluk.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Wat betreft dit soort autokennels, dat lijkt heel veilig. 4Pets Autobench Pro 22 Alles voor de huisvesting én het vervoeren van jouw  geliefde viervoeter! Maar ik vraag me altijd af, stel je auto wordt van achteren aangereden en zit in elkaar.  Dan is de kennel waarschijnlijk nog heel, maar hoe krijg je de hond er uit?

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Helemaal goed, een kennel is hier niet aan de orde….ik heb niet zo,n grote auto…denk niet dat er iemand is die de hond op de grond laat zitten ?  "

Ikke altijd gedaan ;) zelf leek t mij veel veiliger dan een auto stoeltje of zo’n auto dekentje…. 

Had t ooit trouwens wel echt een lange tijd geleden gelezen dat dat t beste is…. Omdat bij een botsing je hond dan niet snel uit kan vliegen… ( zit namelijk dan tegen je stoel eventueel) bij een deken kunnen ze meer lopen en kunnen ze overheen vallen bij grote botsing kracht…. Dat ook met t honden auto stoeltje. ( deze ging soms ook vanzelf los ) 

 

dus nu dit maar hij zit wel vast en kan niet te veel bewegen alleen liggen. 

maargoed t aller beste is zoals t hierboven is beschreven die autokennel op maat gemaakt t beste ja. Want die helpen zelfs als je om de kop gaat. ( had een artikel gelezen ) Nu heb ik een kleine hond en prima te doen met autokennel.


@Pascale, waar heb je die vandaan? Als ik t vragen mag? Zag laatst paar in animal center liggen en dan 3 maten maar neem aan dat t Beter is om t op maat te laten maken?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Wat betreft dit soort autokennels, dat lijkt heel veilig.  Maar ik vraag me altijd af, stel je auto wordt van achteren aangereden en zit in elkaar.  Dan is de kennel waarschijnlijk nog heel, maar hoe krijg je de hond er uit? "

Dat kan de brandweer heel snel.

honden page profiel DagmarDagmar

" Wat betreft dit soort autokennels, dat lijkt heel veilig.  Maar ik vraag me altijd af, stel je auto wordt van achteren aangereden en zit in elkaar.  Dan is de kennel waarschijnlijk nog heel, maar hoe krijg je de hond er uit? "

Als ik een ongeluk zou krijgen, zou ik vooral heel erg niet willen dat ze mijn hond(en) uit de kennels halen. Doe dat maar op een veilige en rustige plaats en laat de honden maar zitten. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

@Pascale, waar heb je die vandaan? Als ik t vragen mag? Zag laatst paar in animal center liggen en dan 3 maten maar neem aan dat t Beter is om t op maat te laten maken? "

Ik heb deze op maat laten maken bij Active Animals. Toevallig heeft een clublid (die dezelfde kennel had) helaas een tijdje geleden een auto-ongeluk gehad. Auto totall loss en er was bijna niets meer van over. Máár de kennel nog helemaal heel. Al zou die een 2e klap niet zomaar meer overleven. Gelukkig heeft het bedrijf al aangeboden om de kennel opnieuw in orde te maken. Zwaar balen voor diegene, maar wel een geruststelling dat de kennel dus echt een flinke klap aankan (grote bus achterop geklapt) 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

@Pascale : zat er een hond in tijdens het ongeluk en hoe was die er aan toe?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" @Pascale : zat er een hond in tijdens het ongeluk en hoe was die er aan toe? "

Gelukkig was de hond niet mee! 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Bij ons in de toekomst ook het plan om die kennels aan te schaffen. 
Maar nu helaas met de laadruimte en huidige auto niet mogelijk. 
Dus nu maar met deken en speciale gordel, die we kort houden. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Heel eerlijk? Inmiddels gewoon los op de achterbank bij korte stukken. Lange stukken gaat ie kleefteven bij mijn vrouw en die heeft wat dat betreft octopus armen. Lou(katje) gaat wel in carrier want die ken niet stil zitten.

 

Botty gaat ook in een kratje op de fiets maar daar wel een koepel op. Ligt meer aan de amazone ritjes op de fiets geplakt tegen Amsterdam dat die erop moet anders had die er niet opgezeten.

 

 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier ook een autokennel, zo'n zelfde idee als Pascale. Bevalt erg goed! Ik heb wel geluk dat ik een busje heb en dat het makkelijk past.

 

352588853_972012623906718_25869723358831

honden page profiel GittjeGittje

Sinds 2002 hebben wij geopteerd voor een Honda Jazz omdat in deze wagen de zitting van de achterzetels in theaterstand kunnen gezet worden.

Daardoor komt tussen de voorzetels en de achterzetels veel ruimte vrij en is de hond in zekere mate beschermd omdat, bij mogelijke botsing, zowel vooraan als achteraan een buffer de schokken bij een aanrijding voor een stuk opvangen.


honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou heeft een hekel aan autorijden raakt er helemaal gestrest door dus die gaat alleen mee als hij naar de dierenarts moet en dan gaat hij bij mij op schoot. Niet ideaal maar voor Balou wel het fijnste.

