Ervaring Van'tveenhof.nl kennel ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TanTan

Hallo,

Ken iemand of heeft iemand toevallig kennel Vantveenhof.nl van de persoon Sjouke van der Veen te Nieuweroord?
Ik probeer hele internet hierna te zoeken over deze mensen. echter kan ik niets hierover vinden. 

Website ziet er ok uit , Maar ik weet niet of ie betrouwbaar is. heeft iemand hier ervaring mee? zou je kunnen delen?
Zou je zsm kunnnen reageren aangezien ik voor zaterdag al een afspraak heb om naar hem toe te gaan.

Bedankt.
Gr,
Tan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Tan, ik zou je mail weg halen, iedereen kan jou nu gaan mailen of je mail misbruiken.

Als iemand wat weet kan dat ook via PB hier.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Twijfelgeval voor mij. Er zijn wat rode vlaggen en heb sowieso twijfels bij de socialisatie. Socialiseren is meer dan honden met honden laten spelen.

 

Vraag naar de stamboom nummers van de ouders en op de site van de raad van beheer kun je dan terugkijken wie de voorouders zijn, gezondheidsproblemen, etc.

 

Bij twijfel niet doen. Persoonlijk zou ik voor een raszuivere hond gaan. Dan is het gedrag een stuk voorspelbaarder.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Kweken van honden staat op de site en dan gaan de belletjes al rinkelen.

Geen adres of woonplaats, nee ik zou dat niet vertrouwen. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Tan, ik zou je mail weg halen, iedereen kan jou nu gaan mailen of je mail misbruiken.
Als iemand wat weet kan dat ook via PB hier. "

Is toch stomme mail neem ik aan. cool

honden page profiel DagmarDagmar

Ze kruisen, ze fokken rassen met stamboom en ze fokken er zonder. Allemaal met dezelfde teven vermoedelijk.

Daarnaast labradors en Friese stabij, maar dan wel een gecoupeerde boxer in het logo?

 

Ook de we fokken twee a drie rassen.... Sja, als je het verschil al niet weet tussen 2 en 3?

 

Het klinkt niet beloftevol in alle geval.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op hun website staat

Citaat

Wij hebben op dit moment  nog een aantal 100 % Golden Retriever pups, een aantal 50% Golden Retriever × 50% Friese Stabij pups en Golden met een vleugje Friese Stabij en Labrador beschikbaar. Voor meer info of interesse mag u een app sturen

Einde citaat

Ze zetten zonder op erfelijke aandoeningen te checken honden op elkaar. Het inteeltpercentage zal ook hoog zijn.

Momenteel 3 nestjes; het is een rasechte breadfokker. Je afspraak afzeggen en ver van weg blijven.

 

Lees de volgende documenten/artikelen om zeker te zijn dat je niet bij broodfokkers of handelaren in pups uit Oost Europa terecht komt.

 

Koop in ieder geval op geen van de adressen op de volgende lijst

https://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

Trap niet in broodfok en volg de puppy checklist

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist

 

https://www.licg.nl/foute-fokker/

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik ie absoluut geen probleem met het fokken zonder stamboom en met kruisingen.

Ik zie wel een probleem in fokken met en zonder stamboom, raszuivere of niet met honden die niet op erfelijke afwijkingen zijn getest.

En in dit geval gezien alle rassen waar ze mee fokken veel HD en ED in voorkomt zou ik daar als pup koper röntgenfoto's van de ouders willen zien.

Liefst ook nog een DNA profiel van embark. Eem goede fokker investeert in zn dieren om de kans op gezonde pups zo groot mogelijk te maken. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

En zou ook inzichtelijk willen hebben hoe de ouderdieren leven en of een teefje niet veel te veel nestjes in haar leven krijgt. 
Dat laatste is lastig te controleren, maar wanneer er weinig informatie te vinden is over eerder geboren nestjes dan is dat zeker iets om proberen te controleren. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik loop altijd stuk op het email adres, ".nl" is prima maar hotmail is altijd zooooo random! Daarbij is er geen google review te zien. Contact is alleen email adres, geen telefoon of adres. Als je dus herrie hebt? Heb werkelijk nergens om op terugvallen, wettelijk gezien...  Moeder en vader honden is nauwelijks beschreven, laat staan een geboorte datum. Geen testresultaten online en website is oudbollig voor Nederlandse begrippen. Niet betrouwbaar zou ik zeggen...

