Pup een jas aan of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariaMaria

Sinds 3 dagen hebben een nieuw vriendinnetje in huis, een boerenfox meisje van bijna 10 weken.
Buiten liep ze gelijk al netjes mee aan de lijn. Maar vandaag sloeg het weer om, is het nat en koud. 

Nu weet ik niet goed of het een gelukje was dat ze eerst zo goed meeliep, of dat het vanwege het weer is, maar ze gaat nu gelijk het liefst weer terug nadat ze haar plasje heeft gedaan buiten en gaat aan de lijn hangen en wil niet meer vooruit lopen. Wel een paar pasjes als ik haar roep en beloon met een koekje. 
Nu piept ze vrij snel buiten en rilt ze, waardoor ik vermoed dat ze het gewoon koud heeft.

Ze zal dit weekend (en nog wel vaker) ook met me meegaan naar de paarden, waar we dus veel buiten zijn. Zou ze hiervoor een jasje nodig hebben? Of zal een doos met dekentje waar ze tussendoor in kan (en natuurlijk lekker bij mij op z’n tijd) ook voldoende zijn om uit de wind te zitten, waardoor ze rustig aan het koudere weer kan wennen?

Ik merk dat ik vooral geen idee heb wat hierin het beste is voor haar. Hebben jullie advies?

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

 Als ze rilt, heeft ze het ook echt koud. Ik zou haar wel een jasje aan doen.Heb ik bij mijn eigen hondje ook gedaan toen ze pup was. Het kan zijn dat ze dat in het begin een beetje eng vindt, maar eenmaal gewend, gaat ze met plezier mee wandelen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja hoor gewoon een jas aan hp-smile

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou zo'n jonge pup van bijna 10 weken niet meenemen: veel te veel indrukken en bovendien guur weer met lage temperatuur. Kan je oppas regelen?

Buiten sowieso een jasje aan bij deze buiten temperatuur.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn volwassen hond had vandaag ook een trui aan. De regenbuitjes en harde koude wind, brrrr... Ze had het misschien zonder gered als ik zonder wandelwagen had gelopen en we flink hadden doorgestapt. Als ze stilstaat/-zit in de fietsmand bijvoorbeeld krijgt ze een dikke jas aan. Ze heeft een 'hypoallergene' dunne, korte vacht. Mocht jouw pup zich niet warm kunnen bewegen bij de paarden, zou ik voor iets lekker warms gaan kijken, vooral met het koudere weer. Ik doe wanneer het vriest zelf trui+jas aan als mijn hond stilzit, en er zit ook nog een fleece deken in de fietsmand.

Mijn hond kan zich wanneer ze flink doorloopt wel warm houden, zelfs rond vriestemperaturen. Maar dan pas ik me wel volledig aan aan haar tempo, en die ligt met de kou flink hoog foot-in-mouth Meestal krijgt ze alsnog wel wat aan, want het wordt dan moeilijk om haar op gewicht te houden als ze veel zonder trui/jas wandelt in de ijskou; ze verbrandt duidelijk veel energie op warm te blijven. Ze vindt het aandoen van kleren vreselijk, anders zou ik misschien ook al sneller wat aandoen. Nu doe ik het echt alleen als het nodig is.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik zou zo'n jonge pup van bijna 10 weken niet meenemen: veel te veel indrukken en bovendien guur weer met lage temperatuur. Kan je oppas regelen?
Buiten sowieso een jasje aan bij deze buiten temperatuur. "

Hoe doen boerderijhondjes dat dan? Die scharrelen de hele dag lekker rond op zo'n stal. Hoe eerder ze daaraan wennen, hoe beter. Desnoods een (stoffen) bench meenemen en de pup daarin zetten met een warme deken. Zo gepiept. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een warm jasje aan, en meenemen hoor, kan gerust zeker als ze in je nabijheid kan zijn....en jasje wat aan de buitenkant wel nat kan worden en droog blijft aan de binnenkant.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou ook voor een jasje gaan.

Hier een Maltezer die het altijd koud heeft. Vanaf een graad 10 of lager en met regenachtig weer een winterjasje aan.

 

Ik zag de tip van de bench van Hannah, dat is ook een goed idee.

Bench bij je in de buurt zetten, dik vetbed erin en lekkere kleden zodat de pup zich erin kan nestelen.

honden page profiel MariaMaria

Bedankt voor de reacties! 
ik ga eens op zoek naar een jasje en stoffen bench..

Opgesloten zitten vindt ze heel eng, dus dat ga ik heel rustig opbouwen. Ze kan ook een heel groot deel van de tijd ook gewoon bij mij zitten, of bij iemand anders op schoot als ik zelf bezig ben.

Ik vind het belangrijk dat ze er al wel rustig aan gewend raakt, maar ben alert op overprikkeling hoor!

Hebben jullie nog advies als het gaat om jasjes die water/wind dicht zijn en warm blijven van binnen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Leg een gedragen trui of pyjamashirt van jezelf bij in de bench, dan heeft de pup jou geur bij zich en leg er lekker wat te knabbelen in zoals een runderoor of konijnenoor, je kan ook brokjes verstoppen zodat ze ernaar moet zoeken en zichzelf lekker kan vermaken.

