Hoe lang laat je je hond alleen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Heel erg benieuwd hoe jullie het oplossen met jullie het oplossen met het alleen laten van je hond(en) als je moet werken.

 

Gaan ze naar een oppas, mee met een uitlaatservice of geen daarvan? 

 

Onze honden gaan 2 dagen naar een oppas. Nu heb ik 3 halve dagen gewerkt, wat erg fijn was voor de honden. Straks worden het 3 hele dagen. De vaste oppas kan niet.. Ik kan een uur smiddags thuis zijn (werk om de hoek). Nu twijfel ik erg of dit kan voor 1x in de week, toch opzoek naar een andere oppas? Of een extra uitlaatservice? Nadeel is dat Sara het niet prettig vindt om met andere honden te zijn, zeker niet in een grotere groep.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

De mijne zitten thuis. 10u max, max 4 dagen per week. Ik heb er 1 die niet los alleen thuis kan blijven, dus hij gaat mee naar het werk.

Huisgenoot werkt wel vaak een paar dagen per week van huis dus het beperkt zich meestal tot 1 dag per week.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

De mijne zitten thuis. 10u max, max 4 dagen per week. Ik heb er 1 die niet los alleen thuis kan blijven, dus hij gaat mee naar het werk.

Huisgenoot werkt wel vaak een paar dagen per week van huis dus het beperkt zich meestal tot 1 dag per week.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Als je naar huis kan dan lijkt het mij voor die ene dag wel te doen 

 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Oh ja , met mijn laatste roedel had ik een "hondenbaan " Ik ging de deur uit als mijn wederhelft weer thuis was . Maar ik had er een paar met overvolle rugzak , die konden niet naar opvang , uitlaatservice enz 

 

 

 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Als mijn vriend en ik beiden buiten de deur moeten werken, dan regelen we oppas. Maar gebeurt niet standaard. Verder is hij maximaal 4 uur alleen achter elkaar, maar dit komt gemiddeld 1x per maand of per 2 maanden voor hooguit. Langer dan regelen we oppas. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Jake kan nu 1 - 1,5 uur alleen zijn. Hier hebben we heeeeeeeeel veel voor getraind. Morgen gaan we 1 uur en 3 kwartier oefenen. 1,5 uur is nu zijn max. Hij verblijft in de bench. Jake gaat 2 dagen (maandag en dinsdag) naar de dagopvang. Ik werk de hele week thuis maar ik vind het belangrijk dat hij weet dat zonder mij de wereld niet vergaat. Hij hangt best aan mij en ik merk wel dat dit hem helpt meer zelfstandig te zijn. Overigens heeft hij het helemaal naar zijn zin en krijg ik filmpjes. Ben er dan ook heel blij mee. Op woensdag ben ik vrij. Op donderdag is hij thuis bij mij, ik werk. Jake slaapt dan wel echt de hele dag. Savonds hondenschool. Vrijdag is mijn partner vrij. Het weekend doen we natuurlijk ook veel leuke dingen. We proberen zeker om de dag het alleen zijn te oefenen. Soms weer half uur. Soms een uur. We plannen onze agenda’s er eigenlijk op in.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Heel erg benieuwd hoe jullie het oplossen met jullie het oplossen met het alleen laten van je hond(en) als je moet werken.
 
Gaan ze naar een oppas, mee met een uitlaatservice of geen daarvan? 
 
Onze honden gaan 2 dagen naar een oppas. Nu heb ik 3 halve dagen gewerkt, wat erg fijn was voor de honden. Straks worden het 3 hele dagen. De vaste oppas kan niet.. Ik kan een uur smiddags thuis zijn (werk om de hoek). Nu twijfel ik erg of dit kan voor 1x in de week, toch opzoek naar een andere oppas? Of een extra uitlaatservice? Nadeel is dat Sara het niet prettig vindt om met andere honden te zijn, zeker niet in een grotere groep. "

Misschien is petbnb iets voor je?

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik werk parttime in waarvan 2 lange diensten middag/avonddiensten zijn, dan is mijn man eind van de middag al thuis en is Fenrir ongeveer 3 a 4 uur alleen. Op de andere 2 dagen werk ik halve dag en is hij 5 uur alleen. 1 dag in de week ben ik vrij. 

