Reserve sneezing aanval?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

We gingen wandelen en tijdens het wandelen maakte lola een vreemd geluid, reserve sneezing. Niks ernstigs zoals we weten. Heeft ze eigenlijk nooit maar goed, even wat over haar keel gewreven en toen was het ok. Gelijk daarna begon het weer maar nu heel heftig. Ik kreeg haar er ook niet meer uit, het ging maar door. Wrijven werkte niet meer, ook haar neus dicht houden werkte niet. Ze slikte wel een paar keer tussendoor maar het stopte niet. Het heeft echt een tijd geduurd, ik heb haar daarna opgetild en ben naar huis gelopen. Durfde het niet aan om te ver van huis te gaan en onderweg nog geen minuut later begint het weer zo heftig. 

 

Het is niks ernstigs misschien maar ik vind het raar. Dit heeft ze nooit en ze was er gewoon niet uit te krijgen. Is dat vaker? 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Hoe weet je zeker dat het reverse sneezing is?

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Weet niet of het opgehouden is, maar houd het wel in de gaten wanneer het zo heftig is en het steeds terugkomt.

Ik zou dan even naar de DA gaan, reverse sneezing is niet in alle gevallen onschuldig.

Een grasaar kan dit o.a. ook veroorzaken. 

https://www.dierendokters.com/honden/ziekten/reverse-sneezing-bij-de-hond

Mijn eigen hond heeft dit ook heel heftig gehad toen hij een neusschimmelinfectie had. 

Maar normaal gesproken is het heel onschuldig en vaak van relatief korte duur.  

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Niet de neus dicht knijpen hoor, das echt naar. Kan beter even blazen dan stopt het ook meestal wel. Maar goed reverse of niet? Het blijft niezen, zeker dat er niets in de neus zit? Grashaartje of zo?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik denk wel dat dat het was. Onze andere hond heeft het wel eens en bij haar is het zo klaar. Nu was het bij lola en best heftig. Het is opgehouden.. ze is nu ook gewoon goed in orde, eet goed, speelt.. 

 

Neus dicht houden moest wel want blazen hielp niet, wrijven hielp niet en ze leek er niet uit te komen. Heb het niet voor de lol gedaan maar wel even voor haar eigen bestwil..

 

Goed om te weten dat het ook een andere oorzaak kan hebben. Ik ga haar goed in de gaten houden want eigenlijk heeft ze het nooit. Overal zijn hier die grasaren.. neem aan dat ze het dan weer moet krijgen? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Soms helpt het om de bek open te trekken en met je vinger achteraan langs de keelholte te strijken, als er een slijmophoping zit. 

Er zijn meerdere dingen die zo'n aanval kunnen triggeren: zand, zaadjes, stof, irritatie door bijvoorbeeld processierupshaartjes, maar ook eventueel een steek van een insect in de keel waardoor er zwelling ontstaat.

 

Als het nu voorbij is, zou ik me geen zorgen maken. Maar als je merkt dat ze moeilijk ademhaalt, vaak de keel schraapt, opnieuw aanvallen krijgt of zwaar hijgt, dan zou ik even contact opnemen met de DA.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De neus dichthouden met je handpalm is maar voor een paar seconden. Als ze blijft snotteren en niezen, kan het zijn dat een grasaar in haar neus zit. Neem dan contact op met een dierenarts.

 

https://www.dierendokters.com/honden/ziekten/reverse-sneezing-bij-de-hond

 

 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Mijn hond heeft ook af en toe reverse sneezing en dan duurt het niet langer dan een paar minuten. Maar een paar maanden geleden had ze het ook en bleef het heel lang duren. Had ook alles wat jij zei geprobeerd en niets hielp. Had inmiddels de dierenarts gebeld omdat het wel erg lang duurde en mijn hond heeft altijd al een chronische loopneus wat ook steeds erger wordt de laatste maanden. Maar die rare aanval is toch over gegaan maar duurde echt 2 uur. Had ik ook nog nooit meegemaakt hoor.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Niet de neus dicht knijpen hoor, das echt naar. Kan beter even blazen dan stopt het ook meestal wel. Maar goed reverse of niet? Het blijft niezen, zeker dat er niets in de neus zit? Grashaartje of zo? "

Als je er niets over weet moet je misschien niet reageren. Je moet juist de neus voor een paar seconde dichthouden. Dat doen de dierenartsen ook. Ons hondje heeft het sporadisch ook wel eens, vooral wanneer ze zich er druk heeft gemaakt (bezoek dat binnenkomt, spelen etc) vaak houdt het maar heel kort aan en is het zo weer over, maar als ze er niet makkelijker uit komt wrijven we over haar keel en houden haar neusje even dicht. Niets naars aan, en fijn dat we deze tip van de dierenarts hebben gekregen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Als je er niets over weet moet je misschien niet reageren. Je moet juist de neus voor een paar seconde dichthouden. Dat doen de dierenartsen ook. Ons hondje heeft het sporadisch ook wel eens, vooral wanneer ze zich er druk heeft gemaakt (bezoek dat binnenkomt, spelen etc) vaak houdt het maar heel kort aan en is het zo weer over, maar als ze er niet makkelijker uit komt wrijven we over haar keel en houden haar neusje even dicht. Niets naars aan, en fijn dat we deze tip van de dierenarts hebben gekregen.  "

Inderdaad, Puck heeft het ook heel enkel. Als over haar keel wrijven niet lukt, dan even een paar sec de neus dichthouden.

