Wat en wanneer voeren na overgeven/diarree?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Gisterenavond heeft onze pup van 4,5 maanden overgegeven en diarree gehad. Ze was er ook nogal sloom bij, dus we hebben met de spoeddierenarts gebeld, die zei dat het OK was om het aan te kijken tot vanochtend.

 

Nu gaat het alweer een stuk beter. Hoewel ze nog wat rustiger is dan normaal, is ze gewoon levendig. Het is ruim 10 uur geleden dat ze voor het laatst heeft overgegeven. Ze drinkt kleine beetjes uit zichzelf.

 

Wanneer kan ik gaan proberen om haar te voeren? En wat kan ik haar dan het beste geven?

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn dierenarts heeft tegen mij gezegd dat ik als mijn hond heeft gespuugd gewoon zijn eigen brokjes aan hem moet geven maar dan in kleine porties over de dag verdeeld.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Zou ze iets verkeerds gegeten hebben?

Mijn vorige dierenarts zei altijd : een hond kan 10 dagen zonder eten, maar niet zonder drinken.... Dat zou ik toch niet graag meemaken.

Sowieso kleine hoeveelheden proberen. En bijvoorbeeld lauw water over de brokjes of het vlees doen, zodat Nessa dat in ieder geval binnenkrijgt.

Als ze heel erg diarree heeft bij voorkeur gekookte rijst met gekookte kip geven.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Zou ze iets verkeerds gegeten hebben?
Mijn vorige dierenarts zei altijd : een hond kan 10 dagen zonder eten, maar niet zonder drinken.... Dat zou ik toch niet graag meemaken.
Sowieso kleine hoeveelheden proberen. En bijvoorbeeld lauw water over de brokjes of het vlees doen, zodat Nessa dat in ieder geval binnenkrijgt.
Als ze heel erg diarree heeft bij voorkeur gekookte rijst met gekookte kip geven. "

We weten niet zo goed wat het is, en in het overgeefsel zag ik ook geen duidelijke boosdoener terugkomen. De laatste ontlasting was ook alweer van gisterenavond laat, vandaag heeft ze nog niks gedaan.

Ze drinkt op zich wel, maar wel minder dan normaal. Als ik haar heel actief uitnodig om te drinken, doet ze het steeds wel.

Ik bel zometeen ook even mijn eigen dierenarts.

De spoeddierenarts vannacht had het ook over gekookte kip en rijst, maar helaas had ik geen kip in huis. Dus als mijn man zo wakker is, ga ik even naar de supermarkt. Ik voel hoe dan ook een soort moederinstinct om voor haar te willen koken, geloof ik :)

 

 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ook van kip en rijst kunnen honden aan de diarree raken. 

Ik zou het houden aan het eten wat je hebt, niks veranderen. 

Wel halveren en wat vaker op de dag geven met pauzes er tussen. 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb ook nooit kip in huis, ik maak dus altijd alleen rijst. De ontlasting wordt er inderdaad ietwat apart door, lol. Mijn hond gaf wel vaker gal over, en dan gaf ik gewoon haar brokken, en die hield ze dan gewoon binnen. Soms is haar maag echt van slag, ik weet natuurlijk niet helemaal zeker of dat zo is, dus ik begin met een beetje brokjes van haarzelf, geeft ze die over laat ik haar maag met rust, en maak ik later op de dag/de volgende dag wat rijst, die ze met kleine beetjes krijgt. Ze krijgt hoogstens 1 dag alleen/grotendeels rijst, voor de rest als er nog rijst over is, gaat dit dan weer bij haar brokjes die ze weer krijgt.

 

Soms geef ik haar maag gewoon rust dan door niets te geven even en uiteindelijk weer voorzichtig brokjes. Hangt er vanaf hoe zijzelf ook op het eten reageert. Als ze na een paar uur gaat lopen bietsen om brokken, krijgt ze die (voorzichtig). Of als ik denk dat het een fluke was. In 6 jaar tijd 3x rijst gemaakt denk ik? En gaf tot een paar maanden terug meestal 2x per maand minstens wel over. Meestal gal, want ze vertikte dan haar brok te eten, ondanks veel smaak roulatie (elke 2 weken :’) ), en ik ging de brokken ook niet elke keer verlekkeren met zalmolie ofzo. Take it or leave it. Nu een brok die ze lekkerder vindt eindelijk gevonden. Een heel enkele keer geeft ze nog over, maar ze krijgt een beetje krap van de brok, vanwege aankomen sinds ze er op zit, dus probeer haar voorzichtig op dieet te zetten tongue-out

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Eens met Marga. Je hond is aan haar eigen voeding gewend. Overzetten op kip rijst werd vroeger inderdaad vaak gedaan. Maar een andere voeding, dus moet het lijf zich aanpassen al is het licht verteerbaar. Eigen voeding als ze het daar goed op deed voor ze fing spugen.iedere pup maakt dit soort dingen mee,  noem het kinderziektes. Ze bouwen er weerstand mee op.

Ze kan ook gewoon iets verkeerd gegeten hebben, dan is het er nu weer uitgekomen,

 

Als je hond nu tien uur niet heeft gegeten zou ik heel  snel een klein beetje, bv een paar eetlepels, gezien formaat van je hond, geven  en kijken hoe het gaat, zit het er nog in na een paar uur, dan weer een klein beetje. Om schrokken tegen te gaan kan je het uit de hand geven. Eet je hond niet dan weer even de dierenarts bellen. Komt het er weer uit, idem.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

 Ik voel hoe dan ook een soort moederinstinct om voor haar te willen koken, geloof ik :-)
 

Dat is een heel goed instinct hoor.... maar koken  hoeft misschien niet echt!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Bedankt voor alle tips!

 

Het gaat alweer een heel stuk beter met Nessa. Ik ben vanochtend na overleg met de dierenarts begonnen met kleine beetjes brokjes geweld in bouillon (kon ik toch nog wat voor haar koken ;) ). Dat ging goed. Intussen drinkt ze zelf ook weer goed. Ze heeft niet meer overgegeven.

 

Ze lijkt dus aan de beterende hand te zijn. Gelukkig maar, met de tropische temperaturen die eraan komen.

Volgende forumvraag: Tekort B12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^