 

Kijk voor jasjes of truitjes even bij de dierenzaak en ga passen. Niet gelijk het duurste van het duurste kopen, je pup groeit, dus is zo uit het truitje of jasje gegroeid. Een maatje te groot is niet erg, maar koop niet te groot, want dan kan ze zich er misschien in vastwerken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Leuk, een boerenfox pup. We zijn dol op foto's, Maria.

Ik zou zeker een jas, of nog beter een truitje gaan zoeken voor je pupje.  Een trui beslaat ook de borst en een deel van de buik. De winter is een moeilijk seizoen om je hond zindelijk te maken, vanwege de koude, dus maak het haar zo comfortabel mogelijk.

honden page profiel MariaMaria

Bij deze een foto van kleine Liv 

549288.jpg

Ik ga vanmiddag op stal kijken of de jasjes uit de puppytijd van stalgenootjes passen. En anders gaan we even shoppen. Ook niet vervelend natuurlijk.

Kwa zindelijk maken heb ik het geluk dat we recht voor ons huis een klein parkje met uitlaatterrein hebben. Dus bij koud/nat weer hoeven we enkel maar de straat over te steken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dank voor de foto, mooi black and tan.

Bij winkels als Action of Wibra hebben ze ook goedkope truitjes, dat is zeker iets om mee te beginnen, ook omdat Liv nog zal groeien.  Ik heb ooit een gebreid truitje bij de Wibra gekocht, voor een paar euro.  Een vriendin van mij heeft daar  als voering aan de binnenkant en om de rug te verlengen fleece aangenaaid en nou is het een heerlijke trui geworden!

Het aantrekken is ook een hele kunst, omdat er geen sluiting aan zit. Het moet dus wel over het hoofd en dan snel de poten door de armsgaten, maar dat gaan tegenwoordig prima.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou iedereen heeft al geantwoord, hier ook jasjes hp-wink Leuk, laat even zien wat je gekocht hebt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het hondje is pas drie dagen bij je. Ze kan ook piepen van spanning.

Wel of niet kleding aantrekken, hangt af van de situatie. Als de pup aan de stallen vrij kan rondrennen, zou ik geen kleding aantrekken. Koud weer is namelijk op zich niet slecht, integendeel: regelmatig blootstellen aan koude temperaturen versterkt het immuunsysteem. Je kan dan inzetten op een beschut plekje dat ze kan opzoeken als ze het nodig heeft.

Maar als de pup urenlang stil moet blijven in de kou (ergens vastliggen of lang wachten in stilstand), is het natuurlijk een ander verhaal. Dan kan je haar voor die periode iets beschermend bieden.

 

Dus ik zou zeker niet eenzijdig gaan pamperen voor een erfhond, maar ruimer kijken, naar de hele situatie en de reden van het piepen. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik denk niet dat een jasje verkeerd is maar in dit geval zou ik het persoonlijk niet doen. Ik denk dat het zeker voor een pup wat overbodig is. Ze leren vanzelf dat ze door in beweging te blijven opwarmen en daarnaast zet een beetje kou ook aan tot het ontwikkelen van een gezonde vacht en weerstand. Jasjes zijn tegenwoordig bijna meer norm dan uitzondering en in veel gevallen vind ik het wat overdreven. 

 

 

Voor honden die tijdens trainingen/wedstrijden een inspanning leveren en vervolgens stil moeten wachten kan het echt meerwaarde hebben maar dit hangt ook van het type hond af. Voor oudere honden met bijvoorbeeld artrose kan het ook waardevol zijn. 

 

 

Moet je pup trouwens steeds stilzitten? Dan kan een doosje met een kleedje en een vetbed fijn zijn en natuurlijk af en toe even een knuffelmomentje om lekker op te warmen. Verder zou ik de tijd dat je bij de paarden bent als het kan rustig opbouwen zo kan je pup ook rustig aan de prikkels wennen, ze is nog erg jong natuurlijk.

 

 

Overigens heeft mijn hond wel een jasje, ze is erg rank gebouwd, weinig vacht en komt uit Griekenland. Wel gebruik ik dit alleen als ik weet dat we stil moeten staan of na afloop van het sporten. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tja moet ik ook wat toevoegen tongue-out Ik heb jasjes voor het rondje om de kerk en aan de lijn. Dat gezegd? Hoe eerder je het leert aan te trekken? Des de minder problemen heb je later als het nodig is.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik doe alles om het mijn honden (en mezelf) comfortabel te maken.

Dan maar strontverwende mormels. Ze zijn tenminste droog en warm. En krijgen lekker te eten. En hebben speeltjes. Krijgen supplementen. Trainen. Tonnen kauwspul.

 

Ze overleven zeker ook als ik ze in de tuin drop en om de zoveel dagen eens een zak korrel van de ALDI buiten gooi, ze zouden zich wel aanpassen ja.

Maar ik zie daar het plezier niet van in. Dus ik pas me wel aan aan hun noden hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Poopbags
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^