Beste middel tegen teken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemFem

honden foto van Fem

Hoi allemaal! 

Ik heb al op het forum gezocht naar dit onderwerp maar kwam terecht op een pagina uit 2017 en vraag mij af of er inmiddels goede ervaringen zijn met eventuele nieuwe middelen tegen teken? 

Ik heb gisteren en vandaag in totaal al 12 teken van Billy afgeplukt… yell

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vectra 3 D, die houd de teken ook weg, maar niet iedere hond kan er tegen, zo ook met advatix.

Vectra 3 d moet je wel goed de handleiding lezen, want de druppels moeten verspreid worden, nie alleen in de nek. Tenzij je een heel klein hondje hebt.

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Wij werken met de tabletjes van de dierenarts die hij (volgens mij eens per maand) krijgt. Gisteren had hij twee teken die er een uur later vanzelf weer uitgevallen zijn...werkt top

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik ben heel tevreden over de Seresto banden. Ik ben meerdere keren per dag met de honden in het bos en ik vind dat ik relatief weinig teken vind, zo’n 2 per week. Ondanks dat we met trainingen ook van de paden af moeten wijken en door de dichte bosjes heen moeten klauteren. 

Ook zijn mijn honden echte waterratten dus het is noodzakelijk dat het middel waterproof is. 

Persoonlijk vind ik het idee van pillen en tabletten heel eng. De band kan ik namelijk gewoon af doen bij een slechte reactie, zo’n pil blijft in het lichaam zitten en het is toch een vorm van vergif. Dus daar blijf ik ver van weg. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Ik heb nu bravecto gekregen van de dierenarts (omdat ik dat spul op zijn huid vacht zo vies vind )  dat zit verwerkt in een soort koekje en moet 3 maanden werken

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik geef niks meer tenzij...dan wordt t nexgard. Paddy de grote kees krijgt niks, hij reageert overal te heftig op.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna krijgt egyptische zwarte kummelolie tegen teken, en af en toe spray ik haar in met een produkt genaamd Green Hero. Ik heb al heel lang geen teek meer gezien.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Voor iedere hond zal het anders zijn, natuurmiddelen uitgeprobeerd, 20 teken waren niets, soms op een dag nog meer, we wonen in een rijk teken gebied...hier de serestoband, en voor we weg gaan nevelen we azijn en lavendel en teatrea over de vacht en bij thuiskomst na een twee uurtjes wordt ze nagekeken, en nog vele teken, savonds voor het donker is nog een keer, stukje voor stukje de huid nakijken en ja hoor, en de volgende dag liggen er een paar levende volgevreten teken op de grond...we wachten op koud weer....na de wandeling voor ze in de auto gaat een stevige borstel om de loslopende teken van dr vacht te halen....ik hou ze ook vaak bewust aan de lijn om de vele teken voor te zijn..

honden page profiel FemFem

honden foto van Fem

Bedankt voor alle reacties! Ja, het blijkt wel dat het toch erg verschillend is per hond… Ik ga ook even met de DA overleggen smile 

 

 

honden page profiel FemFem

honden foto van Fem

" Jenna krijgt egyptische zwarte kummelolie tegen teken, en af en toe spray ik haar in met een produkt genaamd Green Hero. Ik heb al heel lang geen teek meer gezien. "

Klinkt wel goed dit! Ga ik ook even over inlezen..

honden page profiel Jessica&TwisterJessica&Twister

honden foto van Jessica&Twister

Ik ben ook al een poosje aan het zoeken naar iets tegen vlooien en teken. Gelukkig nog geen beestjes gevonden, maar ik wil het voor zijn. Als je eenmaal een plaag binnen hebt... surprised En Twister vind het steeds leuker om het hoge gras in te gaan en tussen de bosjes te snuffelen hp-thumbsup

 

Op de cursus die we volgen, heeft iedereen ook z'n eigen voorkeur. De instructeur gebruikt altijd Serestobanden, terwijl een andere cursist zweert bij Bravecto pillen. Over alles valt op internet zowel lovende woorden als een heftig verhaal met slechte afloop te vinden.

 

Ik denk inderdaad dat ik ook liever een band doe, omdat je die af kan knippen bij een foute reactie. Want Twister heeft overal een allergische reactie op (inentingen, medicatie en zelfs de zon hp-frusty). Maar kan iemand die deze gebruikt mij zeggen of je dan ook iets merkt aan de huid/vacht? Word dat vettig? En zit dat dan aan de meubels als ze erop liggen?

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ik ben ook al een poosje aan het zoeken naar iets tegen vlooien en teken. Gelukkig nog geen beestjes gevonden, maar ik wil het voor zijn. Als je eenmaal een plaag binnen hebt...  En Twister vind het steeds leuker om het hoge gras in te gaan en tussen de bosjes te snuffelen
 
Op de cursus die we volgen, heeft iedereen ook z'n eigen voorkeur. De instructeur gebruikt altijd Serestobanden, terwijl een andere cursist zweert bij Bravecto pillen. Over alles valt op internet zowel lovende woorden als een heftig verhaal met slechte afloop te vinden.
 
