Enorm veel wandelen/ hoeveel wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Nou, dan lees jij in wat ik zeg toch ook vanalles wat er niet stond, want ik bedoelde niet meer als 'Ik wou dat ik ook zoveel uur aan/met mijn hond kon besteden'. Ik reageerde dan ook alleen op jouw vooroordeel dat mensen die dat niet doen, van hun hond geen prioriteit maken. Laten we het er maar op houden dat het allemaal niet slecht bedoeld was. "

Mijn vooroordeel? Ik zeg dit nergens haha en dit bedoel ik ook nergens, dit heet geen vooroordeel, maar woorden in de mond leggen. 

 

En verder ben ik het met je eens: laten we er over op houden. hp-shiny

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik wandel 1 x per dag zo'n 30/40 minuten soms eens korter of een enkele x niet(noodweer of ik ben erg ziek oid). 

Tussendoor doet hij een sporadisch plasje in de tuin.

In het weekend gaat hij met ons mee op stap, en dat is meestal voor een aantal uren. Meestal ziijn de honden van mijn zus er ook bij en is hij nadien echt goed moe.

Hij speelt in huis ook wel veel(slingert met speelgoed in het rond) en heeft wel voldoende aan zijn dagelijkse wandeling waar hij ook veel commando's opvolgt en voor het grootste deel los loopt.

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

" Mijn vooroordeel? Ik zeg dit nergens haha en dit bedoel ik ook nergens, dit heet geen vooroordeel, maar woorden in de mond leggen. 
 
En verder ben ik het met je eens: laten we er over op houden.  "

Komaan, je zegt létterlijk 'Dat is geen luxe, dat is een kwestie van prioriteiten.' Nu ben ik toch wel oprecht benieuwd wat je dan wel bedoelde, als ik je zo verkeerd begrijp.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Komaan, je zegt létterlijk 'Dat is geen luxe, dat is een kwestie van prioriteiten.' Nu ben ik toch wel oprecht benieuwd wat je dan wel bedoelde, als ik je zo verkeerd begrijp. "

Oh op die manier. Ja dat vind ik ook. Ik reageerde op het stuk: ik zou willen dat ik die luxe had. Dat is wat jij zei en waar ik op reageerde, dat stuk pikte ik er uit, het ging namelijk over de mensen die er elke dag op uit konden trekken met de honden. En zo'n mens ben ik. Ik reageerde dus puur vanuit mijn eigen mening. Het is voor mij alles behalve een luxe, het is een prioriteit. De dag is lang, en ik zou ook wel na een lange zware dag op de bank willen ploffen met een film. En dat doe ik dan ook, maar wél pas nadat de honden goed uit zijn geweest en als het te laat wordt, skip ik die film. Dat bedoelde ik met prioriteiten stellen. En het zal mij een worst wezen dat andere mensen wél kiezen voor de bank ipv de hond, ik oordeel daar niet over. Maar voor mij zijn de honden wél een prioriteit. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

" Ik heb het geluk dat ik met mijn honden werk.
Tijdens mijn werk op verschillende locaties laat ik ze dan uit en train ik gelijk met iedere hond apart.
Sochtends voor dat ik naar mijn werk ga loop ik 1 a 1.5 uur per groep dan kunnen ze los rennen en zwemmen in de rivier die in verbinding staat met de zee dus ook als het heel warm is is daar geen blauwalg oid.
Met de pups tot 4 maanden train ik ook nog iedere dag minimaal een keer speuren op menselijklucht, wat minder vaak word als ze het spelletje goed snappen.
Als het niet te warm is vervang ik het wandelen van de eerste groep door fietsen. De tweede groep zijn honden met pension boven de 10 jaar en pups daar fiets ik niet mee.
Of ipv fietsen ga ik met ze steppen dan is de route 8,5 km en doen we er 45 min over.
Ik werk 4 dagen per week. dus 3 vrije dagen waar in getraind word. Een dag voor de detectie honden dan zijn we ong totaal met pauzes tussendoor 5 uur bezig en dan erna een boswandeling van 12 km waar ik 2.5 uur over doe.
De andere dagen doen we KNPV en traine we voor het politiehonden certificaat, diensthond certificaat (beide voor werk) en het zoekhond certificaat. Dan zijn we beide dagen zn 9 uur van huis en de honden kunnen daar na afloop op het afgesloten terrein los rennen met elkaar.
Mijn pups lopen vanaf 8 weken ook direct de 1. a 1.5 uur iedere werkdag mee met de groep.
Al mijn honden worden met 1 jaar en de oudere met 7 jaar nogmaals gerontgent ivm evt fokken en zijn tot nu toe altijd 100% goed geweest op heupen, ellebogen en rug ook op latere leeftijd dus na intensief sporten en praktijkwerk.
Mijn honden en ook de pups zitten dus wat uurtjes in hun hok in de bus en dan pakken ze makkelijk hun rust. Thuis en in de bus is slapen, buiten is het actie. ik merk ook echt niet dat ik zoveel honden thuis heb. "

