Anti blaf apparaat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

Goedemiddag. Wij hebben een kruising York/Shih-Tzu. Hij is ontzettend lief, kan prima alleen thuis blijven (in de bijkeuken, zonder te blaffen) maar in de tuin (en soms in huis) is het een drama. Hij is nu 1 jaar en twee maanden en hij blaft ontzettend veel in de tuin. En soms in huis als hij door het raam iets voorbij ziet komen. Wij wonen aan een redelijk drukke weg en als hij een hond hoort blaffen of mensen (hard) hoort praten staat hij voor het hek te blaffen. Daar zitten heidematten voor maar op sommige stukken kan hij door een spleetje kijken. We zitten op cursus en krijgen de tip om hem af te leiden maar dat werkt totaal niet. Hij reageert op zo'n moment niet op je stem en afleiden met het leukste speeltje werkt ook niet. Uiteraard belonen we hem uitbundig als hij wel stil is/blijft in zo'n situatie. Hij blijft ook door blaffen als de andere blaffende hond allang stil is. Soms staat hij ook gewoon midden in de tuin om zich heen te blaffen. We hebben dan geen idee waarom. We (en de buren!) worden er radeloos van. Een antiblafband lijkt me niks, dan durft hij ook niet te blaffen als er wel een goede reden is. Maar ik dacht dat zo'n ultrasoon apparaatje misschien zou werken? Iemand ervaring mee?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Er aan werken, blaffen, naar binnen, en als er binnen geblaft wordt als die bijvoorbeeld door het raam kan kijken , gordijn er voor en de radio wat aan, beter je hond het voor zijn dan een apparaat om zijn hals.....en niet alleen in de tuin laten, ga je de deur uit, zoek een ruimte waar die kan verblijven waar die niet naar buiten kan kijken en zet de radio aan, opsluiten niet nodig, keuken en traphekje er voor....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee en zal ik nooit hebben. Elke vorm van dat soort kun je en moet je alleen gebruiken met een gedegen trainer of gedragstrainer. De kans dat je het fout doet is namelijk heel groot en dan maak je het misschien alleen maar erger.

 

Wat je wel kunt doen? Sinds hij het niet doet in de bijkeuken? Is beginnen met het trainen van een kalme recall. Neem aan dat je nu wat gefrustreerd loopt te roepen en dat klinkt vaak voor een hond als of je mee staat te blaffen. Als het niet lukt? Kun je ook met een fluitje proberen. Hij blaft waarschijnlijk omdat hij dingen ruikt en hoort, hier moet hij dus aan gaan wennen.

 

Lukt het helemaal niet? Dan toch even kijken met een professional naar hoe je het kunt oplossen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Het probleem met e-collars is dat we niet van te voren weten waar de hond het mee associeert. Het kan het blaffen zijn, waarmee het helpt. Maar het kan ook zijn dat hij alleen maar banger/onzekerder wordt van de band. Want, elke keer als die mensen er zijn/die hond blaft krijg ik zo'n vervelend geluid in mijn oren. 

 

Ik heb een Corgi. En zoals vele weten zijn deze alles behalve stil. Ik werk met management en als mijn Corgi blaft in huis heb ik hem de cue 'Dankjewel!' aangeleerd. Zodra hij blaft roep ik dit, en komt hij naar mij toe. Ik beloon hem dan met lekkers. Hij heeft nu zelfs af en toe al de nijging mij op te zoeken als ik nog niet eens geroepen heb. Ik onderbreek het blaffen hiermee.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

Ik zeg juist dat ik geen antiblafband wil gebruiken maar zo'n apparaatje waar mee je op afstand een ultrasoon geluid kan uitzenden. Werken doen we er al vanaf dag één aan. Naar binnen halen als hij blaft doen we ook. Maar dat werkt alleen als we hem een lijn aandoen anders krijgen we hem onmogelijk te pakken. Hele grote tuin en lukt zelfs niet met zijn tweeën. Maar als hij die lijn om heeft blijft hij soms ergens aan vast hangen en dan blaft hij ook, logisch. Hij weet precies wanneer hij de lijn om heeft want dan blijft hij staan als je naar hem toe komt omdat hij weet dat het dan niet lukt om weg te rennen. Gordijn ervoor werkt ook niet als hij eenmaal aan het blaffen is binnen. Ik kan moeilijk de hele dag met de gordijnen dicht zitten. Wat een fluitje betreft, die zijn we toevallig sinds vandaag aan het aanleren. Maar dat is meer om hem buiten te leren om hier te komen als hij los loopt. Hij loopt momenteel alleen nog "los" met een tien meter lange sleeplijn. Want als hij een hond ziet hoort hij niks meer. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kan je hondje zijn energie wel kwijt verder?

