Mag een pup runderkophuid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChristaChrista

Hoi allemaal!

sinds 1,5 week hebben wij onze Teckel pup Moxy in huis. Een super knap (al zeg ik het zelf, haha) choco bruin teckel teefje, van nu 9,5 week oud. De eerste week vond ze alles eng en spannend, en moest ze erg aan alles wennen. Inmiddels merken we dat ze zich al lekker thuis begint te voelen en begint ze een aardige doerak te worden!

Ze speelt graag, maar inmiddels begint ze ook veel te bijten, in speeltjes, haar mand, kussens en kleedjes maar ook in onze kleding en armen/handen (al 2x zelfs tot bloedens toe omdat we niet snel genoeg weg waren)

we proberen haar telkens voor te zijn en een speeltje, kong of nylabone aan te bieden maar dit vind ze niet altijd boeiend òf is ze snel klaar mee en vind het vervolgens niet meer interessant waarna ze ons weer opzoekt.

om een lang verhaal kort te maken, het forum staat vol met tips over hoe we dit kunnen aanpakken, dus daar zijn we ook druk mee bezig (proberen verschillende dingen uit)

maar ik vroeg me af of een pup van 9,5 week al runderkophuid en/of konijnen oren mag kauwen? Ik ben al bij onze lokale dierenwinkel geweest en heb daar runderkophuid met pens en konijnenoren gekocht van Beeztees. Eenmaal thuis twijfelde ik toch om het te geven, omdat het aardig hard spul is. Ik wil natuurlijk niet dat haar melk tandjes afbreken oid…

Hebben jullie tips over wat we wel en niet kunnen geven? Uiteraard zullen we haar niet alleen laten terwijl ze evt aan het kauwen is (dat doen we nu ook niet met andere speeltjes/nylabones etc)

alvast bedankt!

groetjes

Christa

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Jazeker! Mijn pupje knabbelde al aan runderkophuid (platen) vanaf 6.5e weken. Een konijnenoor met haar heeft ze bij de fokker voor het eerst met 5.5e gekregen  

 

Pupje met konijnen oor

528361.jpg

Pupjes aan kophuid

528290.jpg

 

En eenmaal thuis:

528675.jpg

 

Ik had ook altijd een grote runderkophuid plaat in de ren liggen als ik weg was. Zodat ze altijd iets had om op te kauwen, maar wel groot en hard genoeg was zodat ze er niet in kon stikken. 

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Mijn hondje vond nylabone ook maar even leuk om er daarna helemaal niet meer naar om te kijken.Ik heb toen ook gevraagd bij de lokale diersuper.Zij adviseerden bullepees omdat ze daar alleen maar "velletjes" vanaf kunnen kauwen..Wel het laatste stukje alsnog weggooien ivm verstikking.Mijn hondje vond het heerlijk! Vind ze nog steeds trouwens.

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Ja, ze mogen het zeker! Maar runderkophuid is wel een van de hardste dingen die je ze kunt geven om te kauwen. Voor een Teckel-pup is het misschien iets te veel van het goede. Begin eens met producten van lam. Dat is iets zachter. 

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

Ja onze pup vond die ook veel te hard, nu nog eigenlijk. Dus we gaven veel konijnenoren, pensstaafjes, kalfspeesjes, stukjes runderoor, dat soort dingen, als het maar iets zachter was. Want als ze er niet op gaan kauwen heb je er nog niets aan :)

honden page profiel ChristaChrista

Super bedankt voor jullie reacties!

gisteren avond meteen een konijnenoor geprobeerd en dat was een succes! na een half uurtje kluiven had ze iets meer als de helft op, dus hebben heb toen ‘geruild’ tegen een lekker snoepje en dat vond ze prima. Voor herhaling vatbaar dus! Denk idd dat de runderkophuid dan nog wat te hard zal zijn, dus we zullen het even bij de konijnen en evt andere zachtere dingetjes houden.

 

Hoe vaak geven jullie iets om op te kluiven? Elke dag, een paar keer per week (of bijv als traktatie na een training oid?)

op momenten dat ze rustig is of juist als ze het ‘gekke’ uurtje heeft? Bij haar is dat begin van de avond en ze is dan niet rustig te krijgen.

we zijn nog een beetje zoekende zoals jullie misschien merken in wat we haar daarin mogen en kunnen geven.