Ik denk inderdaad dat ik ook liever een band doe, omdat je die af kan knippen bij een foute reactie. Want Twister heeft overal een allergische reactie op (inentingen, medicatie en zelfs de zon ). Maar kan iemand die deze gebruikt mij zeggen of je dan ook iets merkt aan de huid/vacht? Word dat vettig? En zit dat dan aan de meubels als ze erop liggen? "

Nee hoor, geen verschil bij de banden. Het laat geen olie of iets achter en de vacht blijft ook hetzelfde :) 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

 Maar kan iemand die deze gebruikt mij zeggen of je dan ook iets merkt aan de huid/vacht? Word dat vettig? En zit dat dan aan de meubels als ze erop liggen? "

Bij mijn honden wordt de kraag er wel lelijk van. Maar dat is bij kortharige honden natuurlijk niet het geval. Ook vind ik het een nadeel bij spel en sport. Het is toch iets waar ze achter kunnen blijven haken. En ik vind de geur vies, maar dat is persoonlijk. Hier dragen ze de banden als we in het buitenland zijn omdat ik ze vaak wel goed vind werken. En als je hond bijvoorbeeld altijd al een halsband om heeft merk je weinig van de nadelen. Qua allergie goed in de gaten houden. Ik ken wel honden die een reactie hadden op de band. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Voor iedere hond zal het anders zijn, natuurmiddelen uitgeprobeerd, 20 teken waren niets, soms op een dag nog meer, we wonen in een rijk teken gebied...hier de serestoband, en voor we weg gaan nevelen we azijn en lavendel en teatrea over de vacht en bij thuiskomst na een twee uurtjes wordt ze nagekeken, en nog vele teken, savonds voor het donker is nog een keer, stukje voor stukje de huid nakijken en ja hoor, en de volgende dag liggen er een paar levende volgevreten teken op de grond...we wachten op koud weer....na de wandeling voor ze in de auto gaat een stevige borstel om de loslopende teken van dr vacht te halen....ik hou ze ook vaak bewust aan de lijn om de vele teken voor te zijn.. "

Ik hoor wel vaker dat bij grote honden die banden niet super werken. Ik zou zeker als je volgezogen teken vindt toch op zoek gaan naar een ander middel. Want als ze volgezogen zijn zitten ze er eigenlijk te lang op en kunnen ze ziektes overbrengen. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Hier goede ervaringen gehad met de seresto banden, moet ik zeggen dat ze daarvoor ook maar 2 teken heeft gehad, dus misschien een vertekend beeld ook.

Bravecto wat hierboven genoemd wordt zou ik je wel echt goed over inlezen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bij mijn honden wordt de kraag er wel lelijk van. Maar dat is bij kortharige honden natuurlijk niet het geval. Ook vind ik het een nadeel bij spel en sport. Het is toch iets waar ze achter kunnen blijven haken. En ik vind de geur vies, maar dat is persoonlijk. Hier dragen ze de banden als we in het buitenland zijn omdat ik ze vaak wel goed vind werken. En als je hond bijvoorbeeld altijd al een halsband om heeft merk je weinig van de nadelen. Qua allergie goed in de gaten houden. Ik ken wel honden die een reactie hadden op de band.  "

Serestobanden zijn geurloos... haken ze ergens achter dan valt de band af.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik hoor wel vaker dat bij grote honden die banden niet super werken. Ik zou zeker als je volgezogen teken vindt toch op zoek gaan naar een ander middel. Want als ze volgezogen zijn zitten ze er eigenlijk te lang op en kunnen ze ziektes overbrengen.  "

Niets anders , een hond met dermatitus atopie, mag eigenlijk niets, natuurbanden of wat dan ook werkt niet hier...we doen er al van alles aan om teken te voorkomen, een tekengebied hier.   Bij grote honden werkt de serestobanden prima , maar het gaat om de beharing, dikke vachten dan is de werking minder, omdat de band nauwelijks op de huid komt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Niets anders , een hond met dermatitus atopie, mag eigenlijk niets, natuurbanden of wat dan ook werkt niet hier...we doen er al van alles aan om teken te voorkomen, een tekengebied hier.   Bij grote honden werkt de serestobanden prima , maar het gaat om de beharing, dikke vachten dan is de werking minder, omdat de band nauwelijks op de huid komt. "

Ja klopt harige grote honden en banden zijn geen handige combi. Hier ook een hond gehad met immuun problemen dus ken het probleem dat je dan maar weinig kunt. Uiteindelijk in overleg met de artsen toch aan de pipet op de huid gegaan. Uiteraard super voorzichtig en dat ging goed, geen teken meer. Wel in een lagere dosering/gewichtsklasse gebruikt. Tabletten durfden ze niet aan. Van teken kunnen ze ook goed ziek worden dus het is een beetje kiezen tussen twee kwaden. 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Niets anders , een hond met dermatitus atopie, mag eigenlijk niets, natuurbanden of wat dan ook werkt niet hier...we doen er al van alles aan om teken te voorkomen, een tekengebied hier.   Bij grote honden werkt de serestobanden prima , maar het gaat om de beharing, dikke vachten dan is de werking minder, omdat de band nauwelijks op de huid komt. "

