Een moeilijke(?) hond voor vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

Goedendag lieve honden liefhebbers!

 

ik heb twee hele lieve Mechelse herders. Ares is 10 en Fox 5 jaar oud. Fox is de liefste en meest knuffelige hond die ik ooit heb gehad in huis. Maar met andere honden heeft hij nooit echt kunnen aarden. Sinds een verhuizing is dit nog vergroot. Tot voor kort ging het bijvoorbeeld nog heel goed met de hond van mijn schoonouders maar zelfs die viel hij laatst aan toen ze hier waren. Dit maakt dat wij, mede door Corona al jaren niet met vakantie zijn geweest. We hebben helaas geen mensen in de omgeving die een paar dagen op het huis met honden kunnen passen (en ik ben vrij selectief met wie ik dat natuurlijk toevertrouw). En een gewone hondenpension, kan ik me voorstellen, zit niet te wachten op een hond die niet met andere honden samen kan. Uiteraard heb ik ook gekeken naar hulp bij het trainen hiervan maar krijg toch meerdere keren te horen dat dat met een hond van 5 erg lastig is.
Hoewel ik het tot nu toe helemaal niet zo erg gevonden heb om thuis te blijven met de pups, willen we vooral met onze kleine van 7, toch heel graag een keer een weekendje of weekje weg. 

Heeft iemand hier ervaring mee? zijn jullie misschien bekend met pensions die zich hier in specialiseren of die hierop zijn ingericht? Hebben jullie andere ideeën waar ik wellicht niet aan heb gedacht? 

Met vriendelijke groet,

Naomi

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Waar woon je ergens? Een goede kennis van mij heeft een kleinschalig hondenpension die er vooral is voor honden die niet goed met andere honden overweg kunnen. Mijn 2 honden wil ik niet bij vreemde honden hebben omdat ook zij hier niet van houden en een gevecht zouden kunnen beginnen. De eigenaresse heeft zelf Dobermanns welke ook niet allemaal bij elkaar kunnen. Ze is erg professioneel en gaat ontzettend verantwoord om wat betreft het scheiden van de honden, zorgen dat ze niet bij elkaar in 1 ruimte kunnen komen etc. Zij woont in Asten (NB), als dit te doen is kwa afstand zou ik je haar pensionnaam door kunnen geven. 

honden page profiel NaomiNaomi

Dag Pascale! Hartelijk dank voor je reactie! Ik woon in noord Holland maar voor een goed adres vind ik het helemaal niet erg een eind te rijden. Als ze maar een fijn en veilig onderkomen hebben! :)

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn ouders lossen het op door ons, hun volwassen kids, in te schakelen tongue-out Ze zijn niet even blij met ieder van onze oppasstijlen, maar zij hebben ook weinig keuze. De honden krijgen iets minder beweging voor een week, of worden 'te zacht' aangepakt naar hun wens, etc.. Maar het is dat of niet op vakantie gaan. Dus misschien toch iets losser kijken?

 

Pensions weet ik niet. Volgens mij worden staffords en dergelijke ook vaak niet toegelaten, omdat ze graag werken met honden in groepen uitlaten op een veld, omdat tientallen honden uitlaten niet te doen is. Dus ik denk dat je dan toch meer voor iemand moet kijken die alleen op jouw honden zal passen en geen enkele andere. Je hebt meerdere opvangsites. Rustig kijken tot je iemand vindt waarmee het klikt?

 

Maar voor de rest geen tips. Mijn hond heeft ernstige verlatingsangst, maar is ook maar klein, dus ze kan mee op vakantie. Zolang ik haar op vakantie dan maar overal mee naartoe neem, ze kan niet alleen achterblijven. De langste tijd die ik zonder haar geweest ben is toen ik een weekendje wegging in 2018 cool Mijn ouders pasten toen op haar. Voor de rest gaat ze maar mee, of geen vakantie. Ik ben het zelf ook niet helemaal eens met hun opvoedstijl voor de honden, maar speciaal voor mij waren ze wat losser; Remi slaapt in bed, hun honden niet, dus mijn moeder heeft een matras in de woonkamer gelegd, en is met alle honden samen daar gaan slapen hp-heart Ze sliep in een mandje naast het matras, net zoals de andere honden, maar Remi vond het goed genoeg, lol.

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Mijn honden hebben ook een aardige gebruiksaanwijzing dus ik ga niet zonder ze op vakantie. Ik ga meestal naar vakantie huisjes op parken van Roompot, Center Parks, Landal, etc.

Op de parken moeten de honden aangelijnd zijn dus kun je altijd afstand houden.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Goedendag lieve honden liefhebbers!
 
ik heb twee hele lieve Mechelse herders. Ares is 10 en Fox 5 jaar oud. Fox is de liefste en meest knuffelige hond die ik ooit heb gehad in huis. Maar met andere honden heeft hij nooit echt kunnen aarden. Sinds een verhuizing is dit nog vergroot. Tot voor kort ging het bijvoorbeeld nog heel goed met de hond van mijn schoonouders maar zelfs die viel hij laatst aan toen ze hier waren. Dit maakt dat wij, mede door Corona al jaren niet met vakantie zijn geweest. We hebben helaas geen mensen in de omgeving die een paar dagen op het huis met honden kunnen passen (en ik ben vrij selectief met wie ik dat natuurlijk toevertrouw). En een gewone hondenpension, kan ik me voorstellen, zit niet te wachten op een hond die niet met andere honden samen kan. Uiteraard heb ik ook gekeken naar hulp bij het trainen hiervan maar krijg toch meerdere keren te horen dat dat met een hond van 5 erg lastig is. Hoewel ik het tot nu toe helemaal niet zo erg gevonden heb om thuis te blijven met de pups, willen we vooral met onze kleine van 7, toch heel graag een keer een weekendje of weekje weg. 
Heeft iemand hier ervaring mee? zijn jullie misschien bekend met pensions die zich hier in specialiseren of die hierop zijn ingericht? Hebben jullie andere ideeën waar ik wellicht niet aan heb gedacht? 
Met vriendelijke groet,
Naomi "

