Hoe wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Zelf ben ik best Benieuwd hoe de meeste van jullie lekker op pad gaan met je maatje…. 

Wij zelf hebben afwisseling…. We lopen super vaak los… Meestal Doen we dit 1/2x per dag…. In de avond lopen we meestal richting dorp….. is drukjes vooral in t weekend… en dan kun je mega goed trainen! Ook lopen wij 1x in de week nr politie train veldje…. Dat is meer midden in het bos en heb je weer geen last van mega veel prikkels…. Dit is eig. Wat wij meestal Doen!

Af en toe pakken we rondje stad… dit vinden wij nog best pittig… maar dat is ons ding ;). 

Meeste honden eigenaren lopen eig. T zelfde standard rondje 3x per dag…. Ben eig. Benieuwd wat jullie Doen?hp-shiny

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zelf loop altijd los. De hond zit wel altijd vast aan de lijn, die kan niet los lopen want dan is ze weg.

 

Puck heeft verder een hekel aan wandelen.

We lopen hier veel in de wijk en met een redelijk temperatuurtje gaan we richting bos. Meeste van de tijd zit ze dan in haar wandelkarretje en daar geniet ze optimaal in, als ze wel loopt, dan is de tijd voor haar en mag ze overal optimaal snuffelen en loop ik op haar tempo.

We fietsen ook regelmatig als het lekker weer is, Puck zit dan achterop in een mandje. Hier en daar houden we een tussenstop met drinken voor mij en water Puck en heeft ze de ruimte om even lekker te snuffelen en hier en daar te plassen.

 

Het is een hondje die zich liever laat rijden dan dat ze zelf moet lopen. Met veel of lang wandelen doe ik haar geen plezier.

 

Ik denk dat ik zo'n 3 of 4 keer daags hier probeer te lopen. Tussendoor kan ze eens plassen voor aan de straat.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wij trekken altijd de natuur in. Er zijn binnen een straal van 25km een aantal bossen en heidegebieden waarin ik afwissel, en dat 2x per dag. 

Nu Nukka ouder wordt, maken we in de namiddag nog een extra rondje van huis uit, gewoon een blokje om, voor een snuffel en een plas. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Twee x per dag een lange wandeling, overal, 

polders bos enz…..de rest kerkrondjes, en de laatste plas voor het naar bed gaan, op dr eigen plekje, savonds in het donker niet meer langs de weg…..

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Vanuit huis loop ik zo het park in waar aan ik woon.  Dat is gedeeltelijk losloopgebied, vervolgens door naar het sportpark, waar we niet loslopen. Dan naar de geluidswallen, waar weer wel losgelopen kan worden.  (Op deze route komen we vaak konijnen tegen, maar Pepijn ziet of ruikt ze niet, heeft gelukkig geen jachtinstinct.)

We lopen ook veel 'door de wijk', geen vaste  routes, maar veel afwisseling, ook voor mij.

1e wandeling tussen 07.30 en 08.30 : een half uur.

2e wandeling: vanaf 11.00 : een uur.

3e wandeling : vanaf 15.30 : een half uur.

4e wandeling : vanaf 19.30 : 10 minuten à een half uur, afhankelijk van het weer.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik probeer de honden vaak afwisselende wandelingen te geven in de zin van los en aan de lijn. 

 

Ik werk 3 a 4 dagen per week dan zien de wandelen in de ochtend er standaard uit, rondje buurt aan de lijn van ca. 20 min

 

S middags achter langs 15 tot 20 min. 

 

En s avonds rondje park 40 min tot 60 min. Ligt er aan wat voor weer het is natuurlijk. Hier mogen ze los op stukken waar het kan.

 

Heb ik vrij of in de weekenden dan gaan we echt lekker naar bos waar ze los mogen of naar het voormalig Floriade terrein. Dat vinden ze heerlijk en heel soms kies ik voor een rondje door de buurt en dat kan ook soms wel een uur duren. 

