Enorm veel wandelen/ hoeveel wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Jij noemt het luxe, ik noem het prioriteiten stellen.  Ik werk ook gewoon fulltime, in de wijkzorg. De enige 'luxe' die ik heb is dat ik over het algemeen  mijn diensten kan bepalen. En die pas ik dus aan op de honden.  Zo werk ik veel gebroken diensten, heb ik net gewerkt van 07.00 tot 12.15 en werk ik vanavond weer van 18.00 tot 23.00. Maar of je daar blij mee moet zijn..  heel sporadisch heb ik wel eens een dagdienst, die zijn dan dus van 07.00 tot 16.30. En dan ga ik na die dienst ook nog een paar uur weg met ze. Ik heb er dan misschien totaal geen zin en puf in, maar zoals ik zei, prioriteiten.. Nu zijn mijn diensten wel heel wisselend en heb ik geen 9 tot 5 baan. Maar mijn zusje heeft dit wel en ook zij krijgt het voor elkaar om met haar kleine keesje minimaal 2 u te wandelen. 
 
@Lisa, mijn honden gaven dit gelukkig wel goed aan. Vooral ook een kwestie van je hond (leren) kennen en een beetje nadenken. Ik kon dan wel na 20 minuten stoppen met wandelen, maar dan zouden ze thuis aan de slag zijn gegaan met spelen, wat m.i veel gevaarlijker en belastender is dan rustige snuffel wandelingen door het bos. 
 
En uiteraard werd er niet 7 dagen per week 3 uur op een dag met ze gelopen. Als Willow er als kleine pup en puber een 3 u durende wandeling op had zitten, deden we de komende dagen weer rustig aan. Ik vond dit een hele prettige manier. Zeker met een werkhondenras die echt fysiek en mentaal de energie kwijt moet wil het rustig zijn in huis.  "

Misschien komt het ook gewoon voort uit mijn eigen ervaring met Aedon. Hij hield namelijk gewoon absoluut niet op en gaf slecht aan waar zijn grenzen lagen. Liet hierin dus ook weinig tot geen signalen zien.

Plus, voor een pup vind ik een wandeling van 3 uur echt te lang. Maakt niet uit hoeveel pauzes je erin zet, het is en blijft een puppy. Waarom dan niet inspelen op wat meer hersenwerk/training of andere dingen, waarmee je ze lichamelijk niet overvraagt (want dat doe je in mijn ogen wel met een pup die de conditie/spieren niet heeft om 3 uur te gaan lopen).

Het verschil tussen een wandeling van 20 minuten en 3 uur is natuurlijk ook niet te vergelijken. Prima dat je wat langer loopt, maar 3 uur is geen afstand voor een jonge hond die volop in de groei is en zich lichamelijk nog heel wat moet ontwikkelen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Misschien komt het ook gewoon voort uit mijn eigen ervaring met Aedon. Hij hield namelijk gewoon absoluut niet op en gaf slecht aan waar zijn grenzen lagen. Liet hierin dus ook weinig tot geen signalen zien.Plus, voor een pup vind ik een wandeling van 3 uur echt te lang. Maakt niet uit hoeveel pauzes je erin zet, het is en blijft een puppy. Waarom dan niet inspelen op wat meer hersenwerk/training of andere dingen, waarmee je ze lichamelijk niet overvraagt (want dat doe je in mijn ogen wel met een pup die de conditie/spieren niet heeft om 3 uur te gaan lopen).Het verschil tussen een wandeling van 20 minuten en 3 uur is natuurlijk ook niet te vergelijken. Prima dat je wat langer loopt, maar 3 uur is geen afstand voor een jonge hond die volop in de groei is en zich lichamelijk nog heel wat moet ontwikkelen. "

Ik wisselde het af. We deden genoeg hersenwerkjes, trainingen, balans oefeningen etc. Je laat het overkomen dat ik dagelijks 3 uur met mijn pup wandelde. Ik heb beschreven dat dit niet het geval is. Misschien kwam zo'n wandeling 1 keer in de week voor, soms zelfs 1 keer in de 2 weken, en het ging mij dan ook totaal niet in de kilometers die ik maakte. Maar aan de '10 minuten per maand' regel heb ik mij nooit gehouden in ieder geval. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Goedemorgen,
Met toch lichte verbazing lees ik hoeveel mensen hier met hun honden 'doen' dus echt elke dag 3-4u wandelen en sporten. Excuses al er hier reeds topics over lopen en het is zeker niet aanvallend bedoelt.
Ik ben gewoon benieuwd hoe jullie daar tijd voor hebben en of jullie honden dat echt nodig hebben? Bouw je dan niet juist heel conditie op? Zijn de honden dan tevreden als je een dag minder doet?
Ik ben het er uiteraard mee eens dat een hond voldoende gestimuleerd moet worden en ik merk aan Toby dat veel rustiger en voldaner is als hij voldoende heeft gedaan.
Hoe zit jullie gemiddelde dag eruit? Hoeveel wandelen/ sporten/ activiteiten ondernemen jullie met jullie honden? "

Om deze vragen specifiek te beantwoorden: hebben mijn honden dit echt nodig? Ja. Ik heb het er zelf naar gemaakt, bewust. 