 

Lekker verder zoeken, zou ik zeggen. Misschien kun je vragen hier naar een juiste fokker van een frieske stabij, Gijs heeft er 1.

honden page profiel HannekeHanneke

Beste Tan, ik was benieuwd of je nog meer te weten bent gekomen over deze fokker. Of heb je er inmiddels zelf ervaring mee? Zelf heb ik er ook een hondje gezien dat ik heel leuk vind, op Marktplaats, maar ik kan verder niets vinden over hen. De website is ook niet online. 
Groet Hanneke

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste Tan, ik was benieuwd of je nog meer te weten bent gekomen over deze fokker. Of heb je er inmiddels zelf ervaring mee? Zelf heb ik er ook een hondje gezien dat ik heel leuk vind, op Marktplaats, maar ik kan verder niets vinden over hen. De website is ook niet online. Groet Hanneke "

 

De info in dit topic is toch meer dan voldoende om deze breadfokker totaal links te laten liggen.

Doe je dat niet dan steun je de walgelijke praktijken van broodfok.hp-frusty

honden page profiel HenkHenk

Ik vroeg mij vandaag af waarom de website van deze fokker offline is, want wou een familielid naar deze fokker verwijzen (nu uiteraard niet meer!). Nu lees ik deze berichten naar aanleiding van mijn zoekactie en maak ik mij wel zorgen om onze 7 maanden pup, want die komt bij deze fokker weg. Hij heeft helemaal geen klachten. 

Wat kan ik herkennen aandoeningen te herkennen? Onze pup is volgens de dierenarts gezond en merk ook niets aan hem, behalve dat het meegeleverde voer niet goed beviel (ontlasting was redelijk tot goed, maar liet de hele dag ondraagbare scheten) maar zijn overgestapt naar een ander merk wat wel goed gaat.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Ik vroeg mij vandaag af waarom de website van deze fokker offline is, want wou een familielid naar deze fokker verwijzen (nu uiteraard niet meer!). Nu lees ik deze berichten naar aanleiding van mijn zoekactie en maak ik mij wel zorgen om onze 7 maanden pup, want die komt bij deze fokker weg. Hij heeft helemaal geen klachten. 
Wat kan ik herkennen aandoeningen te herkennen? Onze pup is volgens de dierenarts gezond en merk ook niets aan hem, behalve dat het meegeleverde voer niet goed beviel (ontlasting was redelijk tot goed, maar liet de hele dag ondraagbare scheten) maar zijn overgestapt naar een ander merk wat wel goed gaat. "

Als de pup 7 maanden is, dan heb je deze inmiddels 5 maanden en als de dierenarts hem gezond heeft verklaard, dan mag je er van uitgaan dat de pup gewoon gezond is.

 

Bij dergelijke bedrijven een hond kopen geeft geen garantie op een ongezonde hond, maar het risico is gewoon erg groot. Ook draag je bij aan erbarmelijke omstandigheden (bio-industrie voor honden zeg maar) voor de teven en de jonge pups en dat zou je ook niet moeten willen.

 

Als het goed gaat, gaat het goed en hoop ik dat je nog een lang hondenleven genieten kan van elkaar.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Als de pup 7 maanden is, dan heb je deze inmiddels 5 maanden en als de dierenarts hem gezond heeft verklaard, dan mag je er van uitgaan dat de pup gewoon gezond is.
 
Bij dergelijke bedrijven een hond kopen geeft geen garantie op een ongezonde hond, maar het risico is gewoon erg groot. Ook draag je bij aan erbarmelijke omstandigheden (bio-industrie voor honden zeg maar) voor de teven en de jonge pups en dat zou je ook niet moeten willen.
 
Als het goed gaat, gaat het goed en hoop ik dat je nog een lang hondenleven genieten kan van elkaar. "

Mijn ouders gingen naar alle puppychecks, hebben hun hond zelfs laten checken of ze geschikt was voor fokken (eenmalig)… en pas na het nestje bleek ze extreme HD te hebben. Dierenartsen hebben altijd alleen hart en dergelijke gecheckt, nooit foto’s laten maken ofzo. Hun hond komt ook van een broodføkker. Mijn ouders hebben haar niet laten opereren, mocht de artrose/pijn te erg worden laten ze haar inslapen. Ze is nu 8 jaar, en komt al een jaar of 2 of langer strammig overeind na het liggen. Haar vastpakken bij de heupen resulteert in gillen soms (hoe mijn ouders er achter kwamen toen ze 1,5 jaar was).

