Waar kwam dat bloed vandaan??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

Mijn hondje heeft geen diagnose of behandeling meer nodig, helaas, maar ik heb toch nog wel een vraag?!
Te weten; Mijn hondje is ruim een week ziek geweest, en nadat haar bloedonderzoek terugkwam met torenhoge waardes van lever, nieren en alvleesklier, en ik al de hele dag het gevoel had dat zij aan het sterven was, en de dierenarts echt geen uitweg meer zag, heb ik haar laten inslapen.
De dierenarts kwam aan huis, en ze heeft bij mij op schoot haar prikjes gekregen.
Ik heb haar nog even op schoot gehouden, en heb haar daarna op haar bankje gelegd, zodat de andere 2 hondjes afscheid konden nemen.
Omdat het in de woonkamer, met oa warmte lampen voor egelverblijven, 's nachts te warm zou zijn voor haar, heb ik haar met bankje en al naar boven gedragen en haar in de koele badkamer gezet.
De volgende ochtend wilden de hondjes meteen de badkamer in, en ik opende de deur, maar toen zag ik dat er een hele plas bloed onder haar koppie lag, dus heb ik de hondjes teruggeroepen, en haar zodanig 'ingepakt' dat de andere hondjes niet met haar bloed (of ander lichaam vocht) in aanraking konden komen, voor ik ze er weer bij heb gelaten.
Het viel mij op tijdens het inpakken, dat ze niet zo intens koud aanvoelde, en er ook nauwelijks enige sprake was van rigor mortis.
Waar kwam dat bloed vandaan?
Ze lag met haar koppie hoger als de rest van haar lijfje, en is met bankje en al in de badkamer gezet, nadat ze de hele avond beneden in de woonkamer had gestaan, toen ik haar boven bracht lag er nog geen bloed.
Ik vraag me dit voortdurend af sinds haar overlijden, kan iemand hier uitleg over geven??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bee, alle eerst zoveel sterkte met het verlies van je lieverd....de vraag kan je zeker stellen aan de dierenarts, vraag een gesprek aan zodat je antwoorden krijgt op al je vragen;, wat ik zelf denk is dat wanneer de dood intreed de hond daarna slap wordt en alles uittreed zoals vocht en bloed, bij de ene hond zal dat sneller gaan dan bij de andere hond...

honden page profiel IgloIglo 2 doggies

honden foto van Iglo

Heel veel sterkte.

 

Dat bloed is normaal, lichaam werkt het vocht er uit. Maak je geen zorgen. Het bloed is afkomstig uit de organen geloof ik, dat gebeurd bij elke hond na een tijdje, ongeacht of ze ziek waren of niet. Ze kunnen ook nog plassen en poepen. Niet van schrikken allemaal hoor. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 2 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Heel veel sterkte.

Wat Willemijn ook al zegt, als je vragen hebt stel ze gerust aan je dierenarts die weet zeker het antwoord. Ik vermoed dat het klopt dat vroeg of laat iedere overleden hond lichaamssappen verliest maar zeker weet ik dit niet.

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

de lijkstijfheid verdwijnt na een tijdje weer dus dat ze niet meer zo stijf was kan inderdaad kloppen

dat met dat bloed ken ik niet en heb ik nooit meegemaakt

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

Veel sterkte met het verlies !

 

Bij honden (en mensen ) die veel medicatie slikken kan er vocht en bloed uit alle openingen komen ,neus ,bek ogen penis of vulva en anus .Soms na enkele uren al ,

Bij honden die geen medicatie slikte ,hoeft er geen bloed uit te komen ,soms gebeurd het wel als er van binnen al iets fout zat ,

 

Urine en ontlasting is normaal dat dat gelost wordt ,alles verslapt ,maar er zijn ook honden die niets verliezen en er na 2 a 3 dagen nog net zo uitzien als normaal ,

Wel gaat het lichaam na een dag of drie opzwellen ,

Nogmaals sterkte .

honden page profiel IgloIglo 2 doggies

honden foto van Iglo

" Veel sterkte met het verlies !
 
