Senán - op bezoek bij Aedon

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Dankjulliewel voor de felicitaties!!


Ik heb toch even een vraag nog. De wandelingen gaan namelijk (ondanks de stappen vooruit), echt enorm vervelend en lastig. Senán is continu bezig met het zoeken naar eten, waardoor ik hem bijna niet meer durf te laten snuffelen en hij dit wel nodig heeft. Ik zit er zelfs al over na te denken of ik niet een muilkorf voor hem moet kopen en met muilkorf training moet beginnen.

 

Ook lijkt ALLES overweldigend voor hem. Vandaag waren we nog geen 2 a 3 minuten onderweg en hij schoot al alle kanten in, trok mijn schouder heel naar in de verkeerde richting en doordat hij me meerdere keren liet struikelen ben ik 2x op zijn poot gaan staan.

Zo heb ik eigenlijk totaal geen zin meer om naar buiten te gaan met hem (ik begin er ook steeds meer tegenop te zien) en het is gewoon geen optie om elke dag ergens naartoe te rijden. Vandaag hebben we bijvoorbeeld een dik uur gedaan over een rondje van max. 15 a 20 minuten.

 

Ik weet niet of dit een reactie is op de vermindering van activiteit, heeft hij juist toch iets meer nodig?, heeft hij nog minder nodig? Moeten we maar gewoon heel saai precies hetzelfde rondje blijven lopen om meer voorspelbaarheid te creëren? Of doe ik gewoon veuls te moeilijk? Ik weet het gewoon even niet meer.

 

Even ter beeldvorming ons ''schema'':

 

- In de ochtend even snel plassen, daarna terug naar huis voor ontbijt (om eten van straat tegen te gaan).

- Rond 11 a 12 uur de ''grote'' ronde. Die kan variëren van de 20 minuutjes die ik vandaag heb geprobeerd tot 45 minuten

- Rond een uur of 15 a 16 een klein rondje van max. een kwartiertje

- Rond 19 uur een plasrondje van +- 5 minuten

- Laatste ronde voordat ik naar bed ga (ergens tussen 2130 en 2200 uur).

-Per week minimaal 1 a 2 rustdagen als er geen extra activiteiten zijn geweest.

 

- De dag voor/na een lichte activiteit = een vaste rustdag, maar alle activiteiten heb ik voor nu dan eruit gehaald.

 

Senán krijgt bijna al zijn eten uit lickimatten, kongs, toppls, natures snufflemat (a.k.a. ergens door het gras gestrooid om rustig te kunnen snuffelen) of via training. Als er aan het eind van de dag dan nog een beetje over is, dan krijgt hij dat in zijn bench.

 

Hij krijgt 200 - 250 gram kvv + groenten per dag en ongeveer 200 gram brokken. Heel af en toe nog iets wat we over hebben van het avond eten als dat niet gekruid is oid.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Fijn dat je een nieuw optrekje hebt.

Prachtige hond is Senán.

Ik volg graag.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst een update heb geplaatst en ondertussen is er ontzettend veel veranderd.

 

Recent zijn Senán en ik samen verhuisd. We zitten nu op een klein appartementje met 1 andere huisgenoot in een heerlijk rustige buurt. Dit doet ons beide ook zichtbaar goed. Ik kan wat meer ontspannen en kom zowaar aan mijn slaap 's nachts en Senán is in huis een stuk rustiger, omdat er niet continu mensen langs de deur lopen (die bij mij toch regelmatig openstaat).

 

Het heeft even geduurd voordat Senán kon aarden in ons nieuwe huisje, wat zeker niet gek is. Hij is namelijk eerst 2 weken mee geweest naar de campus waar ik verbleef, vanwege het gebrek aan een oppas in verband met de verhuizing. Daarna is hij nog een weekje naar mijn moeder gegaan, zodat ik en mijn vader de laatste dingen in het appartement konden klaarmaken en ik hartstikke ziek werd die weeksealed. Toch lijkt hij sinds deze week eindelijk een beetje zijn draai te hebben gevonden.

