Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over de waterblazer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WaterblazerWaterblazer

Wat is een honden waterblazer?

Er zijn veel hondenbaasjes die geen idee hebben wat een waterblazer is, en wat de voordelen hiervan zijn. In dit blog leggen we je alles uit over dit enorm populaire apparaat!

Wanneer mensen ons er naar vragen geven wij eigenlijk een heel simpel antwoord: “Het is een krachtige föhn speciaal voor de hondenvacht”. Dit is kortgezegd de definitie van een waterblazer. Een waterblazer heeft verschillende benamingen zoals: ‘hondenföhn’, ‘hondenbooster’, ‘hondenblazer’ of voor de Doodle eigenaren onder ons ‘Doodlebooster’. Een waterblazer heeft meestal een formaat wat ongeveer vergelijkbaar is met dat van een miniprullenbak en het bestaat vaak uit robuuste materialen.

Wat doet een waterblazer?

Met een waterblazer kun je je hond op een eenvoudige wijze droog en schoon blazen. Het apparaat kan in de meeste gevallen koude, lauwe en warme lucht blazen, je kunt hierbij ook de blaaskracht instellen. Doordat je tot op de huid kunt blazen, blaas je hiermee ook vuil wat zich ophoopt en losse haren tussen de vacht weg. Een ergernis van veel hondenbaasjes is het vuil en zand wat een hond mee naar binnen neemt in zijn vacht, dit kun je met een waterblazer drastisch verminderen. Ook kun je met behulp van de waterblazer makkelijker plekjes die aandacht behoeven zien zoals ongewenste bultjes en teken! Voor honden met een langere vacht zoals Labradoodles is het ook raadzaam om de waterblazer regelmatig te gebruiken om de vacht los te houden wat enorm helpt tegen klitvorming. In de winter kun je met een waterblazer ook makkelijk de 'klonten' sneeuw uit de vacht van je hond blazen. 

Bekijk hieronder het effect van een waterblazer op de vacht. 

 
Waterblazer met geluidsdemper?

Het geluid wat de waterblazer maakt is vergelijkbaar met dat van een stofzuiger. Veel hondenbaasjes maken zich van tevoren zorgen over het geluid van de waterblazer en zijn op zoek naar een waterblazer met een geluidsdemper, maar er bestaan geen waterblazers met een geluidsdemper. Wel zijn er waterblazers met isolatiemateriaal tussen de metalen behuizing en de motor, zoals bij de waterblazers. Dit dempt het geluid behoorlijk. De praktijk leert overigens dat een waterblazer echt niet zoveel herrie maakt zoals de meeste mensen van tevoren denken. 

Wanneer en hoe vaak gebruik je de waterblazer?

Je kunt de waterblazer het hele jaar door gebruiken. Wel zul je in de winter met regenachtig weer vaker je hond droog moeten blazen vergeleken met de zomer. In de zomer zul je de waterblazer vaker gebruiken voor tekencontrole, vachtonderhoud en om zand en stof uit de vacht te blazen. Hieronder staan de meest voorkomende punten waar baasjes hun waterblazer voor gebruiken.

  • De vacht droogblazen nadat deze nat is geworden.
  • De waterblazer als borstelbeurt gebruiken.
  • Vuil, stof, zand of losse haren uit de vacht blazen. 
  • Met de waterblazer controleren op teken.
  • Controle hulp om klitten in de vacht te ontdekken.
Ook geschikt voor huis-tuin-en-keuken klusjes

De waterblazer is te gebruiken voor alle hondenrassen en zelfs andere huisdieren. Ook kun je de waterblazer inzetten voor huis-tuin-en-keuken klusjes zoals: stof wegblazen op plekken waar je lastig bij komt, een auto schoonblazen, een deurmat uitblazen of zelfs een vriezer laten ontdooien. Kortom: een enorm handig apparaat!

En waarom een waterblazer in plaats van een föhn?

Nu horen we je afvragen, maar wat is nu het verschil tussen een normale föhn en een waterblazer? Dat zit hem voornamelijk in de blaaskracht en het volume hiervan. Met een waterblazer blaas je echt tot op de huid waardoor al het vocht, vuil en losse haren uit de vacht en van de huid geblazen wordt. Dit komt voornamelijk door de gecentreerde luchtstroom en blaaskracht van de waterblazer. Je bent hiermee veel effectiever dan met een normale föhn die alleen oppervlakkig de vacht droog blaast. Ook kun je de blaaskracht van de waterblazer heel precies afstellen, wat fijn is om gevoelige plekken met beleid te kunnen drogen. Daarbij beschik je over meerdere mondstukken. Ook is de flexibele uittrekbare slang een enorm voordeel ten opzichte van een normale föhn. Hierdoor kun je makkelijk elk plekje van je hond droog blazen!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 20 mei om 22:29 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over de waterblazer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Reclame?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

RECLAME

Reclame met als doel mensen over te halen tot aanschaf van een product of dienst tegen betaling is niet toegestaan op HP. Deze topics worden op slot gezet en verwijderd.

Ook sluikreclame door middel van verwijzen naar een eigen commerciele site of het wijzen op een product is niet toegestaan. Dit geld ook voor watermerken van foto's. Een foto watermerken om kopieen tegen te gaan is prima maar daarbij mag een bedrijfsnaam, websitelink of logo niet prominent aanwezig zijn. Deze foto's zijn niet toegestaan in (foto)topics op het forum, als profielfoto of in profiel album.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over de waterblazer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^