Bouw je dan geen conditie op: Ja, klopt ook. 

Zijn ze tevreden met een dag wat minder: Ja, dit zijn ze. Ze kunnen gerust 2 a 3 dagen met wat minder. Daarna begint het geklier. Ze vinden het niet leuk, maar hebben een redelijke uit-knop en leggen zich er dus bij neer wanneer ik 'niks' met ze doe. 

 

Maar ik heb niet voor niets gekozen voor een actief ras. Het is voor mijn honden ook absoluut geen 'moetje' om zo veel te moeten bewegen, ze genieten er echt enorm van en dat is te blijken in alles. Ik ben zelf graag actief, en mijn honden stimuleren me hier in. 

 

We doen genoeg andere activiteiten, ook activiteiten waar er fysiek niet veel gedaan wordt, maar ook dan zijn ze blij dat ze er bij zijn, en doen ook dan genoeg indrukken op.

 

En je kunt honden uiteraard ook aanleren tevreden te zijn met nauwelijks beweging. Mijn tante heeft 2 honden die door de weeks 4 keer per dag een blokje om gaan van 15 minuten, en in het weekend naar de bossen gaan. Die honden zijn óók tevreden en relaxed thuis. Ze zijn immers niet anders gewend.. toen ik nog in het buitenland werkte werden er 6 maanden per jaar intensief met de honden gewerkt (en ja, ook jonge pups van 4 maanden in training liepen zo'n 8 tot 10 uur achter elkaar mee, op korte pauzes op de quadbikes na) en lagen de overige 6 maanden aan de ketting en werden 2 keer per dag even los gelaten.. het is maar net wat honden gewend zijn. Maar ik weet zeker dat mijn honden heel gelukkig (en gezond) zijn en blijven met het actieve leven dat we nu hebben. De honden van mijn tante waren met 8 jaar bijvoorbeeld al echt 'oud' (nu 13) terwijl ik met Kahlúa geen verschil merk in conditie nu met 8 jarige leeftijd, als toen ze 1 jaar was.. alleen is Kahlúa nu wel sneller tevreden met 'minder' mocht het voorkomen. 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

" Jij noemt het luxe, ik noem het prioriteiten stellen (tenzij je er lichamelijke niet toe in staat bent).  Ik werk ook gewoon fulltime, in de wijkzorg. De enige 'luxe' die ik heb is dat ik over het algemeen  mijn diensten kan bepalen. En die pas ik dus aan op de honden.  Zo werk ik veel gebroken diensten, heb ik net gewerkt van 07.00 tot 12.15 en werk ik vanavond weer van 18.00 tot 23.00. Maar of je daar blij mee moet zijn..  heel sporadisch heb ik wel eens een dagdienst, die zijn dan dus van 07.00 tot 16.30. En dan ga ik na die dienst ook nog een paar uur weg met ze. Ik heb er dan misschien totaal geen zin en puf in, maar zoals ik zei, prioriteiten.. Nu zijn mijn diensten wel heel wisselend en heb ik geen 9 tot 5 baan. Maar mijn zusje heeft dit wel en ook zij krijgt het voor elkaar om met haar kleine keesje minimaal 2 u te wandelen. 
 

Zat op deze reactie te wachten, heerlijk kort door de bocht weer. Ik werk momenteel gemiddeld 9u per dag en ben mantelzorger voor een terminaal zieke ouder, dus ik ga me niet verantwoorden waarom mijn hond in totaal niet langer dan 2 uur per dag wandelt op een weekdag. Heeft alleszins niets met zelfgekozen prioriteiten te maken.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Zat op deze reactie te wachten, heerlijk kort door de bocht weer. Ik werk momenteel gemiddeld 9u per dag en ben mantelzorger voor een terminaal zieke ouder, dus ik ga me niet verantwoorden waarom mijn hond in totaal niet langer dan 2 uur per dag wandelt op een weekdag. Heeft alleszins niets met zelfgekozen prioriteiten te maken. "

Excuse me? Nergens beoordeel ik iemand op het minder doen met een hond. Jij bent diegene die dit er bij verzint. Waar ergens lees jij dat ik wil dat je je moet verantwoorden? 