 

Ik moet alleen uitkijken in de buurt met los lopen want er zitten ook katten en met name in het park zit 1 specifieke kat. En laatste wandelen van de dag is aan de overkant een plasje. Maylo heeft daar vaak niet eens zin in en staat voor de sier erbij. 

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Iedere ochtend als we wakker worden een rondje door het parkje ik de wijk, dat is een kort rondje van een half uur ongeveer. 

Dan eind van de ochtend de lange wandeling, meestal in het bos aan de 10 meter lijn met wat oefeningen met een dummy. 1,5 tot 2 uur. Soms door de wijk richting losloop veldje, dan kan hij meestal lekker spelen met andere honden. Wij wonen in een dorp/ stadje midden tussen de bossen en heide dus we kunnen steeds een andere wandeling doen als we er even voor fietsen (hond in de fietskar) of met de auto gaan. 

Eind van de middag mag hij mee met de overbuurman en zijn honden (4 stuks). Een uur meestal. Dat gaat niet snel (buurman is wat ouder) maar hij vindt het fantastisch en loopt dan super braaf mee. 

Voor het slapen nog even naar de overkant. 

Dat zijn de 'standaard dagen' als er overdag vanalles gepland is loopt het anders.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna wandelt niet meer zo, ze is al heel oud en maakt bijna alleen nog rondjes in de tuin.

 

Vroeger liepen we afwisselend een paar vaste rondes, we hebben achter bij het huis een klein parkje voor een klein plasrondje, en ietsje verder verschillende mooie routes door bosachtig gebied, met tussendoor ook velden.

 

410019.jpg

 

410231.jpg

410223.jpg

Maar ze maakte ook graag een rondje door de stad, waar veel geurtjes te ontdekken zijn.

En dan s avonds vlak voor het naar bed gaan alleen nog even een plasje in de tuin.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Leuke topic! 
 

Wij wandelen 3 keer per dag. 

 

De eerste wandeling doen wij heel vaak samen met onze goede kennissen die ook een hond hebben, een aussie. Die twee kennen elkaar van pup af en zijn ondertussen echte buddies geworden. Eerste 15-20 min is het playtime. Ze lopen inderdaad los en mogen zich helemaal uitleven. Daarna wandelen wij nog een toertje samen. Afhankelijk van de route, kunnen wij nog een kleine speelpauze in het park inlassen. 
Na zo'n wandeling is Oscar meestal uitgeteld. Als wij terug thuiskomen, dan is het "adieu, baasje!". Hij kruipt boven en nestelt zich in onze dressing waar hij volledig ongestoord kan uitrusten. De volgende 3,5 - 4 uur hoor en zie ik hem niet meer. 
 
Dan is het al tijd voor onze tweede wandeling. Als het niet te hard regent, dan trekken wij altijd de natuur in (verschillende natuurgebieden, bossen, meren, kleine rivieren) . Jammer genoeg, moet ik daar een auto voor nemen, want er is geen enkele bosje op wandelafstand van waar wij wonen. Daar hou ik mijn hond aan de lijn. Hij zal nooit weglopen (hij raakt eigenlijk in paniek als ik uit zijn radar verdwijn), maar de kans is groot dat hij naar de andere hond loopt, als wij er eentje tegenkomen. Ik neem dus geen risico. Bovendien zijn het officieel ook helemaal geen losloopgebieden. 
 
De laatste (kleine) wandeling is dan bijna altijd door de wijk. Geen vlotte wandeling, want Oscar wil dan vooral rondsnuffelen en rondhangen. Ik laat hem doen. wink
 
Al bij al zijn wij dagelijks zeker een uur of 3 - 3,5 buiten. In het weekend zelfs nog langer. 
 
