Vanaf wanneer moederhond niet meer bij pups snachts?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManonManon

De titel zegt het al. Vanaf wanneer mogen de mama’s weer lekker op de bank in een dekentje nestelen in alle rust en blijven de pups lekker samen in de werpkist en ren voor de nacht?
We merken dat mama steeds minder graag bij de pups gaat voor de nacht. Ze zijn komende woensdag 6 weken.

Groetjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De pups worden afgespeend , en hebben mams in weze niet meer nodig.....wanneer je mams dr gangentje laat gaan zal je zien dat ze heus de pups wel gaat opzoeken, en de pups mogen toch ook lekker eens loslopen in huis ? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier laten we moeder de keus ,Er zijn moeders die vanaf zes weken liever niet meer bij hun koters slapen maar er dan smorgens gelijk naar toe rennen ,

Maar er zijn ook moeders die het volhouden totdat de pups de deur uit gaan en er echt bij willen tot ze weg zijn ,Momenteel hier een moedertje die er nog altijd bij wil slapen ,pups zijn acht weken , ,ook al hebben ze amper melk meer  het gaat om het contact ook ,maar als ze er overdag nog genoeg bij is ,dan is vanaf zes weken prima hoor .

honden page profiel ManonManon

" De pups worden afgespeend , en hebben mams in weze niet meer nodig.....wanneer je mams dr gangentje laat gaan zal je zien dat ze heus de pups wel gaat opzoeken, en de pups mogen toch ook lekker eens loslopen in huis ?  "

 De pups gaan rond 06:00 u los en gaan pas rond 23:00 u de ren in.

honden page profiel ManonManon

" Hier laten we moeder de keus ,Er zijn moeders die vanaf zes weken liever niet meer bij hun koters slapen maar er dan smorgens gelijk naar toe rennen ,

Maar er zijn ook moeders die het volhouden totdat de pups de deur uit gaan en er echt bij willen tot ze weg zijn ,Momenteel hier een moedertje die er nog altijd bij wil slapen ,pups zijn acht weken , ,ook al hebben ze amper melk meer  het gaat om het contact ook ,maar als ze er overdag nog genoeg bij is ,dan is vanaf zes weken prima hoor . "

 Dat is het lastige hier. We kunnen niks maken waar moeders uit kan en de pups niet. De pups zijn veel behendiger dan mama. Als het zo hoog is dat de pups er niet meer uit komen, komt mama er ook niet meer uit.
Overdag is alles los in huis. Mama loopt een paar keer een klein blokje om, meer wilt ze niet. Ze wilt bij dr pups in de buurt blijven. Maar als ze om 23:00 u erbij geroepen wordt als we ze de ren in doen dan gaat dat met tegenzin.
Maar we zijn ook bang dat de pups gaan janken als ze mama erbuiten zien en niet erbij kunnen. Soms janken ze om 05:30 u al voor de ren keihard omdat ze er uit willen. ????

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ja dat heb je er zelf ingebracht door ze heel de dag los te laten ,dan gaan ze jammeren als ze in de ren zitten of moeder zien lopen .

Kan mams dan snachts niet in een andere ruimte slapen ? waar de pups haar niet zien of kunnen ruiken? 

honden page profiel ManonManon

" Ja dat heb je er zelf ingebracht door ze heel de dag los te laten ,dan gaan ze jammeren als ze in de ren zitten of moeder zien lopen .

Kan mams dan snachts niet in een andere ruimte slapen ? waar de pups haar niet zien of kunnen ruiken?  "

 


Ja die mogelijkheid hebben we.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Ja die mogelijkheid hebben we. "

Nou lekker proberen dan ,Zou goed kunnen dat ze de nacht erna er weer wel bij wil ,en zoniet dan lekker apart laten slapen.

Volgende forumvraag: De hele socialisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^