Bij honden (en mensen ) die veel medicatie slikken kan er vocht en bloed uit alle openingen komen ,neus ,bek ogen penis of vulva en anus .Soms na enkele uren al ,
Bij honden die geen medicatie slikte ,hoeft er geen bloed uit te komen ,soms gebeurd het wel als er van binnen al iets fout zat ,
 
Urine en ontlasting is normaal dat dat gelost wordt ,alles verslapt ,maar er zijn ook honden die niets verliezen en er na 2 a 3 dagen nog net zo uitzien als normaal ,
Wel gaat het lichaam na een dag of drie opzwellen ,
Nogmaals sterkte . "

Nee hoor, heeft niks te maken met of er wat fout zat. Vochtverlies hoort er gewoon bij, alleen bij de een gebeurd het na een dag en bij de ander pas na een week, vandaar de verschillende ervaringen. Heeft ook te maken met omstandigheden hoe snel zoiets gaat. Wil dit toch even zeggen, want het is normaal en hoort bij de ontbinding, ik wil niet dat Bee zich vervelende beelden in het hoofd gaat halen. Bloed dat opeens uit een lichaam komt klinkt ook best “luguber”, dus snap wel dat mensen er van schrikken.

Toen mijn eerste hond overleden was, bracht ik haar met een schoon dekentje bij het crematorium. Daar bleef ze nog een nacht liggen voordat ze gecremeerd werd. Toen ik haar spullen later weer ophaalde kreeg ik een deken terug die onder het bloed zat. (Kwam ik thuis pas achter). Ik schrok heel erg, en kreeg al allemaal beelden in mijn hoofd dat het crematorium haar misschien niet goed behandeld had, hoe kan er anders opeens overal bloed zijn. Dus ik bellen, maar het bleek heel normaal te zijn. De dood is toch anders in het echt dan wat je in films ziet. Zulk vocht is trouwens bruin-rood van kleur. Het is niet puur bloed maar er zit ook veel ander vocht doorheen. Als het puur helderrood bloed is zou het misschien wel een verwonding geweest kunnen zijn, maar dat weet ik niet. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

" Nee hoor, heeft niks te maken met of er wat fout zat. Vochtverlies hoort er gewoon bij, alleen bij de een gebeurd het na een dag en bij de ander pas na een week, vandaar de verschillende ervaringen. Heeft ook te maken met omstandigheden hoe snel zoiets gaat. Wil dit toch even zeggen, want het is normaal en hoort bij de ontbinding, ik wil niet dat Bee zich vervelende beelden in het hoofd gaat halen. Bloed dat opeens uit een lichaam komt klinkt ook best “luguber”, dus snap wel dat mensen er van schrikken.
Toen mijn eerste hond overleden was, bracht ik haar met een schoon dekentje bij het crematorium. Daar bleef ze nog een nacht liggen voordat ze gecremeerd werd. Toen ik haar spullen later weer ophaalde kreeg ik een deken terug die onder het bloed zat. (Kwam ik thuis pas achter). Ik schrok heel erg, en kreeg al allemaal beelden in mijn hoofd dat het crematorium haar misschien niet goed behandeld had, hoe kan er anders opeens overal bloed zijn. Dus ik bellen, maar het bleek heel normaal te zijn. De dood is toch anders in het echt dan wat je in films ziet. Zulk vocht is trouwens bruin-rood van kleur. Het is niet puur bloed maar er zit ook veel ander vocht doorheen. Als het puur helderrood bloed is zou het misschien wel een verwonding geweest kunnen zijn, maar dat weet ik niet.  "

Ik wil er geen welles -nietes topic van maken hoor ,

Maar na een week zal er niet veel meer uitkomen ,en echt niet bij elk dier of mens komt er vocht of bloed uit ,

In de praktijk waar ik werkte werden vroeger 1 a 2 x per week de dieren opgehaald ,Sommige bleven gewoon droog  bij andere lagen er echt plasjes donker bloed ,licht bloed of ander vocht .Tegenwoordig gaan ze in de koeling of worden dagelijks opgehaald .

Dus dat het bij jou hond ook zo was is heel normaal ,Even normaal alsdat sommige honden gewoon droog blijven ,Is niets lugubers aan ,het hoort bij de dood .

Het is een algemeen gegeven dat bij dier of mens die veel medicatie slikt het echt overal uitloopt ,Ik heb het bij twee familie leden ervaren en bij vele dieren gezien helaas .

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

Wij hebben dit ook gehad. Kleine beetjes bloed uit de neus (+-8 uur na overlijden)

Net als jullie een handdoek onder de kop gelegd en toen leek het weer goed. Tot we haar naar naar de auto droegen en er echt hele plassen bloed uit kwamen.