 

Op dagen dat ik wel eens een extra dienst werk of als we gewoon iets anders gaan doen waar hij niet mee kan zou hij in principe 8 uur alleen kunnen zijn, alleen wil ik dit liever niet. Als ik weet dat het langer wordt als 5 uurtjes of het is te vaak in de week past mijn schoonmoeder op 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Mijn oudste ging 2 dagen per week naar de oppas. Pupje gaat binnenkort ook mee van zodra ze zindelijk is en zich weet te gedragen bij de oppas. Als het nodig is vind ik 3 dagen per week ook nog wel acceptabel. 2 dagen per week kan ik wel thuiswerken als dat moet, dan zijn ze nooit langer dan een halve dag alleen thuis (structureel bedoel ik dan). Met 1 hond vond ik 5 uur alleen aan een stuk echt de max, met 2 honden samen vind ik 6 uur ook wel kunnen. Voorlopig hebben we opgebouwd tot 3 uur alleen met de pup (met andere hond erbij). Alleen alleen doen we nog maar max 10 min. 

Als ik maar 1 hond had, zou ik het wel zielig vinden om een hele werkdag weg te zijn met uitzondering van middagpauze. Als ik bvb 2 uur middag zou kunnen nemen en dat bvb een ander gezinslid dan thuiskomt terwijl ik de namiddag nog doe, zou ik het wel ok vinden

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

die van mij kan 3 uur alleen blijven en heeft dan ook het hele huis tot zijn beschikking. Heb niet het idee dat hij het erg vindt al zou ik langer wegblijven tongue-out

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik laat mijn honden nooit langer dan een dagdeel alleen maar in geval van nood kunnen ze prima langer alleen zijn, ze hebben natuurlijk ook elkaar. Ik heb geen idee hoe dit zal gaan met Lotus als Balou weg valt maar dat zie ik dan wel weer.

Toen Loca de hond van mijn dochter en haar gezin nog een kleine pup was heb ik regelmatig een paar uur op haar gepast zodat ze niet te lang alleen was als de baasjes aan het werk waren. Toen ze volwassen was ging ze met een uitlaatservice mee op de dagen dat de baasjes beiden aan het werk waren.

honden page profiel StaffordStafford 3 doggies

Toby is meestal max 3 dagen in de week 5u alleen als ik ga werken. Hij is helaas geen geschikte hond voor dapopvang of uitlaatservice. De deur van de tuin staat dan open dus hij kan binnen en buiten en bij hoge nood kan hij in de tuin gaan. Als we langer weg zijn komen mijn schoonouders hem uitlaten. 

Sowieso voor ik vertrek zorg ik dat hij goed moe is en krijgt hij een gevulde kong anders gaat hij kattenkwaad uithalen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Voor corona was het zo dat Kim soms uiterlijk 6 uur op een dag alleen was. Hoeveel dagen per week en hoeveel uur precies, wisselde, want mijn man en ik hebben wisselende roosters. Dus bijv. 1 dag 6 uur, 1 dag 3 uur, 1 dag 4,5 uur en verder niet. Maar soms ook een week elke dag 6 uur of een week maar 2 uur per dag 2 dagen oid. Dat ging prima. Een uitlaatservice werkt voor haar niet want ze haat andere honden en vertrouwt andere mensen niet zo. Dus als we onverhoopt een dag langer weg moesten, dan ging ze een dagje naar familie op bezoek.

 

Tijdens corona werkten we allebei thuis, dus daar is ze nu totaal aan gewend geraakt. We gaan weer moeten opbouwen dat ze alleen is... ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat ze nog zou leven aan het einde van de coronatijd. Maar tja, ze is er nog en nog fit ;) (Maar goed, wie weet of we na de zomer weer volledig op locatie mogen werken. Ws zullen we ook nog wel dingen thuis moeten doen.)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Die van mij kunnen als het moet heel lang alleen blijven. Ik ben vanwege een sterfgeval wel eens 12 u van huis geweest zonder dat iemand mijn honden uit kon laten, en dit deden ze goed. Hebben niets gesloopt of in huis gedaan. 