Daarbij ben ik niet helderziend en kun je ook even logisch nadenken dat ik niet kon weten dat je mantelzorger bent. Hoort gewoon bij het stukje 'lichamelijk niet toe in staat zijn' vind ik. Ik reageer puur op wat jij schrijft: 'wat een luxe'. Dat is een groot vooroordeel. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Misschien komt het ook gewoon voort uit mijn eigen ervaring met Aedon. Hij hield namelijk gewoon absoluut niet op en gaf slecht aan waar zijn grenzen lagen. Liet hierin dus ook weinig tot geen signalen zien.Plus, voor een pup vind ik een wandeling van 3 uur echt te lang. Maakt niet uit hoeveel pauzes je erin zet, het is en blijft een puppy. Waarom dan niet inspelen op wat meer hersenwerk/training of andere dingen, waarmee je ze lichamelijk niet overvraagt (want dat doe je in mijn ogen wel met een pup die de conditie/spieren niet heeft om 3 uur te gaan lopen).Het verschil tussen een wandeling van 20 minuten en 3 uur is natuurlijk ook niet te vergelijken. Prima dat je wat langer loopt, maar 3 uur is geen afstand voor een jonge hond die volop in de groei is en zich lichamelijk nog heel wat moet ontwikkelen. "

ras scheelt ook heel erg veel zo zijn bcs er op gefokt dat ze doorgaan tegen alle pijn en vermoeidheid in daarom moet je ze ook echt rust nemen leren zoals pascale aangeeft dat haar honden reageren als ze moe zijn of geen zin hebben heb ik mijn honden echt nog nooit zien doen zelfs oude momo liep gewoon door terwijl ze dan na een beetje rust niet meer normaal kon lopen van de pijn

momo heeft ook eens haar voetzooltjes kapot gelopen en gewoon doorgaan niet te geloven

 

dus nee honden zoals de werklijn bc en de working kelpie moet je gewoon rustig opbouwen en niet afwachten tot ze zelf aangeven dat het teveel is want dan ben je inderdaad veel te laat en is het kwaad al geschied

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" ras scheelt ook heel erg veel zo zijn bcs er op gefokt dat ze doorgaan tegen alle pijn en vermoeidheid in daarom moet je ze ook echt rust nemen leren zoals pascale aangeeft dat haar honden reageren als ze moe zijn of geen zin hebben heb ik mijn honden echt nog nooit zien doen zelfs oude momo liep gewoon door terwijl ze dan na een beetje rust niet meer normaal kon lopen van de pijn
momo heeft ook eens haar voetzooltjes kapot gelopen en gewoon doorgaan niet te geloven
 
dus nee honden zoals de werklijn bc en de working kelpie moet je gewoon rustig opbouwen en niet afwachten tot ze zelf aangeven dat het teveel is want dan ben je inderdaad veel te laat en is het kwaad al geschied "

Mijn honden gaan ook wel door. Vooral Willow. Ze zou ballen apporteren tot ze er dood bij neer valt, ze zou bijten op de pakwerker tot ze geen lucht meer krijgt. Máár ze geeft wel subtiele signalen aan, die ik gelukkig zie. Al is het maar een knorretje in de adem, nét iets langzamer lopen, meer snuffelen, niet trekken aan de riem..  

 

Dat van die voetzooltjes herken ik. Dat is bij mijn beide honden gebeurd helaas. En 2 weken geleden lag Kahlúa's nagel er af, het hele omhulsel was weg en het leven lag open en bloot. Maar no way dat Kahlúa ook maar 1 keer mank liep, ook maar 1 keer bij mij kwam.. ik had het pas door toen ik thuis kwam en de auto onder het bloed zat. Pijn geven ze helaas dus niet aan, tenzij het 'te laat' is ben ik bang. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Excuse me? Nergens beoordeel ik iemand op het minder doen met een hond. Jij bent diegene die dit er bij verzint. Waar ergens lees jij dat ik wil dat je je moet verantwoorden? 
Daarbij ben ik niet helderziend en kun je ook even logisch nadenken dat ik niet kon weten dat je mantelzorger bent. Hoort gewoon bij het stukje 'lichamelijk niet toe in staat zijn' vind ik. Ik reageer puur op wat jij schrijft: 'wat een luxe'. Dat is een groot vooroordeel.  "

ik kan nu met mijn pup 9 keer per dag een ommetje lopen en 1x per dag gaan we langer weg of iets anders doen schapen of zo 

dan kan ik ook zeggen tja ik stel mijn leven er op in maar de waarheid is dat ik nu gewoon die luxe heb want luxe is het met thuiswerken redelijk flexibele roosters en een werkgever die het geen enkel probleem vindt dat ik in de koffie en lunchpauzes met de pup naar buiten ben

 

ik weet wat ik doe en ik heb een heel actief ras en nee pup van nu 14 weken loopt niet langer dan een half uur achter elkaar dat is absoluut zat die gewrichten gaat ze nog keihard nodig hebben als ze aan de bak gaat