 

Wauw, dat is echt geweldig! Worden je honden voor politie ofzo getraind?

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

De honden hebben hier twee rustdagen dan doen we minder. 2 rustige wandelingen en een kauwsnack. Op de andere dagen is het even afhankelijk van mijn werk. Vandaag ben ik na het werk nog 12 km gaan lopen. Dan kunnen ze morgen een rustdag hebben omdat ik morgen een lange dag heb. 

Buiten het wandelen sport en speur ik ook met de honden. Flirtpole, slatmill, bijtwerk, fietsen, a-frame en long jump wisselen zich dan af. Op de dagen dat we speurles hebben sporten we niet. Op dagen dat ze meer sporten lopen we minder. Op de dagen dat we minder of niet sporten lopen we wat meer. 

Mijn honden hebben veel uitdaging & beweging nodig. Vaös is voor een deel sportlijn, Berp is een volledig sport gefokte hond en Lein loopt ontzettend graag lange afstanden. 

Bij pups en jonge honden kijk ik vooral naar wat ze nodig hebben. Ik zet mijn honden graag op voor succes. Berp had meer nodig dan Lein als pup. Dus ik pas de beweging/uitdaging aan, aan het individu. Meer uitdaging/beweging hoeft natuurlijk geen overbelasting te betekenen. Ik weet wel dat als ik minder had gedaan met Berp ik gillend gek was geworden en ze nu niet zo’n fijne hond zou zijn als ze nu is. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Oh op die manier. Ja dat vind ik ook. Ik reageerde op het stuk: ik zou willen dat ik die luxe had. Dat is wat jij zei en waar ik op reageerde, dat stuk pikte ik er uit, het ging namelijk over de mensen die er elke dag op uit konden trekken met de honden. En zo'n mens ben ik. Ik reageerde dus puur vanuit mijn eigen mening. Het is voor mij alles behalve een luxe, het is een prioriteit. De dag is lang, en ik zou ook wel na een lange zware dag op de bank willen ploffen met een film. En dat doe ik dan ook, maar wél pas nadat de honden goed uit zijn geweest en als het te laat wordt, skip ik die film. Dat bedoelde ik met prioriteiten stellen. En het zal mij een worst wezen dat andere mensen wél kiezen voor de bank ipv de hond, ik oordeel daar niet over. Maar voor mij zijn de honden wél een prioriteit.  "

Voor de meeste mensen wacht na een werkdag niet de bank en en film maar ligt er nog een berg werk. kinderen die naar bed moeten, huishoudelijke klusjes die nog gedaan moeten worden, boodschappen die gedaan moeten worden, eten dat moet gekookt, familie die ook nog wat aandacht wil. Kortom, hondjes kunnen niet bij iedereen altijd op 1 staan terwijl je toch je benen uit je lijf rent. Het is maar net of je naast je honden nog heel veel andere verantwoordelijkheden hebt. Denk dat daar op bedoelt wordt met luxe (Of klink ik nu heel bejaard :) 