 

Ik laat ze het liefst zo min mogelijk alleen, daarom werk ik bewust vaak gebroken diensten zodat ze niet lang aaneengesloten alleen zitten. Verder bof ik nu nog met mijn moeder die mijn honden uit kan laten wanneer ik lang weg ben, ik stem mijn diensten een beetje op die van haar af zodat we elkaar af wisselen. Ook heb ik lieve buren die ze even de tuin in laten wanneer ik lang weg ben (komt zelden voor) 

 

Ze hebben de hele beneden verdieping tot hun beschikking en vinden alleen zijn niet erg. Een oppas zou kunnen wanneer ik eindelijk een eigen huis heb, maar ik denk niet dat ik dit vertrouw. Dan zou het al een oppas moeten zijn die geen andere dieren heeft, of een uitlaatservice die individueel de konden uit laat. Maar als ik in de buurt blijf wonen, heb ik genoeg mensen om mij heen die ze, mocht het nodig zijn, uit kunnen laten. 

 

Gemiddeld zijn ze hier 2 a 3 uur per dag alleen thuis, meestal minder, soms iets meer. 

 

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Zowel Maui als Fanu kunnen erg goed alleen zijn en ook apart van elkaar, dat vond ik erg belangrijk toen Fanu erbij kwam.

Ze zouden wel een hele werkdag alleen kunnen zijn maar dit is nog niet nodig geweest. Momenteel zijn ze 3/4 dagen per week maximaal ongeveer 4/5 uur alleen en dan liggen ze gewoon te slapen. Denk dat het ook wel gezond is als ze gewoon alleen kunnen zijn. 

Verder zou ik me niet zo druk maken over dat ene dagje, de rest van de week krijgen ze waarschijnlijk meer dan genoeg aandacht en activiteit dus ze gaan niet dood van een dag alleen hoor. Helemaal niet als je ene hond andere honden juist niet fijn vindt. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Zowel Maui als Fanu kunnen erg goed alleen zijn en ook apart van elkaar, dat vond ik erg belangrijk toen Fanu erbij kwam.
Ze zouden wel een hele werkdag alleen kunnen zijn maar dit is nog niet nodig geweest. Momenteel zijn ze 3/4 dagen per week maximaal ongeveer 4/5 uur alleen en dan liggen ze gewoon te slapen. Denk dat het ook wel gezond is als ze gewoon alleen kunnen zijn. 
Verder zou ik me niet zo druk maken over dat ene dagje, de rest van de week krijgen ze waarschijnlijk meer dan genoeg aandacht en activiteit dus ze gaan niet dood van een dag alleen hoor. Helemaal niet als je ene hond andere honden juist niet fijn vindt.  "

Blijft Fanu gewoon los in de kamer samen met Maui?

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Blijft Fanu gewoon los in de kamer samen met Maui? "

‘S nachts wel en als hij kort alleen is ook, anders niet. Dus als ze die 4 uurtjes alleen zijn dan ligt hij in zijn bench. Die bench is wel Maui’s oude bench dus echt een enorm ding. Hij heeft water, nylabone en een warme en koele kant. 

Ik denk dat als hij langer los is zonder begeleiding, hij heel erg bij Maui gaat klieren en Maui is een te lieve muts dus ik vind het zielig dat ik dan niet voor haar kan opkomen. 

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" ‘S nachts wel en als hij kort alleen is ook, anders niet. Dus als ze die 4 uurtjes alleen zijn dan ligt hij in zijn bench. Die bench is wel Maui’s oude bench dus echt een enorm ding. Hij heeft water, nylabone en een warme en koele kant.  "

Oké, knap van hem! Hij is natuurlijk jonger dan Jake. Bij Jake is 1,5 uur wel de max op het moment; in de bench. Vanavond weer proberen iets op te rekken. Heb getwijfeld aan een grotere bench ook maar hij ligt meestal opgekruld in een hoekje. Hij vindt de bench een fijne plek. We hebben lang geoefend met los in de kamer maar dat was toch teveel voor hem. Slaapt fanu meestal (gebruik je een camera)? Die 4 uren? Of begint hij wel aan z’n nylabone? Jake is er ook gek op maar nooit gedacht om die erbij te leggen. Hij slaapt meestal de hele tijd.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier maakt de tijd niets uit, honden kunnen lang alleen verblijven, het gebeurd niet ik ben er altijd...als het lang zou duren zou ik een oppas voor ze vragen, eten geven.....gelukkig nooit nodig geweest.   Ik heb er wel moeite mee, de honden nooit....hele huis tot hun beschikking en de tuin. 

