Ziekte van Weil, enten of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


En ik vind het altijd jammer dat gedaan word alsof het dierenartsen allemaal niet uitmaakt.  "

Dat ben ik met je eens. Bij mij heeft de da zelf aangegeven dat ik de l4 ook los van de rest kon geven.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Ja je hebt gelijk, ik ga die enting maar een rap regelen. "

Als het in jullie situatie meer voor dan eventuele nadelen heeft zou ik het inderdaad doen. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Het maakt dierenartsen zeker wat uit...mij werd verteld, ogin niet vaccineren, titeren voor de virussen en dan eventueel enten, maar er zijn vele dierenartsen die klakkeloos de entingen samen voegen en niet een tussen pose er tussen laten zitten...ik heb het geluk dat mijn dierenarts daar wel aan denkt. "

Het moeilijke is als het een keer mis gaat mensen vanuit hun emotie niet meer “nuchter” naar een situatie kunnen kijken. En dan vaak iemand de schuld willen geven. Soms kan dat ook maar in vele gevallen ook niet. Ik denk dat er heel wat dierenartsen zijn die er wel degelijk over nadenken. Echter zijn er ook een hoop mensen die niet 2 of 3x per jaar langs willen komen. Het ligt dus ook aan de klant wat die uiteindelijk wil. Een hoop mensen zijn helemaal niet zo bewust met de vaccinaties bezig. 


 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik heb het destijds met zowel Beauty als later Sadi wel gedaan.

 

Niet alleen ivm water. Maar als je in een buurt woont waar bepaalde culturen wat er over is aan de aarde schenken... Dan kun je er niet omheen of er zijn ratten.

 

Ookal dekt de vaccinatie volgens mij niet alle varianten. Maar laten we zeggen soms is voorkomen beter als genezen zeker als de kans op genezen zeer onzeker is.

 

De keus belangrijkheid om te vaccineren is wat mij betreft ook wel bepalend in wat voor omgeving je woont en of je vaak watertjes en stilstaant water opzoekt. Of je hond er een is die elke sloot in duikt om het zo maar te zeggen.

 

Mij gaf het in elk geval rust dat ze ervoor geënt waren. Zeker toen ik een wilde gewonde rat heb gevangen voor euthenasie en heb afgegeven bij de dierenarts (na contact op kosten dierenbescherming) het dier zat voor t complex waar veel kleine kinderen speelden en vanaf de school kwamen ze er dagelijks langs. 

 En t was gewond wat natuurlijk nog meer ongewenste situaties kon veroorzaken.

 

Maar dat is offtopic eeen beetje. Maar dergelijke situaties maken wel duidelijk dat ook in de wijken redenen zijn om te enten tegen weil.

 

Maar uiteindelijk is het voor ieder eigen keus of die wel of niet voor de enting kiest. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het moeilijke is als het een keer mis gaat mensen vanuit hun emotie niet meer “nuchter” naar een situatie kunnen kijken. En dan vaak iemand de schuld willen geven. Soms kan dat ook maar in vele gevallen ook niet. Ik denk dat er heel wat dierenartsen zijn die er wel degelijk over nadenken. Echter zijn er ook een hoop mensen die niet 2 of 3x per jaar langs willen komen. Het ligt dus ook aan de klant wat die uiteindelijk wil. Een hoop mensen zijn helemaal niet zo bewust met de vaccinaties bezig. 
  "

Dat klopt, je inlezen zou een heleboel uitmaken.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een entingsboekje van Ogin.     Vier vaccins in een keer gegeven....3/4/5/6.   Nog geen 12 weken oud...ze is met 9 weken terug gegaan naar de fokker, wilde haar titeren, deed de fokker niet....4 vaccins waaronder de L4 .....ik heb me nu ingelezen, gebeurd me dus niet weer....

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Een ieder moet voor zich weten of hij/zij zijn hond wel of niet tegen Weil ent, wel is er vaak nogal wat onwetendheid en lijkt de enting er maar gewoon ingezet te worden "omdat het hoort".

Beter voorkomen dan genezen... ja, als je je ook bewust bent van de risico's en voor jezelf de afweging maakt wat in het belang van jouw hond is.

Fijn dat er hier wel duidelijk een afweging wordt gemaakt om het wel of niet te doen

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Ik ent wel de L4. Al heb ik enorm getwijfeld. Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt in overleg met mijn dierenarts. En zij staat echt open voor mensen hun meningen. Vooral de wijk waar ik woon (veel waterpartijen) is doorslaggevend geweest hiervoor. Mijn dierenarts gaf aan dat honden nog niet eens perse in de sloot hoeven te springen om het op te lopen, het kan ook door bijvoorbeeld het likken aan gras waar een rat heeft geplast.

 

Ik denk dat het prima is om na te denken over entingen. Ik hoop ook dat steeds meer dierenartsen open staan voor titeren en discussie. Vooral de 'oude garde' is hier nog wel eens vertwijfeld over.

Toch moeten we ook niet uit het oog verliezen dat het toch ook maar goed is dat we vaccinaties hebben. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik laat hem zetten, kennelhoest gaat er ook jaarlijks in.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: 2 plekjes op zijn huid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^