Welke hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Oke als jullie het zeggen :-) "

Ik heb er vele gehad he....en nog..laughing    wanneer je het rustig opbouwd is er echt niets mis mee met hardlopen en aan de fiets, zwemmen doen ze ook, zwemmen een kwartier achter elkaar is een goede oefening voor conditie aan de fiets en hardlopen.....en tuurlijk mogen ze geen overgewicht hebben. Maar dat geld voor iedere hond, en je moet extra alert zijn omdat het zware honden zijn. 20 km doe ik aan de fiets nimmer en dat kan makkelijk met een duitse herder, en wat ben je gewend met je hond...en jij zal een newfoundlander met je hond er zeker uitlopen op den lange duur, hahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Haha dat je dat durft met zo’n grote hond. 
Ik zag laatst een groep newfoundlanders die reddingstraining aan het doen waren. Nou om de honden overeind te krijgen werd er eerst een heel circus aan toeters en bellen bijgehaald, lukte niet, dan maar een voet onder de kont schuiven. In de boot tillen, halverwege het water er uit gooien en dan zwommen ze lekker op hun dooie gemakje terug. O ja er moest ook nog iemand gered worden :-D. Uiteindelijk bij de auto: hond wilde er niet in springen. Dagelijkse kost volgens het baasje. Ik vond het allemaal best grappig, van die grote lobbesen, maar veel actie was het niet. 
Als ik bijna verzuip hoop ik dat een knappe reddingswerker met rood zwembroekje en sixpack mij komt halen, en niet een newfoundlander waarbij de sterren eerst op een rechte lijn moeten staan wil die overwegen om me te komen redden. No offence  "

Nou dit verhaal ken ik niet hoor, kom maar eens in gieten kijken....

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Haha dat je dat durft met zo’n grote hond. 
Ik zag laatst een groep newfoundlanders die reddingstraining aan het doen waren. Nou om de honden overeind te krijgen werd er eerst een heel circus aan toeters en bellen bijgehaald, lukte niet, dan maar een voet onder de kont schuiven. In de boot tillen, halverwege het water er uit gooien en dan zwemden ze lekker op hun dooie gemakje terug. O ja er moest ook nog iemand gered worden :-D. Uiteindelijk bij de auto: hond wilde er niet in springen. Dagelijkse kost volgens het baasje. Ik vond het allemaal best grappig, van die grote lobbesen, maar veel actie was het niet. 
Als ik bijna verzuip hoop ik dat een knappe reddingswerker met rood zwembroekje en sixpack mij komt halen, en niet een newfoundlander waarbij de sterren eerst op een rechte lijn moeten staan wil die overwegen om me te komen redden. No offence  "

Klinkt niet echt bekend eigenlijk hahaha 

 

Maui is ook reddingshond in opleiding (veld zoeker) en zij maakt een enorme vreugde sprong als ik het “zoek mens” commando geef. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

303078.jpg303076.jpg   Niets geen schop onder dr hol ze moeten dr juist vast houden zodat ze niet het water ingaat, topicopener even offtopic hoor, hahahaha en dit is Bams.

honden page profiel BruceBruce

Een newfoundlander lijkt me toch wat te groot voor bij mij thuis..

Bedankt voor jullie advies alleszins, anders was ik waarschijnlijk voor de Whippet gegaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Een newfoundlander lijkt me toch wat te groot voor bij mij thuis..
Bedankt voor jullie advies alleszins, anders was ik waarschijnlijk voor de Whippet gegaan. "

Zou ik zeker niet aanraden hoor....laughing     ik ken een whippet, die zijn ook heerlijk om mee te sporten hoor..zie er vaak twee aan de fiets lopen...bekijk rustig waar je uiteindelijk voor gaat en ook en fijne huishond moet het zijn.

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

" Zou ik zeker niet aanraden hoor....     ik ken een whippet, die zijn ook heerlijk om mee te sporten hoor..zie er vaak twee aan de fiets lopen...bekijk rustig waar je uiteindelijk voor gaat en ook en fijne huishond moet het zijn. "

Whippets zijn ook hartstikke leuke sporthondjes. Frisbee, agility, dock diving, flyball, ze doen het hier allemaal super in. Maar het zijn geen duurlopers en voor puur lange afstanden hardlopen zou ik eerder een ander ras aanraden. Ze kunnen ook zeker naast de fiets, maar je ziet niet hoe ver ze gaan. Voor afstanden van 10+ km hardlopen zou ik een ander ras kiezen. Met ideale temperaturen en/of pauzes tussendoor zou je het nog kunnen oprekken tot iets verder mits je het heel erg rustig opbouwt. Het is ook altijd oppassen met loslopen ivm hun jachtinstinct. Dus als je (Bruce) dat niet erg vindt en je op dagen dat je hele lange afstanden loopt/het te warm of koud is de hond thuislaat zijn het fantastische honden die graag knuffelen, thuis rustig zijn, amper tot nooit blaffen en lekker sportief zijn.