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Het langste wat Zuko alleen is gebleven is 3 uur, maar langer zal ook lukken. Ik werk door corona thuis en dit zal ook zo blijven, ga nu 1, max 2 keer per week naar kantoor. 1 dag gaat hij naar de opvang, de 2e dag probeer ik eerst mijn vader (omdat ze dat beiden leuk vinden) en anders nog een dagje opvang. Vindt hij ook totaal niet erg, lekker spelen onder begeleiding. 

Als mijn vriend en ik samen lang weg zijn (langer dan 4 of 5 uur), dan vraag ik mijn vader/schoonouders/vrienden of ze kunnen oppassen. Nog niet echt voorgekomen, ons leven is aardig aangepast op de hond. Er is altijd wel iemand thuis of maar even weg en als het kan gaat hij mee.

De eerste keer dat mijn vriend en ik samen de deur uitgingen was wel lastig, dat had ie nog niet meegemaakt. Mijn vriend werkt niet thuis, als ik overdag de deur uit moet is dat intussen normaal. Heb een camera, hij gedroeg zich prima, alleen waar hij bij mij gelijk lekker gaat slapen ging hij nu van plek naar plek. Niets vernield (hij zit niet in een bench, heeft de benedenverdieping voor zich alleen), alleen weinig geslapen. 


honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Aedon kan een uur of 8 alleen zijn. In noodgevallen ook langer. Echter hoeft hij niet langer alleen te zijn dan een uurtje of 4 a 5 maximaal.

 

Aedon heeft volledige beschikking over de beneden verdieping (behalve de gang)

 

Senán kan het nu een uurtje of 2 a 3. Dit is wel getimed met de momenten dat ik hem normaal gesproken ook in de bench doe om te slapen. Hij lijkt ons ook niet bijzonder te hebben gemist als we thuiskomen.

 

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Oké, knap van hem! Hij is natuurlijk jonger dan Jake. Bij Jake is 1,5 uur wel de max op het moment; in de bench. Vanavond weer proberen iets op te rekken. Heb getwijfeld aan een grotere bench ook maar hij ligt meestal opgekruld in een hoekje. Hij vindt de bench een fijne plek. We hebben lang geoefend met los in de kamer maar dat was toch teveel voor hem. Slaapt fanu meestal (gebruik je een camera)? Die 4 uren? Of begint hij wel aan z’n nylabone? Jake is er ook gek op maar nooit gedacht om die erbij te leggen. Hij slaapt meestal de hele tijd. "

Ik heb eigenlijk geen idee, gebruik inderdaad geen camera. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er nooit echt een ding van maak, het is gewoon de normaalste zaak van de wereld en dat straal ik, denk ik, ook uit. 

Wel luister ik de eerste paar keren even door de brievenbus en ik heb nooit wat gehoord. Ook wonen wij erg gehorig en de buren geven aan dat ze nooit wat horen. Verder krijgen ze altijd een kong als ik weg ga (bijvoorbeeld met hun ontbijt erin of wat extra’s) en die is altijd leeg dus dat is ook een goede indicatie dat ze relaxed genoeg zijn om te eten. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Die van mij blijft max 4 uur alleen (dagdeel) en dat gaat eigenlijk heel goed. Ze loopt ook gewoon los in huis en we hebben het voordeel dat het wel een onafhankelijk hondje is die door de dag vooral ligt te knorren. Het is ook meer dat er dan iemand langskomt om haar een plasje te laten doen en het water te verversen, dus dat gaat wel goed :) Zou er natuurlijk liever de hele dag bijzijn, maar dat gaat jammer genoeg niet.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik heb eigenlijk geen idee, gebruik inderdaad geen camera. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er nooit echt een ding van maak, het is gewoon de normaalste zaak van de wereld en dat straal ik, denk ik, ook uit. 
Wel luister ik de eerste paar keren even door de brievenbus en ik heb nooit wat gehoord. Ook wonen wij erg gehorig en de buren geven aan dat ze nooit wat horen. Verder krijgen ze altijd een kong als ik weg ga (bijvoorbeeld met hun ontbijt erin of wat extra’s) en die is altijd leeg dus dat is ook een goede indicatie dat ze relaxed genoeg zijn om te eten.  "

