Njálla

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Bedankt! Waar heb je deze set gekocht?

 

Ik ben ook voorzichtig aan het starten met detectie, maar moet ook nog eens aanschaffen.

 

Mijn scentcurves ga ik zelf maken. Mij te duur kant en klaar.

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

" Bedankt! Waar heb je deze set gekocht?
 
Ik ben ook voorzichtig aan het starten met detectie, maar moet ook nog eens aanschaffen.
 
Mijn scentcurves ga ik zelf maken. Mij te duur kant en klaar. "

Ik stuur je wel even een privéberichtje met de opties waar ik zelf tussen getwijfeld heb hp-smile Die scentcurves zijn wat mij betreft inderdaad ook wat overbodig duur.

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

Njálla (13,5 week oud) heeft afgelopen week ontdekt dat ze ook buiten handbereik kan blijven wanneer ze losloopt om het weer aanlijnen te ontwijken. Ik heb het helemaal volgens het boekje geoefend met leuk blijven om naartoe te komen. Spelen als ze komt, snoepjes, enthousiast prijzen, even aanlijnen en dan meteen weer los en spelen, niet op vaste punten aanlijnen... het mocht niet baten. Als ik me (half) verstop blijft ze op een afstandje staan kijken, als ik de andere kant op ren blijft ze op een afstand. Ik ren niet achter haar aan als ze dit doet. Ze loopt/rent netjes mee, maar ver genoeg om haar vrijheid te kunnen behouden. Zelfs snoepjes aannemen of samen spelen als ik haar net los heb gelaten en er absoluut geen gevaar is dat ik haar aanlijn deed ze vanmorgen niet meer. Ze heeft een 3 meter lange lijn, ik geef haar heel veel vrijheid aan de lijn, er zit een bungee stukje in om het lichaam geen klappen te bezorgen als ze toch een keer trekt en ze heeft een Y-tuigje. Zo afschuwelijk lijkt dat aangelijnd lopen me dus allemaal niet.

 

Ik had gedacht dat ik nog een paar weken had voor ze hiermee zou beginnen sealed. Vandaag kwam er een flinke, voor mij onbekende Duitse herder (wolfgrauw, prachtig dier! Maar dat is niet relevant haha) aanrennen. Ik dacht (hoopte) dat ze wel bij mij zou komen schuilen, maar nee hoor. Het was na heel even schrikken allemaal prima. Als er iets was gebeurt had ik niets kunnen doen. Dus toch maar een 10m lijn besteld en even niet meer los.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze is gewoon te slimhp-shiny

en helemaal niet bang dus, dat is dan wel even schrikken met een aanstormende hond en je hebt geen controle, die 10m lijn lijkt me een goed plan.

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

" ze is gewoon te slim
en helemaal niet bang dus, dat is dan wel even schrikken met een aanstormende hond en je hebt geen controle, die 10m lijn lijkt me een goed plan. "

Ja, haha. De puberteit zal ook wel leuk worden ;) Maargoed, een stevig eigen koppie erop maakt het ook wel weer leuk, ook met toekomstige activiteiten hp-shiny

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Opvoeding pup 6 maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^