Op welke leeftijd begint een hond waaks te worden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ******

honden foto van ***

Hallo ik heb ook twee pupps Turbo word één jaar op 10 maart en Diezel word één jaar op 9 april en die waken al maanden hoor,het minste dat ons buldogje hoord over dag en s'na.hts gaat hij blafffen en loopt naar de plaats waar hij iets hoorde!staat het hem niet aan dan begint hij te grommen,tot ik zeg ,,Diezel af ,,en hij komt terug op zijn plaats.Turbo doet net het zelfste maar hij blijft bij mij en gaat niet van zijn plaats!hij speelt den groote held maar van op veilig plaats he!hahaha O-) liefs en groetjes uit Oost-Vlaanderen Rina & Alexander en pootje van Turbo en Diezel :-D

Dude (Gast)

Dit gedragspatroon verschilt per hond, niet per ras. Zo kun je een rottweiler hebben die helemaal niet waaks is en een teckel bijvoorbeeld wel, in dit geval is elke hond dus uniek, niet perse het ras.

Dit wil zeggen dat het wat langer bij de een kan duren, of misschien dat die hond helemaal niet waaks zal zijn. Dit zit niet in elke hond. De ene is een hond dat geneigd is om zijn 'roedel' luidkeels te informeren dat er iemand voor de deur staat, terwijl de ander met kwispelende staart staat te wachten tot de gezellige visite binnen komt stappen.

Al moet ik er wel bij zeggen dat een waakse hond wel altijd prettig is. Mijn duitse herder begon al met 3 maanden te waken met zijn puberale blaf als er werd aangebeld. Nu zal hij dit 2 keer zo hard doen en met een lage afschrikkende toon. :-)

honden page profiel noppesnoppes

honden foto van noppes

Spike wordt bijna 2 jaar en is nog steeds niet waaks, hji blaft soms wel op katten en vogels die de achtertuin in willen komen, maar zoals ik al in een ander topic heb vermeldt, Spike zou een inbreker nog helpen...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Tommy is 4 maanden en sinds 2 weken begint hij een beetje waaks te worden. Als het donker is en er loopt iemand voorbij het huis dan heeft hij dat meteen in de gate en blaft dan. (niet dat je er bang van wordt.. ;-))

Anoniem (Gast)

vanaf hun 1 jaar

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Mijn pup begon vorige maand te blaffen(toen 7 maand).
Vind het geblaf nu wel irritant worden.

Pieter (Gast)

Donna is nu 10 maanden, een Jack Russell teefje, en maakt een kabaal bij alles wat ze hoort. Hoort ook wel bij het ras overigens.
Of er nu iemand achterom binnenkomt, aan de voordeur staat of over de weg passeert, maakt haar weinig uit. Zou best wat minder mogen, maar hoe pak je dit aan.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Mijn chi was al waaks toen hij 11 weken was.
Bij ieder geluidje wat hij bij de deur hoorde sloeg hij aan.
Gelukkig is dat in de loop der tijd weg gegaan wand ik werdt er een beetje gek van.
wij wonen gewoon in een rijtjes huis, dus ik denk niet dat de buren het zo leuk vonden.

Als de deurbel gaat blaffen allebei mijn honden.
hogy deed het hiervoor nooit maar omdat benji het doet heeft hogy het overgenomen.

Groetjes.

honden page profiel ******

honden foto van ***

mijn twee deden dat ook onze chihuahua Turbo is op 10 maart één jaar geworden en onze franse buldog Diezel word één jaar op 9 april.Maar Diezel waakte al heel vroeg hoor op zijn vier maand reageerde hij al als hij iets hoorde en Turbo ook,ze woren ook dol,als er iemand binnen kwam,zeker onze buldog srong op iedereen op en krabben en wild doen,dat hebben we opgelost met,,telkens als de bel gaat gaat hij zijn bench in en krijgt een snoepje en als de mensen een tijdje binnen zijn en hij is gekalmeerd laten wij er hem uit en hij gaat nog wel eens tot bij hen en een likje geven en dan gaat hij gewoon liggen;het gaat veel minder wild aan toe dan in het begin,niet iedereen houd er van dat een hand van 14kg op je springt he!ons chiken blaft vanop mijn bed maar als ze naar hem kijken kruipt hij al in mijne nek met zijn staart tussen zijn poten
ik hoop dat je dat ook zo kan oplossen,liefs en groetjes uit Oost-Vlaanderen Rina & Alexander en pootje en lebber van Turbo en Diezel :-D