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" ras scheelt ook heel erg veel zo zijn bcs er op gefokt dat ze doorgaan tegen alle pijn en vermoeidheid in daarom moet je ze ook echt rust nemen leren zoals pascale aangeeft dat haar honden reageren als ze moe zijn of geen zin hebben heb ik mijn honden echt nog nooit zien doen zelfs oude momo liep gewoon door terwijl ze dan na een beetje rust niet meer normaal kon lopen van de pijn
momo heeft ook eens haar voetzooltjes kapot gelopen en gewoon doorgaan niet te geloven
 
dus nee honden zoals de werklijn bc en de working kelpie moet je gewoon rustig opbouwen en niet afwachten tot ze zelf aangeven dat het teveel is want dan ben je inderdaad veel te laat en is het kwaad al geschied "

Ja, die ervaring heb ik ook met BC’s. Heb meegemaakt dat ze met botbreuken door gingen en ook eentje met een ingescheurde kruisband. En ze lieten werkelijk NIKS merken, alsof er niks aan de hand was. Paar uur later, thuis in rust, gaan ze pas mank lopen. Kom ik bij de dierenarts, die vroeg aan mij hoe de breuk veroorzaakt is. Ik had werkelijk geen idee hoe of wat de breuk veroorzaakt had, zoiets is moeilijk te pin pointen, als je hond pas uren later wat aangeeft. Nou blijkbaar is het erg raar dat je als eigenaar niet weet wat een breuk veroorzaakt heeft, want toen ging de DA mij uithoren of ik wel eens boos was op mijn hond. Het belletje ging pas rinkelen toen ik weer buiten stond, ze wilden weten of ik zelf mijn hond had mishandeld. Ik kwam daar iets te vaak met geblesseerde honden waar ik het hoe en wat niet van kon uitleggen hahaha. 

En nu heb ik een labrador die doet alsof er hele erge dingen aan de hand zijn, terwijl er gewoon een scheet dwars zit. Het is even omschakelen. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" ik kan nu met mijn pup 9 keer per dag een ommetje lopen en 1x per dag gaan we langer weg of iets anders doen schapen of zo 
dan kan ik ook zeggen tja ik stel mijn leven er op in maar de waarheid is dat ik nu gewoon die luxe heb want luxe is het met thuiswerken redelijk flexibele roosters en een werkgever die het geen enkel probleem vindt dat ik in de koffie en lunchpauzes met de pup naar buiten ben
 
ik weet wat ik doe en ik heb een heel actief ras en nee pup van nu 14 weken loopt niet langer dan een half uur achter elkaar dat is absoluut zat die gewrichten gaat ze nog keihard nodig hebben als ze aan de bak gaat "

Nou, fijn toch voor je, dat jij wel die 'luxe' hebt? 

 

Verder heeft iedereen er een eigen mening over. Over de beweging van een pup en jonge hond en blijf ik er hetzelfde in staan. Ik heb een gespierde jonge en fitte hond met een super conditie die 4 keer in de week intensief aan het werk is. Tot nu toe zijn haar spieren en gewrichten tip top in orde. Röntgenfoto's zullen binnenkort uitwijzen of haar botten dat ook zijn maar ik ga er wel van uit. Niets mis mee dus hp-thumbsup

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

" Nou, fijn toch voor je, dat jij wel die 'luxe' hebt? 
 
Verder heeft iedereen er een eigen mening over. Over de beweging van een pup en jonge hond en blijf ik er hetzelfde in staan. Ik heb een gespierde jonge en fitte hond met een super conditie die 4 keer in de week intensief aan het werk is. Tot nu toe zijn haar spieren en gewrichten tip top in orde. Röntgenfoto's zullen binnenkort uitwijzen of haar botten dat ook zijn maar ik ga er wel van uit. Niets mis mee dus  "

Niks mis mee met hard werkende hondenhp-thumbsup

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

 hier in de buurt zie ik veel mensen die wel meerdere keren per dag wandelen maar echt kortere rondjes, park rond en terug naar huis.

Toch zou je je hierin ook flink kunnen vergissen. De mensen in mijn buurt zien mij ook maar 2 keer per dag een blokje om lopen.. wat ze niet zien is dat ik de auto pak naar het bos, of naar het bos hard loop of fiets met de honden en daar ga wandelen. Ze zien niet dag ik een aantal keren in de week op de trainingsvelden sta.. Zij zouden dus ook de conclusie kunnen trekken dat 'diegene met die herders' maar heel weinig loopt.  

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik kijk naar mijn hond. Er zijn dagen dat hij zo lekker ligt te snurken en liever niet zo lang wil ivm regen of welke reden dan ook. Dan doen we rustig aan en knuffelen we en doen we wat hersenwerkjes. Er zijn ook dagen dat we lang weg zijn en veel ondernemen. Ik probeer hem aan te voelen. Ik vind mn hond altijd wel erg tevreden eruit zien dus ondanks dat we niet uren per dag bezig zijn of sporten is hij oke!

