Wat is een goed en veilig product tegen teken en vlooien? bravecto?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Guus2016Guus2016

Hoi allemaal,

Guus is een 4 jarige mini labradoodle. Hij had een ineens een hotspot op zijn staart, had geen idee waar die vandaan kwam. Heb deze week ook 4 teken bij hem gevonden en verwijderd en vermoord. 2 zaten er net en 2 al langer dan 24u (redelijk volgezogen). Hij komt veel buiten en we wandelen veel dus dat hij zoveel teken heeft verbaasd me niks, daarnaast zitten ze ook bij ons in de achtertuin(konijn had er ook 1x een). We hebben nu een natuurlijke tekenband met EMX kralen dit zorgt voor minder teken bij hem maar niet 100% bescherming. Ook krijgt hij schapenvet blokjes met knoflook tegen de teken. Maar dit werkt dus niet zo goed (meer). Gisteren tijdens het teken verwijderen zag ik een vreemd beestje lopen/springen op zijn hoofd, ik kreeg het niet te pakken. En had al een vermoeden: het leek sprekend op een vlo. Dit zou ook de hotspot en de jeuk verklaren(hij krabde deze week wat meer dan normaal). Na werk heel het huis schoongemaakt en Guus heel goed en grondig gewassen met vlooienshampoo en vervolgens uitgeblazen met de waterblazer en uit geborsteld. Tijdens het wassen ben ik 3 vlooien tegen gekomen, ik denk dat dit meevalt. Van 1 heb ik een foto gemaakt waarop het duidelijk te zien is. Overigens heb ik geen vlooienpoep of iets dergelijks gevonden op zijn huid, het zag er schoon uit op de kleine hotspot na. Ik gebruik espree hotspotfoam in combinatie met een kap, nu is het hard en zit er een korst op, ik hou de kap een paar dagen op totdat het genezen is. Ik denk dus dat deze hotspot komt door de vlooienbeten. Na het wassen heeft hij een vlooienband om gekregen en al zijn kleedjes en knuffels zijn ook uitgewassen op 90 graden. Ik ga vandaag ook nog omgevingsspray kopen voor het huis voor de zekerheid. Hij heeft overigens nog nooit eerder vlooien gehad en hij heeft deze denk ik opgelopen tijdens de wandeling in de natuur: net als de teken. Ik denk dat het nog heel erg meeviel met de vlooien maar ik heb er geen verstand van. Dit was een heel lang verhaal maar ik wou toch even mijn verhaal kwijt. Ik ben nu dus dringend opzoek naar een effectief middel tegen vlooien en teken! Bravecto klinkt perfect en heel effectief maar de horrorverhalen van 3 jaar geleden zijn mij niet ontgaan en nu durf ik het eigenlijk niet te geven. Iemand ervaring met bravecto? Is het veilig? En wat gebruiken jullie tegen de vlooien en teken? Ik zou het liefst iets natuurlijks willen maar heb het idee dat dat niet echt effectief is omdat het zo hardnekkend is bij Guus. Ik weet niet of het verder iets uitmaakt maar dit is zijn dieet: 4,5 dag renske gestoomd(wisselende smaken), 2,5 dag kvv: zalm en vis. Daarbij iedere dag gekookte groente en veel fruit. Als snack: edgard cooper dentastick, churpi, krabstick of gedroogde vis.

 

Bedankt voor het lezen en ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

Liefs, Sophie en Guus

545991.jpg533411.jpg

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Sorry, geen erg in, zie Coby, hieronder.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hallo Guus, we hebben net een heel topic gehad dat heet: wat is beste middel tegen teken?

Dat vind je onder het kopje 'verzorging'

Staat al heel veel in.

Overigens gebruik ik ook bravecto bij mijn hond (tablet) en dat werkt prima.

Maar eigenlijk had je dat al veel eerder moeten geven; in het voorjaar. 

Maar goed, lees dat andere topic even door, heb je vast wat aan

honden page profiel Guus2016Guus2016

" Hallo Guus, we hebben net een heel topic gehad dat heet: wat is beste middel tegen teken?
Dat vind je onder het kopje 'verzorging'
Staat al heel veel in.
Overigens gebruik ik ook bravecto bij mijn hond (tablet) en dat werkt prima.
Maar eigenlijk had je dat al veel eerder moeten geven; in het voorjaar. 
Maar goed, lees dat andere topic even door, heb je vast wat aan "

Dankjewel! Had ik eerst nog niet gezien, nu wel! Ik ga er kijken, bedankt!

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb ervaring met Bravecto, gisteren nog gegeven (ook veel te laat; ze had zelfs al een vlo hp-frusty teken hebben we nog geen last van gehad, maar we zijn nog niet echt de natuur in getrokken). Mijn hond kan niet zo goed tegen pipetjes; Advantix en Stronghold maakte haar erg rustig/lamlendig voor mijn gevoel, en ze krabde harder (of poging tot) aan de plek waar het pipetje gegeven was, dan daarvoor, en ik gaf deze pipetjes omdat ze vlooien bleek te hebben.

