Titeren ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NenaNena

Hoi, ik heb onze 16 maanden oude golden zojuist laten titeren. Ze heeft wel de vaccinatie Weil gekregen. Maar ik ben benieuwd naar jullie ervaringen? Maandag ontvangen we de uitslag.

En waarom ik heb gekozen om te titeren? We hebben in februari een pas net 5 jarige golden moegen laten inslapen ivm chronische nierfalen. Het heeft er waarschijnlijk geen verband mee, maar ik heb besloten om niet zomaar meer te laten prikken, en probeer het als de gezondheid het toelaat, mijn 2 goldens een zo natuurlijk mogelijk leven te geven. Dus niet teveel chemische poes pas. 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik doe het ook al een tijd.

Wat duurt het trouwens lang eer je de uitslag hebt, hier is dat na een kwartier al bekend, tijdens het consult zelf dus.

Tot nu toe heb ik nog niet extra moeten vaccineren, mijn jongste heeft enkel als pup zijn vaccins gehad bij de fokker.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ja hoor hier ook al jaren , ook al met vorige honden 

Maar ook niet blind ontwormen , eerst mestonderzoek . Want ook dat is chemische zooi die je er niet elke drie maanden in hoeft 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik heb mijn jongste australian shepherd laten titeren toen ze 1 jaar oud was, in plaats van haar laten enten, ze mocht toen nog 2,5 jaar weg blijven, na die 2,5 jaar haar weer op nieuw laten titeren, ook deze uitslagen waren goed, en ze mocht weer 2 jaar weg blijven.

 

Toevallig haar 6 weken geleden opnieuw laten titeren, helaas moest ze nu toch geënt worden.

 

Ze is nu 5,5 jaar oud, en heeft 5 weken geleden haar eerste enting gehad, na de pup entingen, die heeft ze wel gehad met 6/9 en 12 weken ( toen wist ik nog niet dat titeren bestond ). 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

 

Hier goede ervaringen mee! Sara haar laatste uitslag was alleen de hepatites te laag... 1.5 maar in overleg met de DA en holistische arts hebben we haar dit jaar geen cocktail enting gedaan omdat ze er ontzettend slecht op reageert en hepatites de minst belangrijke is van de 3. Volgend jaar maar weer kijken.... 

 

Onze andere hond is 6 en ook al lang niet meer geënt op de ziekte van weil na. 

 

Ontlasting sturen wij ook op 2x per jaar ipv ontwormen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja ik titer mijn honden al jaren. Mijn oudste hond van 8.5 heeft op haar 3e haar laatste vaccinatie gehad, wordt om de 2 jaar getiterd en de waarde zijn tot nu toe altijd 656. Dus mooi hoog! 

 

Bij mijn jongste hond is vanaf 6.5e week getiterd, toen ze nog bij de fokker waren. Daar bleek ze niet genoeg antistoffen meer te hebben dus alsnog ingeënt. 4 weken na de enting ben ik opnieuw gaan titeren, en maar goed ook, de Parvo was niet aangeslagen en stond op 0. Nogmaals een Parvo vaccinatie (kan los gegeven worden) wederom na een aantal weken opnieuw getiteerd en wederom was deze niet aangeslagen. Toen de Parvo van een ander merk gegeven, en na weer titeren bleek dat deze gelukkig wél was aangeslagen. 

 

Veel mensen geven de honden de vaccinatie maar testen daarna niet of deze is aangeslagen. Als ik dat ook niet had gedaan, had mijn pup een heel jaar onbeschermd rondgelopen. 

 

Inmiddels zijn ook haar waardes helemaal prima, voor de zekerheid wel elk jaar laten testen, maar beide keren mooi hoog, dus nu slaan we het een jaar over. 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Na de vaccinaties als pup en jonge hond wordt hier getiterd. Als de vaccinatie "verlopen" is wordt er gekeken of er nog genoeg antistoffen zijn. Tot nu toe is dat nog altijd voldoende geweest. Wat wormen betreft, hier wordt ieder kwartaal wat ontlasting opgestuurd naar "Het Woud". Tot nu toe was ze twee keer positief en moesten we haar ontwormen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mijn hondje heeft na titeren geen cocktail enting nodig gehad sinds 2014.

 

Ontwormen indien nodig na ontlastingonderzoek door het veterinair lab Het Woud. www.wormbestrijding.nl

Al 8 jaar geen wormen aanwezig in de ontlasting van mijn hondje.

Dus geen chemie als het niet nodig is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

hier wordt getiterd , ogin bij de fokker alle pupentingen gehad , daarna getiterd bleek geen enkele enting aangeslagen te zijn...geent, en bekeken of ze antistoffen had, alle aangeslagen, ontwormen gebeurd hier niet als het niet nodig is, Bams is bijna 14 jaar geworden en nooit ontwormd, altijd onderzocht door , het woud en utrecht....ook Ogin nog nimmer een ontwormingskuur nodig gehad, wordt ook gecontroleerd.    Uitslag van titeren tijdens een consult, ga ik even wandelen en dan de uitslag. Ook een keer thuis per mail gehad omdat het spreekuur druk was.  