Het is een klein hondje en soms wordt er dan gedacht dat ze dan weinig beweging of activiteit nodig hebben.

 

Maar dat is niet zo, ik heb nu ook een klein hondje, vorige hondje was ook zo'n kleintje.

Toch wandelen we veel, mee naar het bos, kunnen daar los lopen en de energie kwijt.

Thuis zijn ze dan veel rustiger.

 

Ik bedoel echt niet te zeggen dat ik denk dat jullie te weinig met je hondje doen, hoor.embarassed

Dat kan ik niet weten natuurlijk, maar meer als een soort advies in het geval je dit niet zou weten.

 

Je kan hem wel in de tuin een eigen plekje geven, waar hij een bot krijgt of zo, zodat hij lekker bezig is.

Als hij heeft gewandeld, energie kwijt is geraakt, en hij kan dan lekker kluiven heeft hij misschien minder behoefte om te blaffen, en dan kan je hem belonen.

 

Een anti blafband dat is nogal wat, als je geluk hebt reageert je hond er goed op maar voor hetzelfde geld raakt je hond getraumatiseerd.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

Toevoeging: helaas is hij niet zo gericht op eten of beloning. Ook het meest favoriete speeltje heeft in dit soort situaties geen effect.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

Wederom, ik wil geen antiblafband gebruiken. Hij krijgt ontzettend veel aandacht en beweging, en niet alleen rondom het huis. Wij wandelen veel en graag en hij gaat altijd mee. Zelfs wandelingen van 15/20 km. Wij werken thuis en tussen de middag gaan we met hem lopen in het losloopgebied tegenover ons huis. Ook botjes vindt hij niet echt interessant. Af en toe pakt hij zijn botje (alle varianten geprobeerd) en kauwt er op. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Toevoeging: helaas is hij niet zo gericht op eten of beloning. Ook het meest favoriete speeltje heeft in dit soort situaties geen effect. "

Binnen ook niet? Als er niets gebeurd aan afleiding?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Chihuahua shop.nl verkoopt iets dergelijks, misschien kan je daar naar ervaringen vragen. Het geeft een geluid af als de hond in de buurt van het apparaatje blaft, dan kan je het dus neerzetten daar waar je niet wilt dat geblaft wordt. Maar blaft je hond uit onzekerheid, dan kan het n m m averechts werken.

 Of googlen op reviews van dat apparaat. 

 

Yorkies staan bekend om hun vocale gedrag en een York is vaak een moedig hondje. 

 

Maar toch onzeker? 

Je kan ook denken aan een d a p verdampen of een d a p halsband. Dit geeft een luchtje af wat kalmerend is. Waarschijnlijk is je hond heel opgewonden van of door het blaffen? D a p heet tegenwoordig anders adaptil als ik het goed heb.

 

Op Amazon staan reviews petsafe, bark control indoor , maar vind het niet echt hond vriendelijk geloof ik. Maar snap ook dat dit gedrag moeilijk te doorbreken is. Blaffen is zo zellfbelonend.

 

Wat ik eng vind is dat ook door andere geluiden dan blaffen het apparaat geluid kan geven en dan weet je hond je echt niet hoe of wat. 

Kan je niet een gedragstherapeut, of bv de Fokker vragen hoe je dit gedrag aan kan pakken?

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Binnen ook niet? Als er niets gebeurd aan afleiding? "

Dan kunnen we hem meestal wel afleiden met een speeltje maar daar heb ik buiten niks aan waar we (en de buren) er het meest last van hebben.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Chihuahua shop.nl verkoopt iets dergelijks, misschien kan je daar naar ervaringen vragen. Het geeft een geluid af als de hond in de buurt van het apparaatje blaft, dan kan je het dus neerzetten daar waar je niet wilt dat geblaft wordt. Maar blaft je hond uit onzekerheid, dan kan het n m m averechts werken.
 Of googlen op reviews van dat apparaat. 
 
