Lichte paniek, bij mij;)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ik zou die vliegenmepper in de vuilnisbak kieperen en het kammen van je hond max 1 x per dag doen. De meeste vlooien zitten niet op de hond, en het gif van de pipet vangt die wel.
 
  "

Ik ben er bijna toe geneigd want ik ‘zie’ niets vervolgens , maar goed ze zijn zo klein. Pipet en de omgevingsspray en blijf komende weken/ maanden dagelijks stofzuigen zoals altijd haha

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik ben er bijna toe geneigd want ik ‘zie’ niets vervolgens , maar goed ze zijn zo klein. Pipet en de omgevingsspray en blijf komende weken/ maanden dagelijks stofzuigen zoals altijd haha "

Het zou voor je hond wel fijn zijn om even wat rust te krijgen, en voor jezelf ook. Probeer 't eens. Als er echt veel vlooien zijn merk je dat heus wel. 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Het zou voor je hond wel fijn zijn om even wat rust te krijgen, en voor jezelf ook. Probeer 't eens. Als er echt veel vlooien zijn merk je dat heus wel.  "

Ja dat getrek aan haar voor haarzelf is ook niet fijn, ze bijt ook niet met heel erg, alleen aan de pootjes

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ja precies laat het los en ga wat leuks doen! Weg die vliegenmepper! Het heeft simpelweg gewoon tijd nodig. Gemakkelijk gezegd van mij he.. hihi.. geef jezelf een schouderklop en hup weer door. Het spul doet verder echt zijn werk.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ja precies laat het los en ga wat leuks doen! Weg die vliegenmepper! Het heeft simpelweg gewoon tijd nodig. Gemakkelijk gezegd van mij he.. hihi.. geef jezelf een schouderklop en hup weer door. Het spul doet verder echt zijn werk. "

Haha ik ga de vliegenmepper weg leggen en proberen het niet weer te doen, ik ga vanmiddag wat leuks doen, eind met haar wandelen daar je ze altijd wel van, zij ook gelijk wat leuks ;) makkelijker gezegd inderdaad maar ga het toch proberen haha

honden page profiel SamanthaSamantha

Goed nieuws mag ook gedeeld worden; 

Ik heb al 13 dagen geen nieuwe vlo op haar gezien, angst blijft er wel maar hopelijk kan ik nu ik dit weet iets relaxter ademen ( en hopelijk roep ik het nu niet op mij af, en ze de vanmiddag ineens heeft haha)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fijn Samantha....laughing   en nu er niet meer van dromen he...embarassed

honden page profiel SamanthaSamantha

" Fijn Samantha....   en nu er niet meer van dromen he... "

Haha ik hoop van niet Willemijnlaughing

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Joepie! Nu op tijd een pipet of tablet!

honden page profiel SamanthaSamantha

" Joepie! Nu op tijd een pipet of tablet! "

Haha precies ! Heb de reminders in mijn telefoon gezet , met melding dit keer! Haha 

hopelijk heb ik het nu een beetje onder controle en is het grotendeels weg ( hoop ik;))

honden page profiel DD

honden foto van D

" Haha precies ! Heb de reminders in mijn telefoon gezet , met melding dit keer! Haha 
hopelijk heb ik het nu een beetje onder controle en is het grotendeels weg ( hoop ik;-)) "

Ik heb tot nu toe gehad dat zodra ik de juiste middelen had ingezet (en deels in bleef zetten), het daarna weg was en bleef. Hopelijk voor jou nu ook het geval!

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ik heb tot nu toe gehad dat zodra ik de juiste middelen had ingezet (en deels in bleef zetten), het daarna weg was en bleef. Hopelijk voor jou nu ook het geval! "

Halverwege september ga ik weer sprayen met sectolin, en reminders in m’n telefoon voor wanneer de pipet weer moet

 

hoop niet dat ze ineens morgen er zijn… jeuk op m’n eigen hoofd blijft wel haha

honden page profiel SamanthaSamantha

Tot nu toe nog steeds lekker niets !

nu ben ik heel benieuwd hoe jullie omgaan met het huishouden , nadat je hond vlooien heeft gehad ?

Het liefst stofzuig ik elke dag( was ook het advies da) maar aangezien het nu in huis 29,5 is, vroeg ik me af of de stoffer ook zal volstaan.  Ik stofzuig nu nog elke dag, elke week was ik echt alles uit van haar op 60 graden met azijn. Dweil met azijn erin , blijf voorlopig nog de omgevingsspray gebruiken eens in de zoveel tijd maar die is niet zo lang geleden nog aangebracht 

ze is nu 22 /23 dagen vlo vrij. Dus ik ga er vanuit dat ze nu goed beschermt is. 