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Titer gedaan omdat ik niet wist of mijn herplaatser wel gevaccineerd was. Betreft de uitslag moest ik echt 3 week wachten wat uitzonderlijk was volgens die DA. Voor Botty bleek het niet zo fijn te zijn, achteraf gezien. Mocht bij de vorige er niet bij dus kon niet zien hoe hij reageerde. Hij is net gecastreerd en bij het inbrengen van het infuus probeerde hij de naald en mijn DA te happen namelijk.  Volgende is pas weer over 3 jaar dus kijk tegen die tijd wel of ik het laat doen of niet.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik titer al jaren, sinds 1 van mijn honden heel ziek is geworden na een enting. Voor de hond is het minder aangenaam dan een enting. Bloed afnemen duurt langer en is pijnlijker dan een snelle prik. ik merk dat het per hond erg wisselt hoe lang er tussen de entingen zit. Uitspraken als kom over 3 jaar maar eens terug vertrouw ik dus niet meer. Ik volg nu de vaccicheck en laat ze dus jaarlijks controleren. Liever dat dan dat ze ongemerkt een jaar onbeschermt rondlopen. Mijn ene hond heeft alleen de puppy enting gehad, de ander moet ongeveer om de 4 jaar een vaccinatie. De middelste reageert zo heftig op entingen dat ik samen met de specialist de keuze heb gemaakt om hem niet te enten. Kortom iedere hond is anders.

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

Ik laat Floris ook titeren sinds we hem hebben. Zijn waardes waren bij de vorige check nog goed, dus hij hoefde nog niet gevaccineerd te worden. De pup die we krijgen laat de fokker vanaf het eerste vaccinatiemoment ook al titeren :) Ik vind het heel fijn om de zekerheid te hebben dat vaccinaties zijn aangeslagen en ik geen onnodige entingen laat zetten.

We laten de ontlasting net als anderen hierboven ook controleren op wormen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier wordt ieder jaar bekeken of de antistoffen nog voldoende zijn..ik heb een dierenarts die niet tegen me zegd kom maar over zoveel jaar terug.....titeren is hier niet duur....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Uitspraken als kom over 3 jaar maar eens terug vertrouw ik dus niet meer. "

Weil is toch 1 keer per jaar? De cocktail en rabies eens per 3? Pupper schema volg je gewoon op tenzij je echt narigheid hebt. https://dierenziekenhuizen.nl/honden/vaccinatie-of-inenting-van-de-hond/

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Weil is toch 1 keer per jaar? De cocktail en rabies eens per 3? Pupper schema volg je gewoon op tenzij je echt narigheid hebt. https://dierenziekenhuizen.nl/honden/vaccinatie-of-inenting-van-de-hond/ "

https://www.anicura.nl/behandelingen-diensten/titeren/

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" https://www.anicura.nl/behandelingen-diensten/titeren/ "

Ja ok, auto-immuun is waardeloos, ook weleens langer gewacht bij katjang met volledige uitbraak weer. Bij ons huidige heb ik daar iets meer vertrouwen in gekregen al heeft dat even geduurd. Maar begrijp de functie niet echt van elk jaar titeren behalve voor de senioren check?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Een dierenarts met voldoende titer ervaring kan naar aanleiding van de titerbepaling met resultaat voldoende antistoffen een verklaring van 3 jaar afgeven. Dit is gelijk aan de interval van het toedienen van de cocktail vaccinatie (Hondenziekte, Parvo en Hepatitis). 

(Op Weil kan niet getiterd worden.)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Een dierenarts met voldoende titer ervaring kan naar aanleiding van de titerbepaling met resultaat voldoende antistoffen een verklaring van 3 jaar afgeven. Dit is gelijk aan de interval van het toedienen van de cocktail vaccinatie (Hondenziekte, Parvo en Hepatitis). 
(Op Weil kan niet ge te iterd worden.) "

Hihi, jouw opmerkingen vind ik tot nu toe altijd het leukste. Beetje harkig neergezet maar zit altijd denkstof in hp-heart

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Een dierenarts met voldoende titer ervaring kan naar aanleiding van de titerbepaling met resultaat voldoende antistoffen een verklaring van 3 jaar afgeven. Dit is gelijk aan de interval van het toedienen van de cocktail vaccinatie (Hondenziekte, Parvo en Hepatitis). 
(Op Weil kan niet getiterd worden.) "

Klopt maar mijn hond liet ik toen na twee jaar checken (omdat de andere ook moest) en bleek toen onverwacht niet beschermt. Vandaar dat ik toch maar naar de vaccicheck ben overgestapt. Dan moet je dus vaker controleren en tekenen ze maar voor 1 jaar af.  Voordeel is ook dat dat hier om de hoek kan.

Ik ken veel mensen die een keer titeren en dan jaren niet meer checken omdat ze aannemen dat hun hond nog beschermt is. Ik was er zelf ook wat lakser in (onthoud maar eens precies wanneer die drie jaar om zijn). En ik ken ook veel mensen die een hond als hij 10 jaar is een keer titeren en dan besluiten dat enten nooit meer nodig is en dat ook niet meer checken.  Terwijl mijn oudje dus 12 jaar oud was toen hij onverwacht onbeschermt bleek.