 

Ze hebben nooit bij verantwoorde fokkers gekocht. Wel soms asiel, maar zal hun pupervaringen even benoemen.

Eerste hond Friese Staaij werd 17 jaar. Ze brak toen spontaan een poot en hebben haar in laten slapen. Herderskruising, herplaatst met een jaar of 4 omdat ze vriendje van ons in z’n gezicht had gebeten (erg nerveuze hond). Zo ver ik me herinner heeft ze op latere leeftijd epilepsie gekregen en overleed ze aan een herseninfarct, of was het hartinfarct? Ze was nog niet oud, nog geen 10 jaar in ieder geval. Labradorkruising is nu 8 jaar, maar dierenarts vond 10 jaar mogelijk moeilijk redelijk pijnvrij te halen toe ze nog jong was. Weet niet of dat nog steeds de prognose is. M’n ouders merken het wel. Ze houden haar schraal en doen lange rechtlijnige wandelingen aan de lijn om haar spieropbouw goed te houden zodat dat hopelijk helpt voor haar heupen. 

Ze hadden dus geluk met hun eerste hond, de rest werd/wordt niet ouder dan 10 jaar, door gezondheidsproblemen die pas na een paar jaar de kop opstaken.

honden page profiel HenkHenk

Heupdysplasie bedoel je met HD? Hij rent het liefst de hele dag. Wil het liefst ook de hele dag springen, maar dat mag hij van ons niet ondanks dat die het toch doet. Lijkt er op dat hij dit (nog) niet heeft. Ik hoop dat hij deze klachten niet gaat krijgen later en zal in de toekomst eerst de afkomst van de pup onderzoeken voordat we een nieuwe pup nemen. Had dit adres via een andere kennis gehoord en ben daardoor niet zelf gaan onderzoeken.

Wat betreft omgang daar. Heb de ouders van de pup gewoon kunnen zien en qua omgang lijkt daar ook alles koek en ei. Ik weet alleen niet hoe de pups daar slapen, want toen wij gingen kijken zaten ze in de tuin in een ren.

Gezien hoe onze goldie is qua omgang naar elk andere dier en mens lijkt socialisatie ook wel goed te zijn, vanaf pup af aan wil hij met iedereen en alles kennis maken en heeft een zwak voor kinderen, behalve vogels. Vogels wil die het liefst pakken :P 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Heupdysplasie bedoel je met HD? Hij rent het liefst de hele dag. Wil het liefst ook de hele dag springen, maar dat mag hij van ons niet ondanks dat die het toch doet. Lijkt er op dat hij dit (nog) niet heeft. Ik hoop dat hij deze klachten niet gaat krijgen later en zal in de toekomst eerst de afkomst van de pup onderzoeken voordat we een nieuwe pup nemen. Had dit adres via een andere kennis gehoord en ben daardoor niet zelf gaan onderzoeken.
Wat betreft omgang daar. Heb de ouders van de pup gewoon kunnen zien en qua omgang lijkt daar ook alles koek en ei. Ik weet alleen niet hoe de pups daar slapen, want toen wij gingen kijken zaten ze in de tuin in een ren.
Gezien hoe onze goldie is qua omgang naar elk andere dier en mens lijkt socialisatie ook wel goed te zijn, vanaf pup af aan wil hij met iedereen en alles kennis maken en heeft een zwak voor kinderen, behalve vogels. Vogels wil die het liefst pakken :P  "

Ja. Zelfs nu rent hun hond en speelt met mijn ouders andere hond alsof ze een pup is en sjeest de tuin met hem door. Als het aan haar lag zou ze urenlang ballen kunnen vangen. Maar té gek doen komt met een prijs en is weer even strammer, gaat op haar achterpoot knagen, gilt heel snel bij aanraking. Mijn ouders vermoeden dat ze zo geobsedeerd is door de bal omdat ze dan zo bomvol adrenaline zit dat ze de pijn niet voelt ofzo. Ze gooien ze nu nooit meer. Ze heeft geen rem. En wilde meer en meer. Maar ze betaalde daarna wel de prijs.

