Nessa 8 maanden! - Vraag over starten met kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Die heeft de tijd van haar leven hihi.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

554540.jpg

 

Thuis in de eigen Soester Duinen is het ook wel weer fijn!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Even een wat minder vrolijke post, maar ik wil toch even van me afschrijven.

 

Nessa heeft nu al 2 maanden last van giardia. Ze heeft al de vierde kuur Panacur nu, en we houden ons echt goed aan het schoonmaakprotocol, maar toch komt het steeds maar terug. Of is het niet echt weggeweest, ondanks de behandelingen? Ik weet het niet, en de dierenarts kan ook niks beters bedenken dan ons maar weer Panacur mee te geven. Ik word er zo langzamerhand wel echt moedeloos van. 

 

Ik weet dat ik aan Nessa's weerstand zou moeten werken, maar hoe doe je dat als ze ondertussen steeds volgestopt wordt met Panacur?? We hebben probiotica gegeven, dat leek niet echt wat te doen. Ze krijgt nu brokken van Acana en ik wil over naar kvv, maar daarvoor moeten we eerst een extra vriezer in de schuur plaatsen en daar is nog geen elektra, dus dat kan nog niet onmiddellijk. 

 

Ja, ik weet dat ik op plekken moet lopen waar niet veel honden komen, maar die zijn er hier in de omgeving gewoon niet. Ik woon in een wijk waar praktisch iedereen een hond heeft, bijna niemand zijn drollen lijkt op te ruimen, en aan die drollen te zien ook meer honden met giardia rondlopen. Super frustrerend.

 

Gelukkig lijkt ze er over het algemeen weinig last van te hebben, alleen heeft ze af en toe een paar dagen last van diarree. Dan moet ze er 's nachts ook regelmatig uit, ik heb steeds angst dat ik een keer te laat beneden ben.

 

Ik maak me zo'n zorgen. Wat voor gevolgen heeft de giardia voor haar groeiende lijf? Wat voor effect heeft steeds maar Panacur binnenkrijgen? Wat als het niet overgaat?? Ik ben er helemaal klaar mee. Ik heb zelf ook nog eens aanleg voor smetvrees dus ik moet voortdurend uitkijken dat ik niet doorsla in het schoonmaken en ontsmetten. Ik trek dit zo slecht.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Het is balen als ze steeds opnieuw besmet raakt in je omgeving ,Dan kan je poetsen wat je wilt maar dat doet niets ,

Je kan proberen om vuile pens te voeren dat werkt erg goed ,langzaam opbouwen ,Als je niet aan verse kan komen dan de vuile pens van smuldier ,(groene pakjes) Probiotica doet niets bij giardia.

Voor haar opgroei kan het alleen kwaad als ze stijf staat van de giardia en dan zou ze dagelijks de dunne hebben ,Ze zou dan vermageren en langzamer groeien ,Als je panacur op gewicht geeft kan het ook geen kwaad hoor .

 

Ook kan je met je dierenarts overleggen of een metrazolkuur zou helpen .

Sterkte !

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Vergeet nog te zeggen ,

Het is een plaatje !hp-smile

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Beterschap met Nessa!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Bedankt voor de lieve reacties. Ik heb met de dierenarts overlegd over een metronidazolkuur tegen de giardia, maar die wil hij niet geven. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom niet. Voor nu ben ik van plan het maar even te laten, tenzij de diarree erger wordt. Eerst proberen te focussen op verbetering van de weerstand.

 

Het goede nieuws is dat de vriezer voor in de schuur onderweg is, en dat betekent dat we over kunnen stappen op vers voer! Alleen, wat moet ik dan kiezen?! Als beginner op het gebied van vers vlees voeren wil ik het liefst beginnen met kvv, maar ook daar zijn nog zoveel opties. Tips zijn heel erg welkom!

 

 

554723.jpg

554724.jpg

 

554725.jpg

554726.jpg

honden page profiel DagmarDagmar

Gezien haar gezondheidstoestand zou ik voor nu even een consult boeken bij een voedingstherapeut om je op weg te helpen. Rauw voer is ook best intensief voor het lichaam dus het zou prima kunnen dat je eerst geadviseerd wordt om gekookt te geven.

 

www.natuurgeneeskundeenvoedingbijdieren.com is een absolute aanrader, dit gebeurt volledig online. Ze is echt geobsedeerd door haar vak en verslaafd aan bijstuderen, dus ze is steeds van heel recente zaken op de hoogte!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

554790.jpg

 

Hiep hiep hoera, Nessa is nu officieel braaf ;)

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Gezien haar gezondheidstoestand zou ik voor nu even een consult boeken bij een voedingstherapeut om je op weg te helpen. Rauw voer is ook best intensief voor het lichaam dus het zou prima kunnen dat je eerst geadviseerd wordt om gekookt te geven.
 
www.natuurgeneeskundeenvoedingbijdieren.com is een absolute aanrader, dit gebeurt volledig online. Ze is echt geobsedeerd door haar vak en verslaafd aan bijstuderen, dus ze is steeds van heel recente zaken op de hoogte! "

 

Dank je wel voor de tip!

 

Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de natuurgeneeskunde en zo, maar ik denk wel dat het goed is om me te laten helpen door een professional, dus daar ben ik naar op zoek.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Bedankt voor de lieve reacties. Ik heb met de dierenarts overlegd over een metronidazolkuur tegen de giardia, maar die wil hij niet geven. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom niet. Voor nu ben ik van plan het maar even te laten, tenzij de diarree erger wordt. Eerst proberen te focussen op verbetering van de weerstand.
 
Het goede nieuws is dat de vriezer voor in de schuur onderweg is, en dat betekent dat we over kunnen stappen op vers voer! Alleen, wat moet ik dan kiezen?! Als beginner op het gebied van vers vlees voeren wil ik het liefst beginnen met kvv, maar ook daar zijn nog zoveel opties. Tips zijn heel erg welkom!
 
 


  "

Wij zijn vandaag begonnen aan de tweede (en hopelijk laatste ) fase van die metronidazolkuur. Panacur heb ik precies maar 3 dagen moeten geven.

Wel 5 dagen metronidazol, dan 5 dagen niets en nu terug 5 dagen medicatie.

Het is moeilijk, want onze Billie zou werkelijk de meest oneetbare dingen inslikken, maar die metronidazol wil ze niet, we moeten haar dwingen dat door te slikken en dan nog spuugt ze er soms de helft helemaal verkruimeld en half gesmolten terug uit.

 

Hopelijk zal het voldoende zijn, de ontlasting is nog steeds heel zacht, maar wel worstvormpjes, ik kan het meestal al terug oprapen ipv van het gras te moeten schrapen. Ook hier enorm veel honden in de nabije én ruime omgeving. Nu iets minder omdat de campings gaan sluiten. Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar is dat een Nederlands dingetje, de ontlasting niet opruimen? De campings waren hier voornamelijk bezet door Nederlanders en Duitsers en overal lagen hier hoopjes stront in de bermen, in duinen, op het strand... Ik ruim dat gewoon altijd op, ongeacht waar dat is, zo is het ook normaal gezien verplicht in België.

 

Eerder combineerde ik vers vlees (KVV, degomeat puppy compleet) met brokken, maar ik was gestopt met die KVV, want veel gedoe. De dierenarts vond dat jammer, maar ik mocht nu niet direct terug omschakelen omdat die medicijnen al belastend zijn voor haar maag en darmen en veranderen van voer is dat ook. Ik zal wel terug geleidelijk aan dat vers vlees beginnen geven, ik heb nog een paar rollen in de diepvries.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup van 5 maand bijten en springen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^