Op vakantie met een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Heerlijk! 

Ieren zijn ook zo wijs en makkelijk. Mijn ex had er een paar en dat waren zo'n gemoedelijke honden. Die breng je echt niet van slag met een reisje met de baas hp-heart

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Ik zou in ieder geval zeker een dag een lange autorit maken van minimaal 4 uur om te kijken hoe dat gaat. Want van het weekje ben je toch gauw zo'n 30 uur aan het autorijden.  "

Toevallig hebben we net wat afspraken met vrienden en familie gemaakt verspreid over het hele land, dus daar gaan we de komende periode aan werken!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Met de auto prima te doen, even googlen welke hotels honden accepteren. Meeste motels accepteren honden. Anders ff zo een popup 3p kopen en dan kun overnachten op een camping. Niet bang zijn voor de kou want 3p popups worden snel warm door lichaamstempratuur. Zorg wel voor isolatie onder je luchtbedje, zonnen/vriesscherm van een auto doet dat al of anders een branddeken. "

Haha, we zijn zeker geen kampeerders. Niet alleen Nessa is King Size, maar mijn man en ik ook, dus zo'n popup tentje kunnen we aantrekken als een jas ;)

Maar we gaan snel op zoek naar leuke hondvriendelijke accomodaties. We verblijven graag in accomodaties die zich op motorrijders richten, en die zijn vaak ook wel hondvriendelijk, dus daar heb ik wel vertrouwen in.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Als aanvulling op de al gegeven tips (waarschijnlijk denk je er zelf al aan): neem verschillende lijnen mee, in ieder geval ook een lange die je vast kan maken aan zo'n schroefhaak die je in de grond kan schroeven. Inderdaad de puberfase tegen die tijd en zo zorg je ervoor dat ze een stukje vrijheid heeft maar wel veilig in de buurt blijft. Of je moet een omheinde tuin hebben dan is dat niet nodig. 
Eigen mand/kleedje/knuffels zodat ze dingen heeft die eigen zijn. Veel kauwmateriaal want er zullen veel nieuwe indrukken te verwerken zijn. En misschien is het een en ander aan hersenwerkjes een goed idee voor de reis. 
En vooral ook genieten samen. Je ziet zelf wel wanneer ze rust nodig heeft, biedt dit voldoende aan. 
Oh ja, mochten er kinderen van familie aanwezig zijn dan is een korte introductie over hoe ze jullie hond kunnen benaderen en wanneer met rust te laten ook handig. 
Ik denk persoonlijk dat het prima kan maar jij kent je hond het beste. Ik denk dat je het beste tegen die tijd kan bepalen of het kan ja of nee. Ligt aan hoe ze zich ontwikkeld en hoe ze het doet tegen die tijd denk ik?  "

Mijn man en ik hebben nooit zoveel bagage op vakantie, dus de rest van de ruimte in de auto is voor Nessa's spullen :)

 

De rest van de familie heeft allemaal ervaring met honden, en ze kennen Nessa al, dus dat komt wel goed denk ik. (Behalve dat mijn schoonmoeder totaal niet consequent is en haar van alles wil toestoppen, daar moeten we het nog over hebben...)

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Nog een tip: we hadden geoefend met in een dichte, stoffen bench naast de baas liggen met een kluif. Handig als je uit eten gaat. Dan kan de hond mee (mits t mag van de locatie) en hoef je er tijdens het eten minder op te letten / struikelt niemand over de lijn / staat ie niet bij de buren te schooien als je even niet oplet.  "

Bedoel je dan zoiets?

 

65421_transporthuette_xl_mithund_5.jpg

https://www.zooplus.nl/shop/katten/transport/benches/490956

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

" Wat ik sowieso bij iedere hond handig vind: als hij op commando drinkt en plast. Dan weet je zeker dat hij voorlopig geen dorst heeft of moet plassen. Dat is zeker handig als je bijvoorbeeld in een file komt. Ik neem aan dat jullie een grote auto hebben, dan moet wel met Nessa, maar zit zij op de achterbank en kun je dan rijdend haar even aaien of iets te drinken of te snoepen geven?
Laat sowieso met name de airco van de auto controleren.
Ooit het verhaal gehoord (van iemand die hier ook wel eens meeschrijft) : hond zat achterin de auto tijdens warme rit. Werd heel onrustig, men kon niet stoppen op de weg. Zodra ze wel konden stoppen uitgestapt en hond er uit gehaald. Hond overleed ter plekke aan oververhitting, airco werkte achterin niet goed. Groot drama. "

Wat een verschrikkelijk verhaal :(

 

Het is een ruime auto. Vooralsnog kunnen Nessa en ik samen achterin, maar we moeten even zien hoe dat tegen die tijd is. Er zijn achterin wel aparte 'blazers' van de airco, maar wel goed om te weten dat dat een aandachtspunt is.

 

Plassen en drinken op commando gaat al goed, daar zijn we vanaf het begin op aan het trainen. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Toevallig hebben we net wat afspraken met vrienden en familie gemaakt verspreid over het hele land, dus daar gaan we de komende periode aan werken! "

Volgens mij hoeft het niet super geoefend te worden hoor. Als ze een uurtje makkelijk aankan en gewend is, zal langer ook wel lukken. Het is bij mij nooit opgekomen om te oefenen in ieder geval, en ze moest mee met de auto, en hebben 3 overnachtingen gedaan waarvan 2 gereden (3de overnachting was op een ferry). Ik liet haar uit als we bij onze overnacht plek aankwamen, en voor we weer vertrokken, en voor de rest plaspauzes wanneer wij deze namen. Remi is een maatje of 2 kleiner dan Nessa tongue-out en heeft 2 dagen op schoot in haar mand gelegen. Om zich heen gekeken en geslapen. We gingen weer terug verhuizen naar Nederland, m’n vader kwam me ophalen de rest van de auto lag vol met mijn spullen, mijn schoot was de enige lege plek XD

 

Ze wist wel het commando voor ‘plassen’ (als in, werkt volgens mij als een kraantje laten lopen wanneer iemand nodig moet; ze plast niet altijd op dit commando), maar vanwege al wel vaker 1 uur durende ritjes, wist ze ook dat in de auto betekende dat ze even niet uit kon, dus deed dan soms ook snel nog een grote boodschap en dergelijke. Of soms wilde ze gewoon die auto zo snel mogelijk weer in, en vond ik dat ze nog niet genoeg geplast/gepoept had, en trok haar elke keer weg van de auto met ‘eerst plasje doen’… werkte ook goed tongue-out Als beloning de auto in mogen, haha!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Reistabletjes, waren die al genoemd? Ik gebruikte altijd primatoer als ze misselijk werden.

 

Die stoffen bench is denk ik te klein voor een Ier. Beter een droogloopmat mee van 150 of zo. smile

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

" Bedoel je dan zoiets?
 

https://www.zooplus.nl/shop/katten/transport/benches/490956 "

Yes. Op te vouwen en mee te nemen. :-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn Pepijn heeft de gewoonte de hele rit  te staan, vast op de achterbank, met zijn hoofd tussen ons in, er hangt een autodeken tussen ons in. Nu  zijn we recent met de auto op reis gegaan en heb ik een te groot bot voor hem gekocht. Dat werkte dus prima.  Hij heeft regelmatig liggen knagen!

En waarom te groot?  Als je een kleiner botje geeft, loop je de kans dat hij het te snel naar binnen schrokt en het dan benauwd krijgt, waar je weinig aan  kunt doen als je op de grote weg rijdt...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Muggenspray voor honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^