Dit is het derde jaar dat ze Bravecto heeft gekregen. Ik geef er meestal maar eentje, in het voorjaar. Ze heeft een gevoelige maag (of geeft in ieder geval redelijk vaak over; minstens 1-2x per maand), maar ik merk niets aan haar of haar ontlasting.

 

Ik opende een topic eergisteren vanwege de vlo die ik had gevonden, en las de opmerkingen over Nexgard wat laat (had Bravecto al gehaald, haha, wilde zo snel mogelijk wat tegen vlooien, en Bravecto is voor mij 'vertrouwd'), maar ik denk dat ik een volgende keer voor Nexgard ga. Ik begrijp dat het dezelfde bestanddelen heeft, alleen in mindere hoeveelheid (het werkt daarom ook maar een maand ipv 3 (of langer) bij Bravecto). Misschien kan je dat proberen?

Eerste keer dat ik Bravecto gaf, haalde ik het de dag ervoor, en gaf het de dag er op vroeg in de ochtend, op een vrije dag, zodat ik haar goed in de gaten kon houden mocht ze er niet zo tegen kunnen. Maar ik merk dus helemaal niets aan haar. Ze is ook niet rustiger of wat dan ook.

honden page profiel Guus2016Guus2016

" Ik heb ervaring met Bravecto, gisteren nog gegeven (ook veel te laat; ze had zelfs al een vlo teken hebben we nog geen last van gehad, maar we zijn nog niet echt de natuur in getrokken). Mijn hond kan niet zo goed tegen pipetjes; Advantix en Stronghold maakte haar erg rustig/lamlendig voor mijn gevoel, en ze krabde harder (of poging tot) aan de plek waar het pipetje gegeven was, dan daarvoor, en ik gaf deze pipetjes omdat ze vlooien bleek te hebben.
Dit is het derde jaar dat ze Bravecto heeft gekregen. Ik geef er meestal maar eentje, in het voorjaar. Ze heeft een gevoelige maag (of geeft in ieder geval redelijk vaak over; minstens 1-2x per maand), maar ik merk niets aan haar of haar ontlasting.
 
Ik opende een topic eergisteren vanwege de vlo die ik had gevonden, en las de opmerkingen over Nexgard wat laat (had Bravecto al gehaald, haha, wilde zo snel mogelijk wat tegen vlooien, en Bravecto is voor mij 'vertrouwd'), maar ik denk dat ik een volgende keer voor Nexgard ga. Ik begrijp dat het dezelfde bestanddelen heeft, alleen in mindere hoeveelheid (het werkt daarom ook maar een maand ipv 3 (of langer) bij Bravecto). Misschien kan je dat proberen?Eerste keer dat ik Bravecto gaf, haalde ik het de dag ervoor, en gaf het de dag er op vroeg in de ochtend, op een vrije dag, zodat ik haar goed in de gaten kon houden mocht ze er niet zo tegen kunnen. Maar ik merk dus helemaal niets aan haar. Ze is ook niet rustiger of wat dan ook. "

Heel erg bedankt voor je tips! Wij hebben met de DA gebeld en we gaan volgende week bravecto ophalen. Hij moet minimaal 1 week daar voor geen andere vlooienmiddelen gehad hebben dus we wachten nog even met het geven zodat de vlooienband nog even zijn werk kan doen. Hij heeft paar dagen geleden nog vlooien gehad dus ik durf nu nog niet 1 week zonder iets te gaan. De irritatie die hij ervaart door de vlooienbeten is vrij heftig(hotspots en veel jeuk) dus we gaan voor bravecto! :) 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er zijn in het verleden een heleboel nare verhalen over bravecto geweest.

Dus dat wilde ik niet. Heb ik nexgard genomen.   Praatte ik er over met een nichtje, dat dierenarts in Duitsland is, die wist te vertellen dat nexgard het zelfde is als bravecto, zelfde werkzame stof.  Alleen kleinere dosis :  nexgard 1 x per 4 weken, bravecto 1  per 3 maanden.   Het werkt goed, heb ik de indruk. Dus wij blijven bij nexgard.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Er zijn in het verleden een heleboel nare verhalen over bravecto geweest.
Dus dat wilde ik niet. Heb ik nexgard genomen.   Praatte ik er over met een nichtje, dat dierenarts in Duitsland is, die wist te vertellen dat nexgard het zelfde is als bravecto, zelfde werkzame stof.  Alleen kleinere dosis :  nexgard 1 x per 4 weken, bravecto 1  per 3 maanden.   Het werkt goed, heb ik de indruk. Dus wij blijven bij nexgard. "

Hier ook NexGard om deze reden.

