Enorm veel wandelen/ hoeveel wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

Toch een handige post voor mij dit. Ik had niet het idee dat ik erg veel wandelde met Nola. 

Maar we gaan toch eens kijken of we de laatste wandelingen wat korter kunnen maken en over een tijdje de derde wandeling schrappen. Vooral 's ochtends heeft Nola veel energie, dus de wandeling aan het einde van de middag kan misschien over een tijdje wel ingeruild worden door gewoon een plasuitje. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik woon in een klein dorp, iedereen weet hier alles ;-) "

de buren links van mij zien mij bijna alleen korte rondjes lopen met mijn honden de buren rechts van mij wonen tussen mijn voordeur en mijn auto en zien mij vrijwel alleen uren weg zijn met mijn honden dus tja

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Hahaha, lol!
Maar eigenlijk is het zo ook, en zou er beter niet zoveel in algemeenheden verkondigd worden.  
Er wordt zoveel beweerd, en al snel komen dan de verplichtingen en regeltjes en eisen om de hoek kijken.
Als je alleen al kijkt naar de puppy-topics die hier verschijnen, hoeveel onzekerheid daarin doorstraalt, het gevoel om aan vanalles en nog wat te moeten beantwoorden en hoeveel nodeloze druk dat zet op mens en hond.
"Help! Mijn puppy doet het niet volgens de voorschriften!". Dan mag er voor mij gerust in caps lock achterstaan: WEG DAN MET DE VOORSCHRIFTEN! Hahahahaaaa  "

Als ik een algemeenheid verkondigd zie worden, dan interpreteer ik het zelf eigenlijk nooit dat dat voor iedere hond op de wereld moet gelden. En ik voel me ook totaal niet aangesproken als mijn hond niet in het algemene plaatje past. Richtlijnen vind ik ook wel prima. Daar kan je jezelf mee vergelijken. Als er een probleem is met mijn hond, dan kijk ik wel altijd even hoe anderen dat doen, en soms vind ik dat heel slim en doe ik dat na.  Als de richtlijn zegt dat puppy’s braaf op hun kleedje liggen te tukken, en mijn pup zit het hele huis te slopen, dan weet ik dat ik gewoon een moeilijkere pup heb en dat het normaal is dat ik het ingewikkeld vind. Dus op die manier meet ik me er aan. 

Over die puppy topics heb je gelijk. Het probleem komt als mensen een richtlijn als standaard zien en hun flexibiliteit verliezen. Pup moet in de bench kunnen, zindelijk zijn, dat soort dingen. Zulke hoge eisen!! Inderdaad weg dan met de voorschriften. Veel mensen weten van nature wel wat ze moeten doen, maar door al die richtlijnen zetten ze hun instinct aan de kant en krijg je zo’n geforceerd gedoe. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ik woon in een klein dorp, iedereen weet hier alles ;-) "

Hahaha, Ik werd vroeger de circus in of uittocht genoemd bij de wandelingen. 

3 Kinderen in 3 jaar tijd, 1 in een draagzak, 1 op een plank van de kinderwagen en 1 in de kinderwagen. 

Bouvier links, Nizinny rechts en de katten er achter aan. 

Op weg naar het bos waar we lekker iedere dag naar toe gingen. 

Langs de paardjes en even stoppen op het bankje van de speeltuin. 

Dag in dag uit. (werd wel eens over gepraat natuurlijk) 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Als ik een algemeenheid verkondigd zie worden, dan interpreteer ik het zelf eigenlijk nooit dat dat voor iedere hond op de wereld moet gelden. En ik voel me ook totaal niet aangesproken als mijn hond niet in het algemene plaatje past. Richtlijnen vind ik ook wel prima. Daar kan je jezelf mee vergelijken. Als er een probleem is met mijn hond, dan kijk ik wel altijd even hoe anderen dat doen, en soms vind ik dat heel slim en doe ik dat na.  Als de richtlijn zegt dat puppy’s braaf op hun kleedje liggen te tukken, en mijn pup zit het hele huis te slopen, dan weet ik dat ik gewoon een moeilijkere pup heb en dat het normaal is dat ik het ingewikkeld vind. Dus op die manier meet ik me er aan. 
Over die puppy topics heb je gelijk. Het probleem komt als mensen een richtlijn als standaard zien en hun flexibiliteit verliezen. Pup moet in de bench kunnen, zindelijk zijn, dat soort dingen. Zulke hoge eisen!! Inderdaad weg dan met de voorschriften. Veel mensen weten van nature wel wat ze moeten doen, maar door al die richtlijnen zetten ze hun instinct aan de kant en krijg je zo’n geforceerd gedoe.  "

ik heb sowieso het idee dat mensen zichzelf veel te veel opleggen en dan automatisch ook hun pup.

als ik hier kijk, ik stop echt niet heel veel energie in m'n pups. 

4x per dag letterlijk naast de deur plassen niet eens lopen.

1x per dag met de andere honden mee een uur los.

2x 5 min iets van speuren of wat zit af trucjes.

En ja de pups gaan mee naar mn werk en zitten dan in de bus in een kennel op m'n werk neem ik ze 5 a 10 min mee een winkel straat in of het perron op of de passage op vliegveld of haven op.

Al met al is dat echt niet veel volgens mij?

Mijn pups slapen in de bus, en thuis zitten ze snachts in een bench en slapen al heel snel de hele nacht door.

Alleen zijn die ik vanaf dag 1 en ik heb serieus nog nooit iets opgebouwd of pups die niet alleen konden zijn. Ik ga direct zonder pups met mijn andere honden dagelijks fietsen of gewoon boodschappen doen.

Het lijkt alsof iedereen zo verkrampt bezig is en niet van hun pup meer genieten. Er moet zoveel en iedereen en alles moet rekening houden met hun pup, ik zou dat onwijs gestrest van worden. Zeker met 2 tot 4 pups per jaar die ik hier heb lopen.

Overgens heb ik verschillende rassen maar allemaal uit pure werklijnen.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Hondentuig (AnnyX)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^