Zie door de bomen de hond niet meer, wie helpt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

Sommige (vele) fokkers hebben een grotere liefde voor het fokken, dan voor de hond op zich. Dus dan doen die ongeschikte/uitgefokte honden weg om zo plaats te hebben om te kunnen blijven fokken.

Is dat slecht? Nee, zeker niet, want zo komt de hond wel terecht waar de hond wel centraal staat. Hoewel ik er ook ken die zich promoton met maar 2 nesten per teef te doen, maar dan wel de teef doorverkopen naar andere fokkers waar de teef dus wel nog verder ingezet wordt.

 

Ik vind de hond op zich leuker dan het fokken, dus bij mij blijven ze gewoon en met de huidige teef heb ik zelfs helemaal niet gefokt.

Maar iedereen is anders, honden wegdoen is zeker niet altijd slecht, ook al strookt dat niet met een eigen mening. Er kunnen meerdere meningen correct zijn immers.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Er zijn fokkers die alle honden houden en er zijn fokkers die de oudere honden wegdoen. Ik zou ook voor de eerste kiezen.
 
De Duitse Spitz is eeg te vergelijken met de Nederlandse Keeshond. Ze zijn waaks en blaffen dus veel over het algemeen. Verder dragen ze hun staart hoog dussss je hebt goed zicht op de anus.  "

Ik zou ook voor de eerste kiezen ! Puur op het gevoel misschien, maar dan weet ik dat de fokker echt om haar/zijn dieren geeft. 

Ik heb trouwens bij de fokker van mijn pup niet alleen zijn ouders maar ook zijn grootmoeder gezien.smile 10 jaar oud en perfect in vorm! Dit geeft je toch veel beter gevoel? hp-heart

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zal het oerwoud nog even groter maken haha https://shop-pawness.nl/kleine-hondenrassen/  50 kleine hondenrassen met beschrijving erbij tongue-out

honden page profiel OctaviaOctavia

Ik vind het stiekem ook altijd stom om tegen het achterwerk van een kortharige hond met hoge staartdracht aan te moeten kijken. Ik geef het niet snel toe maar het is ook wel een van de redenen waarom ik echt een voorkeur heb voor langharige honden. Mijn oudste kan haar staart laag dragen, maar krult hem met regelmaat helemaal over haar rug heen, als een soort vlag. Maar omdat ze langharig is, zie je dan nog steeds niets. Mijn jongste is ruwhaar, maar heeft geen heel hoge staartdracht. Ik snap je man dus wel, want het is hier ook echt een totale afknapper, hahaha.

 

Ik zou voor een leuke Havanezer gaan in jouw situatie en hem dan gewoon maar naar de trimmer brengen (of het zelf leren) om hem in een kort model te zetten. Ik vind ze zelf met lang haar mooier, maar het voordeel van die doorgroeivachten is wel dat je ze ook gewoon kort kunt knippen als je geen zin hebt in lang haar.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

 
" Zitten er momenteel zoveel plaatsbare honden in Nederland in het asiel dan? Wij hebben June acht jaar geleden geadopteerd uit het buitenland. In eerste instantie wilde ik een Nederlandse asielhond omdat ik dat ook de logische keuze vond. Waarom honden naar Nederland halen als er in Nederland ook asielhonden zijn. Vrij snel kwam ik erachter dat de meeste kruisigen met stafford achtige of herders waren met een moeilijk verleden, al dan niet met bijt incidenten. De andere geschiktere honden voor ons (en de meeste mensen) waren heel snel weg. We hebben een aantal keer gebeld voor verschillende honden en hebben door heel Nederland gekeken, maar ze waren elke keer al weg. Uiteindelijk hebben we er serieus over nagedacht om een moeilijk plaatsbare hond te adopteren maar dat zagen we toch niet zitten, het zou onze eerste hond worden. Zo vol zaten de asielen toen dus niet met plaatsbare honden, misschien is dat nu anders?
 
Verder woon ik nu in Bulgarije tussen de straathonden en er zitten echt hele leuke plaatsbare honden tussen die hier nooit een plekje gaan vinden. Zelf hebben we recent een hond erbij moeten nemen omdat hij het niet goed deed op straat, we hebben verschillende stichtingen in het land aangeschreven maar alle stichtingen zaten vol en de wachtlijsten ook. Nu hebben we maar besloten om hem te houden (en gelukkig is het ook een hele lieve hond).
 
