Op vakantie, buggy of wandelkar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

Na een tijdje afwezigheid ben ik weer terug met een hele hoop vragen want Penny gaat de komende zomer voor het eerst mee op vakantie!


We gaan komende zomer weer naar Oostenrijk, hetzelfde dorp als altijd dus de omgeving kennen we goed. Penny is na een slechte periode afgelopen winter weer super fit. Ze is nu ruim 13, maar loopt met gemak 1 keer per week een lange wandeling van zo'n 10km (met pauze) en verder een paar van 5 met heel veel zwemmen tussendoor. 

We verwachten dat ze het daar dus best goed gaat doen, maar omdat ze oud is, de gewoonte heeft zichzelf te bezeren en we geen risico willen nemen, willen we iets mee nemen waar ze in kan tijdens wandelingen en naar restaurants.
We hebben inmiddels het wandelset van de doggyride en die hebben we na een operatie ook al meerdere keren gebruikt. Dat gaat echt super, ze geniet er enorm van en blijft rustig een hele wandeling zitten. Die wilde ik dus ook mee nemen, tot ik me bedacht dat die (geloof ik) niet makkelijk in te klappen is en dus ook niet steeds in de auto kan als we in een ander gebied gaan lopen. Dat is niet heel erg, maar wel onhandig en beperkt ons ook in wat we kunnen doen.

Mijn moeder kwam toen met het idee van een buggy omdat je die wel kan inklappen, maar gezien Penny's grootte en gewicht twijfel ik een beetje of dat wel mogelijk is. Ze weegt nu zo'n 10 kilo, maar heeft een lange rug.
We hebben op de locatie waar ze ook door de fysio wordt behandeld haar in een buggy kunnen zetten die te koop was, maar die was te klein.
Verder zijn het natuurlijk vooral grindpaden die omhoog of omlaag gaan, dus moet het wel echt stevig en stabiel zijn.

Heeft iemand een idee van wat we het beste kunnen doen?

Hier wat foto's van Penny en de buggy

553189.jpg

553190.jpg

 

De wandelkar:

553192.jpg

En een recente foto van mijn knappe dame hp-heart

553191.jpg

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

En inklapbare bolderkar lijkt me dan wel handiger.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" En inklapbare bolderkar lijkt me dan wel handiger. "

Die moet je achter je aan trekken en als je dat lang genoeg doet, is mijn eigen ervaring, dan krijg je het enorm in je rug en nek.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou voor de wandelkar gaan.

Met hoeveel zit je in een auto?

Ka  je 'm niet uitgeklapt laten en daar de bagage in doen?

Als je alles in tassen doet, kun je 'm goed vol proppen.

 

Zou er ook voor kiezen om en een koelmat in te leggen met de wandelingen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Wij hebben de laatste vakantie met Kim een wandelwagen voor mensen kinderen meegenomen en daar heeft ze stukken wandeling in gedaan. Ging prima, over strand, in duinen en in de stad! 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

De  buggy is te klein , je hond moet er comfortabel in kunnen liggen, zeker als je haar langere stukken er in doet. Te klein, dan zal je hind er ook niet in willen op den duur. De tweede ziet er al beter uit. 

Een bolderkar, is mooi, maar inderdaad trekken, dus dat zou ik zeker eerst uit proberen. Oostenrijk, bergje op en af, trekken is zwaar ook over grind. Rug en arm en nekklachten njet uitgesloten.

 

 

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Zou de wandelkar doen, kan je volgens mij ook voor jezelf wat meer  instoppen voor onderweg :)

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Even goed kijken of de wandelkar opgevouwen kan worden. Als je denkt dat hij toch te veel plaats inneemt, evt. een imperiaal op de auto zetten, is dat mogelijk?

Fijn dat ze er zo graag in zit.

Fijne vakantie gewenst!

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" De  buggy is te klein , je hond moet er comfortabel in kunnen liggen, zeker als je haar langere stukken er in doet. Te klein, dan zal je hind er ook niet in willen op den duur. De tweede ziet er al beter uit. 
Een bolderkar, is mooi, maar inderdaad trekken, dus dat zou ik zeker eerst uit proberen. Oostenrijk, bergje op en af, trekken is zwaar ook over grind. Rug en arm en nekklachten njet uitgesloten.
 
  "

Als de conditie nog zo goed is hoeft ze er toch niet uren achter elkaar in te liggen? De maat lijkt me dan echt geen probleem. Kim deed telkens stukjes van een half uur max en dan weer zelf lopen bijv. 

Edit : maar ze kon wel rechtuit liggen erin omdat het een mensen wandelwagen was en er dus niet zo'n dichte voorkant aan zit. Dat maakt natuurlijk wel uit.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes 3 doggies

honden foto van annette & de boefjes

Weet niet wat je budget is natuurlijk maar ik vind deze heel fijn

Klik

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik kwam dit ook nog tegen.