 

We gaan wel beginnen met jachttraining, omdat ik het wel goed vind om aan te sluiten bij de behoefte van de hond waar hij oorspronkelijk voor gefokt is ( of simpelweg wat ie leuk vind :) )

Ik zou persoonlijk ook niet voor een heel actief ras met veel pit gaan, omdat ik het niet zou kunnen opbrengen om zooooveel uren elke dag bezig te zijn. Ik kies mn hond dus ook uit op wat ik kan bieden

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Met mijn honden heb ik altijd dagelijks 2-2,5 uur in twee wandelingen aangehouden. Altijd los in losloopgebieden. Verder een grote tuin waar ze ook hun behoeften in doen. 

 

Mijn huidige honden hebben dat in de beginjaren ook gehad. Inmiddels zijn ze net 10 jaar en wandel ik 1,5 uur per dag in twee wandelingen. Vanwege hun reactiviteit naar honden aan de 10 meter lijn en in rustige aanlijngebieden. Omdat ze nu minder beweging krijgen compenseer ik dat met wekelijks hondenschool (balans & coördinatie) en dagelijks hersenwerk (half uurtje per hond). Af en toe een leuk uitje naar een snuffeltuin of gehuurd speelveld. 

Ik heb nooit gemerkt dat mijn honden tekort kwamen/komen. Tevreden honden. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Oh, super dat jullie zoveel tijd met het hondje hebben. Konden wij dat maar ook, want zouden liefst altijd bij onze viervoeter zijn, maar jammer genoeg gaat dat niet.

Wijzelf wandelen 's ochtends een 20 minuutjes en dan gaat ze in de tuin wat spelen. 's Middags hetzelfde ritueel door onszelf of door mama/buurvrouw als we werken zijn. 's Avonds gaan we wel voor een lange wandeling in het bos en dan doen we ook nog hersenwerkjes/commando's oefenen. 

In het weekend zijn we wel langer op pad en op zondag gaat ze naar de hondenschool. Het is wel een kleinere hond, dus ik merk wel dat ze hier genoeg aan heeft en we soms zelfs een beetje moeten oppassen dat het ook niet te veel wordt.

honden page profiel StaffordStafford

" Om deze vragen specifiek te beantwoorden: hebben mijn honden dit echt nodig? Ja. Ik heb het er zelf naar gemaakt, bewust. 
Bouw je dan geen conditie op: Ja, klopt ook. 
Zijn ze tevreden met een dag wat minder: Ja, dit zijn ze. Ze kunnen gerust 2 a 3 dagen met wat minder. Daarna begint het geklier. Ze vinden het niet leuk, maar hebben een redelijke uit-knop en leggen zich er dus bij neer wanneer ik 'niks' met ze doe. 
 
Maar ik heb niet voor niets gekozen voor een actief ras. Het is voor mijn honden ook absoluut geen 'moetje' om zo veel te moeten bewegen, ze genieten er echt enorm van en dat is te blijken in alles. Ik ben zelf graag actief, en mijn honden stimuleren me hier in. 
 
We doen genoeg andere activiteiten, ook activiteiten waar er fysiek niet veel gedaan wordt, maar ook dan zijn ze blij dat ze er bij zijn, en doen ook dan genoeg indrukken op.
 
En je kunt honden uiteraard ook aanleren tevreden te zijn met nauwelijks beweging. Mijn tante heeft 2 honden die door de weeks 4 keer per dag een blokje om gaan van 15 minuten, en in het weekend naar de bossen gaan. Die honden zijn óók tevreden en relaxed thuis. Ze zijn immers niet anders gewend.. toen ik nog in het buitenland werkte werden er 6 maanden per jaar intensief met de honden gewerkt (en ja, ook jonge pups van 4 maanden in training liepen zo'n 8 tot 10 uur achter elkaar mee, op korte pauzes op de quadbikes na) en lagen de overige 6 maanden aan de ketting en werden 2 keer per dag even los gelaten.. het is maar net wat honden gewend zijn. Maar ik weet zeker dat mijn honden heel gelukkig (en gezond) zijn en blijven met het actieve leven dat we nu hebben. De honden van mijn tante waren met 8 jaar bijvoorbeeld al echt 'oud' (nu 13) terwijl ik met Kahlúa geen verschil merk in conditie nu met 8 jarige leeftijd, als toen ze 1 jaar was.. alleen is Kahlúa nu wel sneller tevreden met 'minder' mocht het voorkomen.  "

Heel erg bedankt voor je reactie :-). Chapeau dat je dit kunt opbrengen. Ik zou het eerlijk niet kunnen en ik werk niet eens voltijds maar het huishouden/koken/wassen/ boodschappen komt het grootste deel op mij terecht dus mijn dag heeft gewoon niet genoeg uren.Heel interessant om te lezen hoe het bij iedereen anders is. Het voornaamste zal zijn dat je hond blij en tevreden is en dit zal qua type/ras hond ook veel verschillen. 

Ik vermoed dat de meeste honden van baasjes hier toch bovengemiddeld bewust met hun hond bezig zijn en proberen zijn of haar behoeftes te vervullen.

