Gebit/kaak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Pfff... mijn arme hondje... Vorige week donderdag zijn er dus 5 tanden/kiezen getrokken bij mijn hond. Dit heb ik niet bij mijn eigen dierenarts laten doen, want die had de komende maand(en?) geen ruimte. Dus ik ben een half uur gereden naar de kliniek waar ze vroeger ook laparoscopisch gesteriliseerd is, toch een beetje bekend.

 

Ze geeft alleen nog steeds pijn aan, met name bij het openen van haar bek. Tot nu toe eet ze alleen maar zacht voer (ik verbrijzel haar bekende brokken en maak er een papje van) of hele kleine stukjes eten die ze in 1x doorslikt.

 

Ik dacht er is een week om, dus ik probeer haar eens iets anders te geven weer. Ik wou haar zo'n reepje gedroogde kip geven, dat is nog niet te hard dacht ik. Maar toen ze haar bek opende om het aan te nemen piepte ze en sprong ze achteruit, en nu wil ze niet in de buurt komen van eten.

 

Ik heb de dierenarts waar de gebitsbehandeling was maar even gebeld want na ruim een week zou het toch beter moeten zijn, en ik vind het vreemd dat ze pijn aangeeft bij het openen van haar bek. Alsof er iets mis is met haar kaakgewricht oid? Misschien geforceerd tijdens de gebitsbehandeling? De dierenarts zei dus dat dit inderdaad niet zo zou moeten zijn en dat er voor het weekend naar gekeken moet worden, maar dat mag bij mijn eigen dierenartspraktijk. 

 

Ik mijn eigen dierenarts weer bellen, maar die heeft pas dinsdag ruimte. Dit is natuurlijk geen optie want ze heeft echt pijn en de pijnstillers die ik heb meegekregen stoppen na het weekend...

 

Dus ik heb nu weer een andere dierenarts gebeld, wel in de buurt, en kan daar gelukkig wel terecht aan het einde van de middag.

 

Ik maak me alleen best wel zorgen over haar... en ik heb toch het idee dat er iets niet helemaal goed is gegaan bij haar gebitsbehandeling en dat er iets mis is met de kaak. Toen ik haar ophaalde nadat ze wakker werd uit narcose, liep ze ook te knarsen/kraken met haar tanden of kaakgewricht, maar de assistente wuifde dat weg. Daarna heb ik het haar niet meer zien doen.

 

Ik vind het zo zielig voor haar.... en maak me best wel zorgen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Fijn dat je vanmiddag al terecht kan, ze kijken het na en dan weet je wat...een weekje is wel kort om dan al helemaal te herstellen er zijn toch heel wattanden getrokken eer dat weer helemaal hersteld is gaat er toch wel een tijd over heen, goed dat je vanmiddag al wat weet..

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik vind een weekje ook best kort, er is veel gebeurd in zijn bekje. Maak je niet druk en goed dat je er vanmiddag ff naar laat kijken. Het zal vast wel weer goed komen. Bij elke hond is dat verschillend het genezingsproces. Verwen hem maar lekker als hij dat wil en anders ff lekker zijn rust gunnen.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Bedankt voor jullie reacties. Dat stelt me iets gerust. Ik maak me zo snel zorgen ook om de kleine, ik vind het verschrikkelijk als ze pijn heeft of zich niet goed voelt. 

 

Jullie denken dus dat het wel goed komt? Misschien dat ze de pijnstillers dan wat verlengen ofzo... Ik hoop maar dat het allemaal wel meevalt en ik het in mijn hoofd gewoon erger maak dan het is. Pfff... en dan moeten er volgend jaar nog 3 kiezen getrokken worden, ik heb zo'n medelijden met haar.