Jonkies staan bekend om hun vocale gedrag en een York is vaak een moedig hondje. 
Maar toch onzeker? 
Je kan ook denken aan een d a p verdampen of een d a p halsband. Dit geeft een luchtje af wat kalmerend is. Waarschijnlijk is je hond heel opgewonden van of door het blaffen? D a p heet tegenwoordig anders adaptil als ik het goed heb.
 
Op Amazon staan reviews petsafe, bark control indoor , maar vind het niet echt hond vriendelijk geloof ik. Maar snap ook dat dit gedrag moeilijk te doorbreken is. Blaffen is zo zellfbelonend. "

Tja, ik heb me al rot gegoogled vandaar nu hier mijn vraag. En de ervaringen zijn helaas wisselend.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Tja, ik heb me al rot gegoogled vandaar nu hier mijn vraag. En de ervaringen zijn helaas wisselend. "

Ik heb mijn reactie nog aangevuld.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik bij Jenna gedaan heb die dit in het begin ook deed is even benoemen op een rustige belonende toon, "goed gehoord dat is ....." haar dan bij me roepen.  Als dat niet lukte haar rustig zelf uit de situatie halen, nog eens benoemen. En daarna als ze rustig was een beloning.

 

Ik zou de kiertjes afdekken en haar alleen onder begeleiding in de tuin laten zodat je meteen in kan grijpen en haar naar binnen halen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dan kunnen we hem meestal wel afleiden met een speeltje maar daar heb ik buiten niks aan waar we (en de buren) er het meest last van hebben. "

Dan moet je dus beginnen met die recall, binnen te oefenen, dat steeds een klein beetje uitbreiden. Tot je buiten kan. Zal honderd keer misgaan en bij 101ste keer lukt het. Volhouden en vergt veel inzet van je zelf. Maar nogmaals als het echt na maanden niet lukt? Dan zou ik persoonlijk een professional inhuren om te beoordelen wat er dan misgaat, waarom een hond het doet ect.

 

Edit; wat Dobry zegt? Gaat het mis doe je weer een stapje terug. De tactiek die zij aangeeft kan ook werken. Je moet even zien waar er resultaat komt en dat is nooit over 1 dag ijs. Maar de schade die je kunt aanbrengen met schrik apparatuur? Kan vele male groter zijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als je begint in de tuin.

Hond blaft. Woordje KLAAR , hond oppakken, desnoods houd je een wat langere lijn aan de hond , moet hij wel altijd in de gaten worden gehouden! En naar binnen. Is hij stil, koekje,  En dit naar binnen heel consequent doen. De lijn er aan omdat je hond heel slim is en weg zal lopen en hondje vangen, dat verlies je altijd. 

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Als je begint in de tuin.
Hond blaft. Woordje KLAAR , hond oppakken, desnoods houd je een wat langere lijn aan de hond , moet hij wel altijd in de gaten worden gehouden! En naar binnen. Is hij stil, koekje,  En dit naar binnen heel consequent doen. De lijn er aan omdat je hond heel slim is en weg zal lopen en hondje vangen, dat verlies je altijd.  "

Begrijpelijke reactie, dit doen we al maanden maar helaas zonder resultaat. We zitten nu toevallig in Drenthe in een treehouse met een veranda rondom. Als er iets of iemand langs komt begint hij te blaffen. Na meerdere malen corrigeren en afleiden hebben we hem nu weer binnen gezet waar hij nu lief ligt te slapen...

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Wat ik bij Jenna gedaan heb die dit in het begin ook deed is even benoemen op een rustige belonende toon, "goed gehoord dat is ....." haar dan bij me roepen.  Als dat niet lukte haar rustig zelf uit de situatie halen, nog eens benoemen. En daarna als ze rustig was een beloning.
 