Ik lees dat veel mensen hier 'mentale uitdaging' voorzien? Wat doen jullie dan juist? Sporten, spelletjes, puzzels? Toby krijgt dagelijks zijn kong met blikvoer en brokjes strooi ik uit op het gras. Hij krijgt ook dagelijks een stuk gedroogd vlees om te knabbelen uit de bellobox. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Zat op deze reactie te wachten, heerlijk kort door de bocht weer. Ik werk momenteel gemiddeld 9u per dag en ben mantelzorger voor een terminaal zieke ouder, dus ik ga me niet verantwoorden waarom mijn hond in totaal niet langer dan 2 uur per dag wandelt op een weekdag. Heeft alleszins niets met zelfgekozen prioriteiten te maken. "

Fie, er is toch niets mis met twee uur per dag wandelen? Dat lukt mij echt niet hoor. Prioriteiten, nja zal wel. Maar je moet het wel kunnen. Maar ik denk dat heel veel honden geen twee uur beweging per dag krijgen, en toch mooi gezond oud worden, 

honden page profiel StaffordStafford

" Fie, er is toch niets mis met twee uur per dag wandelen? Dat lukt mij echt niet hoor. Prioriteiten, nja zal wel. Maar je moet het wel kunnen. Maar ik denk dat heel veel honden geen twee uur beweging per dag krijgen, en toch mooi gezond oud worden,  "

Idd ik denk dat dit bovengemiddeld en meer dan heel veel honden krijgen. Jij kent je hondje het beste, als hij of zij tevreden is zal je het wel goed doen :-). Ik voel mij soms ook schuldig tegenover Toby als de lange boswandelingen een tijdje niet lukken zoals de laatste tijd met examens. Gelukkig nu vakantie en veel meer tijd hp-shiny.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oh, super dat jullie zoveel tijd met het hondje hebben. Konden wij dat maar ook, want zouden liefst altijd bij onze viervoeter zijn, maar jammer genoeg gaat dat niet.
Wijzelf wandelen 's ochtends een 20 minuutjes en dan gaat ze in de tuin wat spelen. 's Middags hetzelfde ritueel door onszelf of door mama/buurvrouw als we werken zijn. 's Avonds gaan we wel voor een lange wandeling in het bos en dan doen we ook nog hersenwerkjes/commando's oefenen. 
In het weekend zijn we wel langer op pad en op zondag gaat ze naar de hondenschool. Het is wel een kleinere hond, dus ik merk wel dat ze hier genoeg aan heeft en we soms zelfs een beetje moeten oppassen dat het ook niet te veel wordt. "

hoe doe je dat dan in de winter

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy


Ik lees dat veel mensen hier 'mentale uitdaging' voorzien? Wat doen jullie dan juist? Sporten, spelletjes, puzzels? Toby krijgt dagelijks zijn kong met blikvoer en brokjes strooi ik uit op het gras. Hij krijgt ook dagelijks een stuk gedroogd vlees om te knabbelen uit de bellobox.  "

Er zijn bijvoorbeeld snuffelmatten en -kleden te koop. Ook kun je in oude handdoeken of kleren brokjes verstoppen. Of oude sokken en toiletrollen in een doos doen en daarin wat brokjes strooien. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

" hoe doe je dat dan in de winter "

We moeten onze eerste winter samen nog meemaken, maar de bedoeling is om hetzelfde aan te houden. Ze heeft ook een dikke ondervacht (die nu bijna uitgeruifd is, oef!), dus normaal zou dat moeten gaan. Anders maar een jasje.

Alleen als het heel fel regent, krijgen we haar met geen stokken buiten en moet ze echt buiten gezet worden om te ontlasten.

Dan is het voornamelijk binnen spelen en extra hersenwerkjes doen, zodat ze toch wat moe wordt.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Met toch lichte verbazing lees ik hoeveel mensen hier met hun honden 'doen' dus echt elke dag 3-4u wandelen en sporten. 
Ik ben gewoon benieuwd hoe jullie daar tijd voor hebben en of jullie honden dat echt nodig hebben?
Bouw je dan niet juist heel conditie op? 

Ik denk dat je best wel een beetje mag relativeren. 

Hoeveel uur dat iemand wandelt zegt niet noodzakelijk iets over conditie. Er zijn mensen die 1 uur met de hond wandelen en amper een km in afstand hebben afgelegd, en er zijn er die dan 7 km wegmalen. En ook afstand op zich zegt niet zoveel, want 7 km op een vlak en makkelijk pad is heel wat anders dan diezelfde afstand op een moeilijk en uitdagend terrein.

Dus voel het niet meteen aan als: waaaaw, wat doen die anderen veel in vergelijking met mezelf. Alles hangt ook een beetje af van de invulling.

En wandelen hoeft bovendien niet perse intensief te zijn, het kan ook vooral om qualitytime draaien: er samen fijn op uit trekken, rondhangen, tijd doorbrengen met elkaar.