Nogmaals bedankt voor de fijne en snelle reacties!

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik geef mijn honden als 1 keer per dag iets om op te kluiven, waar ze minimaal een half uur mee bezig zijn. Kauwen maakt een stofje aan in de hersenen waardoor ze zich relaxed en voldaan voelen. 

 

Echter, als pup zijnde gaf ik ze veel vaker iets, ik wil dat ze kunnen kauwen wanneer zij daar behoefte aan hebben, ze hebben de controle nog niet dat ze niet 'snappen' dat kauwen aan een bank niet mag. Als ze willen kauwen, doen ze dat. Vandaar dat er bij mijn honden altijd een groot stuk kophuid, luchtpijp, runderoor oid lag. Dit ging bijna nooit op, want groot en hard, maar regelmatig klaagde ze hier aan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ligt de hele dag wat te kluiven, Puck kluift wanneer ze zelf zin heeft. 

 

Puck is een Maltezer van 3,5kg en voor haar is rubderkophuid te hard.

Ze heeft wel graag gedroogde konijnenoren, buffeloren, runderoren, hertenoren, lamsoren, geitenoren.

Dat is wat dunner en kan ze met haar kleine bekkie beter mee geworden.

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

Ik hoop dat het oké is als ik een kort vraagje tussendoor over gedroogd kluifmateriaal stel. Misschien is het ook handig voor de ts om te weten.

Ik heb laatst gedroogde hertennekspier voor mijn hond die normaal brok eet gekocht. Hij vindt het heerlijk, maar kreeg er enorm vloeibare ontlasting van. Zou dat kunnen komen doordat hij het grote percentage gedroogde eiwit (78,3% ruw eiwit) niet goed kon verwerken of komt het waarschijnlijker toch door iets anders? Is gedroogde huid wat dat betreft beter?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik hoop dat het oké is als ik een kort vraagje tussendoor over gedroogd kluifmateriaal stel. Misschien is het ook handig voor de ts om te weten.
Ik heb laatst gedroogde hertennekspier voor mijn hond die normaal brok eet gekocht. Hij vindt het heerlijk, maar kreeg er enorm vloeibare ontlasting van. Zou dat kunnen komen doordat hij het grote percentage gedroogde eiwit (78,3% ruw eiwit) niet goed kon verwerken of komt het waarschijnlijker toch door iets anders? Is gedroogde huid wat dat betreft beter? "

Het zou natuurlijk kunnen, maar je moet ook niet vergeten dat kauwen slijm aan maakt, en een overmaat aan kauwen zorgt dus voor een overmatige slijmproductie, dit veroorzaakt dan dunne ontlasting. 

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

" Het zou natuurlijk kunnen, maar je moet ook niet vergeten dat kauwen slijm aan maakt, en een overmaat aan kauwen zorgt dus voor een overmatige slijmproductie, dit veroorzaakt dan dunne ontlasting.  "

Hmm, lastig. Er kwam inderdaad een enorme hoeveelheid speeksel bij kijken ;). Maar hoe zit dat dan bij puppy's die continue kauwen of honden die op BARF staan? Die hebben toch niet continue zachte/vloeibare ontlasting?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hmm, lastig. Er kwam inderdaad een enorme hoeveelheid speeksel bij kijken ;-). Maar hoe zit dat dan bij puppy's die continue kauwen of honden die op BARF staan? Die hebben toch niet continue zachte/vloeibare ontlasting? "

Met barf doen ze over het algemeen niet langer dan een half uur, daarbij wordt barf opgegeten en krijgen ze er toch wel redelijk makkelijk stukken af gekauwd. Rauw bot is niet zo buigzaam en taai als kophuid. 

 

Ook pups kauwen geen uren achter elkaar. Ik had altijd kluif materiaal liggen maar er werd met tussenpozen gekauwd. Dus niet zo lang dat er een te veel aan slijm bij komt kijken. 

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

" Met barf doen ze over het algemeen niet langer dan een half uur, daarbij wordt barf opgegeten en krijgen ze er toch wel redelijk makkelijk stukken af gekauwd. Rauw bot is niet zo buigzaam en taai als kophuid. 
 