Tot nu toe zijn wij nog maar enkele keren in een stad gaan wandelen. Een paar keer in de kleine stadjes. Het ging daar redelijk goed. 
Dan nog een keer in Leuven geweest. Het was meer stress dan plezier. Toevallig trok de carnavalstoet exact op die dag door de stad. Er waren enorm veel bezoekers natuurlijk. Wij moesten Oscar heel kort bij ons houden wat hij niet echt leuk vond. Maar uiteindelijk had ik zelf de meeste stress denk ik, want zo'n massa volk vind ik maar niks. 
Afgelopen weekend hebben wij beslist om toch nog eens met hem de stad in te trekken. Het werd dan Antwerpen. Ook veel volk, maar gelukkig niet zo veel zoals toen in Leuven. Maar toch ook niet echt een fijne wandeling, wel door een andere reden. Wij wonen op het platteland en ik merk dat hier (raar genoeg) redelijk veel mensen schrik van honden hebben. Bovendien wordt Oscar dikwijls als een staffordachtige ingeschat. Nou in Antwerpen was het een ander verhaal. Het stadsvolk ginder en ook massaal aanwezige nederlanders hadden blijkbaar veel minder schrik van honden... Tja, Oscar had er een groot succes. Ik moest maar 3 seconden links kijken, en rechts stond iemand al hem te knuffelen. surprised Zonder het eerst te vragen uiteraard. Onze hond vond het blijkbaar minder erg dan ik, hij genoot duidelijk van de aandacht en op het einde van de wandeling begon hij zelf hard naar de mensen rond te trekken, die volgens hem gepaste knuffelmateriaal waren, zo te verstaan. 
 
Nu heb ik dus eventjes genoeg van de grote steden, wij blijven maar liefst onze "routine" volgen.   

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Hier s ochtends een stukje dijk (keuze is linksaf of rechtsaf laughing) minuutje of 20 tot 25. Veel snuffelen en zeker aangelijnd want er zitten veel katten.

Eind van de ochtend een lange wandeling van 1 a 1,5 uur. Meestal los in diverse gebieden (in de uiterwaarden of diverse natuurgebieden in de buurt) maar ook aangelijnd op bijvoorbeeld landgoed Mariënwaerdt. 

Eind van de dag een korte wandeling aangelijnd of los, afhankelijk van waar we heengaan. 

 

In het weekend trekken we er vaak op uit en worden het wandelingen van 2 a 3 uur. Dat is echt genoeg voor de dag, korte plasrondjes nog maar verder niks meer nodig. 

 

Soms door de stad maar ik vind dat zelf minder relaxt en Saar heeft na een tijdje ook echt genoeg prikkels gehad en vind het dan wel goed geweest. We nemen haar wel mee naar de markt bijvoorbeeld of andere drukke situaties maar nooit te lang. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Hier wordt meestal 2 keer gewandeld. 's Ochtends is bijna altijd de lange wandeling, twee tot drie keer per week is dat tussen de 8 en 10km op een rustig tempo met een pauze tussendoor. Op andere dagen is het tussen de 3 en de 5 km. De tweede wandeling is op de dagen dat we lang hebben gelopen 's avonds pas weer, op andere dagen is het vaak 's middags.

De kortere wandelingen duren denk ik minstens zo'n anderhalf uur, voor de langere wandelingen zijn we soms wel 5 uur weg op het moment dat we tussendoor ergens gaan zitten en eten. Als het alleen lopen is doen we er zo'n 3 uur over.

Penny kan heel goed loslopen en is dus ook vaak los, maar aan de lijn vind ze het ook prima. Vanwege broedseizoen loopt ze nu veel meer aan de lijn (niet vanwege jachtinstinct want dat heeft ze niet, wel vanwege respect voor de regels en natuur en om een boete te voorkomen), dat is dan vaak een lange lijn van 10 meter.

De route probeer ik zo veel mogelijk af te wisselen, maar helaas heeft ze een hele sterke mening over welke plekjes wel leuk zijn en welke niet dus we lopen ook vaak dezelfde routes.