Maar on topic. Hier hebben ze 3 rustdagen per week en 4 actieve dagen ( en soms andersom) Voor ons werkt dat goed.  Op de actieve dagen sporten we, maken we lange wandelingen of doen we iets leuks. Op de rustdagen liggen ze heerlijk te maffen. Zo houden we er beetje de balans er in. Ook voor onszelf. Als ik tegen een deadline zit weten ze dat ze soms een een week op de tweede plek staan maar dat maak ik dan een week later weer goed. Die flexibiliteit heb ik gelukkig en ook dat voelt best luxe.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Ik denk dat de keuze voor je hond ook afhangt van de tijd en energie die je in de hond kunt en wilt stoppen en de behoefte van de hond, wat die behoefte is verschilt per rasgroep. Ik ga hier even uit van een verantwoordelijke eigenaar die bewust voor een bepaald ras of rasgroep kiest welke het beste past bij hem /haar en de gezinssituatie. Die situatie kan altijd veranderen natuurlijk en dan maak je daarin de best mogelijke keuzes denk ik dan. Het grootste deel van de hondeneigenaren hier zal verantwoordelijkheden hebben die tijd kosten (werk, gezin, huishouden, sociaal) en dan nog wordt er voor de hond gezorgd. De ene eigenaar kiest soms voor me time en de ander stelt altijd de hond voorop. Met beiden (of een combi van beiden) is niets mis naar mijn idee zolang de hond voldaan/tevreden is.

 

Ik werk zelf onregelmatig en ben 11 a 12 uur van huis weg. Manlief en ik verdelen de wandelingen en plannen onze vrije dagen (we werken beiden 4 dagen van 9 uur) meestal afzonderlijk van elkaar. Zo krijgt Saar 5 dagen in de week lange wandelingen (ook als ik thuiskom uit de nachtdienst en liever m'n bed in wil, ik begrijp pascal heel goed als ze het heeft over prioriteit geven aan de hond) en ze gaat 2 dagen naar de dagopvang waar ze tevreden en voldaan vandaan komt.

We lopen 's ochtends 30 minuten, 's avonds 30 minuten en die lange wandelingen variëren van 6 tot 10 km waarbij er wordt gezwommen, gespeeld en gesnuffeld ook. Daarnaast doen we nu mantrailen met haar en daar wordt ze ook heerlijk voldaan van. Hersenwerkjes worden met haar gedaan en ze gaat veel met ons mee naar de stad, tuincentra, vrienden, lunchen etc. 

Als er een dag even minder wordt gedaan is dat prima, zijn dat meerdere dagen achter elkaar (laatst waren we beiden ziek) dan gaat ze zichzelf bezig houden en daar worden wij niet perse blij van hp-shiny

De uit knop zit er goed in maar ook daar zitten grenzen aan haha, ze is net 2 dus ook nog jong en energiek. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Voor de meeste mensen wacht na een werkdag niet de bank en en film maar ligt er nog een berg werk. kinderen die naar bed moeten, huishoudelijke klusjes die nog gedaan moeten worden, boodschappen die gedaan moeten worden, eten dat moet gekookt, familie die ook nog wat aandacht wil. Kortom, hondjes kunnen niet bij iedereen altijd op 1 staan terwijl je toch je benen uit je lijf rent. Het is maar net of je naast je honden nog heel veel andere verantwoordelijkheden hebt. "

Mee eens.

 

Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Wij gaan twee keer per dag naar de bossen en wandelen dan ongeveer 3 kwartier per keer. 

Verder nog een of twee ronden in de wijk, ligt aan het weer. 

In de zomer zijn de ochtend en avondwandeling boswandelingen, in de winter ochtend en middag wandelingen.

Ik werk en ben daarom al vroeg in de bossen en dat is echt heerlijk. Niet alleen voor de hond maar ik geniet er zelf ook erg van. 

