hoe lang vooraleer 'n puppy zijn naam kent?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

Ik vroeg me af hoe lang het kan duren voor een puppy zijn naam herkent? 
Ik heb mijn pup DINA genaamd en ze is nu 8 weken waarvan 4 bij mij thuis.
Als ik haar naam roep zie ik precies nog geen herkenning harentwege maar, integendeel, als ik 'kom' roep dan is ze daar gezwind afgestormd ! Kan iemand me vertellen of er een middeltje bestaat om haar asap haar naam te leren herkennen? Wat is jullie ondervinding als puppy eigenaar ? 

honden page profiel NolastormNolastorm 3 doggies

honden foto van Nolastorm

Ik heb in een puppyboek gelezen dat je de naam echt moet aanleren. En dat het alleen gebruikt moet worden om de aandacht te krijgen, en er dus later altijd een commando op moet volgen.

Het aanleren is bij ons heel goed gelukt, ging prima zo. Je zegt de naam en de pup hoeft niet te reageren maar krijgt iets lekkers. Dit doe je regelmatig, en op een gegeven moment leggen ze de connectie met de naam en iets positiefs. Als je dan de naam zegt kijkt de pup op omdat hij iets lekkers verwacht, dat geef je en je beloont de pup. Na een tijdje beloon je minder met lekkers maar altijd met je stem. De pup heeft dan geleerd dat het zeggen van de naam altijd iets positiefs is en zal aandacht voor je hebben. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Lekker enthousiast op speelse wijze en met hoge stem roepen. Direct belonen of met der spelen.

 

Mijn vorige hond had het zo door omdat als we hem riepen er ook direct geravot werd met hem. Ook als ik boos zijn naam riep als ie irritant was, reageerde hij. Mijn herplaatser is gevoeliger ervoor. Die hebben we een andere naam gegeven. Waarschijnlijk heeft hij alleen zijn originele naam gehoord bij straf. Hij reageert niet op forse stem. Dus als ie vervelend is dan zeg ik "Exuuuussse me?" Daar reageert ie wel op. Het is altijd even aftasten wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar het gros van de honden reageert op een hoge enthousiaste stem.

honden page profiel BullekeBulleke 2 doggies

honden foto van Bulleke

Van de andere weet ik het niet meer precies, maar volgens mij vrij vlot ook.

Onze huidige Teuntje luisterde eigenlijk gelijk al naar zijn naam, de fokster noemde alle pups al bij naam van degene van wie de naam al bekend was. 

Je zou verwachten dat een pup het na 4 weken toch wel zou moeten weten. Weet ook niet hoe vaak je haar naam gebruikt. Maar wij gebruikte bij alles wat wij zeiden of vroegen aan de pup, de naam erachteraan. 

Dus als hij buiten een plas had gedaan, niet alleen goed zo, braaf, maar goed zo Teuntje. 

Kom Teuntje, kluifje voor Teuntje, gaan we eten Teuntje, gaan we naar buiten Teuntje, Teuntje spelen etc. Echt bij alles benoemde wij hun naam. En dat doen we nog regelmatig hp-angel, maar meer omdat het zo'n gewoonte is geworden hp-smile 

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 2 doggies

Vergeet niet dat je pup nog super jong is. Normaal krijgen mensen hun pup pas met 8 weken. Pups reageren vooral op een vrolijke stem. Dus ik zou haar naam gewoon vaak vrolijk zeggen als ze komt en geef het de tijd. Lees je ook een beetje in over pups ie heel vroeg bij hun moeder weg zijn gehaald. Dat doet namelijk wel wat met de ontwikkeling van een hondje. Qua hechting en veilige basis. Het kan best zijn dat alles bij dit hondje wat langzamer gaat en je meer geduldig moet zijn. 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

geen kom roepen maar haar naam en dan het commando pas

noem bij veel dingen die je met haar doet haar naam en wacht nog even met koosnaampjes

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Oh jeee nou denkt hij dat hij Kom heet cool

Mijn hond had het zo door hoor. Heel vaak bij naam roepen en als ze reageert direct een snoepje erin. Dat werkte wel.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Iedere keer dat je haar aanspreekt, haar naam noemen:  Dina, koekje, Dina brááf, Dina kom, Dina eten, Dina wandelen.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

En ook telkens als ze naar je toekomt haar naam zeggen 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^