 

Tijdens het wandelen loopt ze meestal dicht bij me in de buurt, maar rennen vind ze ondanks haar leeftijd ook nog heel erg leuk dus dat doet ze ook elke dag. Aan het einde mag ze altijd met haar dummy lopen. Verder doe ik tussendoor regelmatig wat oefeningetjes met haar of strooi ik snoepjes die ze mag zoeken.

 

In de zomer lopen we meer. Penny is gek op zwemmen en in het water spelen en loopt als ze dat heeft kunnen doen ook een stuk vlotter en vrolijker mee. Dan doen we dus ook nog wel eens een extra ronde zodat ze kan zwemmen of breng ik haar met de fietskar naar het water toe

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het verschilt erg per ras en per leeftijd. Paddy is 9 en heeft niet meer zo'n behoefte aan uren wandelen. Ik loop meestal achter hem aan, hij aan de lijn. Soms is het een kort rondje met veel gesnuffel. Soms wil hij de stad uit om even los te lopen. Soms gaan we naar het bos. Het is allemaal op loopafstand van mijn huis.

 

Meestal gaan we een x of 5 per dag.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou kan door zijn hartfalen geen echte wandelingen meer aan, twee keer ongeveer twintig minuten lopen en dan nog twee plasrondjes vlak bij huis is genoeg voor hem.

557280.jpg557281.jpg

Met Lotus wandel ik wel al heb ik hiervoor geen vaste tijden het wisselt nog al eens en de duur van de wandelingen is ook wisselend. Nu en de herfst zijn de beste tijden van het jaar voor haar om te wandelen, Lotus kan niet goed tegen hitte en kou dan houd ik het bij korte plasrondes.

557282.jpg557283.jpg557284.jpg

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Hier 4x per dag.

3x korte blok van ong. 10/15 minuten en 1 lang blok van een uur.

mijn honden zijn 12 en 14 jaar oud.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Hier is het vrij wisselend, omdat Senán en ik veel reizen. Als we wel thuis zijn/ik gewoon naar school ga dan beginnen we de dag met een goede ronde van 45 minuten tot een uur. Dan in de middag nog ergens tussen de 30 minuten en de 1,5 uur (afhankelijk van hoeveel zin we beide hebben haha). In de zomer wil ik rond een uur of 21 nog wel eens een extra ronde van max. een uur doen.

 

2x per week wordt de ochtend ronde vervangen door een fietsronde van 8+ km of een dagje mee naar school.

Elke zondag wandelen we vrij kort. Dan is het wandelend naar het agility veld, de agility training zelf en dan weer wandelend terug. in de middag doen we dan vaak een korte ronde van 15 tot 20 minuten.

 

Een keer in de zoveel tijd wandelen we samen met vrienden. Die wandelingen kunnen oplopen tot een km of 20 (afhankelijk van het seizoen en hoeveel zin we hebben). Vaak lopen we daarna niets meer, behalve een kort plasrondje.

 

Waar we doordeweeks lopen is vrij saai. We hebben niet echt de mogelijkheid om naar het bos te gaan oid, dus dan lopen we veel in de buurt. Vaak wisselen we dan af tussen drie rondjes.

 

Voor Aedon is het vrij simpel en kort. Die krijgt bij mijn moeder een aantal keer per dag een kort rondje van maximaal een half uurtje. Door zijn leeftijd en gewrichtsklachten kan hij niet meer zo ver, maar lekker keutelen buiten vind hij wel nog heerlijk.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ken gelukkig maar weinig mensen in mijn omgeving die standaard 3 x per dag hetzelfde rondje lopen. 

 

Zelf val ik daar ook niet onder. Hier geen vaste tijden waarop we iets doen. Ik wil geen honden die rond een bepaald tijdstip zitten te zeuren om hun wandeling. En met mijn werk is dat ook niet mogelijk ivm erg onregelmatige diensten. 