Dit doe ik al 40 jaar, eens mee begonnen en niet meer kunnen stoppen. 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Wij gaan twee keer per dag naar de bossen en wandelen dan ongeveer 3 kwartier per keer. 
Verder nog een of twee ronden in de wijk, ligt aan het weer. 
In de zomer zijn de ochtend en avondwandeling boswandelingen, in de winter ochtend en middag wandelingen.
Ik werk en ben daarom al vroeg in de bossen en dat is echt heerlijk. Niet alleen voor de hond maar ik geniet er zelf ook erg van. 
Dit doe ik al 40 jaar, eens mee begonnen en niet meer kunnen stoppen. 
 
 
  "

Dat vind ik normaal wandelen met een hond, top toch? Dat probeer ik ook te doen, twee keer drie kwartier, en nog een paar kleine rondjes.heerlijk in het  bos, altijd koeler bij hitte en warmer bij kou.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Mee eens.
 
Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen "

Nu doel je op mij. Ik 'hang' 2 keer in de week op de club, dat is inderdaad 4 uur lang (woensdag avond laat en zaterdag middag, sporadisch aan maandag ochtend, als ik heel toevallig een avonddienst heb die dag) de overige 1 a 2 dagen speur ik vanuit de club en kan ik binnen een uur weer thuis zijn. Ik heb een zeer normale baan en werk hard en veel. En het klopt. Ik heb inderdaad geen kinderen en ben me er heus van bewust dat het schema er dan heel anders uit zou zien mocht ik ze krijgen.  

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Mee eens.
 
Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen.  "

Waar baseer je dat eigenlijk op? Heb hier nog niemand zien schrijven: Hoi ik heb een bijstandsuitkering, Hoi mijn man onderhoud mij, Hoi mijn ouders betalen mijn huur. Naar mijn idee zijn de mensen op HP juist best een gemiddelde aftekening van de maatschappij, maar misschien gaat dat allemaal langs mij heen hoor, kan ook. Mijn beeld: Sommige wonen samen, sommige hebben kinderen, sommige werken fulltime, sommige parttime, sommige werkloos, sommige arbeidsongeschikt, de één is jong en afhankelijk van ouders, de ander is met pensioen. Wat wel een verschil maakt is dat mensen hier zich bovengemiddeld willen inzetten voor hun hond. Veel mensen hier zien hun hond als een soort ‘hobby’, terwijl de gemiddelde mens een hond ziet als een hamster die je er bij neemt. 

Moet wel zeggen dat het me best gemakkelijk lijkt om samen een hond te hebben. In mijn eentje, zonder serieus vangnet, ervaar ik het wel als een hele klus. Ik heb niemand die mijn hond even komt uitlaten, dat zou best veel schelen op van die ellendig lange dagen waar je alleen maar op de bank wil kunnen ploffen. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Mee eens.
 
Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen.  "

Grappig vind ik dit want ik heb juist het idee dat ik best veel berichten op dit forum voorbij zie komen van mensen met kinderen, stages, een opleiding en/of een baan. In mijn optiek is elke baan een normale baan, of dat nou kantoortijden zijn, onregelmatige tijden of werken vanuit huis. En een opleiding of stage, daar heb je ook je handen vol aan. Buiten dat zijn er altijd wel verantwoordelijkheden en zaken die je tijd vragen.

That's life en dat is prima. Iedereen deelt zijn of haar tijd in op eigen wijze en stelt prioriteiten naar eigen inzicht en situatie. Allemaal goed wat mij betreft zolang de hond voldaan en tevreden is. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Iedereen deelt zijn of haar tijd in op eigen wijze en stelt prioriteiten naar eigen inzicht en situatie. 