 

Ik zou aanraden om bij goede fokkers van zowel een golden retriever, labrador als whippet langs te gaan. Je erover inlezen is super, maar in het echt een/geen klik voelen en met de fokker spreken geeft soms veel meer duidelijkheid.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Een newfoundlander loopt ook geen marathon, vijf kilometer hardlopen zat, en ook aan de fiets...wil je echt met een hond lange afstanden lopen....of is het meer voor plezier dat je je hond even meeneemt, en af en toe een sprintje trekt....laughing        Sommige rassen, zoals husky's en windhonden, zijn gefokt om hard te lopen. De meeste werkhonden, zoals de bordercollie, zijn van nature geschikt voor hardlopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bruce, heb even voor je gekeken welke honden net je me kunnen hardlopen.    

Labrador Retriever

De Labrador is een actieve hond, die het leuk vindt om dingen samen te doen met zijn eigenaar. Aandacht is voor deze hond vaak al genoeg om tevreden te zijn. De Labrador is daarnaast gemakkelijk te trainen, waardoor het hardlopen ook goed gaat.

Golden Retriever

Net zoals de Labrador, is de Golden Retriever een slimme hond, die graag werkt voor zijn eigenaar. Door het vriendelijke en slimme karakter, is de Golden Retriever echt een fijne hond om mee te gaan hardlopen. Geef hem voldoende aandacht, en hij zal graag met je mee gaan.

Vizsla

De Vizsla is niet voor iedereen een bekend ras, maar het is absoluut de moeite waard om deze toch eens te bekijken. Het is een vriendelijke hond, die veel energie heeft. Hij heeft ook erg veel uithoudingsvermogen en kan dus vooral flinke afstanden rennen.

viszla hardlopen

Dobermann Pinscher

Bij de Dobermann Pinshcher denken we vooral aan agressieve waakhonden, maar ze zijn veel meer dan dat. Het zijn actieve honden, die graag in beweging zijn. Ook worden ze graag geestelijk uitgedaagd. Wissel je route dus regelmatig af.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?
 

Friese Stabij

De Friese Stabij is een echt Nederlands ras. De hond heeft veel energie en werkt graag voor zijn eigenaar. Hardlopen met een Friese Stabij is dus absoluut een mogelijkheid.

Kruisingen

Veel kruisingen of vuilnisbakkenrassen zijn ook prima in staat om mee te gaan hardlopen. Dit zal echter per hond erg verschillend zijn, omdat het nooit zeker is welke eigenschappen hij in zich heeft. Probeer dus vooral goed in te schatten of de hond graag met je meerent of niet. Kijk niet alleen of de hond meerent, maar ook hoe zijn ademhaling is. Kan hij het bijhouden? Raakt hij niet te veel afgeleid van alles wat er om hem heen gebeurt? Controleer dit regelmatig. Niet alleen tijdens de eerste keren dat je gaat hardlopen, maar ook in de weken en maanden erna.

Welke honden zijn ongeschikt voor het hardlopen?

Als je wilt hardlopen met je hond, dan is het vooral belangrijk dat je dit niet met een hond doet die daar niet geschikt voor is. Veel bull terriers kunnen bijvoorbeeld prima rennen, maar zullen er op de lange termijn meer last van hebben. Zij zijn meer geschikt voor bijvoorbeeld een kortere ronde. Ook warmte is voor hen niet echt de ideale situatie. Dat zou betekenen dat je alleen in de wintermaanden met ze kunt hardlopen.

Ook honden met een korte snuit, zoals bijvoorbeeld de mopshond, zijn niet geschikt om mee te hardlopen. Zij hebben al snel last van ademhalingsproblemen, zeker wanneer ze lange stukken moeten rennen. Als laatste zijn de meeste kleine honden niet geschikt om te hardlopen. Zij kunnen er moeite mee hebben om het bij te houden. De grote uitzondering hierop is de Jack Russell, omdat die barst van de energie.

Natuurlijk is ook te zeggen dat de genoemde rashonden in het algemeen erg van hardlopen houden, maar dat er altijd uitzonderingen zijn. Let altijd goed op het gedrag van je hond en probeer te begrijpen waar zijn behoeftes liggen.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Je schrijft dat het je eerste hond zal zijn. Ik weet niet hoeveel kennis je verder hebt over honden? Als je gewoon een simpele ongecompliceerde hond wilt zou ik alleszins niet naar herderrassen (zoals de Australische) kijken. 

Whippets zijn eerder sprinters maar ik denk dat ze ook wel voldoening kunnen halen uit joggen. Ze blaffen ook weinig. Misschien dat een Silken Windsprite beter aansluit als je voor langere afstanden wil joggen. 