 

Ik probeer zo goed mogelijk voor haar te zorgen, als ze met rust gelaten wil worden gaat ze in haar mand liggen, maar sinds gisteren komt ze voor het eerst wel weer wat naar mij toe soms. Dat lijkt me wel een goed teken. En als ze acuut pijn heeft, omdat ze iets probeert te pakken of te eten, komt ze steun zoeken bij mij, dan probeer ik haar te kalmeren en te troosten. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Rissie, heel goed hoor dat je bezorgd bent, en straks als je geweest bent een geruststelling voor je....dit maak je toch ook niet iedere dag mee, je bent nu zelf ook een beetje van streek en bij het geringste piepje alert...heel normaal hoor...laughing  hoe oud is ze ?  Als je hondje ziekies is, wie is er dan niet bezorgd ?

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Leg het uit aan de dierenarts vanmiddag en vertel je zorgen. Hij / zij is de man / vrouw, die je kan uitleggen van hoe en of wat.

Wat hopelijk je zorgen doet afnemen.

Succes vanmiddag.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Rissie, heel goed hoor dat je bezorgd bent, en straks als je geweest bent een geruststelling voor je....dit maak je toch ook niet iedere dag mee, je bent nu zelf ook een beetje van streek en bij het geringste piepje alert...heel normaal hoor...  hoe oud is ze ?  Als je hondje ziekies is, wie is er dan niet bezorgd ? "

Ze is een dwergpoedel van 7 jaar, dus voor dat ras nog niet zo heel oud. Hopelijk valt het allemaal mee en overdrijf ik gewoon. We kunnen straks om 16.50u terecht. Wel heel fijn dat we bij deze dierenarts terecht kunnen, ik ga, als ik er vandaag een goed gevoel bij heb, ook maar overstappen.  Mijn eigen dierenarts heeft nooit tijd voor een afspraak, en een ziek dier dagenlang laten wachten en lijden vindt ik niet oke. 

 

Bedankt voor jullie geruststellingen

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Lijkt me een goede beslissing. Ben het met je eens dat je met je dier er naar toe moet kunnen gaan als je belt, hooguit een dag later maar veel langer niet.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Lijkt me een goede beslissing. Ben het met je eens dat je met je dier er naar toe moet kunnen gaan als je belt, hooguit een dag later maar veel langer niet. "

Ja ze zijn vorig jaar ofzo overgenomen door een grote keten... sindsdien lijkt het slechter te gaan daar. Veel personeelswisselingen en personeelstekorten... jammer dat het zo moet.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Inmiddels weer terug van de dierenarts. Die zei dat de meeste honden juist vrolijker zijn na tanden trekken dan daarvoor, omdat ze daarvoor normaal gesproken meer pijn hebben juist. Dus het was goed dat ik gekomen was. Kaak gecheckt, want kan heel soms uit de kom gaan bij zo'n behandeling of zelfs breken bij kleine hondjes, maar dat voelde oke. Wat ze kon zien in de bek was ook niet zorgwekkend, maar lastig te zien omdat ze bek niet goed opent door pijn. Voor nu hopen dat het de spieren zijn, die door bv gebruik van een klem zijn opgerekt en daardoor beschadigd zijn. Dan zou het over een week echt beter moeten zijn. Zo niet dan gaat ze opnieuw onder narcose en gaan ze kijken wat de oorzaak is. Maar dat is wel zwaar, twee keer kort achter elkaar narcose. Ik heb extra pijnstillers (novacam weer) mee om een weekje langer te geven. Maandag over een week mag ik die in een paar dagen afbouwen en dan kijken hoe ze is. 

 

Afwachten dus maar. Blij dat ik toch heen gegaan ben, en de dierenarts was erg fijn en nam het serieus. Ze heeft goed de tijd genomen, stelde vragen en luisterde goed. 

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Fijn dat de dierenarts er even naar heeft kunnen kijken. Fijn dat je ook een goed gevoel had van deze dierenarts en dat jij je serieus genomen voelde. Best belangrijke dingen. Hopelijk hersteld ze snel weer.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Wat vreemd, ik zou er ook niet gerust op zijn.