Precies. Als ik hoor dat mensen gemiddeld 20 uur per week bezig zijn met huishoudelijke taken dan denk ik ook van: euh...? Ikke echt niet, hoor. Ik spendeer liever tijd aan de honden dan aan het poetsen van de vloer. Zolang er niemand aan de tegels blijft plakken, moet het maar goed zijn. cool tongue-out

Als een mens een hond niet haalbaar acht wegens te veel bezigheden in zijn leven, dan neemt ie toch gewoon geen hond? Ieder zijn keuze.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Precies. Als ik hoor dat mensen gemiddeld 20 uur per week bezig zijn met huishoudelijke taken dan denk ik ook van: euh...? Ikke echt niet, hoor. Ik spendeer liever tijd aan de honden dan aan het poetsen van de vloer. Zolang er niemand aan de tegels blijft plakken, moet het maar goed zijn.  
Als een mens een hond niet haalbaar acht wegens te veel bezigheden in zijn leven, dan neemt ie toch gewoon geen hond? Ieder zijn keuze. "

hahaha lol zo sta ik er ook in en als ik soms opmerkingen lees dat mensen maar blijven stofzuigen met 1 hond in huis want o goede god die haren dan denk ik waarom ben je aan een hond begonnen

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Mee eens.
 
Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen.  "

Maar wat is in jou beeld 'normaal' dan? Ik werk niet fulltime maar wel een 'normale' baan en verdien zelf netjes een inkomen naast dat mijn man fulltime werkt. En ook hier wacht er gewoon een huishouden, boodschappen en s avonds het eten wat op tafel moet komen, dat is volgens mij bij iedereen het geval. 

Kinderen heb ik niet, maad dat is voor ons (voor nu) een bewuste keuze, en ja misschien daarom meer tijd voor mijn hond dan een ander, maar ben ik daarom een 'vertekend beeld van maatschappij' ? 

 

Overigens lees ik niemand die heel veel met zijn hond doet negatief spreken over iemand die dat minder doet en/of kan. Ik geloof dat iedereen hier echt wel geloofd dat de mensen op dit forum het allerbeste met hun hond(en) voorhebben en het beste voor ze doen op ieder zijn eigen manier. Dat niemand een ander daarin tekort doet. En met een uitspraak zoals jij hier noemt, je je mede forumleden wel erg tekort doet.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik denk dat het vooral komt door uitspraken zoals die van Pascale dat de prioriteit is van te wandelen met de hond en al die dat niet doet, ligt te netflixxen in de zetel. ;)

Heus niet zo bedoeld, maar het staat er wel.

Ik zie soms dagenlang de zetel niet en ben tevens geen 10u aan het wandelen die dag. Het leven bestaat (voor mij) uit nog wel meer dan met de hond bezig zijn, werken of liggen te nietsen ;)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik denk dat het vooral komt door uitspraken zoals die van Pascale dat de prioriteit is van te wandelen met de hond en al die dat niet doet, ligt te netflixxen in de zetel. ;-)
Heus niet zo bedoeld, maar het staat er wel.
Ik zie soms dagenlang de zetel niet en ben tevens geen 10u aan het wandelen die dag. Het leven bestaat (voor mij) uit nog wel meer dan met de hond bezig zijn, werken of liggen te nietsen ;-) "

T was inderdaad een beetje extreem beschreven, niet de bedoeling. En ja, mijn leven bestaat buiten werk voor een groot deel uit de honden, maar ook ik heb echt ook nog een sociaal leven, ga naar vrienden, naar feesten en festivals, doe boodschappen, poets.. Maar dit dus wel allemaal ná dat de honden zijn voldaan. Dat bedoel ik vooral met prioriteiten. Ik drink s avonds ook graag wat met vriendinnen op een terrasje, ga winkelen, maar niet als ik weet dat er te weinig tijd is om dan ook nog met de honden naar het bos te gaan. En dat betekend verder niet dat het mij uit maakt als anderen het niet zo doen of anders doen. Dat interesseert mij vrij weinig. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond is nu 17, dus ondertussen lopen we meestal tussen de 30 min en 2 uur per dag (die 2 uur omdat het verschrikkelijk langzaam gaat :')). Dat is wel genoeg. Alle korte rondjes hoeven niet meer; ze plast en poept nu in de tuin.