Puck heeft kleine neusgaten, even 2 vingers er voor. 

Soms even iets laten drinken wil ook helpen. Vinger nat maken en af laten likken. Niet de bak leeg laten drinken ivm verslikken natuurlijk. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Als je er niets over weet moet je misschien niet reageren. Je moet juist de neus voor een paar seconde dichthouden. Dat doen de dierenartsen ook. Ons hondje heeft het sporadisch ook wel eens, vooral wanneer ze zich er druk heeft gemaakt (bezoek dat binnenkomt, spelen etc) vaak houdt het maar heel kort aan en is het zo weer over, maar als ze er niet makkelijker uit komt wrijven we over haar keel en houden haar neusje even dicht. Niets naars aan, en fijn dat we deze tip van de dierenarts hebben gekregen.  "

Volledig mee eens! Het heet niet voor niets Reverse Sneezing, maw omgekeerd niezen. Door de neusgaten even dicht te houden en de hond over de keel zachtjes te wrijven, slikken ze doorgaans en gaat de ademhaling weer normaal. Dit is idd ook wat een dierenarts doet en adviseert.

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat de anderen ook al zeggen, als het echt om reverse sneezing gaat kun je het beste de neus even dicht houden dan word de hond gedwongen om door de bek te ademen wat de prikkel kan doorbreken, over de keel wrijven wil soms ook helpen. Als niets helpt en het te lang duurt zal ik contact met de dierenarts opnemen, het is als het lang aanhoud erg vermoeiend voor de hond.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Wat de anderen ook al zeggen, als het echt om reverse sneezing gaat kun je het beste de neus even dicht houden dan word de hond gedwongen om door de bek te ademen wat de prikkel kan doorbreken, over de keel wrijven wil soms ook helpen. Als niets helpt en het te lang duurt zal ik contact met de dierenarts opnemen, het is als het lang aanhoud erg vermoeiend voor de hond. "

Dat alles hielp inderdaad niet. Ik heb wel ervaring met reserve sneezing maar niet zo heftig en lang, normaal krijg ik onze andere hond er zo uit en deze hond heeft het eigenlijk nooit. Was meer benieuwd of dit meer voor komt dat het langer duurt en niks helpt. Gelukkig is dat zo en is het verder niks ernstigs. Lola heeft geen last meer gehad sinds die dag.. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Dat alles hielp inderdaad niet. Ik heb wel ervaring met reserve sneezing maar niet zo heftig en lang, normaal krijg ik onze andere hond er zo uit en deze hond heeft het eigenlijk nooit. Was meer benieuwd of dit meer voor komt dat het langer duurt en niks helpt. Gelukkig is dat zo en is het verder niks ernstigs. Lola heeft geen last meer gehad sinds die dag..  "

Kan zeker hoor. Onze 2e bull is ook eens een uur achterelkaar bezig geweest. Zij had het heel erg vaak.

Ben toen naar de DA gegaan met haar, die keek verder niet eens, zei gaat vanzelf over. 

Probeer haar wat te laten drinken was zijn advies destijds. Nou dat werkte natuurlijk niet, hond was zelf ook wat paniekerig. Toen hoorde ik de tip van neus dichthouden en over de keel wrijven.

Ze hadden het hier allemaal wel wat. Alleen bij onze huidige hond had het dus wel een medische oorzaak. Wist ik voor die tijd niet dat dit ook een symptoom van iets anders kon zijn. Dacht dat het altijd onschuldig was, maar niet dus.

Maar ook een langdurige bui hoeft niet altijd iets te betekenen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Als je er niets over weet moet je misschien niet reageren. "

Tja en was diegene met een mops lol yellhp-frustyhp-angelhp-thumbsup  Denk dus wel dat ik enige ervaring heb met reverse sneezing, leuke term ook want er is geen NL term voor. Slijm komt naar boven door hoesten en niet niezen maar das gewoon logisch nadenken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Tja en was diegene met een mops lol   Denk dus wel dat ik enige ervaring heb met reverse sneezing, leuke term ook want er is geen NL term voor. Slijm komt naar boven door hoesten en niet niezen maar das gewoon logisch nadenken. "

En hier ontbreekt het er bij jou aan. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" En hier ontbreekt het er bij jou aan.  "

Wat dan? Moet je ook even uitleggen? Want hier snapt dyslect helemaal geen moer van :P

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wat dan? Moet je ook even uitleggen? Want hier snapt dyslect helemaal geen moer van :P "

Omdat je aangeeft dat je écht niet de neusgaten dicht moet houden, dat dit erg naar is. Terwijl dit wel degelijk de oplossing is. En nu hou ik erover op hp-shiny

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Omdat je aangeeft dat je écht niet de neusgaten dicht moet houden, dat dit erg naar is. Terwijl dit wel degelijk de oplossing is. En nu hou ik erover op  "

Waarschijnlijk heeft het bij een mops geen nut omdat die toch al geen lucht krijgen hp-angel

Volgende forumvraag: New on the forum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^