 

Op dagen dat ik avonddiensten draai gaan we s ochtends lang wandelen, meestal aangelijnd en dan alleen los op overzichtelijke plekken. Meestal een wandeling van zo'n 1 a anderhalf uur. Dan voor mijn dienst nog met beide honden een stuk aan de fiets. De jongste hond fietst van +-10 km. De oudste +-4 km. Dan breng ik ze voor mijn dienst naar mijn moeder die er vaak s avonds nog een klein rondje mee loopt. 

 

 

Als ik ochtenden werk wandel ik voor mijn werk ik klein rondje door het bos hier tegenover van zo'n 15 minuten. Dan hebben ze hun behoefte gedaan en dan ga ik maar m'n werk. Dan ben ik meestal tussen 12 en 2 weer thuis, en dan doen we een grote wandeling door de bossen, of ga ik met ze hardlopen of bikejoren. Zelfde schema ongeveer voor gebroken diensten.

 

 

Op vrije dagen verschilt het. We trainen 3 a 4 keer in de week IGP en vandaag is zo'n dag. Vanmorgen hebben we een uur gewandeld door het bos, maar de rest van de dag doen we dan vrij weinig omdat de training intensief is. 

 

 

Gemiddeld genomen gaan mijn honden toch wel 6 x per week naar het bos. Ik woon in een heel bosrijke omgeving dus de bossen wisselen we af. En zijn ze tussen de 2.5 a 3 uur per dag buiten in beweging, en dat is exclusief de uren dat ze buiten zijn tijdens het speuren en IGP. S avonds vaak een snuffel wandeling. 

 

 

Maar er zijn ook dagen dat we zo'n 20 km wandelen tijdens 1 wandeling. Als dat zo is doen we de rest van de dag niets meer. 

 

 

Ik heb een tijd terug eens een schema bijgehouden op mijn telefoon van wat we gedaan hebben kwa wandelingen in mijn weekje vakantie. Zal ik hier eens delen. Dat schema was dus van die week. En verschilt altijd. 

 

 

Maandag 6 maart

08.00 u: 8 km gewandeld beide honden 

S middags: beide honden bij mijn moeder ivm dagje weg.

20.00 5 km gewandeld met een vriendin en haar hond

 

Dinsdag 7 maart

11.00 u: 17 km gewandeld met een vriendin. 

21.00 u: snuffel ronde. 

 

Woensdag 8 maart

08.00 u: 5 km gewandeld beide honden. 

13.00 u: Willow 5 km gefietst, Kahlúa 5 km gefietst

S avonds IGP club met Willow

 

Donderdag 9 maart

09.00 u: 4 km snuffelronde met de honden 

13.00: blokje om 

17.00 IGP speuren beide honden.

 

Vrijdag 10 maart:

S ochtends: IGP club met Willow 

S middags: 5 km bos beide honden

S avonds: IGP speuren beide honden.  

 

Zaterdag 11 maart:

S ochtends: 8 km gewandeld beide honden

S middags: IGP met Willow

S avonds: snuffelronde met Kahlúa 

 

Zondag 12 maart:

S ochtends: IGP speuren beide honden

Verder rust dag, korte plasrondes gedaan

 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Op vrije dagen wandelen we eind van de ochtend/begin van de middag een lange wandeling van 1-2 uur, voor de rest doet Remi haar behoeftes in de tuin. We woonden eerst op plekken dat als we al kort gingen wandelen, dat alleen hetzelfde pad op en neer was (we woonden afgelegen) en dat vond ze 3x niks, om hetzelfde stuk weer terug te lopen. En dit ritme is er gewoon in gebleven. Ook omdat ze gaan wandelen eigenlijk gewoon associeert met lang wandelen ondertussen, dus moppert ze wat omdat ze het dan weer te kort vindt tongue-out Met de ene lange wandeling is ze de rest van de dag rustig en veel aan het slapen; luie hond, luie baas cool