 

Vroeger deden we 3 of 4 rondjes van 20 minuten (dus in totaal 1 uur) plus dan een 'lange' wandeling van tenminste een uur, afhankelijk van hoeveel tijd we hadden. Dus gemiddeld zo'n 2 uur per dag door de week. Toen ze nog een stuk jonger was, moesten we daarnaast wel veel dingen doen om haar moe te maken: we gingen vaak een stuk met haar fietsen ipv wandelen, haar mentaal moe maken door bijv. mee te nemen shoppen, héél veel spelletjes spelen op wandelingen, thuis trainen met trucjes, etc.

 

3/4 uur lopen achter elkaar hebben we nooit standaard elke dag gedaan; daar hebben we doordeweeks nooit standaard tijd voor gehad. In het weekend deden we wel regelmatig langere wandelingen, bijv. 15 km of meer lopen, of ze ging mee naar de schapen, of we zaten een middag/avond bij de rivier en zij kon daar lekker blijven rondrennen, etc. Dat geeft dan wat speling voor de dagen erna gedurende de week.

 

Ze is altijd zo geweest dat ze één dag niks kan doen, bijv. als we allebei ziek waren. Maar op dag twee was het klaar; dan gaat ze zeuren. En dat is nu met 17 jaar nog steeds zo ;)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Voor de meeste mensen wacht na een werkdag niet de bank en en film maar ligt er nog een berg werk. kinderen die naar bed moeten, huishoudelijke klusjes die nog gedaan moeten worden, boodschappen die gedaan moeten worden, eten dat moet gekookt, familie die ook nog wat aandacht wil. Kortom, hondjes kunnen niet bij iedereen altijd op 1 staan terwijl je toch je benen uit je lijf rent. Het is maar net of je naast je honden nog heel veel andere verantwoordelijkheden hebt. Denk dat daar op bedoelt wordt met luxe (Of klink ik nu heel bejaard :-)

Daar moet je dan toch ook gewoon rekening mee houden in de keuze van je ras? In zo'n situatie moet je geen werkhond nemen en bijv. kiezen voor een wat oudere herplaatser. Als je als gezin geen 1-2 uur per dag voor een hond beschikbaar hebt, dan is het ook geen goed idee om een hond te hebben volgens mij. Het zijn geen dieren die naast je / langs je heen kunnen leven zoals kippen of een poes ofzo, ze moeten wel echt dagelijks samen met de baas/bazen dingen kunnen doen.

(nu is dat sowieso voor mensen hier op het forum niet het geval hoor, maar ik zie toch wel regelmatig in mijn dorp honden 'ten onder gaan' aan het lot van een konijn... 3 plasrondjes met een verveelde puber en dat is het dan :().

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik lees alles even mee, naar elkaar wijzen van ik ga zolang en hoe lang ga jij !!   Hier op hp denk ik echt dat een ieder het goed met de hond doet, zelden hoor ik dat de hond herplaatst moet worden omdat er geen goede zorg kan gegeven worden, uitlaten wandelen.....ik ben alleen en uitgewerkt, ga vaak weg met mijn hond, neem haar overal zoveel mogelijk mee naar toe...en kijk nooit hoelang ik echt loop met de hond....de ochtend plas en avondplas staan vast.....verder zijn we meestal samen op stap.   Wordt er gespeeld en gezwommen zeker met warm weer dan wordt er niet gelopen, aandacht is belangrijker...nou en dan zal ze die dag niet gelopen hebben, lekker gebanjerd in het water...als de hond het maar naar zijn zin heeft is veel belangrijker toch...ga ik een dag naar mijn zus dan is ze de hele dag om ons heen, wordt even uitgelaten en dat is het dan, krijgt ze niets van...wordt verwend en heeft geen behoefte om te wandelen, ook dat is eens fijn voor je hond toch....laughing

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik vind zelf dat de hond nooit de sluitpost van het huishouden mag zijn . Als er nog tijd over is dan moet de hond nog even naar buiten . Neem er dan eentje van pluche 