Bij Maui werkt hij prima hoor, nauwelijks teken hier. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Serestobanden zijn geurloos... haken ze ergens achter dan valt de band af. "

Nou zo geurloos vind ik ze niet. Maar ben er waarschijnlijk ook een beetje overgevoelig voor :) En het aanhaken en afvallen vind ik (gelukkig) ook meevallen anders waren we er al heel wat verloren. Mijn honden spelen veel met elkaar en hangen dan graag in elkaars nek vandaar. Overigens mogen ze dat niet hoor als ze de banden om hebben. Maar dat vind ik dus een nadeel van banden. Maar banden hebben ook veel voordelen hoor, ik gebruik ze niet voor niets. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bij Maui werkt hij prima hoor, nauwelijks teken hier.  "

Zonder band het tienvoudige, we wonen hier in een dik bevolkt teken gebied...laughing  Bams had nooit teken, Ogin wel, ze trekt ze aan..laughing   en ik ben niet de enige, de honden die hier zijn hebben ook heel veel teken ondanks bescherming....en Ogin heeft een hele dikke vacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ja klopt harige grote honden en banden zijn geen handige combi. Hier ook een hond gehad met immuun problemen dus ken het probleem dat je dan maar weinig kunt. Uiteindelijk in overleg met de artsen toch aan de pipet op de huid gegaan. Uiteraard super voorzichtig en dat ging goed, geen teken meer. Wel in een lagere dosering/gewichtsklasse gebruikt. Tabletten durfden ze niet aan. Van teken kunnen ze ook goed ziek worden dus het is een beetje kiezen tussen twee kwaden.  "

Ogin heeft een ernstige allergie, 16 allergenen krijgt ze maandelijks ingespoten , hoor je niet veel..hooikoorts komt voor bij honden maar in mindere mate dan bij Ogin...volgens de arts.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Zonder band het tienvoudige, we wonen hier in een dik bevolkt teken gebied...  Bams had nooit teken, Ogin wel, ze trekt ze aan..   en ik ben niet de enige, de honden die hier zijn hebben ook heel veel teken ondanks bescherming.... "

Jij woont in het noorden toch? Mijn ervaring is ook dat daar op dit moment belachelijk veel teken zitten. ik heb ze gewoon tijdens het wandelen al lopend van mijn hond moeten plukken. Vriendin had haar hond zelfs een regenjas aangetrokken zodat er minder teken op kwamen. Geen aanrader bij warm weer. ;)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ogin heeft een ernstige allergie, 16 allergenen krijgt ze maandelijks ingespoten , hoor je niet veel..hooikoorts komt voor bij honden maar in mindere mate dan bij Ogin...volgens de arts. "

Oh vervelend. Mijn hond had immuunziekte waardoor zijn lijf door de kleinste dingen totaal op hol kon slaan. Hij is er uiteindelijk ook jong aan overleden. Moest met alles heel voorzichtig zijn dus weet hoe het voelt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Jij woont in het noorden toch? Mijn ervaring is ook dat daar op dit moment belachelijk veel teken zitten. ik heb ze gewoon tijdens het wandelen al lopend van mijn hond moeten plukken. Vriendin had haar hond zelfs een regenjas aangetrokken zodat er minder teken op kwamen. Geen aanrader bij warm weer. ;-) "

Ja noordoost nederland, ik neem een kleefroller mee, en voor ik in de auto stap haal ik er al een hoop weg van dr....die tip kreeg ik van iemand, stop de kleefroller in een plastic zak, en thuis de kliko in....niet de kleefroller maar het papier van de kleefroller, 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

545579.jpg   Het wordt goed onderhouden daar maar dan nog, ik stop een bal in dr bek zodat ze minder snuffelt...en teken oploopt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier nog geen teken op Sam, ik gebruik ook nog helemaal niks.

Ga ik wel binnenkort doen, want veel egels en katten hier, vlooien heb je zo nu en daar heb ik echt geen zin in.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hier nog geen teken op Sam, ik gebruik ook nog helemaal niks.
Ga ik wel binnenkort doen, want veel egels en katten hier, vlooien heb je zo nu en daar heb ik echt geen zin in. "

Gelukkig nooit geen vlooien....laughing

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik ben heel tevreden over de Seresto banden.

Ook zijn mijn honden echte waterratten dus het is noodzakelijk dat het middel waterproof is. "

De werkzame stoffen uit deze band (imidacloprid en flumethrine) zijn erg schadelijk voor het waterleven, dus eigenlijk zou je 'm af moeten doen tijdens zwemmen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Klopt Joop...even af en daarna weer om, kleine moeite, ook als Ogin in het zwembad zwemt, ze zwemt een x in de week in een zwembad..daar is geen visleven, doe ik hem toch af, alleen al voor het idee dat de band minder werkt dan na dat tie steeds nat is..

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^