Op stagedagen laat ik haar lopend met fiets aan de hand uit tot ze gepoept en paar keer geplast heeft (ze markeert), meestal doet ze dat al binnen een paar honderd meter, en dan gaat ze achterop voor 20km, en ik haal haar aan het eind van de  dag weer op. Wat de oppas met haar doet? Volgens mij meestal wel uitlaten; de oppas is vooral voor haar verlatingsangst, en ze kan wel een dag een lange wandeling overslaan. Dit merk je dan wel de dag(en) er op, wordt ze hyper, maar ik vind het niet erg als ze haar niet lang uitlaten. Remi laat toch wel dan vanzelf weten dat ze meer wil desnoods.

Op mijn werkdag als gastouder gaat ze een klein rondje wandelen tegenwoordig. Eerst liepen we een groot rondje met oppaskindje in de wandelwagen, maar zijn ritme qua slapen is anders en hij kan tegenwoordig lopen, dus een groot rondje lukt nu vaak niet meer, omdat de kleine ook zelf wil lopen, en al wordt hij wel steeds vlotter, hij is maar 13 maanden dus nog erg korte beentjes, lol. Remi vindt dit niet helemaal fijn, zou liever zelf bepalen hoe we lopen (ipv aan de flexi zit ze aan een heupgordel zodat ik mijn handen vrij heb), maar ze pikt het wel. Aangezien deze werkdag altijd op een vrijdag is, maak ik het weer goed in het weekend.

 

Ik heb geen rijbewijs, en Remi kan slecht loslopen (luistert best aardig, maar een kreng naar andere honden foot-in-mouth), dus we lopen eigenlijk alleen in onze woonplaats, en aan de lijn. Remi loopt altijd dan aan de flexi, en ik laat haar dan een soort van 'vrij', als in, ze mag zelf weten waar ze heen lopen en hoe. Ik heb wel het laatste woord. Als ze het rondje te groot maakt stuur ik haar richting afslagen richting huis, en als ze de zoveelste ondergrondse container langs wordt ik het ook wat zat en houdt haar dan bijvoorbeeld kort. Op die manier wandelen we meestal minstens een uur. Met regen kapt het zelf al snel af; laatst stonden we toen met 20 minuten denk ik weer binnen? Toen ik nog geen stage liep en mijn werk nog niet goed liep, en ik veel vrij was, liepen we soms zelfs wandelingen van 3 uur. Maar ik trek dat nu niet echt meer met 46km fietsen op stagedagen een paar keer per week. En Remi is ondertussen ook alweer 7 jaar, maar denk dat het voor haar nu eerder gewenning is; als we weer op zouden bouwen zou ze langer wandelen wel weer leuk vinden denk ik. Maar ik dus niet, helaas pindakaas tongue-out

Remi loopt wel eens los als we bij mijn ouders zijn. Ze wonen op een steenworp afstand van het strand, en hun reu is ook niet echt een lieverd naar andere honden, dus mijn moeder wandelt al voor 7/8 uur wanneer het strand nog zo goed als leeg is. Vanwege goed overzicht laat ik Remi dan wel los, en lijn haar ruim van tevoren aan als ik een hond in de verte zie. Mijn moeder gebruikt een balletje om hun honden van andere honden af te leiden, maar Remi vindt die niet interessant genoeg... Dus ook al zijn het nog stipjes, zodra ik Remi ook maar een beetje zie kijken, en dat is meestal al op grote afstand, doe ik haar vast. Ze gaat stilstaan, staren en soms zelfs al met staart en alles omhoog al meer richting de hond, maar nog op genoeg afstand laat ze zich wel gewoon meteen nog terugroepen, dus dan maar alvast vast. Ze is geen kreng naar iedere hond, maar wel vaak genoeg dat ik het niet uitlok, vooral omdat ze zich extra 'mans' gedraagt met mijn ouders honden als haar back up. Denkt ze. Zo gedraagt ze zich in ieder geval; een veel grotere mond als we met hen samen lopen naar andere honden toe hp-frusty

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Ik maak in de week 2 grote wandelingen en 1 kleinere waarvan voorlopig meestal de eerste een groot stuk onaangelijnd. De eerste grote wandeling is meestal langs het strand en in de duinen, bij de tweede kan het alle kanten opgaan. Alles samengeteld zie ik op mijn GSM dat ik aan ongeveer 10 km per dag kom.