Ik zou de kiertjes afdekken en haar alleen onder begeleiding in de tuin laten zodat je meteen in kan grijpen en haar naar binnen halen. "

Na maanden dit geprobeerd te hebben zijn we de wanhoop nabij.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://www.youtube.com/watch?v=WJfZKys3m1w Dit is kan dus ook met een speeltje. Deze aflevering is niet in 1 dag of een paar uurtjes gemaakt hp-wink

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Begrijpelijke reactie, dit doen we al maanden maar helaas zonder resultaat. We zitten nu toevallig in Drenthe in een treehouse met een veranda rondom. Als er iets of iemand langs komt begint hij te blaffen. Na meerdere malen corrigeren en afleiden hebben we hem nu weer binnen gezet waar hij nu lief ligt te slapen... "

Dus bij het 1e blafje naar binnen. Net zolang tot het kwartje valt, oeps ik blaft, ik moet naar binnen, laat ik maar stil zijn. Hoe meer je je stem gebruikt, hoe meer je in de ogen van je hond mee blaft. Yes baasje blaft mee, ik kan harder.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Na maanden dit geprobeerd te hebben zijn we de wanhoop nabij. "

hoe bedoel je, stopt ze niet met blaffen als je haar uit de situatie haalt?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nog even toevoeging? Het clipje wat ik stuur is echt een heel extreem voorbeeld. Vandaar dat de gentle lease ook toegepast wordt maar dat is in samenwerking met een gedragstrainer. Dit soort tuigen moeten uitgelegd worden omdat je anders schade kunt brengen aan een hond in frustratie of je zelf. Wat dit clipje ook weer laat zien. Succes.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" hoe bedoel je, stopt ze niet met blaffen als je haar uit de situatie haalt? "

Bij me roepen werkt niet. Ik kan hem alleen naar binnen doen als ik hem aan een lijn in de tuin doe, anders rent hij weg. Dus meestal aan de lange lijn en dan gelijk binnen zetten als hij blaft. Maar hij schijnt de link niet te leggen. Als ik hem binnen zet is hij stil...

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Dus bij het 1e blafje naar binnen. Net zolang tot het kwartje valt, oeps ik blaft, ik moet naar binnen, laat ik maar stil zijn. Hoe meer je je stem gebruikt, hoe meer je in de ogen van je hond mee blaft. Yes baasje blaft mee, ik kan harder. "

Dat is ook wat ik meestal doe maar hij legt de link nog steeds niet. Als ik hem binnen zet is hij stil.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat is ook wat ik meestal doe maar hij legt de link nog steeds niet. Als ik hem binnen zet is hij stil. "

Misschien is buiten gewoon too much voor hem? Hij is nog jong.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Klinkt heel frustrerend, voor jullie allebei. Je schrijft dat hij niet is af te leiden. Maar ik denk dat je hem probeert af te leiden als het eigenlijk al te laat is, en hij al alert is op de prikkel? 

Wat gebeurd er als je hem kauwmateriaal geeft in de tuin? Gewoon iets om hem bezig te houden? Kan ook een kong zijn met wat pindakaas er in. Kauwen en uitlikken werkt rustgevend voor een hond. Verschil is dat hij hiermee van te voren al wat te doen heeft, en misschien minder de behoefte heeft om te blaffen. 


Een ander idee is om situaties in scène te zetten. Laat iemand doen alsof die langsloopt, en ondertussen ga jij proberen je hond te kalmeren. Die persoon laat je net zo vaak langs lopen tot het saai wordt voor je hond om te blaffen. Probeer openingen te vinden waarin hij het wél goed kan doen. Dan heb je iets om mee te werken. 

Verder heel belangrijk om zelf niet gefrustreerd te raken want daar voed je dit gedrag mee. Anti blafband of andere correctiemiddelen werken niet denk ik. In mijn omgeving dragen een paar honden die en ze blaffen er gewoon doorheen. 

Als het niet gaat, haal je hond dan (kalm) naar binnen. Probeer hem niet te laten hangen in dat geblaf. Blaffen werkt voor een hond kalmerend en verslavend (ze maken van die stofjes aan in de hersenen) je merkt vaak dat als een hond eenmaal aan het blaffen is, en je dit niet doorbreekt, ze er in blijven hangen. Brein werkt dan niet meer, ze weten zelf al niet meer waarom ze blaffen haha. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou ook 1x klaar roepen en als je hond maar dan ook even stil is gelijk goed belonen. Blaffen is gelijk naar binnen. Dit is inderdaad wel even een hele tijd door zetten. Ook binnen gaan oefenen. Blaffen kun je ook een commando aan geven en stil extra goed gaan trainen en belonen. 

