Hond uitlaten door verschillende mensen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal,
Ik heb een vraagje. Ik loop al een paar maanden stage en ga bijna werken. Had al eerder een topic geopend over mn schuldgevoel naar Marley dat hij door anderen wordt uitgelaten op deze dagen, dit is gelukkig wat minder. Nu ga ik zaterdag na mijn werk even iets eten met een vriendin. Smiddags wordt Marley uitgelaten door de buurvrouw en in de avond gaat mijn moeder naar hem toe om te knuffelen en te wandelen. Nu vroeg ik mij af of dit misschien te onrustig is? Als er twee verschillende mensen op 1 dag komen? Of denken jullie dat dit wel kan..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Voor mijn hond Bams was het ideaal, vier mensen op een dag, van smorgens tot en met savonds...wel heb ik ze eerst kennis laten maken, ik heb drie maanden niet kunnen lopen, een verbrijzeld bekken, dus er moest een oplossing voor gevonden worden...als het vrienden zijn of goede kennissen die van een hond houden en er weten mee om te gaan, doen...doe eerst kleine rondjes voordat ze er een uurtje mee gaan wandelen, ook de hond moet er even aan wennen dat jij niet meega...de vroege ochtend en late avond, de tuin in...ik heb een uitlaatplek voor de hond, niemand komt iedere dag zo vroeg en savonds laat, is het voor een keer dan wel maar niet voor maanden....

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dat hangt zo van de hond af. Bij mijn Lucie zou dat prima kunnen, bij Paddy helemaal niet.

Ben jij er tussendoor wel of is hij de hele tijd alleen?

 

Als hij de buurvrouw en je moeder goed kent zal t vast wel gaan voor een keertje.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kan toch prima. Zoveel honden worden tussen de middag uitgelaten door de uitlaatservice of een buur, en daarna nog eens door een bekende of iemand anders uit het gezin, dan zit je ook al aan meerdere mensen. Ik zie het probleem niet..

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Kan prima, Fudge gaat dinsdag naar mijn broer, woensdag naar de oppas (vriendin van me), donderdag ochtend naar een andere vriendin en voor de rest doe ik het of mijn moeder. 

 

Soms gaat ze nog naar mijn ex, die vind het leuk om der soms te hebben en ook een andere vriendin vind het leuk als ze kom. Ze kan dan spelen met der halfzus. 

 

Fudge intereseert het geen zier, zolang ze maar pret heeft. 

 

Maylo boeit het ook niet, die loopt ook gewoon met iedereen mee. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Nee natuurlijk niet, gaat toch goed zo? Je buuf en moeder gaat het prima af zo anders hadden ze wel geklaagd. Peanut mijn vorige ging ook uit logeren en had zelfs een hondenoppas vanwege dat hij het niet best deed alleen in huis. Nooit een probleem geweest bij hem. Botty mijn herplaats is bijna zover en is ol een avondje bij onze oude oppas geweest, ging ook hp-thumbsup

 

Je moet natuurlijk wel zelf ook blijven wandelen wanneer het kan. Anders verlies je een heel belangrijke band met je hond en als je moe bent? Voor mij brengt het vreugd en energie. Dus ook nog baat voor jezelf er door.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Mijn Pepijn loopt best makkelijk met iemand anders mee. Een tijdje werd hij extra uitgelaten door een buurvrouw, die beweging en afleiding nodig had.  Hij moet éven aangemoedigd worden maar hij vindt lopen heerlijk.  

Ze moeten hem alleen niet loslaten, dan vrees ik dat hij naar huis loopt.

Ik heb ook een tijd lang een ander hondje  uit de buurt uitgelaten, omdat de baasjes ziek waren.

 

Je hoeft echt geen schuldgevoel te hebben, Marley vindt het vast leuk om eens iemand anders 'aan de lijn' te hebben. Zorg dat er ook iets lekkers is wat ze Marley kunnen geven, een hondenkoekje ofzo.

Wees blij en dankbaar dat je zo'n 'vangnet' hebt, dat is heel belangrijk hoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier maakt t ook niks uit wie Puck uit laat, ze gaat wel mee. Maar Puck kun je enkel uitlaten als je haar kent. T is een pittig karakter met een eigen willetje. En niet iedereen snapt haar goed.

 

Een hele tijd terug liet ik, door omstandigheden, de hond van een buurvrouw uit.

De hond kent me al van pup af aan, maar toch wou ze heel slecht mee wandelen. Ze had echt iets van; dit doe je normaal ook niet, dus waarom zou ik meelopen. Onder lichte dwang toch een klein rondje gedaan, want ja, ze moest toch wel plassen en poepen.

 

Ze krijgen er echt niks van hoor, als ze eens door anderen worden uitgelaten. Misschien juist eens leuk, dat ze een heel andere route lopen dan dat jij altijd doet.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Onwijs bedankt voor alle reacties! Ik denk ook niet dat Marley het erg vind, maar twijfelde even. Kan nu met een gerust hart hem achterlaten haha

Volgende forumvraag: Shar-pei
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^