Misschien kan je ook kijken naar de Engelse Springer Spaniel? Al zou ik de whippet ook zeker aanraden. Zijn wel erg 'gevoelige' honden wanneer het aankomt op correcties bijvoorbeeld. Daarbij moet je vaak voorzichtig zijn dat je niet uit boosheid corrigeert. Bij whippets heb ik namelijk al gemerkt dat ze dan erg snel in hun 'schulp' kruipen, zelfs als je het niet helemaal boos bedoelt. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik vind de whippet heel goed gevonden. Alleen, of ze goed luisteren? Het is en blijft een jachthond op zicht. Maar voor de rest voldoet hij aan je eisen. Rustig in huis, bij je op de zetel, lange rondes mee maken, alleen zijn  mits goed aangeleerd, weinig blaffen,  het klopt alllemaal..

honden page profiel StaffordStafford

Qua beweging denk ik dat je gelijkaardig zit als wat ik met mijn hond doe en hij is perfect gelukkig. Mijn ras zou ik overigens niet aanraden. Ik loop 3 a 4 keer per week hard afstanden tussen 7 en 15 km en Toby draaft mee. Voor en na het lopen geef ik hem uitgebreid de kans om te snuffelen en de rest van de dag maken we nog 1 a 2 korte wandelingen van max 20 min. Andere dagen wandel ik ofwel 2 a 3 keer 30 a 40 min alleen of maak ik een langere wandeling in het bos met een buurvrouw met hond en dan zijn we toch ook snel 2u weg. Toby heeft een vaste plasplek in de tuin met steentje en dit werkt prima. Poepen doet hij altijd op de wandeling tenzij hoge nood. Mijn hond loopt overigens nooit los onwille van ras, onvoldoende luisteren en niet met alle andere honden overweg kunnen.

Indien hij in huis nog druk is geef ik hem iets om te knabbelen of een kong gevuld met lekkers.

honden page profiel BruceBruce

Bedankt voor de info iedereen. Ik informeer me de komende maanden wel verder bij fokkers.

Golden Retriever / Labrador Retriever lijkt me beste keuze. Beiden wel veel mogelijke ziektes, las ik?
Silken Windsprite misschien ook nog interessant maar weet niet of die los van lijn kan lopen.
Bij een Viszla heb ik wat schrik dat ik die onvoldoende beweging kan geven als ik zelf minder actief ben in het lopen. Geblaf en vernielingszucht staan dan niet meteen op mijn verlanglijstje...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bruce, laat weten wat je keuze geworden is.laughing

honden page profiel DanielleDanielle

" Bedankt voor de info iedereen. Ik informeer me de komende maanden wel verder bij fokkers.
Golden Retriever / Labrador Retriever lijkt me beste keuze. Beiden wel veel mogelijke ziektes, las ik?Silken Windsprite misschien ook nog interessant maar weet niet of die los van lijn kan lopen.Bij een Viszla heb ik wat schrik dat ik die onvoldoende beweging kan geven als ik zelf minder actief ben in het lopen. Geblaf en vernielingszucht staan dan niet meteen op mijn verlanglijstje... "

Naar erkende fokker gaan die aangesloten is bij de rasvereniging, waarbij de ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen. Alleen ik laat mijn golden ook niet loslopen hoor hahaha die gaat er ook vandoor. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Een hond heeft 16 a 18u per dag slaap nodig om prikkels te verwerken. 5x per dag lange wandelingen maken hoeft dus echt niet perse hoor. Voor sommige honden is dat juist too much. Het hangt natuurlijk erg van je hond af, maar 1x per dag een hele flinke wandeling met mentale en fysieke uitdaging en verder rust en snuffelrondjes is voor veel retrievers voldoende.

Ik liep eerst meerdere keren per dag lange tijd en mijn hond werd daar druk en overprikkeld van. Ik dacht dat ik meer moest gaan lopen tot een Gedragstherapeut mij vertelde dat honden juist ook echt veel rust nodig hebben en mijn hond gewoon teveel liep en te weinig uren achter elkaar sliep.

Nogmaals, het ligt aan de hond. Maar het is heus niet zo dat jij elke dag tientallen kilometers hoeft te lopen om een gelukkige retriever te hebben hoor! Andere rassen hebben dit wellicht wel nodig en het ligt ook aan de fokker en wat voor retriever pups er aangeboden worden, maar wilde toch een beetje relativeren. 

