Een ras wat zich thuis zal voelen op een boot?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Aangezien het Schipperke mij interesseert eventueel als volgende hond, heb ik daar wel al wat over gelezen. Het is helemaal niet zeker dat de naam Schipperke komt van het feit dat deze hondjes op een schip terug te vinden waren. Dat zouden eerder zwarte keeshonden geweest zijn. Schipperke was Vlaams dialect voor "kleine scheper" of "herdershondje".

 

zie ook

Royal schipperkes club

https://www.schipperke.be/welkom-bienvenue-welcome-wilkommen/

Het land van herkomst is België. Het is dus een Belgisch ras, ontstaan vooral in de streek rond Brussel en Leuven. De betekenis van de naam Schipperke (Vlaams dialect) is ‘kleine scheper’ of ‘herdershondje’.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor de link! Ik ga het eens lezen. Vind kooikers wel ook mooie hondjes.  "

Dit was mijn Kooikerhondje

547059.jpg

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Dat kan nog wel een hele goeie zijn, dankje! Nog niet aan gedacht maar ik ken een hele leuke stabij en die is qua grootte top, en houd ook erg van zwemmen (:  "

Als je iets wil weten mag je me altijd vragen 

 

Verder vind ik de tips van Alaska´s Finest heel goed! 

 

 

Ik zag de Groenendaeler al voorbij komen, de Tervurense herder lijkt daar een beetje op 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Loesje wat een mooie foto.

honden page profiel CherieCherie

" Dit was mijn Kooikerhondje "

haha nou die foto bewijst het maar weer!

honden page profiel CherieCherie

Bedankt iedereen voor het meedenken! Super fijn al die reacties. Ik zoek rustig meer informatie over alle rassen die genoemd zijn, en denk dat ik toch gewoon moet kijken naar rassen mij sowieso aanspreken en misschien iets minder moet letten op of het inderdaad een hele waakse of waterhond is. Op dat andere forum van zeilers met honden zag ik zoveel diversiteit voorkomen van blije viervoeters op boten! Mijn voorkeur gaat eigenlijk meestal wel uit naar herders, ik heb in het verleden een schotse herdershond gehad maar dat zie ik echt niet zitten met een boot. Australische herders of langharige Duitse herders vind ik ook prachtig, maar ik weet niet of die dan te weinig beweging en/of mentale uitdaging zou krijgen. Ik kan sowieso 1 keer per dag wel een uur minimaal wandelen, maar ik ben toch bang dat dat niet genoeg is. 

honden page profiel CherieCherie

" Als je iets wil weten mag je me altijd vragen 
 
Verder vind ik de tips van Alaska´s Finest heel goed! 
 
 
Ik zag de Groenendaeler al voorbij komen, de Tervurense herder lijkt daar een beetje op  "

Leuk! Ik zal het onthouden ;) En zo'n Tervuerense herder is ook prachtig 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Die kleinere honden kunnen misschien wel waakser zijn dan een labrador, maar niemand is er van onder de indruk haha. Zelf denk ik dat het karakter (waaks of niet waaks) niet zoveel uit maakt, uiterlijk is wat mensen op afstand gaat houden :-). Ga voor donker en groot.  "

Ik vind een labrador, blond, bruin of zwart, nou bepaald niet indrukwekkend hp-angel

Ik deins eerder een hoop stappen terug voor de meeste herdersoorten sealed

Dus als het met name om het waakse en indrukwekkende gaat, zou ik daar voor gaan.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Ik vind een labrador, blond, bruin of zwart, nou bepaald niet indrukwekkend 
Ik deins eerder een hoop stappen terug voor de meeste herdersoorten 
Dus als het met name om het waakse en indrukwekkende gaat, zou ik daar voor gaan. "

Lol ik ook niet. Maar iig beter dan een schipperke hahaha.

Bij nader inzien, toen ik een zwarte labrador uit liet (met een dikke kop) vroegen mensen aan mij “is dat een pitbull…?” Ja mevrouw dit is een pitbull laughing even eerlijk, wie krijgt er nou niet de rillingen wanneer je een labrador tegemoet ziet lopen, die je met van die hysterische ogen aankijkt, en je elk moment een kniebreuk kan bezorgen?? Nachtmerries, nachtmerries… 

  

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als er één hondje kan waken, dan is het een Kooikerhondje; die heeft behoorlijk oude status van dienst: surprised

 

Het hondje dat het leven van Willem van Oranje redde

 

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/het-hondje-dat-het-leven-van-willem-van-oranje-redde/


Mijn Kooikerhondje, gewicht 15 kg schofthoogte 45 cm (volgens rasstandaard iets te hoog) moest geremd worden in zijn waken.
Heeft wel eens een vreemde, die op ons terrein kwam, bij de broek gepakt.undecided

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Lol ik ook niet. Maar iig beter dan een schipperke hahaha.
Bij nader inzien, toen ik een zwarte labrador uit liet (met een dikke kop) vroegen mensen aan mij “is dat een pitbull…?” Ja mevrouw dit is een pitbull  even eerlijk, wie krijgt er nou niet de rillingen wanneer je een labrador tegemoet ziet lopen, die je met van die hysterische ogen aankijkt, en je elk moment een kniebreuk kan bezorgen?? Nachtmerries, nachtmerries… 
  
  "

Herkenbaar. Het lijkt de laatste jaren wat minder te worden, maar het werden hier ook altijd pitbulls genoemd. Als er 1 ras toch echt wel een flink afwijkend hoofd heeft..... En nog meer herkenningen, goedbedoelde openliggende armen, knieën achterstevoren, gebroken neus hebben we ook al gehad. 

