Epileptie en fistels, kvv of…?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rowyrowy

Hallo allemaal!

Ik hoop dat er iemand is met ervaring/ tips. 

Ik heb een keeshond van 7 jaar die vanaf zijn derde jaar Epilepsie blijkt te hebben. Gemiddeld kreeg hij 1x per maand een aanval wat op den duur wat vaker voor kwam. Lage bloedsuiker lijkt de voornaamste oorzaak want sinds ik hem smiddags  ook een kleine lunch van gesneden vlees geef, had hij 6 maanden geen aanval gehad! Dat ging dus netjes!

Maarrr… vorig jaar ben ik begonnen met het geven van brokken inplaats van vlees van het merk Buddy’s, op advies van de dierenarts. Het advies stond los van zijn gezondheidsbeeld,  het kwam gewoon ter sprake omdat ik mijn hond naar de opvang wou brengen en daar mogen zij natuurlijk geen kvv. 

Mijn hond krijgt nu al iets meer dan een jaar brokken. En ik zag wel voordelen voor hem, hij gaf minder tot bijna niet meer over, wat hij voorheen in die c.a. 5 jaar op vlees wel vaker deed. Het nadeel, zijn ontlasting was al snel onregelmatig als het gaat om substantie. Meestal zacht/ dun en ook periodes van bijna obstipatie. 


Het probleem waar ik nu tegen aanloop is dat hij 2 fistels heeft ontwikkeld, waarvan nog 1tje zichtbaar ontstoken. Hij is bijna 2 weken geleden geholpen hieraan bij de DA door het schoon te maken en een AB kuur. Het ging even beter maar het probleem lijkt niet verholpen en nu wil ik dus eerst terug naar KVV voordat ik hem weer naar de DA breng. 
Ik ben net 2 dagen begonnen met smuldier in de ochtend om het langzaam weer op te bouwen maar hij heeft al 2 keer overgegeven en bij de 2e keer een epileptische aanval. Hij had ‘s nachts/‘s ochtends vroeg over gegeven en dat waren brokken van de avond ervoor die er uit kwamen, dus niet vlees van zijn ontbijt. Het kan toeval zijn en/of gewoon even wennen. Maar ik ben bang dat als ik van zijn fistels af wil komen en dus weer kvv ga geven dat het een slechte invloed zou hebben op zijn epileptie.

Heeft iemand tips hoe ik hem vlees kan laten eten zonder dat hij meer gaat overgeven en daarmee meer kans op een aanval krijgt, en ervoor zorgt dat de ontlasting hard genoeg wordt/blijft zodat de anaalklieren goed geleegd worden? 

hopelijk heb ik de situatie duidelijk uitgelegd, alle tips zijn welkom. 
Alvast bedankt! 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Waar zitten de fistels en waardoor ontstaan? 

Een grasaar geeft bv een fistel, maar heeft totaal niets met voeding te maken.

Een anaalklierfistel bv,  dan zijn de anaalklieren te vol geweest en ja, dat kan met de stevigheid van de ontlasting te maken hebben, te hard of te zacht, en ja, dat kan met voeding te maken hebben,

En elke fistel kan ontstaan bij een mininmaal wondje  dat zich te snel sluit en onder de huid gaat ontsteken, bv. Door Een doorntje een kattenkrab, een kattenbeet of noem maar op, ook dat heeft niets met voeding te maken maar domme pech Of je mket het gaan zoeken in het immuunsysteem die dit soort dingen niet op tijd opruimt. 

Voor mij zou de epilepsie voorop staan en bekijken waar de fistels vandaan komen.....

honden page profiel rowyrowy

Hoi! Bedankt voor je reactie! De fistels zitten op de plek van de anaalklieren(zakken) dus op 5 en 7 uur! De fistels begonnen zeker 2 maanden geleden toen ik nog niet bewust was van anaalklier problemen, ik dacht dus dat het een wondje was maar het gaat niet dicht. Ik ben er van overtuigd dat het met de anaalklieren te maken heeft en dus ook voeding. De 5 jaar dat mijn hond namelijk kvv at, had hij zelden problemen met de ontlasting.

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Pfoe lastig.

 

En als je een ander merk KVV pakt? Smuldier is prima voor af en toe, maar het is ook niet het beste KVV.

Wat ook nog zou kunnen is dat je een voedingsdeskundige in de arm neemt. Want het is best een complex probleem. 

honden page profiel rowyrowy

" Pfoe lastig.
 
En als je een ander merk KVV pakt? Smuldier is prima voor af en toe, maar het is ook niet het beste KVV.
Wat ook nog zou kunnen is dat je een voedingsdeskundige in de arm neemt. Want het is best een complex probleem.  "

Hoi! Dat is ook al in mijn gedachte voorbij gekomen, ga ik zeker wat mee doen! Dank je wel voor het mee denken! 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb van de week een heel stuk gelezen over fistels omdat een hond hier in de buurt dat heeft, ze denken (in dat artikel) dat het te maken heeft met een tekort van B12 en foliumzuur.

Ik zal eens zoeken of ik dat nog terug kan vinden.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

https://www.eduvet.nl/perianaal-fistels-bij-de-hond/

Ik weet niet of het over hetzelfde gaat, maar ze behandelen honden met B12 en foliumzuur, je zou kunnen prikken of je hond dat tekort heeft.

honden page profiel rowyrowy

" https://www.eduvet.nl/perianaal-fistels-bij-de-hond/
Ik weet niet of het over hetzelfde gaat, maar ze behandelen honden met B12 en foliumzuur, je zou kunnen prikken of je hond dat tekort heeft. "

Ik heb al veel gelezen maar dit nog niet, goed om te weten! dank je wel! 

Volgende forumvraag: Welke verse voer mag een hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^