vaccinatie slaat niet aan??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik denk dat het onderwerp hier wel goed staat.

 

Het probleem is als volgt, hond is als pup volgens 3 6 12 weken geënt.

Naderhand is bij titeren gebleken, dat de DHP vaccinatie niet is aangeslagen. De uitkomst is steeds zo dat er weer een cocktail prik in gaat.. en ja dat al 4 keer.

 

Ik zelf heb het idee dat het baasje van de hond belazerd wordt door de DA.

Onderzoek op internet leert dat er ook zogenaamde Non-responders bestaan. dus honden die geen antistoffen opbouwen. 

te weten;

1 op 1000 honden is non-responder voor parvo: binnen bepaalde rassen en families 1:100 / 1:10

1 op 5000 honden is non-responder voor distemper

1 op 100.000 honden is non-responder voor infectieuze hepatitis

 

Hebben jullie hier weleens mee te maken gehad?, er rijzen natuurlijk nog wel wat vragen,

hoe komt het dat er geen anti stoffen aangemaakt worden.

de dierenarts had er toch nooit zoveel vaccins in mogen spuiten?De hond is pas 10 maanden!! (en het volgende vaccin is al weer besteld van een ander merk, in de hoop dat die wel aanslaat)

er zijn immers wetenschappelijke onderzoeken die stellen dat de entingen om de 3 jaar kunnen... maar een non-responder hond dan??

het baasje krijgt ook de stripjes niet in het paspoort, dat is toch ook gek?

 

Ik heb al voorgesteld neem een andere DA maar het baasje gelooft niet dat de DA hem belazerd.. Ik heb twijfels wat dat betreft. Wat denken jullie hiervan??

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Is er wel elke keer een ander vaccin ingespoten? Bij mijn hond sloeg 2 keer de parvo niet aan, de 3e keer, met dus ook de 3e andere vaccinatie wel. 

honden page profiel toto

honden foto van to

nee pascale er is nu pas een ander merk vaccin besteld om de hond weer te enten..

Of bedoel je dat zo niet??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook meegemaakt, Ogin gevaccineerd met 6 9 12 weken, de bedoeling was om met 9 weken te titeren, aangezien Ogin terug gegaan is naar de fokker is ze gewoon gevaccineerd, boekje staan alle entingen in, met 17 maanden moest ze de cocktail weer hebben, arts zei, we titeren dr...wat bleek ze was totaal niet beschermd voor parvo, stond op 0.  Arts vertelde me, als een pup en ook een volwassen hond genoeg antistoffen bij zich heeft en gevaccineerd toch wordt dan slaat de enting niet aan...titeren is dus een goede keuze voor vaccineren, genoeg antistoffen op dat moment dan later de enting geven.....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

WB to. Nee geen ervaring mee, 1 keer een titer gedaan ff bloed trekken. Om terug op het vaccinatie schema te komen. Hepatitis was laag maar heb ik niet laten boosteren omdat het hier weinig voorkomt.

honden page profiel toto

honden foto van to

Willemijn, als de waarde op 0 staat is het logisch dat er geënt wordt. Dat heeft het baasje ook gedaan... de dispencer is steeds te laag... en hup vaccin erin.  Maar dan bij de nacontrole (een aantal weken later) is die waarde nog steeds te laag, dat er weer een vaccin in zou moeten..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Bij 1 van mijn pups sloeg de parvo ook niet aan. Gelukkig kan die apart gevaccineerd worden, daarna was t goed.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" nee pascale er is nu pas een ander merk vaccin besteld om de hond weer te enten..
Of bedoel je dat zo niet?? "

Ja. Het kan zijn dat de hond op een bepaald merk enting niet reageert. Door een ander merk te geven is dit probleem vaak opgelost. Wat zijn de waardes van de titer bepalingen dan? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, als de waarde op 0 staat is het logisch dat er geënt wordt. Dat heeft het baasje ook gedaan... de dispencer is steeds te laag... en hup vaccin erin.  Maar dan bij de nacontrole (een aantal weken later) is die waarde nog steeds te laag, dat er weer een vaccin in zou moeten.. "

Is ook gebeurd hoor.....geen misverstand, de vaccinatie had als pup later gezet moeten worden....was al een afspraak gemaakt, maar ogin is terug gegaan naar de fokker en daar werd niet getiterd, hier wordt eerst getiterd en dan gevaccineerd...na de eerste vaccinatie, voldoende antistoffen dan de volgende vaccinatie later.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik werk in een dierenartsenpraktijk en we hebben ook eens een hond gehad die het vaccin niet oppikte. 