 

Stabij was prachtig met kinderen, begreep dat we haar als opstap krukje voor de stoel gebruikten als mijn ouders niet opletten en dat ze dit gewoon toeliet (ze hadden haar al 1-2 jaar toen ik geboren werd). Herder was al wat nerveuzig, en mijn ouders voedden haar nogal ‘ouderwets’ (tik op de neus, neus in plas duwen bij plasje in huis, alfa dit dat) op wat denk ik ook niet hielp. Stabij was haar rots, haar maatje. We deden er een andere hond bij uit asiel toen ze overleed, maar dat boterde niet helemaal, wat zorgde voor net die extra stress die de emmer deed overlopen waarschijnlijk. Huidige hond is een schat met kinderen. Blaft wel hard naar mannen, maar mijn oom heeft haar als pup heel hard laten schrikken, dus waarschijnlijk daardoor. Wel is ze wat prettig gestoord; dendert overal doorheen, kegelde toen er kleine kinderen nog over de vloer kwamen deze wel eens omver in haar enthousiasme. Maar als ze iets deden wat ze niet zo vond, liep ze gewoonweg, of onderging het probleemloos. Ze bleek achteraf wel maar 6 weken tijdens het ophalen ipv 7-8 weken. Misschien daarom wat ‘apart’? Fokker zei dat ze ouder was, mijn ouders checkten haar paspoort pas toen ze weer thuis waren, en terugrekenend was ze maar 6 weken.

 

Ik hoop ook dat je hond gezond blijft. Vergeet je vrienden niet te wijzen op broodføkkers, en hoe gewiekst ze tegenwoordig zijn. Zo plaatsen ze nestjes in een huis in hun buurt, geven ze dus even ‘te leen’ aan dat gezin, en mensen die komen kijken wordt dan verteld dat ze daar opgroeien, maar dat hun partner net met de moeder hond aan het wandelen is om haar de stress te besparen ofzo. Dat ze zo ver daarmee gaan om mensen een loer te draaien yell

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Oud toppie 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Bij de rasvereniging kijken of ze daar als fokker geregistreerd staan.

 

Dan kan er nog een enkeling tussen zitten die enerzijds de rixhtlijnen volgt maar ook soms een nestje hebben dat eigenlijk volgens de normen niet mag.

 

Je kan navraag doen of ze staan aangemeld bij de raad van beheer.

 

Google niet alleen op naam en adres maar ook op telefoonnumer en kijk of er 1 of 2 of heel veel aangeboden rassen op duiken.

 

Een nette website zegt niet altijd alles.

 

Je kan op facebook een oproep doen naar eerdere pups eigenaren van honden die bij deze fokker vandaan komen. Vragen hoe het contact met de fokker verliep of er nog steeds interesse is in hoe het met de honden gaat. Hoe de pup was toen ze hem kregen. Geen problemen als extreem angstig e.d.

 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

En als je gaat kijken zaterdag. 

 

Weet voor de tijd hoe bepaalde erfelijkheids test (die er bij dit ras toe doen) eruit horen te zien en hoe recent deze moeten zijn.

Bekijk de omgeving goed. Zijn de pups in huiselijke kring opgegroeid of zijn ze onrustig, omdat ze enkel voor het bezoek even binnen in een voor hen onbekende omgeving zijn gezet. 

 

Is de omgeving schoon. Neusjes en oogjes van de pups schoon? oortjes schoon of vies zwartig? Ruiken ze schoon of vaag of een schuurlucht. 

 

 

Probeer je verstand erbij te houden en niet enkel te laten overmannen door de schattige lieve puppies 

Zijn de ouders of minimaal de moeder aanwezig. Observeer mams en gedrag van mams. Ziet ze er goed gevoed en goed verzorgd uit. Etc. 

 

De verkeerden hebben vaak een hele vlotte babbel en schijnen zeer gedreven in te kunnen Schatten wat voor een potentiële klant werkt.

 

De nodige betere fokkers organiseren jaarlijks een terug kom dag, omdat ze graag willen zien hoe het de bij hun gefokte pups vergaat. Vaak word er dan ook een gezamelijke foto gemaakt. En zijn ook vaak voorstander als baasjes van broers en zusjes contact met elkaar willen i.p.v. dit af te houden.. De fokkers die het alleen om het geld te dien is en niet om het welzijn van de pups geven willen juist elk contact tussen baasjes van broertjes en zusjes van begin af voorkomen.