Er zijn dus meerdere wegen naar Rome. hp-smile

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" We moeten onze eerste winter samen nog meemaken, maar de bedoeling is om hetzelfde aan te houden. Ze heeft ook een dikke ondervacht (die nu bijna uitgeruifd is, oef!), dus normaal zou dat moeten gaan. Anders maar een jasje.
Alleen als het heel fel regent, krijgen we haar met geen stokken buiten en moet ze echt buiten gezet worden om te ontlasten.
Dan is het voornamelijk binnen spelen en extra hersenwerkjes doen, zodat ze toch wat moe wordt.
  "

ik doel er vooral op dat het dan al donker is als je thuis komt uit je werk dus een lange wandeling in de avond in het bos zit er dan niet echt in

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Heel erg bedankt voor je reactie :-). Chapeau dat je dit kunt opbrengen. Ik zou het eerlijk niet kunnen en ik werk niet eens voltijds maar het huishouden/koken/wassen/ boodschappen komt het grootste deel op mij terecht dus mijn dag heeft gewoon niet genoeg uren.Heel interessant om te lezen hoe het bij iedereen anders is. Het voornaamste zal zijn dat je hond blij en tevreden is en dit zal qua type/ras hond ook veel verschillen. 
Ik vermoed dat de meeste honden van baasjes hier toch bovengemiddeld bewust met hun hond bezig zijn en proberen zijn of haar behoeftes te vervullen.
Ik lees dat veel mensen hier 'mentale uitdaging' voorzien? Wat doen jullie dan juist? Sporten, spelletjes, puzzels? Toby krijgt dagelijks zijn kong met blikvoer en brokjes strooi ik uit op het gras. Hij krijgt ook dagelijks een stuk gedroogd vlees om te knabbelen uit de bellobox.  "

Boekje kopen met zoekspelletjes waarin wordt uitgelegd hoe je een spel opbouwt,van makkelijk naar moeilijk. Ideaal. En dan het tempo aanhouden wat je hond aankan. Niet te snel willen, want het moet vooral leuk zijn voor je hond.

Ik ben nu bv bezig om speeltjes van mijn hondje in een bak te laten doen door mijn hondje. Pak ik de bak, staat ze te stuiteren, yessss samen met baasje wat doen. Want samen iets doen, dat is belangrijk. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Ik denk dat niemand ook maar iets persoonlijk moet oppakken hierover. We weten allemaal dat Pascale en Britt veel met hun honden doen. Betekent dit dan dat iedereen dit moet doen? Nee, natuurlijk niet, en dit zeggen ze ook helemaal niet. Betekent dit dan dat Pascale en Britt te veel met hun honden doen? Nee, ook niet. Ze vinden het gewoon leuk om zoveel tijd met hun honden door te brengen en met ze te werken.

 

Ik doe ook meer dan de doorsnede hondeneigenaar, maar heb met Odin die hoeveelheid beweging ook nooit gered, wordt hij niet gelukkig van en niet onbelangrijk, ik ook niet in die mate. (Met Tex wil ik wel meer gaan doen, wat ik met Odin niet kan) Ik heb simpelweg ook andere dingen waar ik tijd en bovenal energie voor wil overhouden. Maar er zitten zeker uitschieters bij; hikes in de weekenden en afspreken met andere hondeneigenaren. Normaal loop ik ongeveer 2 uur buiten met Odin, en hier zitten ook rustige rondjes bij waar ik lekker op het gemakje loop. Natuurlijk moet je kijken naar de behoefte van je hond, maar dat is niet alleen maar sporten bijvoorbeeld. Odin is een contactligger en doet niets liever dan 's avonds op de bank tegen mij aankruipen, dan zorg ik dat ik niet vier avonden achterelkaar achter de computer zit. En ik weet dat Odin een hond is die gewoon graag bij mij is, dus als wij op zondag bij mijn schoonouders voetbal gaan kijken gaan de hondjes lekker mee. 

 

Het gaat voor mij om het totaal plaatje. Blijkt Tex nog liever dan een doorsnede Corgi te willen werken zal ik daar ook op aanpassen. Naar wat voor ons beide werkt. 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

" ik doel er vooral op dat het dan al donker is als je thuis komt uit je werk dus een lange wandeling in de avond in het bos zit er dan niet echt in
  "

Ah op die manier, het bos is dan misschien minder interessant inderdaad, maar anderzijds hebben we een gemeente verder ook een leuk park met verlichting en daaraan is evenzeer een losloopweide. Dan zou ik eerder naar daar gaan met haar.

honden page profiel StaffordStafford

" Ik denk dat niemand ook maar iets persoonlijk moet oppakken hierover. We weten allemaal dat Pascale en Britt veel met hun honden doen. Betekent dit dan dat iedereen dit moet doen? Nee, natuurlijk niet, en dit zeggen ze ook helemaal niet. Betekent dit dan dat Pascale en Britt te veel met hun honden doen? Nee, ook niet. Ze vinden het gewoon leuk om zoveel tijd met hun honden door te brengen en met ze te werken.
 