@Anouk volgens mij snap je het concept nog steeds niet helemaal. Juist omdat je geen schema gebruikt moet je dus checken. Mijn jongste hond heeft bijvoorbeeld alleen een puppyenting gehad en heeft inmiddels al twee cocktails gemist. Daarom laat ik hem jaarlijks checken en niet om de drie jaar. Weil krijgt hij gewoon (we wonen aan het water) en Rabies ook  (we reizen veel)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Klopt maar mijn hond liet ik toen na twee jaar checken (omdat de andere ook moest) en bleek toen onverwacht niet beschermt. Vandaar dat ik toch maar naar de vaccicheck ben overgestapt. Dan moet je dus vaker controleren en tekenen ze maar voor 1 jaar af.  Voordeel is ook dat dat hier om de hoek kan.
Ik ken veel mensen die een keer titeren en dan jaren niet meer checken omdat ze aannemen dat hun hond nog beschermt is. Ik was er zelf ook wat lakser in (onthoud maar eens precies wanneer die drie jaar om zijn). En ik ken ook veel mensen die een hond als hij 10 jaar is een keer titeren en dan besluiten dat enten nooit meer nodig is en dat ook niet meer checken.  Terwijl mijn oudje dus 12 jaar oud was toen hij onverwacht onbeschermt bleek.
@Anouk volgens mij snap je het concept nog steeds niet helemaal. Juist omdat je geen schema gebruikt moet je dus checken. Mijn jongste hond heeft bijvoorbeeld alleen een puppyenting gehad en heeft inmiddels al twee cocktails gemist. Daarom laat ik hem jaarlijks checken en niet om de drie jaar. Weil krijgt hij gewoon (we wonen aan het water) en Rabies ook  (we reizen veel) "

Jawel ik snap het wel hoor. Dat jaarlijks laten kijken na de drie jaar van enting is logisch maar omdat gelijk te doen? Je kunt het trouwens in het paspoort zelf zetten, er is notitie ruimte achterin en je kunt aan het stickertje zien daar staat een datum bij hp-wink

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Jawel ik snap het wel hoor. Dat jaarlijks laten kijken na de drie jaar van enting is logisch maar omdat gelijk te doen? Je kunt het trouwens in het paspoort zelf zetten, er is notitie ruimte achterin en je kunt aan het stickertje zien daar staat een datum bij "

Ik denk dat je hem niet helemaal snapt. Mijn hond heeft met 12 weken de cocktail gehad is inmiddels bijna 4 en heeft nog steeds goede titerwaarden. Terwijl je die volgens het schema na een jaar moet herhalen. Wij lopen dus totaal uit een schema, we hebben niet eens een schema. Vandaar de jaarlijkse check. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Schema of niet....ik laat eens per jaar even Titeren...kleine moeite, en dan weet ik zeker dat ze beschermd is, ze is al eens niet beschermd geweest ondanks entingen, ze heeft atopie, daar neem ik geen risico mee, met Bams was dat wat anders....vanaf dr vijfde jaar nimmer meer geent, wel getiterd maar niet ieder jaar.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Ik denk dat je hem niet helemaal snapt. Mijn hond heeft met 12 weken de cocktail gehad is inmiddels bijna 4 en heeft nog steeds goede titerwaarden. Terwijl je die volgens het schema na een jaar moet herhalen. Wij lopen dus totaal uit een schema, we hebben niet eens een schema. Vandaar de jaarlijkse check.  "

Nee dan snap ik het idd niet, was in de veronderstelling dat je dus de cocktail had gedaan en dat daarna de waarden niet voldoende waren. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar ik ga er wel vanuit dat het gros gewoon wel goed loopt. Liefst doe ik bij Botty ookmaar hij vind het gewoon echt een kwelling, dus voor mij echt een na denkertje of ik dat in de toekomst wel ga doen. Voordeel is wel dat ik dus niet weet of hij Rabies heeft gehad en zal er dus toch een titer bepaling moeten komen ergens volgend jaar. Vanuit daar beslissen we wel weer verder.

honden page profiel NenaNena

Bedankt voor al jullie antwoorden. We hebben haar laten titeren in Sleeuwijk, Anicura (45 minuten rijden van ons vandaan). Is onze vaste arts, na slechte ervaringen met da hier om de hoek. 

Maar dank ook voor de tip om de ontlasting na te kijken en niet klakkeloos maar te ontwormen. Iemand toch goede ervaring met een natuurlijke merk ontwormmiddelen (liever in  pate vorm)? Ontvlooien durf ik ook niet meer. De laatste keer (toen onze jongste nog een pup was, we hebben 2 golden) zaten ze de hele nacht op hun rug te kreunen. (Advantix) Doe ik ze nooit meer aan. Iemand ook goede tips voor natuurlijke producten tegen vlooien? Niet dat ze die ooit hebben gehad hoor, maar voor de preventie. 

Ik vraag het liever aan jullie, jaren lange ervaren hondeeigenaren. Nogmaals heel erg bedankt!

Volgende forumvraag: Vaccin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^