Wanneer beginnen met probiotica na giardia-behandeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Helaas heeft Nessa giardia opgelopen. Ik had al in het forum gezocht naar topics daarover en daar heb ik al veel tips uitgehaald.

 

Ik heb probiotica gekocht om te werken aan haar weerstand en herstel van haar darmen na de infectie en behandeling. Maar wanneer kan ik daar het beste mee starten?

 

Ze heeft een kuur Panacur: 3 dagen Panacur, week rust, dan weer 3 dagen Panacur.

 

(Is het trouwens vervelend dat ik regelmatig topics open met vragen over Nessa? Kan ik beter 1 topic maken? Ik ken de etiquette niet zo goed...)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Deze vraag kan je laten staan hier...en het is een ander iets wat je nu aankaart....je kan al starten met de probiotica....en anders eens navragen bij je dierenarts...giardia kan zeker lang duren maar na een kuur kan je er ook snel vanaf zijn, hoop het echt, want giardia is vervelend....  heb je nog meer vragen over gezondheid voor dr, dan stel je die hier ook in jouw topic...hoef je geen ander topic voor aan te maken..

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Ik weet niet of je ook geïnteresseerd bent in een natuurlijke aanpak ? Dit kan trouwens ook in combinatie met de reguliere aanpak. Ik heb een link waar alles wordt uitgelegd over giardia en welke behandeling kan aanslaan.

 

Daar staat overigens in te lezen dat het inzetten van probiotica kan, maar pas na een bepaalde periode. Anders doe je meer schade dan dat je vooruitgang boekt. Lees het maar eens wink

 

https://natuurgeneeskundeenvoedingbijdieren.com/2022/01/02/de-natuurlijke-aanpak-van-giardia-giardiasis-bij-kat-en-hond/?fbclid=IwAR2We-SBxFSPHOm4t3Aj5pXuE7WQzUfVMhR9dkvRiYOX7KoGjSMA2Z1JqLE

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Ik weet niet of je ook geïnteresseerd bent in een natuurlijke aanpak ? Dit kan trouwens ook in combinatie met de reguliere aanpak. Ik heb een link waar alles wordt uitgelegd over giardia en welke behandeling kan aanslaan.
 
Daar staat overigens in te lezen dat het inzetten van probiotica kan, maar pas na een bepaalde periode. Anders doe je meer schade dan dat je vooruitgang boekt. Lees het maar eens
 
https://natuurgeneeskundeenvoedingbijdieren.com/2022/01/02/de-natuurlijke-aanpak-van-giardia-giardiasis-bij-kat-en-hond/?fbclid=IwAR2We-SBxFSPHOm4t3Aj5pXuE7WQzUfVMhR9dkvRiYOX7KoGjSMA2Z1JqLE "

Dank je voor het duidelijke artikeltje. Ik had inderdaad al begrepen dat probiotica niet te snel gestart moet worden, vandaar ook mijn vraag wanneer het dan wel kan. Maar ik snap dat zo'n praktijk die info niet gratis weggeeft, natuurlijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Sas, bedankt voor je link...ik wist dat niet, heb het ook nog nooit nodig gehad, maar een hele goeie uitleg....ik zelf geef aan mijn hond boekmaag, een pre en pro biotica, maar dat doe ik voor een gezonde darmflora niet dat mijn hond wat heeft, bedankt voor je link.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Deze vraag kan je laten staan hier...en het is een ander iets wat je nu aankaart....je kan al starten met de probiotica....en anders eens navragen bij je dierenarts...giardia kan zeker lang duren maar na een kuur kan je er ook snel vanaf zijn, hoop het echt, want giardia is vervelend....  heb je nog meer vragen over gezondheid voor dr, dan stel je die hier ook in jouw topic...hoef je geen ander topic voor aan te maken.. "

Dank je, ik hoop ook dat we er snel vanaf zijn, we doen wat we kunnen doen. Ik poets me een slag in de rondte.

Helaas is mijn man ook besmet geraakt, dus er zijn er hier twee met buikklachten en een minder dan optimaal humeur ;). Ik hoop maar dat de kat en ik er zonder besmetting vanaf komen. 

 

Helaas is onze dierenarts niet zo holistisch ingesteld, dus als ik vragen stel over probiotica of andere ondersteunende supplementen, krijg ik niet veel nuttigs terug. Eén van de assistentes heeft daar wel meer interesse in en kennis van, maar die heeft nou net vakantie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Dank je, ik hoop ook dat we er snel vanaf zijn, we doen wat we kunnen doen. Ik poets me een slag in de rondte.
Helaas is mijn man ook besmet geraakt, dus er zijn er hier twee met buikklachten en een minder dan optimaal humeur ;-). Ik hoop maar dat de kat en ik er zonder besmetting vanaf komen. 
 