Soms denk ik dat ik mijn wandelingen beter wat korter zou maken voor mijn (soms overprikkelde) puber, maar door wat verder te gaan kom ik in een mooiere omgeving, kan ik meer variëren en wordt het voor ons beiden minder saai.

Enkel de laatste (avond)wandeling om 20 uur is echt standaard, gewoon het blokje om.

 

Tijdens het weekend nemen we meestal één dag de auto om een andere omgeving (vaak een bos of ander duingebied) op te zoeken en dan kan de wandeling wel eens meer dan 10 km zijn. Meestal aangelijnd dan met een lange flexlijn.

 

Aangezien ik mijn puber enkel 'los' vertrouw als er wat afstand is met andere honden (anders stormt ze erop af om te spelen), laat ik mijn wandelingen ook afhangen van het weer en de seizoenen. Vanmorgen hebben we echt lang en rustig kunnen doorstappen op het strand, want blijkbaar moeten andere honden niet gelost worden op het strand eens de wind harder dan 4 beaufort blaast, haha. We hadden het strand voor ons alleen, wat zalig is, want andere honden en vooral het er niet heen mogen zorgen vaak voor stress. Met de paasvakantie en de zomer in aantocht is het nog meer genieten van zo'n eenzame momenten, want geleidelijk aan wordt het hier steeds drukker met toeristen waarvan er ongelooflijk veel een hond bij hebben.

 

Eens het toeristisch seizoen echt is aangebroken zal er enkel nog aangelijnd mogen gewandeld worden, want dan is er veel meer controle (zelfs de lengte van de riem die je mag gebruiken op bepaalde stranden is vastgelegd in mijn kustgemeente). Tijdens de kalmere wintermaanden is er een soort gedoogbeleid (hoop ik). 

 

Jullie hebben veel meer losloopgebied hé in Nederland. In België kennen wij vooral "hondenspeelweides", gebieden waar je echt onaangelijnd mag wandelen zijn zeldzaam.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Ze lopen hier een of twee keer per dag los. Nu zomertijd is ingegaan, kunnen we weer twee keer. Odin heeft minder beweging nodig dan Tex, dus die loopt minder.

 

De dag begint met een half uur/drie kwartier loslopen. Tussen de middag laat ik Odin even plassen, en ga ik aangelijnd op pad met Tex. Vaak een uur. We trainen dan, doen oefeningen en werken aan zijn reactiviteit. 'S avonds gaan we weer op pad en lopen ze weer ruim drie kwartier los. Voor het slapen gaan even 10 minuten plassen en weer terug. 

 

Sinds ik meer losloopwandelingen heb ingelast zijn beide honden meer voldaan. Ik heb kilometers lange kustlijn tot mijn beschikking. Vroeger ging ik naar losloopgebieden met alleen maar gezeur en associale honden. Nu ik gewoon eieren voor mijn geld kies, lekker de kust afloop en (letterlijk ;) ) geen hond tegen kom, zijn mijn honden gelukkiger en meer voldaan. Genoeg te snuffelen. Ik investeer meer tijd in kijken wat mijn honden nodig hebben in plaats van die onbeperkte aangelijnde wandelingen. Dat Tex nog een uur aangelijnd loopt is puur voor training. Voor Odin heeft het 0,0 toegevoegde waarde. Hij kan het als de beste, maar hij struint gewoon liever. 