Wat is jouw routine met weggaan en thuiskomen als ik vragen mag? Wel/geen gedag zeggen etc.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Wat is jouw routine met weggaan en thuiskomen als ik vragen mag? Wel/geen gedag zeggen etc. "

Ik maak twee kongs klaar en geef die van Maui in haar mand en die van Fanu in zijn bench. Fanu vliegt vaak dan al kwispelend zelf de bench in en ik denk dat ik hierdoor een hele positieve associatie gecreëerd heb met alleen thuis zijn. 
Dan doe ik de bench dicht en doe ik mijn jas en schoenen aan. Vaak komt Maui dan even vragen of ze mee mag en stuur ik haar terug naar haar mand, vrij kordaat. Ze zijn namelijk niet zielig, er wordt meer dan genoeg met de gedaan haha. Ze gaat dan vaak met een zucht in haar mand liggen om met haar kong te beginnen. 

Ik ga dan weg zonder verder iets te zeggen. 

Bij thuiskomst luister ik vaak eerst even door de brievenbus of ik wat hoor, wat nooit het geval is en dan doe ik de voordeur open. Maui komt dan vaak enthousiast hoi zeggen en zij krijgt een aai over dr bol maar ik doe nooit blij om ze te zien (hoe moeilijk het soms ook is smile). Dan pak ik de riemen en ga ik met beide een rondje lopen. 

Wel moet ik hierbij vermelden dat deze techniek niet werkt als er al sprake is van verlatingsangst. Door een routine te maken, kan je ook nervositeit kweken als je begint aan die routine waardoor ze automatisch al nerveus worden als je begint met weggaan. Ook het geven van een kong kan dan een trigger zijn. Ik pas deze “techniek” altijd vanaf het begin toe. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik werk 5 halve dagen per week, ben dan 5 uur weg, dan is Diesel alleen, is nooit een probleem geweest, ook niet toen hij klein was.

 

Hij kan in de hal, kamer, en keuken.

Meestal ligt hij languit op de bank, als we thuis zijn stapt hij daar nooit op, dus hij is er al af als hij mijn auto hoort, maar ik kan zien dat hij het er van neemt als ik weg ben, volgens mij denkt hij, oh, daar komt ze weer, haha.

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Oh, in zag net de reactie over de camera en wou eventjes inpikken. Die heb ik wel gebruikt en heb er geen seconde spijt van gehad. Heb ook geen dure doggycam gebruikt, maar echt zo een goedkoop dingetje via Coolblue dat ik via mij gsm kon bekijken. Vond ik super om op te bouwen! Ik laat sowieso het keukenraam op kiep staan als ons hondje alleen thuis is (frisse lucht) en dan wegrijden, zodat ze de auto effectief hoort vertrekken. (Als ik mijn schoenen aandoe of mijn handtas/jas/wat dan ook pak, staat ze al blij aan de deur te springen, leiband of niet, madam denkt dat we gaan wandelen haha) Naar het einde van de straat rijden en dan zo wachten en kijken hoe ze doet. Daarna eens een halfuurtje weg, dan een uur en zo opgebouwd en dat gaat goed nu, want ze had in het begin wel vrij hevige verlatingsangst. Ondertussen weet ze dat we gewoon wel terugkomen en slaapt ze lekker als we er niet zijn, want we werken voltijds. Moet er wel bijzeggen dat elke avond rond de hond draait, want dan weet ze ook dat het wandelen, trainen, spelen… is. Een spontaan avondje met vrienden zit er niet meer in (maakt me ook niet uit, we plannen dat), maar dat is zeker iets om rekening mee te houden, want anders hebben we de dag erna eentje die niet te genieten is haha ????