Zo onlogisch vind ik dus het adopteren van een buitenlandse hond niet meer, in veel landen is een enorm overschot aan (leuke) honden en in Nederland is heel veel vraag. Wel zijn er dus dingen om rekening mee te houden zoals de Middellandse zee ziektes en eventuele gedragsproblemen. Een goede stichtingen informeert daarover en veel stichtingen werken met gastgezinnen, die hebben de hond een tijdje in huis en observeren hoe die het doet en de adoptant kan de hond dan ontmoeten.  "

artikel van 2019 van NOS gaf aan dat er jaarlijks vraag is naar 150.000 honden. van deze honden komt 5.000 uit NL asielen (er zijn nu minus gereserveerde honden en geplaatste honden 187 beschikbare honden op ikzoekbaas.nl).

"De asielen krijgen elk jaar ongeveer 5000 honden binnen", zegt Niels Dorland van de Dierenbescherming. "Dat is lang niet genoeg om te voldoen aan de vraag. Die ligt eerder rond de 150.000 per jaar."

13.500 kwam uit buitenlandse asielen en stichtingen. dan had je nog een groep rashonden maar het overgrootte merendeel waren pups/jonge honden van pretnestjes/martkplaatsnestjes en andere aanbieders.

Wat mijbetreft dus prima om je hond uit een NL asiel te halen of een buitenlands asiel maar merendeel wilt dus toch (stamboomloos) pupje

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Iedereen vergeet precies een beetje dat er ook genoeg jonge pups in de asielen zitten, en zeker in de buitenlandse asielen.. Misschien ook een optie? 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Iedereen vergeet precies een beetje dat er ook genoeg jonge pups in de asielen zitten, en zeker in de buitenlandse asielen.. Misschien ook een optie?  "

Sluit ik niet meteen uit, zoals gezegd het plaatje moet gewoon kloppen. Maar ik ben wel ietwat huiverig voor buitenlandse honden, terecht of niet. Je weet vaak niet welk ras het is, welke eigenschappen en hoe groot ze worden. Ik bekijk die sites wel. Maar de teksten erbij zijn me soms ietswat te optimistisch of zo. Heb bv gekeken op verhuisdieren.nl. Daar zijn de meningen ook nogal over verdeeld.

Ik ben ook aan het informeren naar een japanse spits, checken of dat de moeite waard is eens een fokker te bezoeken. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Er is geen spits die niet waaks is. Ook de Japanse Spits blaft.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Had je ook al gekeken naar het markiesje? De wachtlijst is dacht ik wel lang. 

 

Kooikerhondje zou een optie kunnen zijn maar daar ben ik verder niet heel bekend mee, ik vind ze soms wat eenkennig maar weet niet of dat een veelvoorkomende eigenschap binnen het ras is.  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Sluit ik niet meteen uit, zoals gezegd het plaatje moet gewoon kloppen. Maar ik ben wel ietwat huiverig voor buitenlandse honden, terecht of niet. Je weet vaak niet welk ras het is, welke eigenschappen en hoe groot ze worden. 

Bon, als het echt een rashond moet zijn, dan kan je mssn eerst een paar sites met alle rassen op een rij bekijken..

Bvb: hondenpassie.nl of nieuwehond.nl 

In buitenlandse asielen zitten idd vooral de gewone straathonden. 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Er is geen spits die niet waaks is. Ook de Japanse Spits blaft. "

Om eerlijk te zijn, ik lees over weinig honden (klein of middelgroot) dat ze zelden blaffen. En als ze niet waaks zijn dan zijn het honden die moeilijk alleen kunnen zijn waardoor ze blaffen.

Vraag me ook af in hoeverre je dat kan trainen. Als wij thuis zijn en de hond blaft een keer, maar we kunnen hem geruststellen vind ik dat niet zo'n probleem. Vier uur op mijn werk en daarna kwade buren aan de deur wel. Dat kun je niet maken vind ik. Maar ja, je kan het beste soort uitzoeken maar ook pech hebben.

We hebben erover gedacht om tijdens afwezigheid de hond in de hal te laten, daar komen zelden mensen langs.

Dus hoe frequent moet ik dat blaffen inschatten? 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Had je ook al gekeken naar het markiesje? De wachtlijst is dacht ik wel lang. 
 
