Slaapkop of een vroege vogel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

534407.jpg522626.jpg     Ik heb een echte bedhond, de allergrootste maat bed, zelf vind ze het soms te klein...laughing    een hele vroege vogel, maar wel een grote slaapkop, daar moest ik wel aan wennen...Bams was dat niet, geen bedhond en helemaal geen slaapkop....

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  Ik lees ook wel eens over pups die zodra ze slapen naar hun bench of mand gedragen worden. Hoe dan..? Als ik dat deed bij mijn pups dan zouden ze gelijk denken dat het tijd is om te feesten. "

Dat zie ik bij me ook niet gebeuren! Zelfs als de pup/hond in zijn diepste slaap is, die schiet toch wakker als je hem vastpakt en dan noch probeert te verplaatsen, hé! undecided

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"      Ik heb een echte bedhond, de allergrootste maat bed, zelf vind ze het soms te klein...    een hele vroege vogel, maar wel een grote slaapkop, daar moest ik wel aan wennen...Bams was dat niet, geen bedhond en helemaal geen slaapkop.... "

Haha! Heerlijke foto's van Ogin !! hp-heart

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Lara, leuk topic van je...laughing    ik lees hier ook dat het toch vaak aan de baas ligt, of de hond vroeg is of een uitslaper is....haha, misschien van de winter eens wat langer blijven liggen en dan niet reageren als Ogin mij wakker maakt.....laughing  wie weet draait ze zich dan ook om en kruip weer dr bed in, hahaha.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Het ‘hielp’ ook dat ze vanwege hormonen na de loopsheid veranderde in een erg rustige hond (at ook amper dus misschien ook geen energie daardoor) en op een van de ergste dagen uitsliep tot 14.30u. 

Klopt! Hormonen spelen ook mee. Dat merk ik ook bij Oscar. Als pup sliep hij langer en rustiger dan nu in zijn puberteit.  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  Waar ik dan weer geen voorstelling van heb is een hond die je ‘s avonds niet wakker kan krijgen!? 

Hihi, het is dus perfect mogelijk.. Toen Roy nog jong was, als wij eens wat laat thuis kwamen, dan deed hij nog de moeite om op te staan en naar ons te lopen. Maar toen hij al senior was.. zelfs dat werd hem te veel. Hij deed gewoon zijn ogen open (soms maar een), een kort blafke vanuit zijn slaapplek.. en hij draaide zich om om verder te snurken.. 

Maar Roy was sowieso enorm op zijn rust ingesteld. Bij het bezoek met kinderen verstopte hij zich meestal boven in onze slaapkamer. Al die drukte was hem te veel.. 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Lara, leuk topic van je...    ik lees hier ook dat het toch vaak aan de baas ligt, of de hond vroeg is of een uitslaper is....haha, misschien van de winter eens wat langer blijven liggen en dan niet reageren als Ogin mij wakker maakt.....  wie weet draait ze zich dan ook om en kruip weer dr bed in, hahaha. "

De reu van mijn ouders is ook al vroeg klaar voor actie, en als hij in de slaapkamer mag logeren eens, reageert hij bij elke draai van mijn ouders met gekwispel, en de eerste draai na een uur of 6 ofzo ook met een natte neus in hun gezicht, maar hij krijgt dan wat gemopper wanneer ze het nog te vroeg vinden, en dan gaat hij berustend terug naar zijn mand, en houdt het op gekwispel elke keer wanneer hij denkt dat het mogelijk eindelijk zover zal zijn; vaak logeren op de slaapkamer mag hij dan ook niet, haha! Op zijn mand beneden wacht hij gewoon tot mijn ouders op zijn, maar dit is nooit later dan 8u. Hij slaapt overdag ook altijd licht.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Saar doet hier ook gezellig mee met ons wisselende ritme. Laatste rondje is alleen plassen, de tuin nog 1 x rond om te checken of er nog katten geroken kunnen worden en dan naar het hek om daar te checken of alles in orde is, en dan naar haar orthopedische mand. Hier ligt ze pas in sinds ze 2 is, eerder ook alleen op de grond geslapen en op de bank s nachts. 

Ons huis heeft de slaapkamer beneden en onze deur staat op een haakje open. Vind ik fijn omdat ik Saar dan kan horen als ze bijvoorbeeld een keer overgeeft of piept oid. Als ik of we langer kunnen blijven liggen s ochtends en we half aan het wakker worden zijn staat Saar net haar neus door de kier van de deur en hoor je plof-plof-plof van haar staart tegen de muur. Als het heel vroeg is last ik haar even plassen in de tuin en daarna mag ze bij ons op bed komen liggen en slaapt ze nog even verder. 