Ik hoop dat het inderdaad gewoon maar spierpijn is. 

Vervelend als je niet bij een vertrouwde DA een behandeling kunt laten doen. 

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Inmiddels weer terug van de dierenarts. Die zei dat de meeste honden juist vrolijker zijn na tanden trekken dan daarvoor, omdat ze daarvoor normaal gesproken meer pijn hebben juist. Dus het was goed dat ik gekomen was. Kaak gecheckt, want kan heel soms uit de kom gaan bij zo'n behandeling of zelfs breken bij kleine hondjes, maar dat voelde oke. Wat ze kon zien in de bek was ook niet zorgwekkend, maar lastig te zien omdat ze bek niet goed opent door pijn. Voor nu hopen dat het de spieren zijn, die door bv gebruik van een klem zijn opgerekt en daardoor beschadigd zijn. Dan zou het over een week echt beter moeten zijn. Zo niet dan gaat ze opnieuw onder narcose en gaan ze kijken wat de oorzaak is. Maar dat is wel zwaar, twee keer kort achter elkaar narcose. Ik heb extra pijnstillers (novacam weer) mee om een weekje langer te geven. Maandag over een week mag ik die in een paar dagen afbouwen en dan kijken hoe ze is. 
 
Afwachten dus maar. Blij dat ik toch heen gegaan ben, en de dierenarts was erg fijn en nam het serieus. Ze heeft goed de tijd genomen, stelde vragen en luisterde goed.  "

Hopelijk gaat het nu snel weer beter. Ik geef mijn honden op advies van mijn dierenarts de eerste week recoveryvoer na een gebitsbehandeling. Het is zacht voer en er zit net iets meer in als in gewoon voer, meerdere merken hebben het in hun assortiment.

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Dat recovery voer heb ik Abel de eerste dagen ook gegeven daarna edgar cooper kuipjes. Ik mocht de eerste 10 dagen uit mijn hoofd (of misschien wel 2 weken) geen kauwsnacks, kluiven, botten en brokken geven. En hij mocht niet loslopen (onderweg kunnen ze ook dingen pakken met hun bek) na een gebitsbehandeling en trekken van tanden/kiezen. Abel was jong en ik moest echt op mijn handen zitten omdat ie energie voor 10 had. Maar mijn dierenarts was echt heel duidelijk, alleen zacht voer en niet kauwen. Ik heb een likmat voor hem gekocht en daar af en toe wat bio yoghurt en of zijn zachte voer gedaan zodat ie toch wat te doen had..

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Wat sneu dat ze er nog zo'n last van heeft en dat de dierenarts ook niet weet wat het is. 

 

Zijn de achterste kiezen er ook uitgehaald? Niet geheel vergelijkbaar natuurlijk maar ik heb na het verwijderen van mijn verstandskiezen bij de kaakchirurg ook best een tijdje moeite en pijn gehad bij het openen van mijn mond. Ik heb daar uiteindelijk nog telefonisch contact over gehad en het was niet gangbaar maar kwam wel af en toe voor (ik weet het niet meer precies maar had iets te maken met dat de verstandskiezen dicht bij het kaakgewricht zitten en door zwelling kon dat problemen geven o.i.d.). Het is bij mij toen uiteindelijk vanzelf over gegaan. 

 

Heb je het moeten koelen na de behandeling? Misschien geeft dat wat verlichting, al is dat nu wat aan de late kant natuurlijk. Ik hoop dat het snel beter gaat.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Dat recovery voer heb ik Abel de eerste dagen ook gegeven daarna edgar cooper kuipjes. Ik mocht de eerste 10 dagen uit mijn hoofd (of misschien wel 2 weken) geen kauwsnacks, kluiven, botten en brokken geven. En hij mocht niet loslopen (onderweg kunnen ze ook dingen pakken met hun bek) na een gebitsbehandeling en trekken van tanden/kiezen. Abel was jong en ik moest echt op mijn handen zitten omdat ie energie voor 10 had. Maar mijn dierenarts was echt heel duidelijk, alleen zacht voer en niet kauwen. Ik heb een likmat voor hem gekocht en daar af en toe wat bio yoghurt en of zijn zachte voer gedaan zodat ie toch wat te doen had.. "

De likmat heb ik nog liggen, nog niet gebruikt maar wel een goed idee misschien. Morgen misschien even eentje invriezen met yoghurt, ook lekker koud met dat warme weer. 

