Ik denk dat mijn hond van een foute fokker komt, wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Mijn hond komt van een hele goede fokker met stamboom en alles erop en eraan maar hij adverteert ook gewoon op marktplaats hoor. Daar heb ik hem destijds gevonden. Hoeft niet altijd slecht te zijn via marktplaats. Als je daarna maar gewoon goed verder kijkt. "

Dat klopt. Daarom is het ook zo moeilijk. Je moet echt uitkijken en verder kijken.

. Ik heb mijn hondje ook gevonden..... via mp. Netjes met stamboom en uit getestte ouders en in huis opgegroeid. En een super hondje., alles meegekregen, kopietjes van de onderzoeken van de ouders ook en een boekje met info en dagboekje vanaf geboorte.  Veel mailcontact en telefonisch contact gehad vooraf. Toen ik ging kijken, totaal geen druk er op gelegd, geen pup in mijn handen geduwd. Ma en oma hond waren aanwezig. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Maar ik zal ook niemand aanraden in deze corona tijd via mp , er is nu wel heel veel kaf onder het koren. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Alles is zo een beetje al gezegd dus daar heb ik niets meer aan toe toevoegen. Wat betreft het badderen, erg eens met Pascale. Dit is iets wat je moet oefenen/aanleren, dat heeft niets te maken met die brood-fok of goeie fokkers.  Aanleren doe je op een positieve manier, lekker veel snacks en beetje masseren, lauw warm water en veel aandacht. Maak er een feestje van voor je pup als je het doet.

 

Brood-fok wordt steeds slimmer en lezen ook mee, helaas voor de eenmalige/oeps nestjes en thuisfokkers. Bij Poms moet je ook echt lang en extra onderzoek doen. En tja als gezegd.. Pups via MP? Niet doen! Tenzij je een volwassen herplaatser zoek, bewust en dat is een hele hoop werk+soms kosten maar wel dankbaar om te doen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Maar dan toch stiekem heel nieuwsgierig wat voor “ras” dit had moeten zijn en wat het is?

 

Vooral bijzonder dat in je vorige topic constant gesproken is over de huidige wachttijden maar jij zo er eentje mee kon nemen. Dat alleen al is een flinke rode vlag. Enige oplossing nu nog is aan het werk. Ga naar cursus, eventueel individuele training en pak zoveel mogelijk op. Wie weet heb je er dan na een lange tijd nog een hele fijne hond aan voor jaren en pak je het in de toekomst dan toch anders aan. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Uithuilen en verder gaan met je hond. Je kan je beslissing niet veranderen. En zolang mensen deze keuzes maken blijft dit soort dierenleed bestaan. Je kan het melden, maar weet dat er al jaren mensen hard strijden tegen deze rottige fok, maar dat het bijna onbegonnen werk lijkt. Raak ik eigenlijk dan altijd weer gefrustreerd als een koper van een br**dfokhondje "iets wilt ondernemen" tegen deze fok. Beetje mosterd na de maaltijd in deze gevallen. Alsof je de eerste bent die daarmee komt. Snappie? Zorg dat het niet meer gebeurd en spread the word. Meer kan je niet doen. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik zoek een grote hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^