Hondje in laten slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja precies, en mn kind is nog altijd belangrijker dan de hond. Ik ga binnenkort ook haken op de deuren plaatsen. Muilkorf omdoen ga ik me niet aan wagen. Mijn man heeft dat een keer geprobeerd en resulteerde in een beet+ flinke hechtingen+ ontstoken vinger  omdat er een bacterie in woedde
(Sorry ik begrijp dit forum soms nog niet goed, haha eventjes aan wennen) "

Wat ik zelf ook heel belangrijk vind om kinderen zo jong mogelijk te leren is dat elk leven belangrijk is en er met alle levende wezens respectvol omgegaan moet worden. 

 

Dit even terzijde, maar ik vermoed ook dat het gedrag van de hond wel ergens vandaan moet komen. Een dierenarts is niet altijd gespecialiseerd in hondengedrag en de oorzaak ervan. Beter de oorzaak zoeken dan denken dat de hond een kronkel heeft en uit het niets bijt.

Maar hij is lichamelijk dus helemaal in order verder, ook zicht, gehoor en rug begrijp ik? 

 

Het idee van een gt die positief werkt vind ik ook wel een goed idee. Niet om de hond nu nog te veranderen maar om jullie wat inzicht en tips te geven. Je zou ook zelf alvast wat in kunnen lezen, bijv. Turid Rugaas haar boekje Kalmerende Signalen. Dit is als pdf bestand online te lezen. Misschien heb je er wat aan.

https://docplayer.nl/24750008-Kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven.html

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Bedankt:-) een puppyren is naast de traprekjes inderdaad een goede oplossing. Zo kan de hond + baby samen onder toezicht in de tuin zijn "

Goed zo, zo krijgen jullie minder zorgen en kan de hond ook gewoon blij zijn, ik denk dat je hond bijt uit angst, dus aai hem niet als hij niet op let, laat hem slapen dat soort dingen, mijn hond gromt ook niet eerst, niet altijd, bij echte angst weet hij niks anders te doen dan bijten, dus hij heeft muilkortraining gehd en zo is iedereen veilig als we wat eng moeten doen.

Zorg dan dat je een goede stevige ren koopt, niet 1 die zo kan om vallen, liever iets meer betalen dan een ren die te licht is.

Hou ons op de hoogte?smile

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Verhaal van Spike
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^