Kooikerhondje zou een optie kunnen zijn maar daar ben ik verder niet heel bekend mee, ik vind ze soms wat eenkennig maar weet niet of dat een veelvoorkomende eigenschap binnen het ras is.   "

Markiesje ga ik ook eens naar googlen! 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Bon, als het echt een rashond moet zijn, dan kan je mssn eerst een paar sites met alle rassen op een rij bekijken..
Bvb: hondenpassie.nl of nieuwehond.nl 
In buitenlandse asielen zitten idd vooral de gewone straathonden.  "

Dit vind ik ook een lastig vraagstuk. De prijzen voor een rashond liggen erg hoog, maar welke zekerheden koop je daarmee? Een puppy van MP halen is het andere uiterste hoor, maar moet het echt een rashond zijn? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dit vind ik ook een lastig vraagstuk. De prijzen voor een rashond liggen erg hoog, maar welke zekerheden koop je daarmee? Een puppy van MP halen is het andere uiterste hoor, maar moet het echt een rashond zijn?  "

Nee hoor. Maar het beste is óf een rashond, óf een hond uit het asiel / herplaatser. Al die zogenaamde oeps nestjes, boerderij nestjes of 'we wilde graag een nestje uit onze leuke teef' nestjes moet je ver van wel blijven. Dan heb je nog de heel bewust gefokte kruisingen, waarvan beide ouders dna getest zijn + getest zijn op erfelijke afwijkingen. Echter zijn deze vaak met een bepaald doeleinde gefokt en is de kans net zo groot dat je daar lang op moet wachten + is ook de prijs vaak hetzelfde als dat van een rashond. Zorg in elk geval dat beide ouderdieren op alles getest zijn (dat is meer dan een gezondheidsverklaring van de dierenarts) en dan kom je al een heel eind, tenzij je voor een herplaatster gaat natuurlijk. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je MOET natuurlijk geen rashond nemen, maar je zegt zelf al liever zekerheid te willen over karakter, grootte enz. Dan kom je al snel uit bij rashonden (met stamboom). 100% zekerheid koop je niet, het zijn levende wezens. Maar met een rashond die van een goede fokker vandaan komt koop je wel een hondje wiens voorouders allemaal getest zijn op afwijkingen zoals bijvoorbeeld oogziekten, patella luxatie, doofheid, hartproblemen en andere erfelijke zaken die voor kunnen komen in het ras. Het is een geruststelling dat dat bij de voorouders in ieder geval nagekeken is. Dat zie je dan ook wel terug in de prijs. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Om eerlijk te zijn, ik lees over weinig honden (klein of middelgroot) dat ze zelden blaffen. En als ze niet waaks zijn dan zijn het honden die moeilijk alleen kunnen zijn waardoor ze blaffen.
Vraag me ook af in hoeverre je dat kan trainen. Als wij thuis zijn en de hond blaft een keer, maar we kunnen hem geruststellen vind ik dat niet zo'n probleem. Vier uur op mijn werk en daarna kwade buren aan de deur wel. Dat kun je niet maken vind ik. Maar ja, je kan het beste soort uitzoeken maar ook pech hebben.
We hebben erover gedacht om tijdens afwezigheid de hond in de hal te laten, daar komen zelden mensen langs.
Dus hoe frequent moet ik dat blaffen inschatten?  "

De spitsen die ik ken blaffen altijd als ze iets horen, ook de Japanse. T hangt er dus vanaf hoe gehorig t is.

honden page profiel DagmarDagmar

Er is zeker niets mis met kruisingen. Mijn volgende zal er heel waarschijnlijk ook 1 zijn (liefst verwant aan mijn reu, hij wordt normaal vader dit jaar van een x nest, maar dan moet er wel iets richting Europa komen).

Er staat ook een nest groenendaeler x toller in de planning bij iemand, vorige dekking was niet succesvol helaas.

 

Doordachte kruisingen zijn de toekomst, rashonden zijn veel te veel inteelt, bij iedere ras scheelt wel iets. 

honden page profiel OctaviaOctavia

Kruisingen kunnen hartstikke leuk zijn. Mijn pup is er een van een bewuste kruising waarbij ook gewoon gezondheidstesten zijn gedaan. Ik was wel iets goedkoper uit dan bij een rashond, maar ze was geen koopje of zo. Toch zou ik het zo weer doen, ik vind het helemaal niet erg wat meer voor een kruising neer te tellen als die testen dan wel gedaan zijn. Dit nest was trouwens wel gewoon gefokt als ‘sportieve huishond’, dus helemaal niets raars of specifieks. Ik geloof dat dat ook steeds vaker gebeurt tegenwoordig.