Wel is het zo dat als wij actief zijn, zij ook actie wil en enthousiast staat te wachten totdat we wat gaan doen.duurt het te lang dan komt ze bij je staan en krijg je een verwachtingsvolle staar, gevolgd door een neus tegen je been, gevolgd door een vocale aanwijzing (een soort wuh-wuh-wunf) dat we toch echt wat moeten doen. Geven we aan dat ze nog even moet wachten dan volgt er een dikke zucht maar gaat ze wel aan onze voeten liggen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" De reu van mijn ouders is ook al vroeg klaar voor actie, en als hij in de slaapkamer mag logeren eens, reageert hij bij elke draai van mijn ouders met gekwispel, en de eerste draai na een uur of 6 ofzo ook met een natte neus in hun gezicht, maar hij krijgt dan wat gemopper wanneer ze het nog te vroeg vinden, en dan gaat hij berustend terug naar zijn mand, en houdt het op gekwispel elke keer wanneer hij denkt dat het mogelijk eindelijk zover zal zijn; vaak logeren op de slaapkamer mag hij dan ook niet, haha! Op zijn mand beneden wacht hij gewoon tot mijn ouders op zijn, maar dit is nooit later dan 8u. Hij slaapt overdag ook altijd licht. "

Geweldig, ook hier krijg ik een natte neus in mijn gezicht hahaha....en dan ga ik er uit, moet ik ook niet meer doen, vanochtend donker...ja dan het licht aan, moet ik ook niet meer doen , scheelt een hoop energie als de lamp uit blijft...maar ik denk ook verkeerd, denk.....ze heeft genoeg geslapen ze wil actie, hahaha ( eten) 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Hahaha, erg he!
Heb jij dat nooit dat je 's nachts een opstaat om te plassen en dat de pup/jonge hond dan denkt ''jeeeeeeeha, feestje!!!!' en je opeens op een moment komt waarbij je moet plassen en de jongste hond gewoon blijft liggen en je jezelf vervolgens de heerser aller tijden vind 
 
 
  "

Hahaha ja, en soms als ik er snachts uit moet dan proberen door te slapen omdat ik weet dat anders de pup er ook uit wil. 

Maar ik ben heel blij als die tijd weer voorbij is en ze door slapen.

 

Nu kan ik ook rustig eerst ontbijten, douchen enz en dan pas de honden uitlaten want ze slapen gewoon door.

Heerlijk.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Hier ook een slaapkop. Luna slaapt overal in en om huis: in haar mand, op de fatboy, op de bank, op de tegels of buiten (alleen overdag). 

 

Doordeweeks staat mijn vriend meestal rond 7 uur-half 8 op en dan wil Luna meestal wel mee naar buiten voor een P&P rondje van 10 minuutjes. In het weekend meestal een uurtje later. Maar wel altijd met frisse tegenzin hp-shiny Daarna krijgt ze eten en dan ploft ze weer ergens neer om een paar uur door te slapen. 

 

Rond 11 uur meldt ze zich meestal voor een wandeling (ik werk thuis) en daarna gaat ze gewoon weer heerlijk ergens slapen/doezelen/chillen/zonnen. Rond 15 uur weer een wandeling en daarna staat ze wel redelijk 'aan'. Als ik klaar ben met werken doen we meestal een hersenwerkje, koekjes zoeken in huis of hondenschool oefeningen. Dan is ze weer zen en gaat ergens chillen tot etenstijd. Na het eten nog een lange wandeling met mijn vriend, daarna een kauwbotje en dan komt ze gezellig tussen ons in op de bank liggen hp-heart we maken haar rond 23 uur wakker voor een snel plasje voor de deur (dat is wel met heel veel tegenzin, maar ik vind het ook sneu als ze de hele nacht met een volle blaas zit en dan slaap ik zelf ook niet lekker), en dan gaan we slapen. Ze springt altijd in haar mand als we naar boven gaan, maar 2 seconden later verhuist ze naar de bank hp-smile soms zijn we beneden iets vergeten en dan ligt ze er al languit op. Wat een hondenleven hp-heart (Slapen is ook mijn grootste hobby hp-shiny)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenhuis van hout gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^