hoe vaak wasten jullie hierna de mandjes ? Hoe vaak gingen jullie stofzuigen ? Of deden jullie ook wel eens met een Swiffer. Andere dingen wat ik vergeet ? Dan kan ik het een beetje vergelijken met hoe jullie het aanpakten ! Jullie weten ik was bijna hysterisch haha 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Samantha heerlijk geen vlo meer te bekennen..mooi....ik was veel de slaapkleden van haar bed, en alles wat ik van haar tegen kom zoals washandjes doekjes en handdoeken, ik was iedere dag, en stofzuig om de twee dagen , kruimels veel dan toch nog even de zuiger er over heen, ik heb een langharige hond nee die verhaart niet erg, maar wel veel stof en zand, vandaar...twee x in een jaar ontsmet ik de woning met sectolin...meer niet... en niet omdat er vlooien zijn geweest maar de gewone hygiene met een hond . 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Samantha heerlijk geen vlo meer te bekennen..mooi....ik was veel de slaapkleden van haar bed, en alles wat ik van haar tegen kom zoals washandjes doekjes en handdoeken, ik was iedere dag, en stofzuig om de twee dagen , kruimels veel dan toch nog even de zuiger er over heen, ik heb een langharige hond nee die verhaart niet erg, maar wel veel stof en zand, vandaar...twee x in een jaar ontsmet ik de woning met sectolin...meer niet... en niet omdat er vlooien zijn geweest maar de gewone hygiene met een hond .  "

Ja heel blij mee hoor! Ze heeft af en toe nog wel jeuk maar ze heeft ook traanogen veel niezen, daarvoor krijgt ze eens per maand een prik. Maar hopelijk blijven de vlooien weg. 

haar spulletjes blijf ik regelmatig wassen, dit doe ik eerder in de droger, maar vanwege de warmte nu in huis op een rek( ook zo droog !) 

Mijn hond is ook langharig , verharen valt nu gelukkig erg mee, vandaar dat ik me afvroeg als met deze warmte het stofzuigen echt elke dag nog moest, of net als wat jij zegt wellicht eens in de twee dagen kan, en ik de andere dag de swiffer kan pakken. 

zo bang dat ze niet terug komen als ik een dag niet stofzuig, stom hè? Of dat het nu te vroeg is om het om en om te doen

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb in de eerste maand/weken na het vinden van de vlooien nog extra gewassen ook met azijn. Niet perse extra stof gezogen, wel extra met de stoomreiniger (ipv 1 keer per maand 1x per week, zoiets). Remi's vacht heb ik niet elke dag helemaal uitgeplozen, ik lette vooral op om de zoveel dagen of ik vlooienpoepjes in haar liezen kon vinden (zo vond ik de vlooien beide keren namelijk; vanwege die poepjes keek ik verder en zag ik ze dan). Toen ik nog Stronghold gebruikte heb ik nog wel een extra maand het pipetje gegeven voor de zekerheid. Omgevingsspray heb ik niet meer gebruikt na denk ik de eerste week van ontdekking.

Aangezien ze dus Stronghold de ene keer, en Bravecto de andere keer had gekregen was ik voor de rest niet te extreem met de omgeving bezig; als ze er al waren, zouden ze proberen bij Remi te gaan drinken en dan RIP . In het begin wel extra er mee bezig dus, maar hoe meer tijd er verstreek, hoe makkelijker ik werd hp-angel

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ik heb in de eerste maand/weken na het vinden van de vlooien nog extra gewassen ook met azijn. Niet perse extra stof gezogen, wel extra met de stoomreiniger (ipv 1 keer per maand 1x per week, zoiets). Remi's vacht heb ik niet elke dag helemaal uitgeplozen, ik lette vooral op om de zoveel dagen of ik vlooienpoepjes in haar liezen kon vinden (zo vond ik de vlooien beide keren namelijk; vanwege die poepjes keek ik verder en zag ik ze dan). Toen ik nog Stronghold gebruikte heb ik nog wel een extra maand het pipetje gegeven voor de zekerheid. Omgevingsspray heb ik niet meer gebruikt na denk ik de eerste week van ontdekking. Aangezien ze dus Stronghold de ene keer, en Bravecto de andere keer had gekregen was ik voor de rest niet te extreem met de omgeving bezig; als ze er al waren, zouden ze proberen bij Remi te gaan drinken en dan RIP . In het begin wel extra er mee bezig dus, maar hoe meer tijd er verstreek, hoe makkelijker ik werd "

Doe ik inderdaad ook nog het extra wassen, voorheen deed ik om de dag stofzuigen de andere dat met de swiffer. Een stoomreiniger heb ik niet . Ik checkte haar voorheen nog wel elke dag maar doe ik sinds de hitte ook niet meer, enkel als ze op haar rugje ligt bekijk ik tijdens het kriebelen haar liesjes en buik maar alles is helemaal schoon

drie weken geleden alles ingespoten met sectolin, over een paar weken nog een keer voor de zekerheid. 

het is sowieso fijn om jullie ervaringen te lezen omdat ik nog wel ermee bezig ben, dus hoop dat het over een tijdje minder zal zijn. Dat ik me er oke bij voel als ik swiffer ipv stofzuig 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Puppy schilfers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^