 

In eerste instantie liet hij wat verlatingsangst zien als ik naar school moet, ff naar het toilet ging of naar de badkamer oid. Dit is gelukkig (na hard werken) bijna weg!!

 

Ik ben zo trots op hoe Senán de vele veranderingen heeft getrotseerd de afgelopen maandhp-heart

548499.jpg 

548500.jpgHet balkon is een van de favoriete plekjes geworden van de kleine meneer. Hier kan hij lekker naar buiten kijken en alles een beetje in de gaten houden. Af en toe eens een blafje naar voorbij lopende mensen, maar alles binnen reden gelukkig.Met het wandelen buiten gaat het ook steeds beter. Het is voor ons beide een enorme zoektocht geweest naar een manier om MET elkaar te wandelen in plaats van apart, maar wel aan hetzelfde lijntje. Het gaat nog steeds niet perfect, maar langzaamaan begin ik wat verbeteringen te zien, steeds meer rust in zijn kop, focus kunnen verleggen op mij in plaats van de trigger en het trekken aan de riem gaat ook steeds beter.


Mensen blijven helaas wel een enorme trigger voor Senán. Het maakt bijna niet uit hoe ver weg iemand is. Zodra die persoon gespot is dan is Senán er meteen van overtuigd dat die persoon daar op aarde is gezet om hem te knuffelen. Nu gaat het begroeten van mensen gelukkig redelijk netjes, maar er zijn wel een aantal situaties geweest waarin ik zo mijn best doe om hem mee te krijgen en op de een of andere manier denken mensen dan toch ff snel een hand uit te steken.


Mensen passeren is dus nog een dingetje waar we hard mee aan het werk zijn. Hiervoor zijn we deze week ook met muilkorf training begonnen. Het maakt namelijk niet uit wat ik zeg of hoe ik het breng, mensen luisteren toch niet en Senán krijgt steeds de ultieme beloning (1x zelfs nadat hij weggerend is, omdat iemand een bochtje omkwam). Hij luistert gewoon absoluut niet meer als hij knuffels denkt te kunnen halen.

 

Hoe sociaal hij is naar mensen is in huis heerlijk en hij kan het eigenlijk vrijwel met iedereen vinden die langskomt.Hij heeft een muilkorf niet perse nodig, maar ik hoop wel dat het een boodschap over kan brengen die ik er niet in krijg. Ook vind ik het een belangrijk iets om aan te leren voor het reizen (er zijn al grote plannen voor volgend jaarhp-angel) en mocht er ooit iets zijn bij de dierenarts oid.

548501.jpg

Senán pakt het ontzettend goed op!! Ik ben echt super blij met hoe vol zelfvertrouwen hij zijn neus in de korf steekthp-shiny

 

En dan de grootste verrassing: Senán en Aedon kunnen het sinds Senán's logeerpartijtje echt ontzettend goed vinden met elkaar!! Dit is iets wat ik niet had durven dromen en ik ben zo ontzettend blij met mijn kleine teamhp-heart 

Ze hebben zelfs samen gespeeld!!!hp-hearthp-hearthp-heart

 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Senan! Lang niet gezien! Wat is hij gegroeid. hp-heart Fijn dat het zo goed gaat bij jullie.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Sen! 

 

Wat leuk en goed om te lezen!!

Fijn dat het alweer wat beter met de verlatingsangst gaat! En natuurlijk dat je, je eigen troon (in vorm.van balkon) hebt gevonden. 

 

Ik hoop dat de muilkorf een beetje helpt tegen mensen, maar slim om hem vast te laten wennen ja, moet ook echt weer ff starten ermeewink

 

Daarnaaat is het naruulijk super km t lezsn dat ze met elkaar hebben gespeeld. Ik had het ook echt echt echt niet verwacht! Nu nog met mayhp-angel

 

En wat een mooie foto's!