 

Of de afspraak van zaterdag na alles wat al geschreven is afzeggen en sowieso maar verder te kijken. Ik kan u niet zeggen wat u moet doen, enkel waar u op kan letten.

 

 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

" Ik vroeg mij vandaag af waarom de website van deze fokker offline is, want wou een familielid naar deze fokker verwijzen (nu uiteraard niet meer!). Nu lees ik deze berichten naar aanleiding van mijn zoekactie en maak ik mij wel zorgen om onze 7 maanden pup, want die komt bij deze fokker weg. Hij heeft helemaal geen klachten. 
Wat kan ik herkennen aandoeningen te herkennen? Onze pup is volgens de dierenarts gezond en merk ook niets aan hem, behalve dat het meegeleverde voer niet goed beviel (ontlasting was redelijk tot goed, maar liet de hele dag ondraagbare scheten) maar zijn overgestapt naar een ander merk wat wel goed gaat. "

Afhankelijk van de ras of ras combinatie bestaat er een risico op een bepaald aantal erfelijke gebreken. Een goede fokker behoord met de ouder dieren bepaalde scores te hebben behaald op shows. En het de ouderdieren moeten  op bepaalde erfelijke gebreken gestest zijn. Golden bijvoorbeeld heeft ook vaker hd klachten. In geval van een ras gevoelig voor heup en of elleboog problemen zou ik overwegen om rond een jaar anderhalf jaar fotos te laten maken. Mocht er dan toch iets niet goed zijn kun je er heel vroeg bij zijn en zo kun je als je achteraf toch een hond hebt van Ongeteste ouders en of brøødfoker zelf laten testen of de hond er vrij van is. Immers je bent al maatjes en de keus maak je niet meer ongedaan. 

 

Verder is het bekend zijn met erfelijke gebreken en wat voor signalen duiden op dergelijke problematiek. 

Maar je kunt mazzel hebben. Niet elke niet geteste combinatie geeft problemen maar de kans op problemen is wel veel groter dan bij geteste ouders.

 

Het heeft geen zin in paniek te schieten. Wel kun je hier van leren en een volgende keer beter voorbereid op zoek gaan naar een verantwoorde fokker. En in elk geval deze niet aan anderen aanraden ????

 

Verder loslaten van elkaar genieten en ik hoop dat u een gezonde pup heeft getroffen. 

 

honden page profiel SjoukeSjouke

Beste dierenvrienden,

Hier Sjouke van der Veen. Met ontzetting lees ik jullie berichten.

Er wordt zo een oordeel gegeven zonder met  mij  contact gehad te hebben of hier geweest te zijn.

Als er iets is, graag persoonlijk contact.

Wij werken overeenkomstig de wettelijke voorschriften. 

Jullie zijn welkom om hier een keer te komen kijken. Dan  pas kunt een eerlijk en juist oordeel geven. 

Met vriendelijke groeten,

Sjouke (familie) van der Veen

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Beste dierenvrienden,
Hier Sjouke van der Veen. Met ontzetting lees ik jullie berichten.
Er wordt zo een oordeel gegeven zonder met  mij  contact gehad te hebben of hier geweest te zijn.
Als er iets is, graag persoonlijk contact.
Wij werken overeenkomstig de wettelijke voorschriften. 
Jullie zijn welkom om hier een keer te komen kijken. Dan  pas kunt een eerlijk en juist oordeel geven. 
Met vriendelijke groeten,
Sjouke (familie) van der Veen "

Hallo Sjouke ,Met ontzetting? Ik heb het bovenstaande doorgelezen, maar zie eigenlijk niks schokkends staan. Alleen maar waarschuwingen. Of ik heb iets over het hoofd gezien?..En misschien zelfs ook tips om de website actueel te maken met zoveel mogelijk informatie . Ik kan de website op dit moment trouwens niet vinden....

honden page profiel IngeInge

Wij hebben in juli 2021 een pup gekocht bij Sjouke. Een kruising schapendoes/golden retriever.

We zijn heel erg blij en tevreden met onze Cato! Een fijn, makkelijk, snel lerend en heel sociaal beestje. Ontzettend lief en gek op kinderen en onze kat. Ben wel heel benieuwd naar haar broertjes en zusjes... ze heeft nl uiterlijk niets van een retriever hihi.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Wij hebben in juli 2021 een pup gekocht bij Sjouke. Een kruising schapendoes/golden retriever.
We zijn heel erg blij en tevreden met onze Cato! Een fijn, makkelijk, snel lerend en heel sociaal beestje. Ontzettend lief en gek op kinderen en onze kat. Ben wel heel benieuwd naar haar broertjes en zusjes... ze heeft nl uiterlijk niets van een retriever hihi. "

 

Dit is je eerste bericht op hp,  wel typisch dat het dan net in dit topic is, net nu de eigenaar van de kennel reageert.

