Eerste plasplek voor altijd plasplek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngèleAngèle

Haha mogelijk een domme vraag 

Als je een puppy hebt en je leert hem in het begin zijn plas te doen in je voortuintje omwille van vaccinaties nog niet in orde. Kan je hem dan later verleggen naar een boom of hondentoillet verderop?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Tuurlijk......je kan gerust al wat verder van huis hoor, als je de uitlaatplekjes van anderen honden maar even uit de weg gaat..lekker rond lopen in eigen omgeving, een snuffel rondje en dan plast tie vanzelf hoor...wij hebben hier een plasplekje, maar wordt niet gebruikt, alleen als het van pas komt anders niet, bij het ouder worden ga je meer wandelen en dan plast tie overal...

honden page profiel AngèleAngèle

Ah da-s goed nieuws. Tof ook om een antwoord te vinden, sommige zaken vind je niet makkelijk terug in boeken of op sites 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer je wacht tot je pup de vaccinaties heeft gehad, niet goed, nu al mooi de omgeving verkennen....uitlaatplekken waar vele honden komen blijf je even weg...en je kan gerust met je pup in aanraking komen met anderen honden, misschien iemand die je goed kent en volwassen stabiele hond, even een ommetje mee maken...alleen maar goed...

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Toen we Diesel net hadden mocht hij ook buiten in de tuin plassen, deur stond open, dus hij kon gaan wanneer hij wilde..

 

We lieten we hem wel gewoon uit, stukje wandelen paar keer per dag.

 

Op een gegeven moment stopte het plassen vanzelf in de tuin, ook al moet hij nog zo nodig, hij zal het niet meer in de tuin doen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zie dat jij degene bent die vroeg over de Italiaanse waterhond hp-smile

Ben je nog van plan om daar verder naar te kijken?

 

En verder, op zich is het handig als je hond in de tuin kan plassen, in het geval je eens niet kan lopen of zo.

Maar verder moet je hond  leren om uitgelaten te worden en op verschillende plekken zijn/haar behoeftes te doen.

Anders heb je de kans dat als je naar een andere plek gaat, je hond alles ophoudt omdat ie alleen op één vast plekje wil plassen en dat is erg onhandig.

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond wilde als pup liever in de tuin, tegenwoordig gebruikt ze deze alleen in hoge nood. En dan alleen plassen, poepen moet ze al in echt hele hoge nood zijn, en zelfs dan heb ik meer kans dat ze per ongeluk wat laat glippen in haar slaap door te lang ophouden dan dat ze het in de tuin doet tongue-out Al heeft ze dat al in geen tijden meer gedaan. Maar poepen in de tuin heeft ze in de 2 jaar dat we hier wonen nog maar 2 of 3x gedaan, tijdens een migraine aanval of extreme hittegolf. Plassen wel vaker, maar het heeft alles behalve haar voorkeur.

In de tuin van mijn ouders poept ze wel vaker/makkelijker. Maar hun tuin is qua oppervlakte groter dan mijn woning en tuin bij elkaar. En bestaat uit praktisch alleen maar gras, terwijl die van mij alleen wat modder/groenstrookjes langs de schutting heeft en voor de rest betegeld is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat sylvia zegt, mijn eerste hond mocht niet in de tuin plassen, bij ziek zijn en vuurwerk was dat heel rot, want hij deed het echt niet in de tuin.

Dus nu heb ik Sam geleerd dat plassen of poepen in de tuin mag, en soms moet hij snachts, heel handig dat hij het doet.

Verder laten we hem gewoon uit en dan doet hij het niet in de tuin, tenzij hoge nood.

Heel handig als je ziek bent of zo, of je hond ziek is..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^