 

We wachten weer geduldig af op de volgende updatehp-heart

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Aaaaw 1 van mijn favorieten, mooie foto's vooral die eerste.

Ja muilkorf wennen is wel handig maar ik vind niet dat je voor andere mensen een muilkorf moet gaan omdoen, maar heej, hij is er aan gewend, dus erg is het niet.

Maar ja, dat mensen aan hem willen zitten, hmmmm ik snap het wel hoor hahaha nee geintje, ik wil ook niet dat Sam aangeraakt word door iedereen, maar meer omdat Sam dat niet altijd leuk vind, ik ben het altijd voor.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Aaaaw 1 van mijn favorieten, mooie foto's vooral die eerste.

Ja muilkorf wennen is wel handig maar ik vind niet dat je voor andere mensen een muilkorf moet gaan omdoen, maar heej, hij is er aan gewend, dus erg is het niet.

Maar ja, dat mensen aan hem willen zitten, hmmmm ik snap het wel hoor hahaha nee geintje, ik wil ook niet dat Sam aangeraakt word door iedereen, maar meer omdat Sam dat niet altijd leuk vind, ik ben het altijd voor.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

@Nicole, ja hij groeit zo ontzettend hard!! Als hij een groeispurt heeft eet hij zich ook echt een ongeluk hahaha. 

Hoe gaat het bij jullie? Volgens mij is Tex ook flink aan het groeien.

 

@Lavina, hahaha gaat vast goedkomen tussen Sen en May! Als hij een beetje puppy af is misschienhp-angel

 

@Yooop, Ik heb ook echt lang getwijfeld of ik hiervoor met muilkorf training moest beginne, maar de laatste tijd begint het de spuitgaten uit te lopen met mensen die ongevraagd aan Senán zitten. ik vind het echt geen probleem als mensen het eerst even vragen en we rustig een begroeting kunnen laten plaatsvinden, maar Senán wordt meer en meer beloont voor heftig opspringen en eigenlijk compleet uit zijn plaat gaan van blijdschap. 

 

Dat vind ik toch iets te ver gaan eigenlijk haha. Nu is de muilkorf iets wat ik sowieso wilde aanleren, dus we zijn er nu gewoon iets eerder mee begonnenhp-smile. Uiteindelijk krijgt hij nog wel een hesje met ''niet aaien'' erop en dan is de muilkorf ook niet meer nodig in het openbaar denk ik.548518.jpg Nog een foto die ik gisteren ben vergeten.

Kijk nou naar dat knappe koppiehp-heart

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

Hij groeit zo snel! Een knap koppie heeft hij zeker hp-heart

 

Leuk om te lezen dat het zo goed gaat. Jammer dat je een muilkorf om moet doen om mensen hun handen bij zich te laten houden, maar zo te lezen maak je er wel meteen iets positiefs van laughing

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Hij groeit zo snel! Een knap koppie heeft hij zeker 
 
Leuk om te lezen dat het zo goed gaat. Jammer dat je een muilkorf om moet doen om mensen hun handen bij zich te laten houden, maar zo te lezen maak je er wel meteen iets positiefs van  "

Dankjewelhp-heart

 

Ja ik vind het ook jammer, maar we proberen er inderdaad een zo positief mogelijk iets van te makenhp-shiny gaat vast goedkomen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @Nicole, ja hij groeit zo ontzettend hard!! Als hij een groeispurt heeft eet hij zich ook echt een ongeluk hahaha. 
Hoe gaat het bij jullie? Volgens mij is Tex ook flink aan het groeien.
 
