Wat heeft mijn hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HansHans

Hoi,

Sinds 10 dagen ongeveer heb ik het idee dat mijn labradoodle van 2 wat weer drinkt dan normaal, niet overdreven veel maar wel net wat meer.

Vorige week zondag merkte ik dat zij een klein plasje had gedaan in haar slaap. 2 dagen later, bij het wakker worden 's ochtends ondekte ik weer een klein plasje. Abnormaal gedraag voor haar want ze is 100% zindelijk. Het zijn maar hele kleine plasjes. 

Contact opgenomen met de dierenarts en aan de hand hiervan urine ingeleverd en is er bloed afgenomen. Zojuist de uitslag gekregen: de urine is niet geconcentreerd genoeg, te waterig en in het bloed zijn ontstekingswaarden gevonden. Ze denken nu aan een alvleesklierontsteking maar hiervoor is aanvullend bloedonderzoek nodig. De uitslag van die aanvullend onderzoek krijg ik echter pas maandag

Ze heeft echter totaal geen klachten; ze is super actief, ze eet en drinkt goed en ze geeft ook geen pijn aan. Het water drinken is sinds een paar dagen ook weer normaal en ze heeft ook geen plasjes meer gedaan.

Ze heeft dus ook totaal geen klachten die passen bij een alvleesklieronsteking. Eigenlijk los van de 2 kleine plasjes in haar slaap en het iets meer water drinken tot een paar dagen geleden, merk ik helemaal niets aan haar. 

Toch geeft de urine en het bloed aan dat er wel wat aan de hand is, maar een alvleesklierontsteking lijkt mij echter niet voor de hand liggend gezien het feit dat ze geen klachten heeft.

Heeft iemand hier wellicht een idee van wat het zou kunnen zijn?  

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Urine te helder kan op veelmeer wijzen, acuut nierfalen, dus ga echt door de molen met je hond, ontstekingswaarde kunnen zeker duiden op een  alvleesklierontsteking.    BRON maxima uc.       

 • Bloed- en urineonderzoek
  Door de ontsteking van de alvleesklier kan onder andere het gehalte van de spijsverteringsenzymen amylase en lipase in het bloed en de urine verhoogd zijn. In het bloed zijn vaak de ontstekingswaarden verhoogd.
 • Echo van de buik
  Met een echo van de buik kan de ontstoken alvleesklier in beeld worden gebracht. Net als de galstenen die mogelijk de oorzaak zijn van de ontsteking.
 • CT -scan van de buik
  Door middel van een CT-scan kunnen heel nauwkeurige beelden gemaakt worden van de alvleesklier. Daarmee kun je de ernst van de ontsteking vaststellen. Een CT scan van de buik wordt meestal pas na enkele dagen gemaakt. Als een CT-scan te vroeg in het ziektebeloop wordt gemaakt, dan kan deze de ernst van de alvleesklierontsteking onderschatten.
 •  

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De uitslag van die aanvullend onderzoek krijg ik echter pas maandag.

Wacht dan eerst nog enkele dagen af wat de resultaten van dit onderzoek zijn. hp-smile

Je kan je helemaal gek zoeken op internet en op allerlei erge ziekten stuiten, maar dat zijn momenteel speculaties. 

Maandag krijg je de resultaten binnen, dan weet je meer.

Beterschap voor je hond! 

honden page profiel HansHans

Bedankt voor de snelle reacties en we gaan zeker door tot we de uitslag hebben maar vind het lastig om zo lang te wachten.

Bij een alvleesklierontsteking zou je echter toch klachten verwachten? Als loomheid, koorts, braken of diarree of iets dergelijks? Ze heeft namelijk totaal geen klachten die we kunnen waarnemen.

Ik ben zelf eigenlijk wel geschrokken van de uitslag omdat ik had verwacht, gezien het feit dat ze geen klachten heeft, er niets aan de hand zou zijn. Nu maak ik me al serieuze zorgen dat er iets ernstigs aan de hand is en vind ik het lastig om het weekend te wachten. Mijn zorgen zijn wellicht voorbarig, maar ik hoop dat er wellicht iemand is (met medische achtergrond) die mij wat zou kunnen vertellen of het mogelijk is dat mijn hond een alvleesklierontsteking heeft zonder enige klachten? 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Bij een alvleesklier ontsteking ben je heel erg ziek. En dan moet je niet afwachten maar behandelen.misschien heel in het begin? 