Titertest gedaan waarbij de waardes tw laag waren dus gevaccineerd. Titertest na paar weken als controle en weer te lage waarde.. opnieuw een vaccin en daarna weer een te lage titer.. daarna is de hond gevaccineerd met een ander merk vaccin en deze sloeg gelukkig wel aan.

honden page profiel toto

honden foto van to

" Ja. Het kan zijn dat de hond op een bepaald merk enting niet reageert. Door een ander merk te geven is dit probleem vaak opgelost. Wat zijn de waardes van de titer bepalingen dan?  "

de precieze waardes weet ik niet (het is niet mijn hond) maar ik begreep dat de distemper niet goed aanslaat...

honden page profiel toto

honden foto van to

" Ik werk in een dierenartsenpraktijk en we hebben ook eens een hond gehad die het vaccin niet oppikte. 
Titertest gedaan waarbij de waardes tw laag waren dus gevaccineerd. Titertest na paar weken als controle en weer te lage waarde.. opnieuw een vaccin en daarna weer een te lage titer.. daarna is de hond gevaccineerd met een ander merk vaccin en deze sloeg gelukkig wel aan. "

dat klinkt al beter.. bij de hond zit er 5vaccins in en nu pas is er een ander merk besteld om het over een paar weken weer te proberen..

De uitslag moet toch in het hondenpaspoort gezet worden ivm o.a. shows lopen en naar buitenland gaan.

dat gebeurt ook al niet is dat niet vreemd??? Hoe doet jullie praktijk dat?

En wat doe jullie dan met een Non-responders hond?

honden page profiel toto

honden foto van to

Vind het sneu voor de hond, die heeft nu al best veel prikken gehad met vaccins waarvan een deel veel te veel omdat je ze niet apart kan laten zetten...

ik denk dat er sneller een ander merk vaccin geprobeerd had moeten worden..  maar ja het is die man (68 jaar had vroeger als kind wel honden) zijn eerste hond die hij laat titeren.. omdat hij beter is voor je hond.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Vind het sneu voor de hond, die heeft nu al best veel prikken gehad met vaccins waarvan een deel veel te veel omdat je ze niet apart kan laten zetten...
ik denk dat er sneller een ander merk vaccin geprobeerd had moeten worden..  maar ja het is die man (68 jaar had vroeger als kind wel honden) zijn eerste hond die hij laat titeren.. omdat hij beter is voor je hond. "

'Veel te veel' is niet het geval. Een vaccinatie slaat simpelweg niet aan als er al een hoge waarde is. Het is dus overbodig om het zo maar te zeggen, want het wordt niet opgenomen in het lichaam, maar het is dus niet zo dat een hond een 'overdosis'

 

Stond de waarde op 0? Want zelfs als hij op 1 staat, bestaat de kans dat het niet aanslaat omdat er al antistoffen aanwezig zijn. 

honden page profiel TanteLienTanteLien

honden foto van TanteLien

Ja deze gang van zaken is wel gek. 5 keer hetzelfde vaccin geven heeft echt geen nut, zeker niet als je in de titer geen enkel effect ziet. Blijkbaar ziet het lichaam van de hond het vaccin niet als bedreiging, dus worden er geen antistoffen tegen gemaakt. Een ander vaccin proberen kan dan inderdaad wél goed helpen. 

Dat wat je zegt over dat paspoort is wel gek, maar weet niet helemaal zeker of ik het goed begrijp. In principe hoort de sticker (met batchnummer) van het gespoten vaccin in het paspoort geplakt te worden. Zo kun je als er problemen opduiken met een bepaalde batch nagaan of je hond die batch ook gehad heeft. Dat dat vaccin hem blijkbaar geen antistoffen gegeven heeft doet daar niks aan af, daarnaast weet je het effect van de spuit natuurlijk later pas, en je gaat niet nadien de sticker plakken hp-wink

honden page profiel toto

honden foto van to

Nou tante Lien. de stickers zijn er niet meer maar de uitslag staat natuurlijk wel in het systeem. En het baasje wil die wel in het paspoort dan schrijven ze het maar over.

Dan mis je alleen het batchnummer denk ik.

En nu wordt er toch gedacht om over te stappen naar een andere dierenarts.

honden page profiel holvoet holvoet

Dag iedereen, zit een beetje met hetzelfde probleem . Onze newfy pup is nu 15 weken en heeft puppyvaccin gekregen. Daarna getiterd en enkel licht positief op parvo , dus laten vaccineren . Na 4 weken nieuwe test : nu alles negatief . Opnieuw laten vaccineren met ander merk. Maak me echt wel zorgen 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dag iedereen, zit een beetje met hetzelfde probleem . Onze newfy pup is nu 15 weken en heeft puppyvaccin gekregen. Daarna getiterd en enkel licht positief op parvo , dus laten vaccineren . Na 4 weken nieuwe test : nu alles negatief . Opnieuw laten vaccineren met ander merk. Maak me echt wel zorgen  "

Hoi, Je kunt het beste zelf een topic aanmaken. Oude topics worden snel weer gesloten. Ik heb hier geen ervaring helaas maar misschien andere wel.

Volgende forumvraag: Pup 7 maanden spuugt gal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^