@Lavina, hahaha gaat vast goedkomen tussen Sen en May! Als hij een beetje puppy af is misschien
 
@Yooop, Ik heb ook echt lang getwijfeld of ik hiervoor met muilkorf training moest beginne, maar de laatste tijd begint het de spuitgaten uit te lopen met mensen die ongevraagd aan Senán zitten. ik vind het echt geen probleem als mensen het eerst even vragen en we rustig een begroeting kunnen laten plaatsvinden, maar Senán wordt meer en meer beloont voor heftig opspringen en eigenlijk compleet uit zijn plaat gaan van blijdschap. 
 
Dat vind ik toch iets te ver gaan eigenlijk haha. Nu is de muilkorf iets wat ik sowieso wilde aanleren, dus we zijn er nu gewoon iets eerder mee begonnen. Uiteindelijk krijgt hij nog wel een hesje met ''niet aaien'' erop en dan is de muilkorf ook niet meer nodig in het openbaar denk ik. Nog een foto die ik gisteren ben vergeten.
Kijk nou naar dat knappe koppie "

ooow die fotoooooohp-heart ik hou er van..

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

548548.jpg

Deze MOEST ook even gedeeld wordenhp-heart

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Senán is alweer bijna 7 maanden oud!

Sinds mijn laatste update is er niet bijzonder veel gebeurd, behalve dat de puberteit officieel begonnen is en ik wat veranderingen in mijn aanpak naar Senán heb aangebracht. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, na 2 weken en langzaamaan beginnen we weer mooie stappen vooruit te zetten samenhp-shiny


Zo is zijn focus buiten wat verbeterd en gaat het trekken aan de riem ook steeds beter.

Aankomd weekend volg ik een gratis cursus van Monique Bladder: leer je hond snuffelen op cue.

Deze cursus is vooral voor mensen met uitvallende honden en ondanks dat Senán's intentie niet agressief of vanuit een negatieve emotie komt, is zijn focus naar honden en mensen nog steeds enorm groot. We zijn al op de goede weg, maar ik hoop met deze cursus een extra duwtje in de goede richting te krijgen.

 

Verder zijn we rustig aan begonnen met wat hele basic shaping en balans oefeningen. Deze hoop ik de komende tijd te kunnen uitbouwen, zodat we ze ook buiten kunnen gebruiken. Morgen gaan we dan naar mijn moeder, dus kunnen we weer lekker genieten van Aedon en Senán samen en ik hoop dan foto's van beide mannen te kunnen makenhp-shiny

 

En hier natuurlijk nog wat foto's die ik vandaag (eindelijk) heb kunnen maken

548871.jpg

548872.jpg

548873.jpg

548874.jpg

548875.jpg Foto's maken met deze kerel is vaak een enorme uitdaging tongue-out. Senán is ontzettend beweeglijk, weigert me aan te kijken of trekt echt de meest vreemde koppen. Plus hij lijkt altijd enigszins verveeld te kijken, maar ik kan jullie verzekeren dat hij het enorm naar zijn zin heeft gehadhp-angel

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

een echte working kelpie

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Och, wat een knapperd toch!!!!hp-heart

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

@Liz, zeker weten! Met de bijbehorende attitude en alhp-angel

 

@Yoop, ja he? hij groeit prachtig ophp-heart Hij heeft alleen nog wat veel nekvel, waardoor het lijkt alsof zijn kin gesmolten is als hij ligt hahaha.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hihi die laatste... "Moet dit?!" Vind het altijd leuke shots maken als ze bewegelijk zijn. Bij shutter gebruik zit er altijd wel eentje tussen en met een beetje bewerking heel mooi.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Deze week zijn Senán en ik op bezoek bij mijn moeder, dus dat betekent voor Senán lekker veel spelen met Aedon.

Ik ben echt zo gelukkig met die twee!! Nooit had ik durven dromen dat ze zo goed met elkaar om zouden kunnen gaan als ze nu doen.

 

548925.jpg

548926.jpg

548924.jpgOok geprobeerd om de heren samen op de foto te krijgen, maar Senán is zo'n druktemaker dat het eigenlijk niet lukte hahaha

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik word misschien Oma! zie foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^