Alleen geef ik het niet 1x per 4 weken, maar langere tijd ertussen.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik ook!

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

En niet voor niks zijn er nare verhalen over Bravecto.
Mijn hond (9 jaar) is na de 2e behandeling hiermee, overleden.
Nieren, lever en alvleesklier, álles torenhoge bloedwaardes.
Ik was zó overmand door verdriet, dat ik niet aan autopsie gedacht heb, heb daarvan enorm veel spijt, had ze graag aan de schandpaal genageld.
Lees de bijsluiter maar eens goed, (ze hebben deze recent aan moeten passen), dit goedje wil je echt niet aan je hond geven.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Hier ook zo'n zoektocht naar wat is goed voor mijn hond en hoe krijg ik die teken weg. Daarjuist heb ik dit besteld https://www.organimal.nl/honden/vlooien-teken/vlooien-en-teken/

Ben heel benieuwd wat het resultaat gaat zijn. Ik zal het hier wel laten weten wink

Heeft iemand van jullie het al eens gebruikt ?

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mijn hond krijgt nexgard, nog nooit een vlo of teek gehad.

Ik geef de spectrum geloof ik dat het heet dat is tevens tegen hartworm omdat we in Griekenland wonen.

Zolang er vliegen zijn elke maand 1 pil, werkt perfect (bij ons)

honden page profiel RenateRenate

Vraagje: neem je zelf ook zo'n pil want Lyme is voor mensen zeker zo gevaarlijk of zelfs gevaarlijker.

Bedenking: wees er maar zeker van dat als de hond in onze voedselketen kwam, dit vergif nooit op de markt gekomen was of in elk geval al weer verboden. Herinner je het fipronilschandaal bij de kippen...gewoon even goed verder denken en je haalt geen bravecto in huis, laat staan dat je het aan je geliefde hond geeft. 

honden page profiel RenateRenate

" Heel erg bedankt voor je tips! Wij hebben met de DA gebeld en we gaan volgende week bravecto ophalen. Hij moet minimaal 1 week daar voor geen andere vlooienmiddelen gehad hebben dus we wachten nog even met het geven zodat de vlooienband nog even zijn werk kan doen. Hij heeft paar dagen geleden nog vlooien gehad dus ik durf nu nog niet 1 week zonder iets te gaan. De irritatie die hij ervaart door de vlooienbeten is vrij heftig(hotspots en veel jeuk) dus we gaan voor bravecto! :-)  "

Meen je dat nu echt? surprised Voor jezelf dan toch ook hoop ik? 

 

Vlooien zitten vooral in de omgeving van je hond: mand, matten, kussens...slechts sporadisch een vlo op de hond. Met omgevingsspray schaad je noch je hond, noch jezelf, als je even goed verlucht of behandelde mand(en) een tijdje buiten zet.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Ook dit jaar heeft Eefke weer een vlooienbesmetting op gelopen ondanks het gebruik van natuurlijke middelen. Ik heb het gevoel dat het de laatste jaren steeds erger wordt. Het zelfgemaakte mengsel van Theetree, Geranium en Neemolie en twee keer in de week een teen knoflook en biergistvlokken heeft altijd goed geholpen maar nu ook niet meer. Ze is dertien en dit is het eerste jaar dat sinds tien dagen een Seresto tekenband om heeft. Ze bijt en krabt nu niet meer. Met de waterblazer de vacht uitgeblazen. Extra visolie en lijnzaadolie helpt tegen een hotspot. Je geeft daarmee het immuunsysteem een boost. Bravecta vind ik niets. Je stopt een insecticide in je hond wat er drie maanden in blijft. Arme lever en nieren.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Geen enkel product is veilig als  je de uitzondering op de som hebt, gelukkig komt dat maar heel weinig voor. Bravecto is een prima middel voor honden die geen  risico op epilepsie hebben of wanneer het imuum systeem plat ligt op het moment van toedienen.  

 

Ook ik houd mij niet  aan de standard 3 maanden bij teken. Bij vlooien? Dat wordt. eigen huis en tuin. Goede rede om weer eens te verbouwen ;)

 

 

 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Hier ook zo'n zoektocht naar wat is goed voor mijn hond en hoe krijg ik die teken weg. Daarjuist heb ik dit besteld https://www.organimal.nl/honden/vlooien-teken/vlooien-en-teken/
Ben heel benieuwd wat het resultaat gaat zijn. Ik zal het hier wel laten weten
Heeft iemand van jullie het al eens gebruikt ? "

Heb het product al 1 keer gebruikt en tot nu toe geen teken meer te zien. Moet het om de 14 dagen op de vacht doen. Ik ben blij met dit resultaat. hp-thumbsup Hoop dat het zo blijft

Volgende forumvraag: Bultjes op de buik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^