Dierenarts gaf aan dat er na het overlijden longbloedingen ontstaan en dit bloed dus daarvan kwam. Bij andere honden ook nooit gehad.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Sterkte met het verlies. Ik ga er geen doekjes om winden, heb dit zelf ook meegemaakt voor het eerst. Bij lever of milt tumoren, kunnen de tumoren exploderen bij te lang wachten. Dit kan al binnen 3 dagen in zeer agressieve vorm. Lichaamsvocht laat los kort na het sterven van het lichaam, normaal is dit ontlasting, bij deze vormen is er bloed. Dit komt omdat het lichaam een spierverslapping krijgt kort daarna. Dan stijft het op en voelt het koud aan.

 

Misschien nu te laat? Maar bij de eerst volgende voor mij? Zal ik altijd de individuele crematie en opbaring doen. Ik heb mijn ventje zelf gereden naar het crematie centrum, denk een uurtje later. We zagen een klein beetje bloed uit zijn neusje, toen we op de tafel legde. Bij de opbaring was hij schoon en mooi. We hebben nog een laatste washand over zijn vacht gehaald en hem zelf netjes in de mand gelegd. Ik heb ooit ook eens 6 uur met een dode kat in mijn armen gezeten en ik ben daardoor echt zeker 1/2 jaar uit de roulatie geweest. Laat staan dat ik nog eens een klapper kreeg dat die in de tuin van mijn ex lag begraven die ff een renovatie ging uitvoeren.

 

Mijn moeders kat werd aangereden en heb ik ook naar het crematorium gebracht zelf. Je mag bij aankomst ook je diertje in het mandje leggen en er is tijd om afscheid te nemen. Dit was een collectieve crematie, de dieren worden dan gecremeerd naast elkaar en het as zal dan andere dieren bevatte maar evengoed? Een mooi afscheid.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 2 doggies

honden foto van Loetjekoe

" Sterkte met het verlies. Ik ga er geen doekjes om winden, heb dit zelf ook meegemaakt voor het eerst. Bij lever of milt tumoren, kunnen de tumoren exploderen bij te lang wachten. Dit kan al binnen 3 dagen in zeer agressieve vorm. Lichaamsvocht laat los kort na het sterven van het lichaam, normaal is dit ontlasting, bij deze vormen is er bloed. Dit komt omdat het lichaam een spierverslapping krijgt kort daarna. Dan stijft het op en voelt het koud aan.
 
Misschien nu te laat? Maar bij de eerst volgende voor mij? Zal ik altijd de individuele crematie en opbaring doen. Ik heb mijn ventje zelf gereden naar het crematie centrum, denk een uurtje later. We zagen een klein beetje bloed uit zijn neusje, toen we op de tafel legde. Bij de opbaring was hij schoon en mooi. We hebben nog een laatste washand over zijn vacht gehaald en hem zelf netjes in de mand gelegd. Ik heb ooit ook eens 6 uur met een dode kat in mijn armen gezeten en ik ben daardoor echt zeker 1/2 jaar uit de roulatie geweest. Laat staan dat ik nog eens een klapper kreeg dat die in de tuin van mijn ex lag begraven die ff een renovatie ging uitvoeren.
 
Mijn moeders kat werd aangereden en heb ik ook naar het crematorium gebracht zelf. Je mag bij aankomst ook je diertje in het mandje leggen en er is tijd om afscheid te nemen. Dit was een collectieve crematie, de dieren worden dan gecremeerd naast elkaar en het as zal dan andere dieren bevatte maar evengoed? Een mooi afscheid. "

Wil je nu zeggen dat elke hond of kat waarbij dit gebeurd tumoren heeft?

Hoe kom je aan deze informatie ??

Hoort gewoon bij het overlijden, vandaar dat die handdoek onder t hoofd wordt aangeraden

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

Lieve allemaal,
Bedankt voor jullie reacties, ik ben onlangs ook aanwezig geweest bij het inslapen van de hond van mijn vriend, en heb toen deze dierenarts gevraagd of zij het wilde uitleggen, en zij sprak ook over longbloedingen.
Ik kan je niet zeggen hoe blij ik ben dat ik eindelijk antwoord op mijn vraag heb gekregen, had echt nachtmerries, dat zij nog niet overleden was, toen ik haar in de badkamer zette, en dat was bovenop het toch al zo grote verdriet, nét iets teveel van het goede.
Heel erg bedankt allemaal!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bee, veel sterkte...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^