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik maak twee kongs klaar en geef die van Maui in haar mand en die van Fanu in zijn bench. Fanu vliegt vaak dan al kwispelend zelf de bench in en ik denk dat ik hierdoor een hele positieve associatie gecreëerd heb met alleen thuis zijn. Dan doe ik de bench dicht en doe ik mijn jas en schoenen aan. Vaak komt Maui dan even vragen of ze mee mag en stuur ik haar terug naar haar mand, vrij kordaat. Ze zijn namelijk niet zielig, er wordt meer dan genoeg met de gedaan haha. Ze gaat dan vaak met een zucht in haar mand liggen om met haar kong te beginnen. Ik ga dan weg zonder verder iets te zeggen. 
Bij thuiskomst luister ik vaak eerst even door de brievenbus of ik wat hoor, wat nooit het geval is en dan doe ik de voordeur open. Maui komt dan vaak enthousiast hoi zeggen en zij krijgt een aai over dr bol maar ik doe nooit blij om ze te zien (hoe moeilijk het soms ook is ). Dan pak ik de riemen en ga ik met beide een rondje lopen. 
Wel moet ik hierbij vermelden dat deze techniek niet werkt als er al sprake is van verlatingsangst. Door een routine te maken, kan je ook nervositeit kweken als je begint aan die routine waardoor ze automatisch al nerveus worden als je begint met weggaan. Ook het geven van een kong kan dan een trigger zijn. Ik pas deze “techniek” altijd vanaf het begin toe.  "

Tsja, ik weet niet of het verlatingsangst is, het gaat een uur - 1,5 uur goed, en dan wordt hij onrustig. Dan zorg ik altijd dat ik op tijd weer binnen kom. Ik stuur jake naar de bench en vertrek; zeg altijd ‘tot straks’ en vertrek zo rustig mogelijk. Jake gaat altijd slapen. Soms beetje om zich heen kijken. Weer liggen. Hij heeft geen water in de bench want dat beperkt zijn ruimte dan weer wel. En dan na 1 uur / 1,5 uur wordt hij onrustig. Vandaag ging hij hijgen en rechtop zitten na 1 uur en 10 minuten (kan ook warm zijn, had de airco niet aangelaten). Ik zorg dat ik dan op tijd terug ben voordat dit evt. omslaat in paniek. Hij blijft wel rustig. Maar het is niet meer totale ontspanning. We lijken een beetje op dit punt te blijven hangen op het moment. Het gaat al een tijd zo. Ik wil wel doorzetten maar ben bang dat ik dan verpest wat ik nu heb opgebouwd. Als ik thuiskom doe ik eerste 5 minuten iets voor mezelf. Schoenen opbergen, boodschappen opruimen. Dan zet ik de bench open en geef ik hem een aai over de bol, niks te enthousiast. Iemand tips?

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Tsja, ik weet niet of het verlatingsangst is, het gaat een uur - 1,5 uur goed, en dan wordt hij onrustig. Dan zorg ik altijd dat ik op tijd weer binnen kom. Ik stuur jake naar de bench en vertrek; zeg altijd ‘tot straks’ en vertrek zo rustig mogelijk. Jake gaat altijd slapen. Soms beetje om zich heen kijken. Weer liggen. Hij heeft geen water in de bench want dat beperkt zijn ruimte dan weer wel. En dan na 1 uur / 1,5 uur wordt hij onrustig. Vandaag ging hij hijgen en rechtop zitten na 1 uur en 10 minuten (kan ook warm zijn, had de airco niet aangelaten). Ik zorg dat ik dan op tijd terug ben voordat dit evt. omslaat in paniek. Hij blijft wel rustig. Maar het is niet meer totale ontspanning. We lijken een beetje op dit punt te blijven hangen op het moment. Het gaat al een tijd zo. Ik wil wel doorzetten maar ben bang dat ik dan verpest wat ik nu heb opgebouwd. Als ik thuiskom doe ik eerste 5 minuten iets voor mezelf. Schoenen opbergen, boodschappen opruimen. Dan zet ik de bench open en geef ik hem een aai over de bol, niks te enthousiast. Iemand tips? "

Als het geen paniek is, zou ik gewoon langer wegblijven. En voor je eigen gemoedsrust de camera uitlaten als het eenmaal wel goed gaat. Hij laat geen paniek zien en gaat niet slopen of blaffen dus waarschijnlijk is het gewoon omdat honden wel vaker even wakker worden. Ik denk dat je deze cirkel gewoon even moet doorbreken bij hem, anders gaat hij leren dat je terugkomt als hij wakker wordt en dan slaapt hij straks helemaal niet meer. Ik zou dus thuiskomen als hij nog slaapt of pas als hij weer in slaap gevallen is. 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^