 

Als je hond niet van kauwbotten houdt kun je ook kijken naar een kong. Deze kun je vullen en vind een hond vaak fantastisch. Zijn ze vaak ook mooi even druk mee.

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Klinkt heel frustrerend, voor jullie allebei. Je schrijft dat hij niet is af te leiden. Maar ik denk dat je hem probeert af te leiden als het eigenlijk al te laat is, en hij al alert is op de prikkel? 
Wat gebeurd er als je hem kauwmateriaal geeft in de tuin? Gewoon iets om hem bezig te houden? Kan ook een kong zijn met wat pindakaas er in. Kauwen en uitlikken werkt rustgevend voor een hond. Verschil is dat hij hiermee van te voren al wat te doen heeft, en misschien minder de behoefte heeft om te blaffen. 
Een ander idee is om situaties in scène te zetten. Laat iemand doen alsof die langsloopt, en ondertussen ga jij proberen je hond te kalmeren. Die persoon laat je net zo vaak langs lopen tot het saai wordt voor je hond om te blaffen. Probeer openingen te vinden waarin hij het wél goed kan doen. Dan heb je iets om mee te werken. 
Verder heel belangrijk om zelf niet gefrustreerd te raken want daar voed je dit gedrag mee. Anti blafband of andere correctiemiddelen werken niet denk ik. In mijn omgeving dragen een paar honden die en ze blaffen er gewoon doorheen. 
Als het niet gaat, haal je hond dan (kalm) naar binnen. Probeer hem niet te laten hangen in dat geblaf. Blaffen werkt voor een hond kalmerend en verslavend (ze maken van die stofjes aan in de hersenen) je merkt vaak dat als een hond eenmaal aan het blaffen is, en je dit niet doorbreekt, ze er in blijven hangen. Brein werkt dan niet meer, ze weten zelf al niet meer waarom ze blaffen haha. 
  "

Dank voor je reactie! We gaan nóg beter ons best doen! Kong met echt iets lekkers is op zich een goed idee maar als hij dat op heeft gaat hij vrolijk verder. En ik kan hem toch niet constant pindakaas of smeerworst voeren in een kong.... 

honden page profiel Gizzie1604Gizzie1604

" Ik zou ook 1x klaar roepen en als je hond maar dan ook even stil is gelijk goed belonen. Blaffen is gelijk naar binnen. Dit is inderdaad wel even een hele tijd door zetten. Ook binnen gaan oefenen. Blaffen kun je ook een commando aan geven en stil extra goed gaan trainen en belonen. 
 
Als je hond niet van kauwbotten houdt kun je ook kijken naar een kong. Deze kun je vullen en vind een hond vaak fantastisch. Zijn ze vaak ook mooi even druk mee. "

We hebben een kong en gaan die nu ook maar weer inzetten. Maar ik vind het een beetje lastig wat ik daar in moet doen. Heel veel pindakaas en/of smeerworst lijkt me ook niet gezond voor hem. Hij heeft hem namelijk zo leeg..

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Dank voor je reactie! We gaan nóg beter ons best doen! Kong met echt iets lekkers is op zich een goed idee maar als hij dat op heeft gaat hij vrolijk verder. En ik kan hem toch niet constant pindakaas of smeerworst voeren in een kong....  "

Nee, niet constant. Maar het gaat er om dat je openingen vind waarbij hij het wel goed doet. Als hij 5 minuten in de tuin kan zitten met een kong zonder aan te slaan dan is dat winst. Zie het trainen als een bankrekening. Elke keer als het goed gaat (hij stil blijft) komt er een euro bij. Elke keer als hij aanslaat gaat er een euro uit. Jullie staan nu dik in het rood, want het is te vaak mis gegaan. Nu is het een kwestie van goede ervaringen opbouwen. En dan ben je blij met elke 5 minuten dat het wel lukt. Daar kan je tenminste op voortbouwen. En zoals je misschien al wel begrijpt is het nu ook zaak om het blaffen te voorkomen. Als hij dit veel doet slijt het er alleen maar meer in. Wil je dit goed aanpakken is het een kwestie van goede momentjes sparen. Een quick fix is er niet frown Veel binnen houden dus! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Overwaaks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^