 

Mijn oudste komt uit Griekenland. Ik heb haar al vanaf pup en toch heeft ze een behoorlijke gebruiksaanwijzing op sommige gebieden. Ik ben opgegroeid met buitenlandse honden en eigenlijk hadden ze allemaal wel iets meegekregen vanuit de maanden dat ze nog in het buitenland waren. De een meer dan de ander. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik het niet nog eens zou doen, want ze waren ook allemaal echt heel lief (en zeker van mijn huidige wil ik er nog wel tien, eigenlijk wil ik nooit meer zonder haar). Maar het verschil met een goed gesocialiseerde pup van een fokker die al vanaf week 8 bij mij is, vind ik wel aanwezig.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Om eerlijk te zijn, ik lees over weinig honden (klein of middelgroot) dat ze zelden blaffen. En als ze niet waaks zijn dan zijn het honden die moeilijk alleen kunnen zijn waardoor ze blaffen.
Vraag me ook af in hoeverre je dat kan trainen. Als wij thuis zijn en de hond blaft een keer, maar we kunnen hem geruststellen vind ik dat niet zo'n probleem. Vier uur op mijn werk en daarna kwade buren aan de deur wel. Dat kun je niet maken vind ik. Maar ja, je kan het beste soort uitzoeken maar ook pech hebben.
We hebben erover gedacht om tijdens afwezigheid de hond in de hal te laten, daar komen zelden mensen langs.
Dus hoe frequent moet ik dat blaffen inschatten?  "

Tja, er zijn maar weinig honden die als eigenschap hebben stil te zijn en weinig te blaffen. Dan kom je uit op honden die niet waaks zijn en met een rustig karakter. Honden die bij uitstek bekend staan als stil zijn... windhonden. hp-wink 

 

Begrijp ik trouwens goed dat je ervan af bent gestapt dat je een gladharige hond wil? Dan zijn er opeens wel meer opties. Bijvoorbeeld Silken windhound. Dat is een vrij nieuw ras dat is ontstaan uit kruisingen tussen whippet, borzoi, en sheltie. 

10498865529f6c1c04c0397b8be19c9a.jpg

communityIcon_mhizmso4kgn61.jpgsilken.jpg

Silken-Windhound.jpgSilken%20Windhound.webp

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Heb niet alles gelezen, maar wat vindt je van een maltezer of een lhasa apso. Zijn langharige hondjes, maar ik zie ze bijna altijd kort geknipt. Moet je wel rekening houden met 1x in de 2 a 3 maanden naar de trimsalon voor een knipbeurt. Of een kruising (boomer). Ik ben zelf op zoek geweest naar een verantwoorde fokker van deze kruising en kwam toen uit bij de twentsche weide. Ik heb verder nooit geen contact gehad met deze fokker, dus weet ook niet zeker in hoeverre de ouderdieren getest zijn op erfelijke aandoeningen, maar de info op hun site kwam wel betrouwbaar over. Over het algemeen zijn dat echte gezinshondjes. Wel actief, maar niet uitzonderlijk, zijn lief voor kinderen, intelligent en zachtaardig.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het wordt een spits dat weet ik nu al yell Doel blaffen en bewegen? Zijn al overboord. Ik vind het ook iets raars dat daar nog op gefokt kan worden maar dat is mijn persoonlijke opinie.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het wordt een spits dat weet ik nu al Doel blaffen en bewegen? Zijn al overboord. Ik vind het ook iets raars dat daar nog op gefokt kan worden maar dat is mijn persoonlijke opinie. "

Ik heb keeshonden juist vanwege hun waaksheid. Knappe inbreker die hier binnen komt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik heb keeshonden juist vanwege hun waaksheid. Knappe inbreker die hier binnen komt. "

yell Had een mops hier, die ging ook aan. Sommige dingen kun je gewoon niet uit de hond an sich fokken. Haar, blaf en aan de bak met vermaken.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ik heb keeshonden juist vanwege hun waaksheid. Knappe inbreker die hier binnen komt. "

Liz is een halve chihuahua, is waakser dan al mijn vorige honden bij elkaar. Maar blaft alleen thuis. Buiten en tijdens wandelen heeft ze nog nooit naar een andere hond of mensen geblaft. Thuis blaft ze echt naar alles en iedereen die voorbij komt. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar de perfecte hond vind je toch niet, ik bedoel in de zin van weinig blaffen, een karakter wat jij voor ogen hebt, bijpassend uiterlijk, en dat dat dan al vaststaat als jij de pup gaat halen.

Elke ras heeft wel iets en elke individuele hond heeft z'n eigen karakter.

Een groot deel hangt ook van hoe je zelf met de hond omgaat, hoe voed je hem op, hoeveel tijd kan je er aan besteden, komt hij van een goede fokker vandaan , heeft hij wel/niet een goede start gehad, heeft hij een goede inprentingsfase gehad, een goede socialisatie gehad etc

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik denk dat je ook niet bang hoeft te zijn voor 'continu blaffen' als je van huis bent. De honden die onafgebroken paniekerig blaffen als de baas weg is, hebben meestal verlatingsangst en dat is iets dat elk hondje zou kunnen ontwikkelen. Sommige rassen hebben er misschien aanleg voor, dat weet ik niet want ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar een hond die  waaks is en een hond die onafgebroken blaft is niet hetzelfde. Een waakse hond van een ras dat neiging heeft tot blaffen, die wel stabiel is is dus echt iets anders en juist heel prettig. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Ik kan je helaas niet helpen met je keuze, snap ook niet echt dat mensen moeite hebben met het kiezen van een hondenras haha grapje hoor!