Ook pups kauwen geen uren achter elkaar. Ik had altijd kluif materiaal liggen maar er werd met tussenpozen gekauwd. Dus niet zo lang dat er een te veel aan slijm bij komt kijken.  "

Oh, op die manier. Dan zal dit het ook niet geweest zijn. Met een kwartiertje had hij het wel op. Dan zal ik nog even verder moeten kijken. Bedankt voor de uitleg! hp-thumbsup

honden page profiel ChristaChrista

Bedankt voor alle reacties! 

Tot nu toe ‘redden’ we het met af en toe een konijnen oor geven op de momenten dat ze erg druk is, of als wij even onze handen vrij willen hebben (bijv tijdens avond eten, dat is haar drukke uurtje, haha)

de runderkophuid zullen we nog heel even laten liggen tot ze iets ouder is.

 

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Konijnenoren zijn hier binnen 5 seconden op sealed 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

In de intratuin heb je beef jerky's, stinkt als de klere maar alle honden vinden dat heerlijk. 2 zakken vol voor € 15.- Zit precies tussen hard en zacht in. Wel opletten dat het laatste stukje niet te gretig naar binnen wordt gewerkt wink Verder zou je ook een puppy kong kunnen vullen. Dat kan met gewelde brokjes, vers vlees, wat je normaal voert. Binnenkant besmeren met wat leverpastei, smeerkaas of pindakaas. Daar zijn ze meestal uren zoet mee. Staan ook online wat receptjes om de kong mee te vullen.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Veel stinkt als de kolere haha zal eens kijken bij de Intratuin, maar het enige wat hier een beetje lang meegaat is runderkophuid of bullepees. De puppy kong is hier ook binnen 5 minuten wel uitgelebberd, moet nog effe zo'n grote halen hopelijk doet ze daar wat langer mee.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Veel stinkt als de kolere haha zal eens kijken bij de Intratuin, maar het enige wat hier een beetje lang meegaat is runderkophuid of bullepees. De puppy kong is hier ook binnen 5 minuten wel uitgelebberd, moet nog effe zo'n grote halen hopelijk doet ze daar wat langer mee. "

Had ik ook last van bij mijn vorige hond, die kong. Die had gewoon uitgevonden dat als hij hem zo hoog mogelijk opgooide? Dat alles er vanzelf wel zou uitvallen.... "Hoezo invriezen?" lol. Deze die ik nu heb? Is echt een piranha maar als er niet snel genoeg smaak uitkomt? Dan blijft het gewoon leggen.  Zit hier 1 dierenwinkel die hertenpootjes verkoopt, nagels verwijder ik met een tang(vertrouw ik niet helemaal met zijn maatje) Maar dat vind ie heerlijk en is keihard en smaakvol. Die beef jerk vind hij ook mega lekker maar met jouw hond? Is dat gewoon lekker en gaat niet lang mee hp-wink Wat ik bij mijn vorige ook weleens gaf? Was restant zelf uitgebeende lam, ze trekken het vlees eraf en veel lik werk. Betere lokale slager met hakblok zou je eens kunnen vragen voor een overgebleven restant.

 

https://www.texelsbestellen.nl/ Deze man is een vakdiertongue-out en heb nog een go to adres in AMS wat goedkoper maar die doen helaas geen online bestellingen. Heb bij Goënga super verse wilde hazenbout mee genomen.... die schijnen de tulpenbollen op te vreten daar, hihi. Restantje is voor Botty, na het uitbenen, ben benieuwd wat hij er van gaat vinden.

 

 

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Dus gewoon de slager binnen lopen en vragen of hij restanten heeft? Heb hier wel een fijne slager zitten, toffe kerel. Is dat niet gevaarlijk dan? Geef eigenlijk alleen hondendingen van de dierenwinkel enzo. Nog nooit een beest uitgebeend haha 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Nadia Nee hoor, vers vlees, gedroogd, dierenvoeding is slachtafval daar zit echt alles doorheen. Antibiotica, teveel? Dat is een discussie puntje ook voor mens. Maar das ongeveer vergelijken met de covid. 4 op de 5 heeft zijn prik laten liggen die nu opgenomen worden. Dan hebben we het over 217 op de intensive en ca 1200 mensen in totaal op een bevolking van https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingsteller

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^