Helaas is onze dierenarts niet zo holistisch ingesteld, dus als ik vragen stel over probiotica of andere ondersteunende supplementen, krijg ik niet veel nuttigs terug. Eén van de assistentes heeft daar wel meer interesse in en kennis van, maar die heeft nou net vakantie. "

Woh , je man ook er mee besmet, goed oppassen jij en de kat, je kan er niets aan doen het is zeer besmettelijk, goede hygiene is wat je moet doen meer kan je niet doen...hoop dat je veel hebt aan de link van Sas..

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Dit vind ik ook een interessant artikeltje met duidelijke uitleg. Natuurlijk verkopen ze ook hun eigen producten maar het is altijd aan u om te beslissen wat / of het nodig is voor je hond. wink

https://degroeneos.nl/wat-te-doen-bij-diarree-door-giardia/

https://degroeneos.nl/darmprotocol/

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Zolang ik medicatie geef, geef ik nooit probiotica, omdat die niet veel zin heeft.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

" Sas, bedankt voor je link...ik wist dat niet, heb het ook nog nooit nodig gehad, maar een hele goeie uitleg....ik zelf geef aan mijn hond boekmaag, een pre en pro biotica, maar dat doe ik voor een gezonde darmflora niet dat mijn hond wat heeft, bedankt voor je link. "

Graag gedaan !  Wist het zelf ook niet hoor tot dat ik dit las. Degene die die praktijk heeft, ken ik persoonlijk (heb haar op verschillende workshops ontmoet) en zij verricht ontzettend goed werk vooral ook bij honden, die bij de dierenarts uitbehandeld zijn.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Panacur behoort niet tot antibiotica. Antibiotica bestrijdt bacteriën. Panacur bestrijdt parasieten, daarom kan je het wel samen met probiotica gebruiken. Meestal wordt er getwijfeld of het doeltreffend is om breedspectrum antibiotica met probiotica te combineren want die maakt geen verschil tussen de goede en de slechte bacteriën in de darmen. Ondertussen is het wetenschappelijk bewezen dat ook bepaalde stammen van probiotica (maar niet allemaal) naast antibiotica ingenomen kunnen worden. Ikzelf had bvb een tijdje geleden Lactobacillus rhamnosus moeten innemen tijdens antibioticakuur. 

Je zou ook een beetje vuile pens kunnen geven aan je pup. Het zit boordevol verteringsenzymen en gunstige bacteriën. Bij mijn pup werkt het enorm goed voor zijn spijsvertering. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Je zou wel kunnen beginnen met zijn immuunsysteem te verhogen door wat supplementen zodat je hond wat meer weerstand op bouwt.   

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Same same, je kunt al beginnen. Houd er wel rekening mee dat gardia erg hardnekkig is. Zorg dus ook de komende tijd de ontlasting wordt gecheckt en zoek andere gebieden op om te wandelen. Sommige hier sturen het op naar het 't woud, geen link want persoonlijk laat ik het liever direct checken omdat het niet altijd actief is.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Je zou wel kunnen beginnen met zijn immuunsysteem te verhogen door wat supplementen zodat je hond wat meer weerstand op bouwt.    "

Wat voor supplementen zou ik daarvoor kunnen nemen?

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Je zou ook een beetje vuile pens kunnen geven aan je pup. Het zit boordevol verteringsenzymen en gunstige bacteriën. Bij mijn pup werkt het enorm goed voor zijn spijsvertering.  "

Waar koop je vuile pens?

 

Ik heb al een beetje gegoogled, maar ik zie verschillende producten met pens, maar zo snel niet losse pens, kan dat kloppen? Wel gedroogd, maar het lijkt me dat dan de werking niet goed meer is?

honden page profiel DagmarDagmar

Van welke omgeving ben je? Er zijn diverse KVV merken die een uitsluitend runderpens/lamspens variant hebben.

Ik zou overigens opteren voor boekmaag, daar zitten nog meer goede werkzame stoffen in. HuntersHome heeft oa een boekmaag variant. Alroda ook, maar goed, met 250gr schiet je niet veel op vrees ik hp-angel

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Waar koop je vuile pens?
 
Ik heb al een beetje gegoogled, maar ik zie verschillende producten met pens, maar zo snel niet losse pens, kan dat kloppen? Wel gedroogd, maar het lijkt me dat dan de werking niet goed meer is? "

Ik geef mijn pup sowieso alleen rauw voer, dus ik koop bijna alles inclusief pens bij dogmeat.nl. Af en toe koop ik ook enkelvoudig pens van Farmfood. 

Ben het ook eens met Dagmar. Boekmaag is een heel goeie optie. Bij oervoer.com hebben ze boekmaag, gemalen pens en zelfs pens in stukken.  

Volgende forumvraag: Onduidelijke biopsie bij gezwel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^