Dus als je hond niet ziek is, de da zegt wachten, zou ik me niet heel erg druk maken.

Wel in de gaten houden, want is het dit wel en hij wordt opeens ziek, niet afwachten maar meteen  Naasr de da gaan, of naar de spoed want het is weekend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Alvleesklier ontsteking hoeft in het begin geen ernstige klachten geven, wel in een gevorderd stadium...mijn ervaring was, geel in dr ogen en na onderzoek een tumor in de alvleesklier, geen koorts niets....wacht af, we kunnen van alles gaan roepen maar er kan heel wat anders aan de hand zijn...wanneer ze twijfelen over de alvleesklier dan kan dat met een echo opgespoort worden....je zal nu even moeten afwachten.

honden page profiel HansHans

Bedankt weer voor de reacties.

Willemijn, wat waren de eerste klachten bij jouw hond? En hoe oud was jouw hond toen deze tumor werd geconstateerd?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt weer voor de reacties.
Willemijn, wat waren de eerste klachten bij jouw hond? En hoe oud was jouw hond toen deze tumor werd geconstateerd? "

Dat is al heel erg lang geleden, bij een schapendoes, het wit van de ogen werd geel, na onderzoek bleek een tumor aan de alvleesklier, opening van de galblaas werd afgesloten vandaar gele ogen...welhebben ze een shunt geplaatst, meer niet..de tumor zat op de alvleesklier... niet geopereerd, had totaal geen sympthomen... na een half jaar na de diagnose overleden, was op leeftijd...wil helemaal njets zeggen over jouw hond, eerst even afwachten op uitslag en dan een behandeling, je hond is nog heel jong en kan zeker behandeld worden hoor...

honden page profiel RJRJ

hou je a.u.b. bij de dierenarts,  hier alvast gaan speculeren heeft geen zin je maakt jezelf alleen maar gek,

 

wacht de uitslag van het bloedonderzoek af en kijk dan verder met de dierenarts / laat je eventueel doorverwijzen naar een specialist,  specialisten zien bepaalde ziektes dagelijks en hebben er dus meer ervaring mee dan een reguliere dierenarts....

honden page profiel Dutch Auti  :-) Dutch Auti :-)

honden foto van Dutch Auti  :-)

Urine inleveren eventueel bloedtrekken. Checken Blaasontsteking en suiker en nieren waardes uit voorzorg checken of om uit te sluiten. 

 

Dit kun je overleggen met de dierenarts. Uiteindelijk heeft die er voor geleerd. 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Urine inleveren eventueel bloedtrekken. Checken Blaasontsteking en suiker en nieren waardes uit voorzorg checken of om uit te sluiten. 
 
Dit kun je overleggen met de dierenarts. Uiteindelijk heeft die er voor geleerd. 
  "

Ts heeft toch al bloed en urine laten onderzoeken, wacht nu weer af op de volgende uitslag die hij maandag krijgt.

Meneer doet wat hij kan voor zijn hond, maar wil waarschijnlijk zijn angsten en zorgen hier delen en zoekt herkenning in zijn verhaal. Niet zo vreemd toch? 

Ik zou zo ook niet 1,2,3 kunnen zeggen wat het zou kunnen zijn, daar ik geen dierenarts ben. Meer drinken en plassen komen bij veel aandoeningen voor. Ik ga er ook vanuit dat de DA al naar de nieren heeft gekeken.

Het enigste waar ik bij een Labradoodle snel aan denk, is de ziekte van addison. Maar ook dat geeft meer klachten. 

Zou inderdaad kunnen zijn dat je er hartstikke vlot bij bent.

Hoop dat jullie er snel achter zijn wat jullie hondje mankeert en dat er een behandeling gestart kan worden. Sterkte!

  

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal afwachten wat de dierenarts te zeggen heeft en je twijfels met hem/haar delen. Sterkte.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Succes maandag, ik hoop dat je duidelijkheid krijgt!

Volgende forumvraag: Wat heeft mijn hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^