Juiste maat tuig? (foto)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TheoTheo

Dag allemaal!

Ik lees hier vaak in stilte mee, maar heb nu zelf een vraagje. Na het lezen van meerdere berichten op dit forum, wou ik een Non Stop Dogwear tuig kopen.

Onze hond is niet zo groot voor zijn ras (schofthoogte +/- 58cm en 25kg). Ik heb hem gemeten (nek- en buikomvang) zoals op de maattabel vermeld wordt en hij viel mooi in maat 6.

Nu kwam dit tuigje vandaag aan en we hebben het uiteraard meteen gepast. Ik heb de indruk dat dit toch vrij dicht tegen zijn oksels komt...

Kunnen jullie zien of dit goed zit of dat we toch beter een maatje groter aanschaffen? Waarschijnlijk is dit niet gemakkelijk te zien op een foto, maar ik waag toch mijn kans!

Alvast bedankt!
546253.jpg

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Odin & Tex

Die moet groter!

 

De Non-Stop tuigen zitten bij een goed formaat mooi ver achter de oksels. Voor mijn Corgi pup (14 weken, 6 kilo) heb ik al een maat 4. De volwassenen Corgi zit vaak op maat 5(pembroke) of 6(cardigan).

 

Mijn Zwitser heeft een maat 9. Hij weegt 50 kilo. Volgens de tabel zou maat 8 goed zijn, maar toen ik de 9 omdeed moest ik echt niet kleiner. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 2 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Mag inderdaad wat groter :) 

honden page profiel LolaLola 2 doggies

honden foto van Lola

Ik vind het tuigje ook te hoog bij de hals zitten. Zou zeker voor een maatje meer gaan..

honden page profiel DanielleDanielle 1 doggies

Inderdaad een maatje groter! En wat een knapperd :-)

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik zou inderdaad een maatje groter proberen. Bij honden met veel vacht is het ook belangrijk om de kraag goed door het hoofdgat van het tuig te doen. Ik heb nu de indruk dat er nog veel vacht/vel tussen zit. 

Het tuig zou op het borstbeen moeten komen aan de voorkant (dit kan je alleen voelen...) als die hoger komt drukt die op de luchtpijp. 

honden page profiel TheoTheo

Bedankt voor jullie reacties!

We ruilen hem voor een grotere maat wink

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Te klein inderdaad! Mijn hond van 25 kg en 63 cm hoog draagt een maat 8. Mijn andere hond van 60 cm hoog en 21 kg draagt maat 7. 

Volgende forumvraag: Primatour voor hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^