Ik denk dat er nog wel meer zulke berichten komen, van mensen die zich op hp aanmelden om in dit topic positieve ervaringen te delen over deze kennel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hallo,
Ken iemand of heeft iemand toevallig kennel Vantveenhof.nl"

Zou er geen geld insteken lol aan kopen. Herplaatser? Dat dan weer wel tongue-out maar gaat niet in eigen zaken dan. MOddies? Dicht ermee.

honden page profiel tiktik

ik hoop dat je het niet hebt gedaan......wij zijn erin getuind; zieke, slecht gesocialiseerde pup gekocht. Wees voorzichtig!

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik vind dat je sowieso waar je ook een pup/hobd koop altijd!! onderzoek moet doen naar de gezondheid van de ouders en als het om een oudere hond/herplaatster gaat, van de hond zelf.

 

Of je de pups nu van een erkende, niet erkende fokker, nestje bij mensen thuis, met of zonder stamboom haalt, dat ben je als fokker verplicht naar de pups die je op de wereld zet.

 

Als je dus een pup koopt, zoek eerst op internet naar welke testen voor dat ras gedaan kunnen worden, sommige testen zijn niets eens verplicht bij Raad van Beheer maar wel noodzakelijk om bepaalde afwijkingen of erfelijke ziektes uit een ras te fokken, dus fokkers die naast de noodzakelijke testen extra testen doen hebben wat mij betreft een streeptje voor.

 

Als je die testen weet ga je kijken of de ouders van het nestje dat je aanspreekt deze testen hebben gehad en vraag om de uitslag/bewijs hiervan.

klopt dat ook dan ga je kennis maken met beide ouders en minimaal de moeder van de pups indien het om een reu gaat die verder weg woont. 

Staat het karakter je ook aan dan kan je met een gerust hart een pup uit dit nest kopen. 

 

Mijn eigen ervaring is dat pups niet perse in huis hoeven op te groeien maar net zo sociaal zijn mits de ouders geen erfelijke angst en wantrouwen doorgeven, want ja sommige rassen doen dat en moet je dus ook rekening mee houden.

 

Het is wel zo dat als er meedere nesten aanwezig zijn tegelijkertijd zeker meer dan twee, er nooit genoeg tijd en aandacht gegeven kan worden om de pups goed te laten socialiseren en nee een fokker hoeft niet perse met een pup van 7 weken al op pad maar wel apart van het nest 1x per dag even mee naar de tuin of woonkamer oid.

 

let daar dus ook op.

 

Als je de pup gaat ophalen let dan op angst, ze mogen best afwachtend zijn of even schrikken als ze maar gelijk herstellen. Dat herstellen zegt iets over hun vermogen om om te gaan met prikkels. Blijven ze in angst of wa trouwen hanger voor langer dan een paar sec. dan word het een klus om dat goed te begeleiden tot een sociale leuke hond later.

 

Sommig gedrag is erfelijke maar wel trainbaar tot op bepaalde hoogte de vraag is of je daar zin in hebt. 

Dit hoeft dus totaal niet de schuld te zijn van de fokker!

 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt bij het uitkiezen van een pup.

honden page profiel GyulanGyulan

Mijn vriendin en ik hebben in September 2021 een golden retriever puppy genomen bij Sjouke.

Na één maand, heb ik eens de reacties gelezen op dit forum, en ik moet eerlijk zeggen dat ik schrok. Ik was ergens een beetje bang dat onze puppy Riley een probleemhond zou worden als ik dit allemaal mocht geloven. 

Riley is nu bijna 9 maanden, het is de liefste, meest slimme en sociale hond die ik ooit heb gehad. Ze is kerngezond volgens de dierenarts en heeft bakken met energie. Ze luistert enorm goed ondanks dat ze aan het puberen is.

 

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 05 maart om 12:05 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

NESTGENOOTJES

Oproepjes voor het vinden van netsgenootjes zijn op het forum van de HondenPage niet toegestaan.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Crufts 2022
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^