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Ja wat is waaks zijn, alleen dat blaffen als de deur belt gaat. Dat kan heel wat betekenen, angst, of omdat hij vrolijk is en nieuwgierig wat er wel niet voor de deur staat, want tja baas is toch ook nieuwgierig.

Onze Eros blaft niet als er iemand komt, gelukkig niet, alleen hij is soms te druk als er bezoek is, geeft kopjes net als een kat doet (volgens mij ook over genomen van onze kat). En gaat daarom vaak naar zijn plek voor bezoek binnen is. waaks is hij in die zin dat als er een te drukke hond in de buurt van ons komt hij er voor gaat staan, dus tussen ons en die hond in, als de hond nog steeds druk doet naar ons toe laat hij een diepe grom horen. Laast kwam een JR op ons af stormen, Eros ging gelijk in zijn pad staan en liet een diepe blaf horen, die JR stoppte gelijk waar hij mee bezig was en ging terug naar zijn baas, en Eros ging netjes zitten en keek hem na hahah

Nu krijgen wij straks 2 dwerg snauzers die wel blaffen als de bel gaat, hoop alleen niet dat Eros dat over gaat nemen. Ook wij gaan hun dat afleren, hoeft van mij ook niet, want inderdaad wij zijn baas en weten wat goed volk is en wat niet.

Wordt nog wat straks met die twee (totaal niet opgevoed ook) dus hebben straks ons handen vol aan tot ze hopenlijk een nieuw baasje hebben.

Groetjes Bianka

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Als je meer wilt weten daar over stuur dan een prive berichtje, want kan er niet meer over vertellen omdat anders de modjes mijn bericht verwijderen.

Groetjes Bianka

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Mijn Bostons zijn weinig waaks. Ze zijn 9 en 15 maanden. Boston staan hier overigens om bekend en daar hebben we bewust voor gekozen omdat ik klanten zonder problemen wil ontvangen en geen overlast voor mijn buren wil veroorzaken.

Puzzle is wel waaks als er een andere hond bij de voordeur komt, maar mensen vindt ze stuk voor stuk leuk. Pim is nu 9 maanden en begint wel wat achterdochtig te worden naar vreemden. Dit vind ik geen probleem, maar hij moet stoppen met blaffen bij commando 'klaar Pim' ;-)

Lian (Gast)

Ik heb een Amerikaanse bulldog, kreeg haar toen ze 10 weekjes was...ze is nu inmiddels drie jaar en waken...? Ho maar!! Af en toe een grom als ze iets ziet, achterthuis wil ze nog wel blaffen, maar als de deurbel gaat, staat ze (echt waar!!) te kwispelen! Het maakt niet uit wie er voor de deur staat. Een colporteur wordt vriendelijk welkom geheten. :'(
Ze heeft haar mand in de hal, en vaak gaat er 1 oog open, kop omhoog...ff kijken, kop omlaag en verder slapen maar!
Nou, wat voel ik mij veilig met haar... O-)

honden page profiel jitsiejitsie

honden foto van jitsie

een hond die blaft als de deurbel gaat of dat er zo iemand in de achtertuin staat daar kan ik best mee leven. maar mijn hond.... die blaft op alles.sinds de laatste dagen is het erger...kan niet eens meer met hem over straat lopen. grommen blaffen totdat we heel ver bij onze straat vandaan zijn. dan is het redelijk.
maar gaan we weer richting onze eigen straat...dan begint het weer opnieuw.
en zo is hij in huis...achtertuin en buiten.
en dat is vast geen waaksheid meer...

daantjuh (Gast)

Is het niet zo dat honden wel aan voelen of iets of iemand goede bedoelingen heeft of niet.ik heb een stafford pup en hoop dat als er bvb word ingebroken dat ze haar huis en ons verdedigd.

