Waarom niet ED en wel HD röntgenen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NHborderNHborder

Beste hondenliefhebbers, 

 

Omdat ik met mijn Border Collie van 12 maanden veel onderneem en sportief bezig ben/ga wil ik graag weten of hij dit lichamelijk ook aan kan en daarom zal ik verschillende lichaamsdelen op de foto laten zetten. 

Natuurlijk zijn de HD en ED foto’s mij bekend en lees ik dat sommige ook rug en schouders meenemen. Toch lijken sommige alleen voor HD te gaan en wordt daar veel meer over gesproken. 

Ik ben benieuwd wat daar de reden voor is. HD is erg bekend maar ik geloof dat een hond, net als een paard, zo’n 60/70% van het gewicht op de voorhand draagt. Daardoor verwacht ik dat juist de voorpoten/ellebogen/schouders meer te verduren krijgen. Vooral bij springen. 

Waarom zou ED dan eigenlijk niet belangrijker zijn om te controleren dan HD?

 

Wat ik mij kan bedenken:

- kosten, duurder

- roesje noodzakelijk  

 

  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier hd en ed gerontgend hoor, ...en ook hart..ogen...weet niet beter dan dat wordt gedaan als er officiele fotoos worden genomen..wel bij mijn ras..groot ras, en met 18 maanden officieel gebeurd.

honden page profiel DagmarDagmar

Het wordt veelal niet gedaan omdat het niet verplicht is. Bij sommige is de reden 'het komt in mijn ras niet voor'  wat niet moeilijk is, als er niet op getest wordt uiteraard.

Ik laat het standaard doen, het kost helemaal niet zoveel meer en onder verdoving zijn ze toch.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Het is inderdaad goedkoper al vind ik dat de kost niet :D ook de officiële beoordeling is goedkoper als je enkel HD doet.

honden page profiel  Dutch Auti   :-) Dutch Auti :-)

honden foto van  Dutch Auti   :-)

Wellicht meer op hd gericht door de meesten omdat dat een veel voorkomend euvel is. 

 

Ga je een sport of wat anders met de hond doen dat veel van het lijf vraagt. Zou ikzelf eerder liezen voor algehele zekerheid dan halve. 

Maar het type sport kan ook verschil maken in welke delen je zekerheid van wilt hebben. 

 

En uiteraard kunnen kosten ook een rol spelen in keuzen  maar als het financieel kan en om risico's uit te sluiten zou ik op safe gaan. Als alles oke blijkt, heb je wel zekerheid. Is het niet oke dan moet je wellicht je plannen aanpassen maar kun je daar wel voor kiezen zonder dat problemen eerst vergergerd zijn. 

 

Volgende forumvraag: Melktandje? Hond 10 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^