 

Wij zijn altijd al verliefd op Bull terriërs dus was het een makkelijke keuze. Ik ben niet groot dus gekozen voor een mini. Ze is 35 cm hoog en weegt rond 13 kg ofzo. Ze is geweldig, pup tijd was wel een beetje pittig. Ze is kortharig, kwijlt niet, blaft echt heel zelden, is zooo grappig, kan overal mee naartoe, kan ook alleen thuis blijven, korte wandeling, lange wandeling allemaal prima en thuis is ze altijd een lui varkentje en het belangrijkste is dat ze heeeelemaal weg is van onze zoon en alle kinderen. Ze is ook erg aanhankelijk. Veel getraind en consequent opgevoed. Echt wat we er ook van verwacht hadden en past ook bij ons, we zijn ook een beetje gek hp-heart

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Tja, er zijn maar weinig honden die als eigenschap hebben stil te zijn en weinig te blaffen. Dan kom je uit op honden die niet waaks zijn en met een rustig karakter. Honden die bij uitstek bekend staan als stil zijn... windhonden.  
 
Begrijp ik trouwens goed dat je ervan af bent gestapt dat je een gladharige hond wil? Dan zijn er opeens wel meer opties. Bijvoorbeeld Silken windhound. Dat is een vrij nieuw ras dat is ontstaan uit kruisingen tussen whippet, borzoi, en sheltie.  "

Hahaha scherp van je! Ik zal er eens naar googlen, zal proberen er neutraal in te staan ;-) 

 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Ik kan je helaas niet helpen met je keuze, snap ook niet echt dat mensen moeite hebben met het kiezen van een hondenras haha grapje hoor!
 
Wij zijn altijd al verliefd op Bull terriërs dus was het een makkelijke keuze. Ik ben niet groot dus gekozen voor een mini. Ze is 35 cm hoog en weegt rond 13 kg ofzo. Ze is geweldig, pup tijd was wel een beetje pittig. Ze is kortharig, kwijlt niet, blaft echt heel zelden, is zooo grappig, kan overal mee naartoe, kan ook alleen thuis blijven, korte wandeling, lange wandeling allemaal prima en thuis is ze altijd een lui varkentje en het belangrijkste is dat ze heeeelemaal weg is van onze zoon en alle kinderen. Ze is ook erg aanhankelijk. Veel getraind en consequent opgevoed. Echt wat we er ook van verwacht hadden en past ook bij ons, we zijn ook een beetje gek  "

Wat een leukerd! Klinkt heel anders als het beeld wat ik heb van dit soort honden. Klinkt ook als een geschikte hond, maar misschien hebben jullie net mazzel met dat pareltje? 

honden page profiel Bloem22Bloem22

" Ik denk dat je ook niet bang hoeft te zijn voor 'continu blaffen' als je van huis bent. De honden die onafgebroken paniekerig blaffen als de baas weg is, hebben meestal verlatingsangst en dat is iets dat elk hondje zou kunnen ontwikkelen. Sommige rassen hebben er misschien aanleg voor, dat weet ik niet want ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar een hond die  waaks is en een hond die onafgebroken blaft is niet hetzelfde. Een waakse hond van een ras dat neiging heeft tot blaffen, die wel stabiel is is dus echt iets anders en juist heel prettig.  "

Aha! Kijk dit verschaft me meer inzicht. Ik heb dus het idee bij een blaffer dat die gewoon doorgaat totdat je weer thuis komt. Die discussies met de buren wil ik voorkomen, hoewel ze er wel even mee moeten leven dat je tijdens de opvoedingfase dit nu eenmaal nog niet bereikt hebt.

Een hond die een keer blaft als er iemand bij de deur komt zit ik niet zo mee. Het is ietwat gehorig bij ons, maar we krijgen nieuwe buren dus kan nog niet inschatten hoeveel geluid zij maken. Daarnaast ligt er aan onze voortuin een looppad waar mensen langs lopen, daar zou een hond misschien wel veel op aan kunnen slaan? 

pagina 6 van 10 12 3 4 5 67 8 9 10
Volgende forumvraag: Oud Duitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^