Ik heb zelf geen rijbewijs en reis meestal met de regiotaxi, Lotus gaat dan mee op schoot in een kattenreismand of bak van de hondenbuggy..

538098.jpg550510.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Sinds 2002 hebben wij geopteerd voor een Honda Jazz omdat in deze wagen de zitting van de achterzetels in theaterstand kunnen gezet worden.

Daardoor komt tussen de voorzetels en de achterzetels veel ruimte vrij en is de hond in zekere mate beschermd omdat, bij mogelijke botsing, zowel vooraan als achteraan een buffer de schokken bij een aanrijding voor een stuk opvangen. "

Alleen werkt het zo helaas niet. De hond kan ook geplet worden, het gebeurd vaker dan de stoel door de klap een heel stuk naar achter of naar voren schiet. Dan zou ik nog altijd een goede gecrastestte kennel neerzetten als er zo veel ruimte is. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als je stoel naar voren schiet moet je vaker onderhoud aan je auto doen yell

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Luna gaat gewoon in de kofferbak normaal gesproken. Daar ligt een oud hondenkussen in en zo'n speciale beschermhoes voor de haren. Dat gebeurt alleen bij korte ritjes, naar het bos of de oppas bijvoorbeeld (5-10 minuutjes). Als we langer moeten rijden, nemen we altijd de leaseauto van mijn vriend en dat is een stationcar dus dan krijgt ze haar tuigje om en die maken we met de korte lijn vast aan een van de haakogen in de kofferbak.

 

Voorheen had ik een cabrio zonder kofferbak of achterbank. Luna was toen nog een pup en toen moest ze wel op de passagiersstoel zitten voor die kleine stukjes. Daarvoor had ik een speciaal riempje met een gordelstuk, wat je dus gewoon als gordel kon vastklikken. Veel bekijks gehad als ik met open dak reed met een puppy naast me hp-shiny

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Luna gaat gewoon in de kofferbak normaal gesproken. Daar ligt een oud hondenkussen in en zo'n speciale beschermhoes voor de haren. Dat gebeurt alleen bij korte ritjes, naar het bos of de oppas bijvoorbeeld (5-10 minuutjes). Als we langer moeten rijden, nemen we altijd de leaseauto van mijn vriend en dat is een stationcar dus dan krijgt ze haar tuigje om en die maken we met de korte lijn vast aan een van de haakogen in de kofferbak.
 
Voorheen had ik een cabrio zonder kofferbak of achterbank. Luna was toen nog een pup en toen moest ze wel op de passagiersstoel zitten voor die kleine stukjes. Daarvoor had ik een speciaal riempje met een gordelstuk, wat je dus gewoon als gordel kon vastklikken. Veel bekijks gehad als ik met open dak reed met een puppy naast me  "

Oh wat heerlijk zeg! Oh wat vind ik dat altijd kei leuk om te zien! Honden in een auto met open dak helemaal mee te gaan in t muziek van hun baasje en ervan te genieten ! :D

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Oh wat heerlijk zeg! Oh wat vind ik dat altijd kei leuk om te zien! Honden in een auto met open dak helemaal mee te gaan in t muziek van hun baasje en ervan te genieten ! :-D "

Haha dank je! Het was ook super grappig, op een gegeven moment wist ze gewoon wanneer er een rotonde kwam of we moesten afslaan (zelfde route steeds naar de oppas) en dan ging ze uit zichzelf al tegen leunen zeg maar, zodat ze niet om viel hp-shiny

honden page profiel EviEvi 3 doggies

honden foto van Evi

Hey, de Mechelaar zit in een bench op maak gemaakt voor in de auto, de Beagle zit in een plastic Transportbench. Beide zijn dit gewend en zo aangeleerd, zeker handig want als de koffer open gaat kan je rustig en 1 voor 1 loslaten zonder dat er eentje er zelf direct uit springt

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Hey, de Mechelaar zit in een bench op maak gemaakt voor in de auto, de Beagle zit in een plastic Transportbench. Beide zijn dit gewend en zo aangeleerd, zeker handig want als de koffer open gaat kan je rustig en 1 voor 1 loslaten zonder dat er eentje er zelf direct uit springt "

Dat zeker! Zomaar uitspringen hou ik er niet van. Van pups af aan geleerd om te wachten op commando etc. Maarja snap zeker wat je bedoeld ! Stel voor commando Werkt niet door Idk wat ( je Weet maar nooit wat in t kopje zit ) dan is ie zomaar weg en kan t gevaarlijk zijn! 

honden page profiel EviEvi 3 doggies

honden foto van Evi

Vroeger zat de Beagle gewoon aan mijn voeten in de mand, maar na scheiding moest ze in de bench, nu terug samen en Mechelaar bijgekomen en zo beslist om toch voor elk een bench te doen, gelijke behandeling ????

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Op vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^