Heel suf na lichte narcose, normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laurine en LaraLaurine en Lara

honden foto van Laurine en Lara

Vanmorgen ben ik bij de dierenarts geweest voor foto's met mijn labrador Lara die moeilijk wandelde (ik had hiervoor al een topic gemaakt een tijdje geleden). 

Ze heeft een spuitje gekregen en is licht in slaap geweest, en achteraf een spuitje om haar terug wakker te maken. De dierenarts zei dat dit 10 minuten ongeveer duurde. Ze werd heel moeilijk wakker en toen ze reageerde mocht ik haar terug meenemen. Dit is nu al 3-4 uur geleden en ze is nog steeds heel suf... ze staat niet alleen op en als ze loopt lijkt het wel of ze dronken is. Ze valt eigenlijk heel de tijd terug in een diepe slaap en wordt niet snel wakker.

Is dit normaal gedrag na een lichte narcose of moet ik mij zorgen maken? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hoe oud is je hond, als ze wat ouder zijn is zelfs een klein roesje al dat ze de hele dag wat slapen en suffig zijn, wanneer je je zorgen maakt bel je even, maar het is heel gewoon dat ze na een narcose de dag rustig zijn en slapen.....wanneer je hond wakker is lekker even naar buiten de frisse lucht in, om te plassen....dat is ook lekker voor je hond.

honden page profiel Laurine en LaraLaurine en Lara

honden foto van Laurine en Lara

" Hoe oud is je hond, als ze wat ouder zijn is zelfs een klein roesje al dat ze de hele dag wat slapen en suffig zijn, wanneer je je zorgen maakt bel je even, maar het is heel gewoon dat ze na een narcose de dag rustig zijn en slapen.....wanneer je hond wakker is lekker even naar buiten de frisse lucht in, om te plassen....dat is ook lekker voor je hond. "

Ze is net 6 jaar. Naar buiten gaan zit er momenteel niet in.. ze staat echt nog niet vast op haar poten.. 

Als het niet beter wordt ga ik zeker even bellen

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ze is net 6 jaar. Naar buiten gaan zit er momenteel niet in.. ze staat echt nog niet vast op haar poten.. 
Als het niet beter wordt ga ik zeker even bellen "

Dit had mijn hond ook 

Pas laat tegen de avond wou hij een wandelingetje en de volgende dag was hij weer normaal 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou haar lekker laten slapen. Mijn teef is ook echt altijd van slag na verdoving, die wil dan echt enkel en alleen maar onder een berg fleecedekens met gerust gelaten worden. Mensen reageren ook allemaal erg verschillend op verdoving.

 

Is er iets uit de foto's gekomen?

honden page profiel Laurine en LaraLaurine en Lara

honden foto van Laurine en Lara

" Ik zou haar lekker laten slapen. Mijn teef is ook echt altijd van slag na verdoving, die wil dan echt enkel en alleen maar onder een berg fleecedekens met gerust gelaten worden. Mensen reageren ook allemaal erg verschillend op verdoving.
 
Is er iets uit de foto's gekomen? "

Heb net een update geplaatst in mijn ander topic "vreemde symptomen". Ze heeft spondylose. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

De hond moet het liefste drinken om het narcose middel uit het lichaam te spoelen. Hoe vaker de hond drinkt hoe sneller ze 'opknappen' van een narcose.

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou gewoon even naar de dierenarts bellen voor alle zekerheid.  Die is nu nog goed bereikbaar, over een uur of wat gaat misschien de weekenddienst al in.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan wel normaal zijn, de 1 wordt is wat trager dan de andere. Ik heb altijd het advies gekregen van mijn DA om de hond onder een warm dekentje te leggen en als het weer kan te gaan wandelen langzaam. Bellen na een operatie vind geen enkele DA erg, dat zit in de nazorg, dus dat kan altijd. Sterkte met je hond.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jij twijfelt, dus moet je even de dierenarts bellen, die weet wat de hond heeft gehad aan narcose en of dit normaal is.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Penny had dat ook een beetje na een lichte narcose voor röntgenfoto's maar wel echt veel minder. Ze ging niet zelf liggen maar bleef midden in de kamer voor zich uit staren en reageerde niet als we haar benaderde of contact met haar zochten. Uiteindelijk hebben we haar ruim een uur in de bench gehouden en daarna was ze gewoon weer in staat om buiten een klein rondje te lopen.

Penny is 's avonds uiteindelijk wel heel erg ziek geworden. Ik vermoed dat ze of extreem misselijk was of heel veel buikpijn had. Ze wilde absoluut niets eten (eerste keer in haar hele leven), kon geen rust vinden en was echt aan het piepen en kreunen van ongemak.

Dat duurde ook denk ik ruim een uur voordat ze in slaap viel en de volgende ochtend was ze echt weer helemaal zichzelf.

 

Het duurde trouwens erg lang voordat we Penny weer mee mochten nemen dus ze hebben haar daar waarschijnlijk ook gehouden tot ze weer fit was

honden page profiel Laurine en LaraLaurine en Lara

honden foto van Laurine en Lara

Ondertussen gaat het al iets beter. 

Ik heb haar namiddag met veel moeite kunnen doen drinken (door de saus van kattenvoer door het water te mengen, handige tip tongue-out). Ze heeft ook een beetje gegeten en is net 5 minuutjes mee gaan wandelen. 

Voor de rest wel nog sloom, hopelijk is ze morgenochtend weer zichzelf. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ga vandaag veel met haar naar buiten, stukjes lopen, in de tuin, wel er bij blijven,dat raadde de dierenarts mij aan, een hond kan ook zomaar toegeven en lekker lui blijven liggen. Buiten, meer zuurstof, dat verdrijft de laatste restjes verdoving uit het lijf.

Volgende forumvraag: Vreemde symptomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^