Elke hond , ongeachtl eeftijd ras etc heeft behoefte aan beweging,  aandacht enz 

En ik ben het hierin wel eens met Pascale . Als de hond voldaan is kun je met een gerust hart naar een terras , vrienden of festival 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik denk dat het vooral komt door uitspraken zoals die van Pascale dat de prioriteit is van te wandelen met de hond en al die dat niet doet, ligt te netflixxen in de zetel. ;-)
Heus niet zo bedoeld, maar het staat er wel.
Ik zie soms dagenlang de zetel niet en ben tevens geen 10u aan het wandelen die dag. Het leven bestaat (voor mij) uit nog wel meer dan met de hond bezig zijn, werken of liggen te nietsen ;-) "

Klopt daar reageerde ik op. :) Natuurlijk eens dat je voldoende tijd voor een hond moet hebben en maken. Ook in een druk gezin. En dat je vooraf goed moet kijken naar het energie niveau. Maar meerdere verschillende sporten doen per week en heel veel wandelen is niet de sleutel tot geluk voor iedere hond. Die van mij zouden er totaal overprikkelt en onhandelbaar van worden en hebben echt hun bankhangdagen ook nodig voor herstel. En zo is iedere hond weer anders.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Zonder erg passen we ons allemaal aan, aan de behoefte die je hond nodig heeft. 

Een oude hond bv minder wandelen, een active hond bezig houden door van alles en nog wat. 

Soms kan je zelf niet goed wandelen ( of niet Willemijn) dan ga je van alles bedenken om toch aan de behoefte van de hond te komen. 

Met of zonder hulp, zelfs in de tuin kan dan de behoefte gedaan worden. 

Een airco als je hond het te warm heeft, een badje, goh wat hebben de honden het toch goed. 

Of het nu wandelen is of uitdagen met iets anders, als het maar voldoende is voor iedereen. 

Een gulden middenweg waar iedereen tevreden mee is. 

Als het met een zucht moet dan is er iets niet oké, Of je nu je hond in de tuin uit laat, langs een drukke weg, of in de bossen, de hond wil maar een ding en dat is samen met de baas wat ondernemen. 

Zelfs tv kijken samen kan leuk zijn. 

Aandacht voor elkaar en rekening houden met elkaar en ik denk dat iedereen die hier mee komt kletsen over honden het allemaal wel goed doen op zijn eigen manier. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

"  

Wauw, dat is echt geweldig! Worden je honden voor politie ofzo getraind? "

Ja en nee. Ik ben speurhondengeleider en heb dus mijn eigen honden die ik zelf fok en opleid om mee te werken en daarnaast altijd wel een of twee pups of jonge honden die ik opleid voor reddingswerk, politie, leger of het buitenland.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik denk dat de keuze voor je hond ook afhangt van de tijd en energie die je in de hond kunt en wilt stoppen en de behoefte van de hond, wat die behoefte is verschilt per rasgroep. Ik ga hier even uit van een verantwoordelijke eigenaar die bewust voor een bepaald ras of rasgroep kiest welke het beste past bij hem /haar en de gezinssituatie. Die situatie kan altijd veranderen natuurlijk en dan maak je daarin de best mogelijke keuzes denk ik dan. Het grootste deel van de hondeneigenaren hier zal verantwoordelijkheden hebben die tijd kosten (werk, gezin, huishouden, sociaal) en dan nog wordt er voor de hond gezorgd. De ene eigenaar kiest soms voor me time en de ander stelt altijd de hond voorop. Met beiden (of een combi van beiden) is niets mis naar mijn idee zolang de hond voldaan/tevreden is.
 