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky

honden foto van Ali  &  Rocky

Mijn over buurman heeft altijd rottweilers gehad nu heeft hij een reu van 1jaar.

Nu begint hij echt te waken en stoer grommen hij leeft ook buiten en woont samen met een keeshond reu van 4jaar.

Telkens als er iemand passeerd of langskomt langs de poort komt hij aangelopen en blaft hard maar weet wel wanneer te stoppen.

Remko (Gast)

Onze hond (Franse buldog) is 12 weken oud en zeer waakzaam.

Als m'n vriendin of ik het huis binnenkomen begint die gelijk te blaffen, ook als die iets vreemds hoort.

katrien (Gast)

ik heb een hond als gezelschapsdier en niet als alarm ;-)

gewoon een plaatje voor de deur met zijn kop erop en hoef geen bang te hebben dat er iemand binnenkomt. heb ik dat wel, dan zet ik een goedkoop alarmpje...
vind het niet nodig dat hij telkens gaat blaffen als hij iets hoort of als er iemand aanbelt... snap het nut eigenlijk niet waarom je dit wilt ...

Anne-Wil (baasje van Juno) (Gast)

Juno is begonnen met waken met 8 maanden (waar wij overigens NIET op zitten te wachten... de honden doen het ook nooit goed he... hahaha).
Nu staat hij vaak voor het raam om naar buiten te kijken, gelukkig is het een erg stille hond dus merk je er niet zoveel van (alleen zijn staart gaat kwispelen als er leuke mensen/dieren langslopen ;-))

Cairo (Gast)

Hoi , Mijn DuitseHerders Zijn 1 Jaar maar je moet gwn op het momnt wachten gr

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Ik denk dat je dat niet kunt leren en dat in de hond moet zitten mijn twee herder die waakte al met 8 weken weet niet hoe het komt maar deden dat gewoon.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

topic is van jaren terug ,2008 !!!!!

Anja (Gast)

Ik heb een rottweiler pup van bijna 7 mndn en word nu waaks. Blaft als ze iets hoort,en gromt lang na. Heerlijk vind ik het.

Anja (Gast)

Ik heb een rottweiler pup van bijna 7 mndn en word nu waaks. Blaft als ze iets hoort,en gromt lang na. Heerlijk vind ik het.

Anja (Gast)

Ik heb een rottweiler pup van bijna 7 mndn en word nu waaks. Blaft als ze iets hoort,en gromt lang na. Heerlijk vind ik het.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

10 weken...

sorry, oud topic

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb een rottweiler pup van bijna 7 mndn en word nu waaks. Blaft als ze iets hoort,en gromt lang na. Heerlijk vind ik het. "

 Maak zelf een topic aan, dit is van jaren terug, wordt niet meer gelezen,.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Geen engelse staffords nemen totaal niet waaks,niet blaffen,postbodes e.d worden met een grote lebber begroet.

Denk bij inbraak dat zelfs wordt gewezen van uh....vergeet je niet iets mee te nemen.

 

Ik heb Vigo nog nooit horen blaffen,vraag mij af of hij het wel kan.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Oeps oud topic. Zie ik nu pas... 

 

is toch wel vaak dat gasten een oud topic weer naar boven halen.... kan dat na zeg een half jaar niet automatisch worden afgesloten voor nieuwe reacties? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Had ik ook niet gezien,soms let ik erop.

Och kan geen kwaad,dan is het weer even nieuw leven ingeblazen.

 

Is wel een ander verhaal als het een oud topic is over een zieke hond die inmiddels al dood is,dan wordt het toch pijnlijk.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^