Ik doe ook meer dan de doorsnede hondeneigenaar, maar heb met Odin die hoeveelheid beweging ook nooit gered, wordt hij niet gelukkig van en niet onbelangrijk, ik ook niet in die mate. (Met Tex wil ik wel meer gaan doen, wat ik met Odin niet kan) Ik heb simpelweg ook andere dingen waar ik tijd en bovenal energie voor wil overhouden. Maar er zitten zeker uitschieters bij; hikes in de weekenden en afspreken met andere hondeneigenaren. Normaal loop ik ongeveer 2 uur buiten met Odin, en hier zitten ook rustige rondjes bij waar ik lekker op het gemakje loop. Natuurlijk moet je kijken naar de behoefte van je hond, maar dat is niet alleen maar sporten bijvoorbeeld. Odin is een contactligger en doet niets liever dan 's avonds op de bank tegen mij aankruipen, dan zorg ik dat ik niet vier avonden achterelkaar achter de computer zit. En ik weet dat Odin een hond is die gewoon graag bij mij is, dus als wij op zondag bij mijn schoonouders voetbal gaan kijken gaan de hondjes lekker mee. 
 
Het gaat voor mij om het totaal plaatje. Blijkt Tex nog liever dan een doorsnede Corgi te willen werken zal ik daar ook op aanpassen. Naar wat voor ons beide werkt.  "

Bedankt Nicole. Ik vind dat jij het mooi zegt en samenvat laughing

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik heb het geluk dat ik met mijn honden werk.

Tijdens mijn werk op verschillende locaties laat ik ze dan uit en train ik gelijk met iedere hond apart.

Sochtends voor dat ik naar mijn werk ga loop ik 1 a 1.5 uur per groep dan kunnen ze los rennen en zwemmen in de rivier die in verbinding staat met de zee dus ook als het heel warm is is daar geen blauwalg oid.

Met de pups tot 4 maanden train ik ook nog iedere dag minimaal een keer speuren op menselijklucht, wat minder vaak word als ze het spelletje goed snappen.

Als het niet te warm is vervang ik het wandelen van de eerste groep door fietsen. De tweede groep zijn honden met pension boven de 10 jaar en pups daar fiets ik niet mee.

Of ipv fietsen ga ik met ze steppen dan is de route 8,5 km en doen we er 45 min over.

Ik werk 4 dagen per week. dus 3 vrije dagen waar in getraind word. Een dag voor de detectie honden dan zijn we ong totaal met pauzes tussendoor 5 uur bezig en dan erna een boswandeling van 12 km waar ik 2.5 uur over doe.

De andere dagen doen we KNPV en traine we voor het politiehonden certificaat, diensthond certificaat (beide voor werk) en het zoekhond certificaat. Dan zijn we beide dagen zn 9 uur van huis en de honden kunnen daar na afloop op het afgesloten terrein los rennen met elkaar.

Mijn pups lopen vanaf 8 weken ook direct de 1. a 1.5 uur iedere werkdag mee met de groep.

Al mijn honden worden met 1 jaar en de oudere met 7 jaar nogmaals gerontgent ivm evt fokken en zijn tot nu toe altijd 100% goed geweest op heupen, ellebogen en rug ook op latere leeftijd dus na intensief sporten en praktijkwerk.

Mijn honden en ook de pups zitten dus wat uurtjes in hun hok in de bus en dan pakken ze makkelijk hun rust. Thuis en in de bus is slapen, buiten is het actie. ik merk ook echt niet dat ik zoveel honden thuis heb.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik wandel bitter weinig. Met mijn jongste praktisch nooit. Ik doe hem er ook geen plezier mee. Toch hebben ze een betere conditie dan de gemiddelde (huis)hond schat ik.

Met mijn 1ste honden woonde ik nog thuis en toen was ik ook wel veel meer op pad, het is erg makkelijk om thuis te komen en niets meer te moeten. 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

" Excuse me? Nergens beoordeel ik iemand op het minder doen met een hond. Jij bent diegene die dit er bij verzint. Waar ergens lees jij dat ik wil dat je je moet verantwoorden? 
Daarbij ben ik niet helderziend en kun je ook even logisch nadenken dat ik niet kon weten dat je mantelzorger bent. Hoort gewoon bij het stukje 'lichamelijk niet toe in staat zijn' vind ik. Ik reageer puur op wat jij schrijft: 'wat een luxe'. Dat is een groot vooroordeel.  "

Nou, dan lees jij in wat ik zeg toch ook vanalles wat er niet stond, want ik bedoelde niet meer als 'Ik wou dat ik ook zoveel uur aan/met mijn hond kon besteden'. Ik reageerde dan ook alleen op jouw vooroordeel dat mensen die dat niet doen, van hun hond geen prioriteit maken. Laten we het er maar op houden dat het allemaal niet slecht bedoeld was.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Hondentuig (AnnyX)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^