Succes met nadenken en ben benieuwd waar je voor gaat!hp-shiny

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Een newfoundlander loopt ook geen marathon, vijf kilometer hardlopen zat, en ook aan de fiets...wil je echt met een hond lange afstanden lopen....of is het meer voor plezier dat je je hond even meeneemt, en af en toe een sprintje trekt....        Sommige rassen, zoals husky's en windhonden, zijn gefokt om hard te lopen. De meeste werkhonden, zoals de bordercollie, zijn van nature geschikt voor hardlopen. "

waarom denk je dat een border collie van nature geschikt is voor hardlopen ik vind het nogal een boute uitspraak als je naar dat ras kijkt

honden page profiel BruceBruce

De kogel is intussen door de kerk, het wordt een Golden Retriever!

Ik heb me goed ingelezen en denk dat het plaatje klopt.
Er zijn maar 2 dagen per week waarop hij lang alleen thuis zou zitten.
Dan zijn de ouders echter aan boord, zij staan open voor de hond op te vangen en hebben ook een tuin in tegenstelling tot mezelf. Zelf doen ze ook regelmatig lange wandelingen.

Ik heb de andere dagen ook voldoende tijd om hem uit te laten, te wandelen, spelen, ... en er mee te gaan joggen.

Nu is het enkel nog zoeken naar een geschikte plaats waar ik een pup kan kopen.
Ook de timing is daarbij wel bezwarende factor, want ik wil hem liefst in huis halen in een periode waarbij ik makkelijker verlof kan nemen van het werk. Het kan dus nog wel even duren.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Mooi dat je de keuze gemaakt hebt, een goed en mooi ras, heel veel plezier met de voor bereidingen, kijk wel naar een goede fokker van het ras, mooi dat je dr tijd voor neemt....

honden page profiel SkaiSkai

Heb je al een Engelse Pointer overwogen? Ze worden o.a. gefokt op uithoudingsvermogen en zijn uitermate geschikt voor hardlopen. Mijn pointer stond hier tot z'n veertiende in het hele dorp bekend als "der weisse Blitz"". Daarna ging het bergaf, maar dat kwam door een ziekte. 

Ze blaffen weinig, maar hebben veel behoefte aan beweging en mentale uitdaging. Het zijn tamelijk gereserveerde honden tegenover vreemden, maar er zit geen agressie in. Goed rappel is wel een must, want ze zijn zeer zelfstandig, op het eigenwijze af. Ze zwemmen ook graag. Rennen is hun lust en hun leven en loslopen (alle dagen) een must. Het zijn geen kroelers, maar je kunt met ze lezen en schrijven. Het jachtinstinct moet wel in goede banen geleid worden. Het zijn ook uitermate "handige" honden in verband met teken, ze hebben écht korte haren en geen ondervacht, een teek ben je zo al snel op het spoor.

Ze zijn ook tolerant tegenover andere honden en zoeken zeker het gevechy niet op. Mijn laatste hond was een pointer, maar ik ben er ook met één opgegroeid en die vertoonde dezelfde heerlijke eigenschappen. Het zijn echte werkhonden wat hun bewegingseisen betreft, maar mits daaraan tegemoet gekomen wordt ook heerlijke huishonden. Er alleen voor zorgen is wel een opgave (vertel mij wat!), maar je krijgt er heel veel voor terug. Ik zou er zo weer één nemen, ware het niet dat hij mij waarschijnlijk zou overleven. Goed gefokt en zonder overgewicht zijn ze weinig tot niet onderhevig aan ziektes of afwijkingen. De mijne is uiteindelijk overleden aan nierfalen (bijna 15), maar behalve voor de jaarlijkse vaccinaties en controle, was ik in 14 jaar tijd driemaal extra bij de dierenarts voor onvoorziene letsels: antibiotica toen hij in een injectiespuit had getrapt, verrekking van een elleboog omdat hij door een verkeerde sprong in een "afgrond" van 12 meter viel en een verstuikte voorpoot omdat hij op ongelijk terrein een "loopwedstrijdje" aanging met een Australische herder. De herder was 3, de pointer 13... Ommaar te zeggen dat ee tot op hoge leeftijd actief en speels blijven.

honden page profiel SkaiSkai

Sorry, ik had niet gelezen dat je al een keuze gemaakt had. Veel geluk ermee, ik denk dat het wel een juiste is.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik neem aan dat Bruce bedoelt twee wandelingen naast de plasrondjes, of plassen in de tuin. Dan is twee uur per dag voor een niet extreem actief ras zoals een Aussie best prima hoor... Zeker bij andere activiteiten en trainingen.

 

Maar twee keer per dag naar buiten kunnen voor behoeften is uiteraard dan wel weer veel te weinig.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Cocker Spaniel? Hier in de buurt hebben we een en voldoet aan al jou eisen! Echt een leuk, gek, lief beestje speelt graag met mijn pul schnauzer en is altijd lief voor hem:)! Buiten druk binnen niet. Heb gehoord dat hij makkelijk was pakte dingen snel op en hij is al 10 maanden en is hier en daar beetje puber nog maar is niet zo pittig als een schnauzer :D

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Slowaakse cuvac
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^