Reu gedrag of pup gedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Moos heeft de laatste tijd (nog meer) grommetjes naar andere honden. Het is altijd al een hond geweest die gromt tijdens het spelen. Maar nu lijken ze soms iets heftiger dan voorheen. Hij laat verder geen tanden zien, haren staan niet overeind en de andere hond schrikt niet van hem. Daaruit zou je opmaken dat er geen kwaad in zit. Toch vind ik het wel vervelend want ik ben bang dat het wel tot dat opbouwt. Dit gebeurd vooral als andere honden los zijn en Moos vast. Als ze beide vast zitten laat ik Moos niet in de buurt. Als beide honden los zijn gromt Moos veel en veel minder (maar nog steeds wel grommen).

 

Moet ik op gaan letten? Zijn dit verschijnselen van reu gedrag? Of is dit zijn manier van spelen? Zijn er meer baasjes die een spelende grommende puber hadden en is dat over gegaan?

 

Ik vind het niet perse erg maar ik vind het jammer dat ik me altijd moet verantwoorden naar baasjes die Moos niet kennen of dit gedrag niet kennen..

honden page profiel DanielleDanielle

Ten eerste zou ik een loslopende hond nooit naar mijn hond toe laten komen. Als je in een aanlijngebied bent kun je het baasje heus verzoeken om de hond bij zich te houden. In een losloopgebied kan dat lastiger zijn, dan zou ik Moos ook gewoon los doen. Het kan dus frustratie zijn dat ie vast zit.

 

Daarnaast grommen veel honden ook tijdens het spelen maar ik kan natuurlijk niet vanaf hier zien of dat bij Moos ook het geval is. Wat bedoel je met reugedrag? 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

mijn honden reuen en tevens grommen allemaal met spelen, dat doen sommige honden gewoon.

Heeft totaal niet met agressie te maken.

Ik heb ook honden die met grommen een andere hond uitdagen tot spel en ik heb een hond die met grommen andere op afstand probeerd te houden.

Dus het ligt er echt aan hoe er gegromd word...

Volgende forumvraag: Strijd met wandelingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^