Senior hond en puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Nogmaals super bedankt iedereen, echt hele fijne en nuttige antwoorden.

 

Eigenlijk heb ik op basis van wat ik hier allemaal lees toch besloten om te wachten en dat waarschijnlijk echt tot Penny er niet meer is. Ik zal mijn eigen behoeftes daarvoor even opzij moeten zetten, maar kan dan nog wel volop genieten van de laatste jaren (hopelijk) met haar samen. Ze verdient echt alle aandacht, tijd, geduld en liefde die ik kan bieden en ik ben bang dat als ik het wel doe één van beide daar onder zal leiden, zeker nu Penny nog zo veel energie heeft en nog zo veel kan.

Mogelijk denk ik er anders over als Penny verder verouderd en aan lange uitstapjes geen behoefte meer heeft waardoor aandacht verdelen makkelijker wordt, maar ik denk dat dat nog lang niet het geval is.

 

Aanmelden op wachtlijsten is inderdaad wel een goed idee. Ik durfde dat eerder niet zo goed omdat ik bang was dat steeds weer een pup weigeren omdat de timing niet goed is een slechte indruk geeft, maar als ik de reacties hier lees valt dat wel mee.

 

Over de verre toekomst maak ik me trouwens geen zorgen. Zoals Pascale al had geschreven, zal de hond echt mijn eerste prioriteit worden en zal ik mijn hele toekomst om de hond heen bouwen. Sowieso ben ik niet van plan ver weg van mijn ouders te wonen omdat de omgeving waar ik nu woon voor een hond echt ideaal is en ik daarnaast mijn ouders erg belangrijk vind, maar mochten zij niet meer kunnen oppassen zal ik daar ook wel weer een oplossing voor vinden.

Ik gun honden ook een geweldig leven en ben me er volledig bewust van dat als je een hond neemt je ook verantwoordelijk bent voor het leven (en dus ook het plezier) van die hond. Als ik niet zo dacht deed ik ook geen wandelingen van 3 tot 5 uur omdat Penny het ondanks haar leeftijd nog steeds heel leuk vind.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat klinkt als een goed doordacht besluit.

Geniet van Penny en jullie tijd samen, en de juiste pup komt er wel op het juiste moment. hp-heart

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenfokker Sint-Oedenrode
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^