Welk merk winterjas?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Voor onze honden hebben we een pomppa regenjas, licht gevoerd. Ze hebben het nog wel eens koud met deze jas. Nu zijn we op zoek naar een gevoerde jas. Pomppa heeft een goede pasvorm maar erg jammer dat er geen tuigje onder gedragen kan worden. Nu dragen ze vaak een trui, jas en een tuigje dat is teveel. 

 

Nu zoeken we dus een winterjas waar het tuigje onder kan. Iemand goede ervaringen met een bepaald merk? Ik twijfel voor nu nog tussen de hurtta en non stop dogwear. Bij de hurtta jassen staat alleen weer dat het voor kortharige honden is.

 

Welk jasje gebruiken jullie?

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

hurrta is perfect ik heb hem voor mijn hond ook. kan een tuig onder en zit lekker warm. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Als je de pomppa echt fijn vindt zou ik het gewoon laten vermaken bij een naaiatelier. Het gaat er denk ik alleen om dat het ringetje van het tuig er doorheen kan? Ik heb wel eens iets vergelijkbaars laten maken en het kostte me maar 7,50.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Gaat het om grote of kleine honden? Ik had hetzelfde probleem. Ik zocht ook een winterjas met opening voor een tuigje. Heb er dit weekend een gekocht van beeztees, fijn warm jasje. Maar gaat maar tot ruglengte maat 40 volgens mij. Is een lichtgewicht, maar wel lekker warm en mijn hond draagt m graag. Staat bij dat ie waterafstotend is, maar dat betwijfel ik. Het is geen topkwaliteit jasje denk ik, zoals bovengenoemde merken, maar ik kom er deze winter wel mee door. Voor lange wandelingen in de regen is deze niet geschikt..Is misschien waterafstotend, maar niet waterdicht..Hondje bibbert niet meer bij temperaturen rond het vriespunt en het jasje is nu in de aanbieding voor 20 euro.Heb er nog maar een bijbesteld.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Zijn de hadden van non stop dogwear niet iets?

 

Heb er zelf geen ervaring mee, maar ze zien er goed uit en ik hoor ook goede dingen

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Mijn hond heeft verschillende maten tuigjes, ook omdat hij na het trimmen een maatje kleiner nodig heeft.

Dus ik heb ook een tuigje wat óver de wintertruien past, in plaats van er ónder. Misschien is dat ook een idee voor jou, als het alleen om het gaatje voor de riem gaat?

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

" Zijn de hadden van non stop dogwear niet iets?
 
Heb er zelf geen ervaring mee, maar ze zien er goed uit en ik hoor ook goede dingen "

Ik heb twee regenjassen van Non-Stop Dogwear gekocht, ze hebben ook jassen met voering voor de warmte.

 

Ik ben heel tevreden over de regenjassen. Mooie kwaliteit en bovenal perfecte pasvorm, voor zowel Odin als Tex, die toch wel een hele verschillende lichaamsbouw hebben. Daarnaast heeft het dus openingen voor een riem aan het tuigje, voor mij een absolute plus, want ik loop eigenlijk alleen met tuigjes. 

549333.jpg

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik doe het tuig gewoon boven de jas.

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna 3 doggies

honden foto van Lisanne & Sienna

Deze zijn fijn, de nieuwe collectie heeft een rits op de rug zodat je er een tuigje onder kunt dragen. (Je kunt mailen dan kijken ze welke maat/kleur een rits heeft) https://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/multifunctionele-regenjas-winterjas-voor-honden/

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

De hurtta expedition parka is hier absolute favoriet. Geweldige pasvorm, wind en waterdicht. Tuigje kan er perfect onder gedragen worden ivm de opening op de rug. Beste investering ooit. 

honden page profiel Anais | Wokkel & DoortjeAnais | Wokkel & Doortje 3 doggies

Action factory, damesjachtkleding.nl gaat bijna weer open en zijn hele fijne jassen! je kan kiezen hoe dik je gevoerd wilt hebben, en houden de regen perfect tegen!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Mijn hond heeft verschillende maten tuigjes, ook omdat hij na het trimmen een maatje kleiner nodig heeft.
Dus ik heb ook een tuigje wat óver de wintertruien past, in plaats van er ónder. Misschien is dat ook een idee voor jou, als het alleen om het gaatje voor de riem gaat? "

Ze hebben 2 goede tuigjes. Als ze naar de kapper zijn geweest zet ik het tuigje gewoon wat strakker. We gebruiken ze alle 2 ook veel, als de 1 nat is van de wandeling, doe ik bij de volgende wandeling weer de ander om yell. Zijn allebei goed verstelbaar haha. Het jasje wat ze nu hebben is ook te koud, vandaar dat ze soms ook nog een trui eronder aan krijgen. Met een dikker jasje is dat dan niet meer nodig. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik doe het tuig gewoon boven de jas. "

Ja, ik nu ook. Maar met een trui onder de jas worden de tuigjes echt te klein. Nu moeten we eerst een trui aan doen, dan een jas aan doen, dan het tuigje weer vestellen en tuigje om doen, dan hond 2 hetzelfde. Dan alles weer uit. Tuigje wordt zeik nat nu bij de wandelingen. Nu we toch op zoek zijn naar een dikkere jas, dan is dat fijn als dat allemaal niet meer hoeft of nodig is yell

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Deze zijn fijn, de nieuwe collectie heeft een rits op de rug zodat je er een tuigje onder kunt dragen. (Je kunt mailen dan kijken ze welke maat/kleur een rits heeft) https://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/multifunctionele-regenjas-winterjas-voor-honden/ "

Bedankt voor de tip! Een goede regenjas hebben we alleen al wel, voor nu zoek ik echt een warmere jas..

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ja, ik nu ook. Maar met een trui onder de jas worden de tuigjes echt te klein. Nu moeten we eerst een trui aan doen, dan een jas aan doen, dan het tuigje weer vestellen en tuigje om doen, dan hond 2 hetzelfde. Dan alles weer uit. Tuigje wordt zeik nat nu bij de wandelingen. Nu we toch op zoek zijn naar een dikkere jas, dan is dat fijn als dat allemaal niet meer hoeft of nodig is  "

Dan zou ik gewoon voor een 2de tuigje opteren. Ieder 'gat' in een jas zorgt toch steevast voor een zwakke plek en tocht.

Dus een dikke pomppa jas en daar dan een eigen tuig over zou mijn optie zijn.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" De hurtta expedition parka is hier absolute favoriet. Geweldige pasvorm, wind en waterdicht. Tuigje kan er perfect onder gedragen worden ivm de opening op de rug. Beste investering ooit.  "

Hier heb ik idd naar gekeken. Is dit ook echt een warme "winter" jas? Nu hebben we een licht gevoerd regen jasje van pomppa en dan trillen ze nog van de kou. Ik zag ook bij de bijschrijving dat het was voor kortharige honden? 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Als je tevreden bent over de pomppa pasvorm zou ik zelf voor de dikke variant gaan en eventueel een groter maat tuig voor over die jas. Ik ben zelf ook niet zo voor extra gaten in de jas, dat geeft toch weer extra kou en tocht.

 

Voor de heren heb ik een hurtha bare winterjas, echt heel erg warm. Deze kunnen ze ook echt alleen als het heel erg koud is anders is het echt wel te. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^