Ik werk zelf onregelmatig en ben 11 a 12 uur van huis weg. Manlief en ik verdelen de wandelingen en plannen onze vrije dagen (we werken beiden 4 dagen van 9 uur) meestal afzonderlijk van elkaar. Zo krijgt Saar 5 dagen in de week lange wandelingen (ook als ik thuiskom uit de nachtdienst en liever m'n bed in wil, ik begrijp pascal heel goed als ze het heeft over prioriteit geven aan de hond) en ze gaat 2 dagen naar de dagopvang waar ze tevreden en voldaan vandaan komt.
We lopen 's ochtends 30 minuten, 's avonds 30 minuten en die lange wandelingen variëren van 6 tot 10 km waarbij er wordt gezwommen, gespeeld en gesnuffeld ook. Daarnaast doen we nu mantrailen met haar en daar wordt ze ook heerlijk voldaan van. Hersenwerkjes worden met haar gedaan en ze gaat veel met ons mee naar de stad, tuincentra, vrienden, lunchen etc. 
Als er een dag even minder wordt gedaan is dat prima, zijn dat meerdere dagen achter elkaar (laatst waren we beiden ziek) dan gaat ze zichzelf bezig houden en daar worden wij niet perse blij van 
De uit knop zit er goed in maar ook daar zitten grenzen aan haha, ze is net 2 dus ook nog jong en energiek.  "

absoluut, mijn x kelpie en nu oude border collie maar ook toen die laatste een stuk jonger was hebben echt niet zoveel beweging nodig s mijn mechelse herders.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Zonder erg passen we ons allemaal aan, aan de behoefte die je hond nodig heeft. 
Een oude hond bv minder wandelen, een active hond bezig houden door van alles en nog wat. 
Soms kan je zelf niet goed wandelen ( of niet Willemijn) dan ga je van alles bedenken om toch aan de behoefte van de hond te komen. 
Met of zonder hulp, zelfs in de tuin kan dan de behoefte gedaan worden. 
Een airco als je hond het te warm heeft, een badje, goh wat hebben de honden het toch goed. 
Of het nu wandelen is of uitdagen met iets anders, als het maar voldoende is voor iedereen. 
Een gulden middenweg waar iedereen tevreden mee is. 
Als het met een zucht moet dan is er iets niet oké, Of je nu je hond in de tuin uit laat, langs een drukke weg, of in de bossen, de hond wil maar een ding en dat is samen met de baas wat ondernemen. 
Zelfs tv kijken samen kan leuk zijn. 
Aandacht voor elkaar en rekening houden met elkaar en ik denk dat iedereen die hier mee komt kletsen over honden het allemaal wel goed doen op zijn eigen manier.  "

hp-thumbsup

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Mee eens.
 
Op HP krijg je sowieso een vertekend beeld van de maatschappij, omdat het percentage mensen wat hier zit bovengemiddeld niet werkt, of in een afhankelijke situatie zit (afhankelijk van man, ouders of overheid voor bijvoorbeeld een woning of geld). Dus die hebben ook bovengemiddeld veel tijd voor hobby's zoals honden. Geen verwijt verder, maar wandelingen van uren per dag en vier keer in de week uren rondhangen op de hondenschool zijn niet haalbaar voor mensen met een normale baan of kinderen.  "

Ik kan wel zeggen dat ik een goed betaalde baan heb, en van niemand afhankelijk ben en toch 3x per week 7 uur op het trainingsveld sta. 

 

Ik heb een eigen bedrijf. werk betaald 4 dagen (met mijn honden) maar de overige 3 dagen ben ik aan het trainen met mijn honden. 

 

Dat trainen valt onder uren die ik in mijn bedrijf stop dus wettelijk werk ik 7 dagen pw.

Mijn werkdagen verschillen van 6, 8 of 12 uur. zonder reistijd want ik werk door heel Nederland en voor het trainen ga ik ook regelmatig naar het buitenland.

Mijn sociale leven en vriendenkring bestaat uit hondenmensen die ik op trainingen zie of mijn collega's waar ik ook mee train.

Wandelen met de honden doe ik met familie die ook honden hebben en mijn huishouden en boodschappen regel ik met mijn partner.

 

tv kijken heb ik geen tijd voor haha.

uiteten doen we met vrienden uit de hondensport of collega's en ja zelfs vakanties (trainingsweekend en weken) vieren we samen. 

Ik zou het voor geen goud willen veranderen.

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Kinderen of geen kinderen, werk of geen werk. Als trainen/werken met honden je passie of hobby is, dan zorg je wel dat er tijd voor is. 

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Hondentuig (AnnyX)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^