Hij gaat waarschijnlijk andere honden nooit leuk vinden maar je kunt met 5 jaar nog zeker heel veel ombuigen in gedrag hoor. In de zin dat hij de focus op jou legt als er andere honden zijn. En heb je er wel eens aan gedacht om ze gewoon mee te nemen naar een huisje in het buitenland? Daar is het vaak veel rustiger met honden en mensen dan in ons drukke landje. Mijn jongste hond is ook niet dol op andere reuen maar vindt mee op vakantie gaan heerlijk. Mijn andere tip is om te investeren in het zoeken naar een goede oppas die jouw ras snapt. In mijn geval kan mijn hond in noodgevallen naar een vriendin die ik volledig vertrouw. Want je weet nooit of en wanneer je het nodig gehad. Misschien kan de fokker jou helpen?

honden page profiel JackJack

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb 0 vertrouwen in pensions, te veel gezien en meegemaakt. De verhalen naar aanleiding van het incident vorige week (hond ontsnapt, pas 24u later werd dat opgemerkt.) maken me alleen maar meer overtuigd van mijn mening.

Van mijn leven niet dat ik ze naar een pension ga doen. Tenslotte is het doel bij een pension ook enkel maar de boel draaiende houden, dus geld.

Mijn jongste hond zou ik al helemaal niet vertrouwen bij een vreemde. Hij kan gelukkig op mijn werk verblijven als ik eens niet in staat ben ervoor te kijken. Het is een rotzak van een hond, dus af en toe eens een avond of weekend zonder hem, is wel eens welkom hp-angel

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dat je een hond van 5 niet meer kan trainen? Is onzin, dat merk ik nu wel aan mijn herplaatser. Maar uit je verhaal op te maken, is het gewoon zijn karakter. Je kunt wel denk ik weer terug naar een wat kalmere situatie zoals voorheen.  Verhuizen is niet niks voor hond maar dat wist je ook al.

 

Hiervoor heb ik een hond gehad die extreme verlatingsangst en behoorlijke voedsel allergie. Die plompte we dus ook niet zomaar ergens neer. Wij hebben voor hem een oppas van zoiets als https://www.huisdierenoppas.nl in onze buurt gevonden. Was wel eerst even testen, want sommige waren waardeloos. Uiteindelijk bingo en ons huidige gaat er nu ook heen als hij niet mee kan.

honden page profiel NaomiNaomi

Dankjullie voor alle tips en reacties! Ik heb in elk geval 1 pension in de buurt gevonden die ook honden neemt die niet met anderen kunnen. Maar ik zal inderdaad eerst daar eens goed willen kijken en spreken met de mensen. Ik ben er ook niet heel enthousiast over maar meenemen op vakantie vind ik ook geen fijne oplossing. Twee van die grote honden in de auto is voor zowel de honden als de mensen in de auto niet te doen. Ook willen we op vakantie hier en daar dagen naar pretparken etc en zijn ze dan alleen in een onbekend huisje. Hoewel fox sinds puppy tijd geen heel bankstel meer gesloopt heeft, zou ik het niet riskeren bij andermans spullen :D

 

al met al zou een pension of oppas het beste zijn. Vind het we al fijn om te zien dat ik hierin geen uitzondering ben en er veel meer van dit soort lieve rebelletjes rondlopen haha. Het is verder ook zo’n schatje..

honden page profiel BlondieBlondie

Als je het al doet, dan zou ik wel proef laten draaien een keertje voor 2 nachten of zo.

Mijn herder heb ik naar asiel/opvang gebracht Stevenshage in Leiden. Zij namen mijn waarschuwingen in acht dat hij niet veel contact maakte met andere honden, en spelen met anderen was hij vrij selectief in.

Naar mensen toe prima hond en ook gehoorzaam naar vreemden. 

Ik koos wel ook voor pension omdat ook ik in mijn omgeving eigenlijk niemand volledig vertrouwde met hem. Hij kon wel pittig reageren namelijk als hij werd lastig gevallen, en veel mensen vonden hem lief en braaf en gehoorzaam dat ze mijn waarschuwingen soms overdreven vonden, en risico loslopen en clash met andere honden wilde ik absoluut voorkomen.

Er was op dat moment geen match voor hem met andere honden, maar wel een herderkenner die voornamelijk met hem optrok. In de avonden was er niemand in het asiel tot de volgende ochtend. Dat had ik me niet beseft. En veel blaffende nerveuze honden uiteraard. 

Ze waren wel eerlijk naar me toen ik hem ophaalde, na 2/3 dagen had hij zichtbaar tabak van de situatie at met lange tanden en wilde niet meer actief spelen met de meneer die wel alles uit de kast probeerde te halen om zijn tijd op het speelveld wel leuk te maken. Ook werd hij buiten terrein uitgelaten (dat kon want zoals ik zei, hij was geen uitvallende herder en luisterde prima naar anderen die met hem liepen.)

Kreeg wel het advies om de hond niet meer in die setting in pension te doen, want hij kwijnde wel wat weg. 

Wij gaan nu trouwens niet weg zonder de honden, heel sporadisch hadden we wel oppas nodig en kwam iemand die ik volledig vertrouwde in huis, vond zij prettig om hier te zijn en wij waren ermee geholpen. Maar die persoon vertrouwden we ook voor de volle 100 % én kon/kan goed met onze huidige herder overweg.

Volgende forumvraag: onrust door artrose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^