 

Ik heb een soort flesje met vloeibare voeding meegekregen voor de eerste dag, weet niet meer zeker hoe het heet. Op zich eet ze nu goed als ik haar brokken vermaal en er een papje van maak. Ze is soms ook wat gevoelig met voer, dus ik vind het wel een fijn idee dat ze gewoon  hetzelfde voer houdt. Dan weet ik dat ze daar goed op reageert. Sneu als ze ook nog last krijg van darmen. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Wat sneu dat ze er nog zo'n last van heeft en dat de dierenarts ook niet weet wat het is. 
 
Zijn de achterste kiezen er ook uitgehaald? Niet geheel vergelijkbaar natuurlijk maar ik heb na het verwijderen van mijn verstandskiezen bij de kaakchirurg ook best een tijdje moeite en pijn gehad bij het openen van mijn mond. Ik heb daar uiteindelijk nog telefonisch contact over gehad en het was niet gangbaar maar kwam wel af en toe voor (ik weet het niet meer precies maar had iets te maken met dat de verstandskiezen dicht bij het kaakgewricht zitten en door zwelling kon dat problemen geven o.i.d.). Het is bij mij toen uiteindelijk vanzelf over gegaan. 
 
Heb je het moeten koelen na de behandeling? Misschien geeft dat wat verlichting, al is dat nu wat aan de late kant natuurlijk. Ik hoop dat het snel beter gaat. "

De achterste niet, maar wel de op een na achterste aan een kant van de bovenkaak. Verder alle 4 tanden rondom de hoektanden in de bovenkaak. De dierenarts heeft niets gezegd over koelen, is nu ook te laat denk ik.

 

Ze lijkt het vandaag iets beter te doen, de dierenarts heeft gisteren het bekje open geforceerd om te kijken, dat durfde ik zelf niet. Maar het lijkt alsof het daardoor wat losser is geworden, ze opent haar bek sindsdien iets verder ook. Misschien zijn de spieren opgerekt en daardoor wat soepeler, zoals je zelf ook wel doet bij spierpijn? Of er zat toch iets een beetje vast in de kaak ofzo. Ik heb goede hoop zoals ik het vandaag zie. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Het kan best geforceerd zijn. Je kan een afspraak maken bij een osteopaat met deze klachten, als je denkt dat het toch niet goed zit.m zeker bij achterste kiezen wordt de bek, onder narcose, dus slap wel eens een beetje uit het lood getrokkem,. Dat helpt snel en goed.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Het kan best geforceerd zijn. Je kan een afspraak maken bij een osteopaat met deze klachten, als je denkt dat het toch niet goed zit.m zeker bij achterste kiezen wordt de bek, onder narcose, dus slap wel eens een beetje uit het lood getrokkem,. Dat helpt snel en goed. "

Oh dat is een goede tip! Had ik nog niet bedacht. Ik kijk het nog eventjes een paar dagen aan, want sinds de dierenarts haar bek open geforceerd heeft om te kijken vrijdag lijkt het elke dag een stukje beter te worden gelukkig! Ze geeft eigenlijk geen pijn meer aan (heeft nog wel pijnstillers maar die ga ik afbouwen) en is ook vrolijker/energieker meer. Ze komt weer vaker naar mij toe, en naast bij op de bank liggen ipv in haar beschutte mandje. Dus ik heb nu wel hoop dat het goed komt gelukkig. 

Volgende forumvraag: Babydoekje opgegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^