Hoe vermaken jullie je in het weekend?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Wij gingen wandelen in een bos bij Brugge. Ik denk eerlijk gezegd niet dat er nog stukjes bos bestaan in Vlaanderen waar het niet ontzettend druk is tijdens het weekend, we hebben echt minder ruimte dan in Nederland, maar wel overal honden.
 
Wij spraken af met vrienden met een bevriende pup. Onze pups (7 en 8 maanden) wandelden relatief goed samen, in het begin werd er wel getrokken naar elkaar, als de mijne wat achterbleef trok ze meer dan wanneer ze net voor de andere pup mocht wandelen, dus daar hielden we rekening mee.
 
Vervolgens op een terras, waar het krioelde van de honden, iets gedronken, op mijn vraag pups elk aan andere kant van de tafel, omdat ik graag rust heb als we aan tafel zitten, ook al is het maar om iets te drinken. Ik had 2 botjes mee, eentje om mijn hond mee bezig te houden, eentje dat ik voorstelde om aan de andere hond te geven, maar dat mocht niet want ze krijgt blijkbaar diarree van (alle) botjes.
Vervolgens haalde m'n vriendin een appel uit en begon ze die in brokjes te voeren aan haar hond. Die at de brokjes soms maar half op, waardoor de grond onder de tafel op den duur bezaaid was met stukjes appel aan haar kant. Mijn hond verloor ineens de aandacht voor haar botje, kroop wat dichter richting andere pup onder tafel en begon ineens lelijk te grommen op een manier die ik nog nooit meegemaakt heb. Ik hoorde mezelf al zeggen 'dat doet ze anders nooit', (hét cliché-), en ik wist eigenlijk echt niet hoe het kwam. Tot ik ineens de niet opgegeten stukjes appel zag liggen op de plaats van de andere pup, waar de mijne niet bij kon.  Ze kent een appel, ik geef er ook bijna dagelijks eentje in stukjes, zou ze gedacht hebben dat het haar appel was, vandaar dat gegrom?
 
Ik heb hier elders nog maar verkondigd dat ze nog nooit baknijd vertoonde, maar ik heb natuurlijk geen ervaring met andere honden en hun eventuele voertjes. Heb me er het hoofd al over gebroken waar dat vervaarlijk gegrom ineens vandaan kwam, maar aangezien het later op het vervolg van de wandeling niet meer voorkwam denk ik dat het de appel moet geweest zijn. Hoe had ik daar moeten op reageren? Of was het gewoon niet verstandig aan 1 hond stukjes appel te geven en aan de andere niet? "

@ sorry off topic..

 

Marie, het is wat handiger om zulke vragen in je eigen topic te stellen.

Maar goed, dat gegrom van jouw hond kwam ongetwijfeld door de appel. Misschien niet eens door de stukjes die daar lagen, maar gewoon het feit dat zij ook appel wilde. Dat was niet zo handig van die vriendin, maar ook het botje wat jij aan jouw hond gaf is niet zo verstandig. Nu tolereerde de andere hond jouw hond met kluif, maar ook dat kan fout uitpakken. Het is allebei of allebei niet. Ben zelf helemaal geen voorstander van kluiven geven wanneer honden zo dicht bij elkaar liggen, vaak willen ze toch wat de ander heeft. Maar dat is ook uit eigen ervaring dat samen kluiven überhaupt geen succes is. 

Appeltje zou geen probleem moeten zijn,  maar dan wel gedeeld uiteraard.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk eerlijk gezegd niet dat er nog stukjes bos bestaan in Vlaanderen waar het niet ontzettend druk is tijdens het weekend
 

Vervolgens op een terras, waar het krioelde van de honden
Mijn hond verloor ineens de aandacht voor haar botje, kroop wat dichter richting andere pup onder tafel en begon ineens lelijk te grommen op een manier die ik nog nooit meegemaakt heb. 

Ik woon zelf in Vlaanderen, en gelukkig zijn er nog wel rustige plekjes te vinden. hp-shiny Maar niet in bossen met bewegwijzerde routes, grote parkings, horeca vlakbij, enz. daar is het steeds erg druk. Je moet dus zoeken naar 'bescheiden' plekjes. hp-smile

 

Wat dat voeren op het drukke terras betreft: niet doen. De setting is er niet naar (drukte, weinig afstand en controle) om daar honden lekkernijen te gaan voeren die ze dan ook nog es laten liggen. Dat zorgt voor wrevel en daar komen veel te snel ongelukken van. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Wij gaan op zondag vaak richting Veluwe en lopen daar de niet standaard paaltjes routes. We maken ze vaak zelf met een route app, eten en drinken mee voor onderweg en gaan. 

Zaterdag is om de week het mantrailen, daar is Saar moe en voldaan van dus dan volstaat een rondje op de dijk erbij en een beetje rommelen in de tuin. De zaterdag dat er geen mantrailen is vullen we wisselend in. Soms een rustdag voor Saar, soms samen naar de markt, soms naar familie en vrienden waarbij ze meegaat. 