 

hondenbuggy huren

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik ben fan van de Innopet hondenwagens. Er zitten ook terreinwagens tussen met grote luchtbanden voor de wat ruigere gronden. Mijn honden van 20 kilo kunnen er met gemak in. Zijn ook op te klappen. 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Weet niet wat je budget is natuurlijk maar ik vind deze heel fijn
Klik "

Ik heb deze als laatste aangeschaft, zodat er 2 honden inkunnen met een lage op stap. Fijne wagen, maar voor dat geld hadden ze wel wat betere wielen er onder kunnen zetten ipv die rottige zwenkwieltjes. Hiermee kan je alleen op geasfalteerd wegdek rustig lopen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Buggy! lol. Heb hem nog steeds want van citytrips is het nog niet gekomen. Bij mijn oude dibbes en kat? hp-thumbsup Alleen dat winkelen wordt al handig, je mag overal in. Voor de kat was het nacht wandelen in bebost gebied. Voor de hond, mand op wielen in het restaurant, stad in en dan hoefte hij niet tegen al die dikke enkels aan te kijken of over hete keien te lopen. Bergen want dat vroeg wel wat zijn beentjes ect.

 

Maar had jij niet een fietskarretje? Misschien hebben ze wel accessoires ervoor. Dat je een voorwiel en duw hendel erop kan monteren. Wel onhandig voor winkels, komt die gangpaden niet door maar voor de rest gaat dat ook prima.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hahaha welke innopet??? Na driehonderd jaar en voor het eerst erin na het badderen? Nog steeds goed gekeurd door de nieuwe teamleden. Fresh from the press, nog geen 30sec geleden.

553227.jpg

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Ik heb deze buggy voor Indy.Die vind dat superleuk.Groot genoeg voor hem natuurlijk.Kan je ook gebruiken als fietskar.De wielen kunnen eraf en inklappen gaat ook gemakkelijk.Klein pompje bijgeleverd.Met drie wielen zeer wendbaar.Stevig genoeg voor een hobbelweggetje.

553234.jpg553233.jpg553231.jpg

Petique hondenbuggy Breeze bij Petsonline.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Super bedankt voor alle reacties!

 

Een bolderkar zie ik niet zo zitten omdat de wandelingen die we daar (als het mogelijk is) gaan doen toch wel een aantal uur duren en ik dan al die tijd zo'n kar voort zou moeten trekken. Daarnaast lijkt het mij voor Penny ook niet erg comfortabel op padden die wat minder vlak zijn.

 

We zitten met z'n vieren in de auto. Voor de reis maak ik me qua ruimte niet zo'n zorgen over de kar, er moet namelijk sowieso iets mee waar ze in kan zitten. Mocht er iets flink fout gaan en ze de hele vakantie niet meer kunnen lopen, zouden we zonder kar echt nergens meer naar toe kunnen. Vanwege verlatingsangst kan ze niet alleen blijven dus dan kunnen we ook het dorp niet meer in om bijvoorbeeld uit eten te gaan.

Het gaat dus meer om tijdens de vakantie. Zolang we in het dorp blijven is het prima, dan zetten we hem aan het begin van de vakantie in elkaar en halen we hem aan het einde weer uit elkaar. Het is vooral een probleem als we tussendoor met de auto weg gaan.

 

Die van Inopet ziet er heel erg goed uit? De prijs is best hoog voor iets wat ik maar 2 weken ga gebruiken, maar ik zie dat die verhuurd worden via de link van Kees dus dat is echt top! Ik denk dat ik met hun even contact ga opnemen.

 

Hoe lang ze er in zal zitten kunnen we nu trouwens nog niet echt inschatten. Vanochtend heeft ze zonder moeite en klachten weer 10,6km gelopen dus ze is echt nog heel erg fit. Ze is alleen niet gewend aan lopen in de bergen. Met de fysio proberen we haar voor te bereiden, maar hoe ze er op gaat reageren merken we daar pas. Misschien merken we er niets van en loopt ze daar net zo goed als hier, maar het kan daar ook juist allemaal een stuk zwaarder zijn. Dan zit ze er wel lang in, maar met de doggyride weet ik al dat dat prima gaat dus met een goede buggy wordt dat niet anders.

 

De rest ga ik ook even bekijken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Is dat ding zo moeilijk in elkaar te zetten dan?

Kan je 'm niet als volledige kar vervoeren achterin? Dat ie helemaal in elkaar is gezet zeg maar.

Zo hup in de auto zetten en hup eruit en klaar.

Volgende forumvraag: Hond op doek leren plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^