Dus in die zin slaat de angst toe, ware het niet dat je 1 seconde daarna met je gebroken neus doodgeknuffeld wordt.

Ze bedoelen het zo goed hè hp-shiny

Maar goed, beide rassen niet erg indrukwekkend, haha

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hahaha een knuffeldood, wat schattig. Ik had ook al gekeken naar golden retrievers, maar ik denk dat daarbij hetzelfde zal gebeuren.  "

Ik moet zeggen dat als er écht iets aan de hand is, mijn Goldens wel in zouden grijpen. Zeker de oudste heeft al eens mensen bij mij weg geblaft en gegromt. Het beviel haar dan niet dat ze dronken zwierend op mij af kwamen en mij aanraakte en over mij heen gingen hangen en dergelijke (en het beviel mij ook niet). Het is wel een hond van +/- 30 kg die je naast je hebt staan met ontblote tanden, dat maakt indruk.

 

Ik wilde ook een Golden noemen. Wel het wat "rustigere" type. Ik heb hier zelf een stuiterbal rond lopen waar ik drie keer in de week mee moet trainen en meestal 2 - 3 uur lopen per dag. Verder doen we regelmatig hersenwerkjes en gaan we wekelijks naar de hondenschool. De andere meiden zijn niet zo, die zijn een stuk relaxter. Moeten wel gewoon hun beweging en uitdaging krijgen natuurlijk, maar die hebben niet dat "moeten" en vinden een paar dagen minder ook prima.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik had een oom , werkte op de binnenvaart . Twee schipperkes aan boord . Nou,  dat waren felle rakkers,hoor . Als de baas,niet in de buurt was dan mocht men niet eens naar het schip kijken bij wijze van  "

Grappig hp-smile Mijn pa zat op de tankervaart. Op beunschepen heb ik idd weleens gezien hondjes maar die gasten leggen meestal dezelfde dag alweer aan. Heeft jouw oom toevallig zo een scheepje? Zo een schip met schuiven. Vervoeren voornamelijk zand, kunstmest, kiezelstenen en dat soort dingen. Bij mijn pa was het 3 dagen doordenderen en dan leeg in 1 dag weer terug. Vaarde NH - Duitsland, voornamelijk benzine. Ben een aantal keer mee geweest maar vond echt oersaai. Het was echt lossen en weer terug.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik ben een keer bij het uitlaten snachts benaderd door een onprettige man. Mijn labrador trok zn lip op naar de deze persoon en begon behoorlijk te grommen hoor. Ik denk dat ook retrievers zullen ingrijpen wanneer nodig.. maar dat weet je natuurlijk niet zeker, maar dat weet je bij geen enkele hond zeker. Best een lastige zoektocht zo! Ik zou gaan voor welke hond jou het meeste aanspreekt in karakter. Een hond schrikt over het algemeen wel af. Misschien niet uit angst maar wel uit voorzorg dat als hij gaat blaffen het teveel aandacht trekt

honden page profiel BlondieBlondie

Zou eerst goed bedenken welke karakters van rassen je aanspreken, ben je meer 1 op 1 of wil je ook een hond die redelijk gemoedelijk met andere soortgenoten op kan trekken en evt. kan spelen.

Ga je voor de groep retrievers, of toch meer richting de karakters van waak- en verdedigingshonden.

Zelf zou ik dan wel een hond willen wiens vacht niet al te lang nat blijft na een zwempartij.

 

En misschien eens wat rondkijken bij aanlegplekken om te zien wat voor soort honden er allemaal op de boten vertegenwoordigd zijn.

Hier ligt het ook weer vol met boten en er is een enorme diversiteit aan rassen aan boord. Staffies, jack russels, kooiker, schipperke, berner sennen, diverse herders (duitse, mechelse, tervuernse en groenendealers), teckels, corgie. Gek genoeg zie ik dan weer weinig goldens of labradors op boten. Oh en laatst een Shiba.. ook leuk.

Of poedel, denk dat je bij een middenslag of grote poedel ook prima uit de voeten kunt, ze zijn intelligent kunnen best waaks zijn maar toch ook gemoedelijk.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Shiba's zijn super leuk maar lijkt me niet zo handig. Heb daar zelf interesse in omdat het zo een ongelofelijke koppig ras is, hihi. Zijn ook gefokt voor de jacht van klein opvliegend wild. Zijn ontzettend 1 kennig en hebben echt behoorlijke lichaamsbeweging nodig. Je dus moet daar dus heel hard mee aanslag in het begin om te socialiseren.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Keuze ras voor puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^