Er wordt door de week genoeg met haar gewandeld dat de activiteiten waarbij ze in het weekend niet meekan (museum bezoek, uitgebreid uit eten, wijnproeverij etc) ook kunnen. Met haar kunnen we in de buurt ook rustig wandelen op zaterdag op bepaalde tijden en gebieden. Daarna gaan wij onze activiteit doen en gaat zij op de bank of op bed liggen. Komt daar dan heel lief slaapdronken vanaf als we weer thuis komen. 

Losloopgebied vermijd ik in het weekend wel en bepaalde wandelingen die door de week wel gaan doe ik in het weekend niet omdat het niet altijd even ontspannen is voor mij. Saar doet het prima, luistert goed en is loslopend okee met andere honden. maar ik merk aan mezelf dat ik dan heel erg 'aan' sta door eerder genoemde mountainbikers, paarden en ook andere loslopende honden. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Slochteren...nooit drukte heb ik meegemaakt, kom zelden iemand daar tegen...of het is de namiddag wel druk is, geen idee.... "

Ik ben er gistermiddag met mijn dochter, kleinzoon en hond Loca geweest maar toen was het echt wel druk, veel honden, gelukkig is Loca heel sociaal.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Onverwacht ben ik gisteren met mijn dochter, kleinzoon en hond Loca naar het Slochterbos achter de Fraeylemaborg geweest. Ik was blij dat ik Lotus niet mee had genomen, het was erg druk en er waren veel honden. Het is een heerlijke plek om te wandelen maar met een kleine hond kun je er beter niet op een mooie zondagmiddag heen gaan.

Maar we hebben genoten.

555239.jpg

 De Fraeylemaborg.

555236.jpg

Loca de hond van mijn dochter.

555237.jpg

Loca verliest mijn kleinzoon niet uit het oog. Ze word helemaal onrustig als hij in haar ogen te ver weg gaat.

555238.jpg

Als de dood was ze voor deze brug waar auto's onderdoor rijden. Maar uit beschermingsdrang naar mijn kleinzoon die verder op de brug stond overwint ze haar angst en sluipt ze de brug over.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Gaan jullie gewoon de wandelgebieden in samen met alle andere weekendmensen? (Druk!)
Of doen jullie wat anders?
 
 
  "

 

Ik werk ook veel weekenden, dus ik ben vaak doordeweeks vrij. laughing

Dat is op zich fijn, want dan is het overal veel rustiger als je doordeweeks ergens heen gaat.

In de weekenden dat ik wel vrij ben, ga ik nooit naar drukke wandelgebieden.

Maar gelukkig is hier in de omgeving (Noord Veluwe) genoeg bossen en hei waar ik overal de weg ken, en geen paaltjes hoef te volgen, en dus ook de rustige plekken ken.

En de populaire dingen zoals wythemerplas etc wel eens door de weeks in de ochtend of zo, dan is het rustig.

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Hier in de buurt is het met mooi weer ook altijd wel druk in de wandelgebieden,  met slechter weer is het heel rustig en kom je eigenlijk altijd dezelfde mensen tegen die ook gewoon hun hond in de regen uitlaten. 

Soms heb ik zelf niet zo n zin in de drukte en dan ga ik op een rustige tijd, sochtends vroeg of onder etenstijd. 

Wij gaan soms in het weekend wel naar een ver bos en dan kun je wel makkelijker naar een rustig gebied gaan.  

Wij gaan ook regelmatig mennen in het bos met de paarden en de honden gaan dan mee op de wagen, vinden ze fantastisch. 

Ook gaan ze in het weekend best vaak mee op bezoek bij familie etc. 

Of we gaan bezig in de moestuin en dat vinden ze ook heerlijk, lekker buiten liggen. Behalve de pup dan die heeft nog niet voldoende rust om gewoon lekker in het zonnetje te gaan liggen.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

In het weekend is het net als alle andere dagen. Ik,heb geen auto, dus ergens naar toe is geen optie., nee hoor helemaal niet zielig. Als je het niet gewend bent, mis je het niet zeg ik,altijd maar.  Wel op zondag fun training, maar ja op donderdag ook een training, dus dat is niet specifiek voor het weekend,

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Wij hebben toevallig een bosje ontdekt wat enkel in trek is bij mountain bikers maar voor de rest vrijwel verlaten (bos verder weg stonden parkeerplaatsen helemaal vol).

Wij gingen toen toevallig rond een uur of 5 en daar was het op zondag echt heel rustig. Dus wellicht is rond etenstijd een idee? En dus idd goed zoeken naar een bos met geen "duidelijke" parkeerplaats en wat kleiner. 

Dat gezegdhebbende, wij gaan altijd in het weekend want hebben allebei een kantoorbaan en het weekend is onze enige mogelijkheid om er lekker op uit te gaan. Dus ja dan is het soms (behalve pas ontdekte bosje) heel druk, maar flux kan gelukkig goed met andere honden en gaat er niet van door. Vind het wel altijd een stuk minder relaxed, qua opletten. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Rond etenstijd kan een idee zijn, maar nu je richting winter gaat natuurlijk niet meer.

Na zonsondergang en voor zonsopkomst mag je het bos niet in.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Wandelingetje van 35km over de Hoge Venen vanuit Eupen.

555319.jpg

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Wandelingetje van 35km over de Hoge Venen vanuit Eupen. "

35km een wandelingetje 

Prachtige kleuren zeg! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Oud en nieuw op Texel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^