 

Met Odin speur ik 1x per maand. Hij vind het leuk, maar is niet super fanatiek. Dat is prima zo. Met Tex wil ik een keer per week gaan speuren. Die heeft werk nodig. Daar heb ik afgelopen half jaar door omstandigheden te weinig tijd voor gehad. Nu gaan we weer volle bak aan de slag. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Op werkdagen één keer per dag een lange wandeling van gemiddeld anderhalf uur. 

Dan altijd wel ergens heen waar ze los kunnen, en lekker hun gang kunnen gaan. (zandverstuiving, veluwemeer, spijkbos, zandenbos etc, daar mogen ze overal los)

Als ik vrij ben ook vaak met mn vriendin met haar honden samen, dan kunnen ze met een roedeltje van 4 honden heerlijk met elkaar oplopen.

Op vrije dagen vaak ook halve dagen weg, dagjes uit, op afwisselende plekken wandelen.

Op vrije dagen ga ik vaak ook 's ochtends 3 kwartier hier om het stadje en langs de haven wandelen, dat is gewoon een rustige wandeling waar ze grotendeels aan de lijn moeten.

 

Het uitlaten om behoeftes te doen, dat is alleen 's ochtends en 's avonds even 5 minuten dijkje op en neer lopen.

Verder kunnen ze overdag hier hele dag naar buiten, en als ze moeten plassen doen ze dat tegen de bomen in de houtwal.

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

4x per dag, smorgens, 2x in avond en smiddags een wat langere wandeling. Drie a vier keer per week naar het bos waar die los kan anders breekt ie echt de boel af. Gaat ie niet naar het bos? Doen we zoek spelletjes thuis. Mijn hond raakt overprikkeld van niks doen met die neus yell

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Wie herkend deze trouwens? Rot weer en blokje om de kerk... niet VOORUIT te branden!! Bos of strand met windkracht 8, sneeuw, hagel en mega regen... niks aan de hand en ook nog langer willen wandelen?

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Super leuk om verschillende wandel routines te lezen! Zo heb ik geleerd dat in België helemaal anders is! Dan boffen wij met super veel los gebieden hier…. :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Wie herkend deze trouwens? Rot weer en blokje om de kerk... niet VOORUIT te branden!! Bos of strand met windkracht 8, sneeuw, hagel en mega regen... niks aan de hand en ook nog langer willen wandelen? "

Hahaha!

Ook bij mooi weer heeft ze geen zin in een blokje om de kerk. Saaaaaaaaaaai! hp-wink

Maar bos, strand, hei, berg, sneeuw, storm, wind, zeikweer: jieeeeeepie! hp-shiny

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wij wandelen 4x per dag.

 

Vaak laat ik de dames zelf kiezen waar we heen gaan en dat is voor hun vaak wel dezelfde ronde door de wijk van een halfuurtje. Wij wonen heel groen, waardoor het niet echt door de wijk voelt.

 

Als ik smiddags uit werk kom gaan we vaak naar de "autosloperij" dat is een stukje door de polder met aan de andere kant een bosstrook. Dit is altijd lekker rustig wandelen en ook de enige plek waar Maybe veilig van de lijn kan als er niemand is, of we gaan lekker naar het bos en soms blijven we ook gewoon lekker thuis om te wandelen. Net waar we zin in hebben.

 

 

De ronde voor het avondeten is eigenlijk vaak mee naar de schapen en dan even stoom afblazen in het bos wat er naast licht en de laatste wandeling voordat we naar bed gaan is een rondje door het park van ongeveer een 15minuten.

 

Ze vinden het heerlijk om het vertrouwde rondje te lopen. Maybe vind het ook heel leuk om door het centrum te lopen, maar voor Tess zijn dit eigenlijk vaak te veel prikkels, waardoor we dat eigenlijk nauwelijks doen. Maandag mag ze wel eens mee naar de markt en vaak mag ze ook even mee naar de boerenbond, vind ze helemaal geweldig haha.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^