Waar slaapt jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ModesteModeste

Hallo

 

Wij hebben onze buitenlandse geadopteerde hond (Galgo) nu bijna 4 maanden. In het begin sliep zij in de woonkamer en dat ging goed tot 6u. Vanaf dank begint ze ons wakker te maken door te janken en te piepen. Eerst dachten we of ze naar buiten moest of honger had maar dat was het niet, ze wou gewoon bij ons zijn of niet meer alleen zijn. We hebben het ook lang genegeerd en lang pas om 7u opgestaan om vol te houden maar helpt niet.... Dus toch besloten om ze op onze slaapkamer te laten slapen. Het heeft rust gebracht in de zin dat we nu langer kunnen slapen en de dag niet beginnen met janken en piepen. Ze is braaf en blijft ook liggen in haar mand. Alleen heeft zij terug wat onrust omdat als we nu telkens naar boven gaan overdag zij ook mee wilt en paniekerig is omdat ze dan niet mee mag.... Het lijkt alsof ze wat verward is omdat de routine veranderd is? Ik vroeg me af waar jullie honden slapen? Ik denk als we 2 honden zouden hebben het misschien beter zou lukken om ze in de woonkamer te laten slapen. Maar het is toch een echt velcro hondje, waar ik ga gaat zij ook .... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Welkom hier.....Modeste, je hebt een herplaatser, dat heeft meer tijd nodig om zich bij jou en je gezin te settelen, super dat de hond op je slaapkamer mag in de nacht, je geeft geborgenheid....op de dag weet tie nog niet waar je naar toe gaat en hobbeld graag achter je aan...geef het de tijd, zodra die ziet en weet dat je terug komt op de dag zal die niet meer achter je aan hobbelen.....bouw alles rustig op, ook het alleen laten in huis, met minuutjes...

honden page profiel DanielleDanielle

Lekker je hond bij je laten slapen zolang het nodig is! Mijn hond sliep als puppy ook op de slaapkamer. Slaapt nu los in de woonkamer sinds dat dat gewoon goed ging snachts. Als hij ziek is of zich niet lekker voelt, dan slaap ik bij hem snachts. Om hem hem in de gaten te kunnen houden maar ook om hem steun te geven.

honden page profiel DanielleDanielle

En inderdaad zoals Willemijn zegt, lekker de hond achter je aan laten lopen als hij die behoefte heeft. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb er 2 beneden en 1 boven bij mij.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik vroeg me af waar jullie honden slapen? Modeste

De mijne slapen overal waar ze hun kop neerleggen. hp-smile

Maar iedere hond is anders. Jouw hond heeft blijkbaar nog veel behoefte aan steun en aanwezigheid. Misschien kan je er een ritueeltje of een specifieke zin aan koppelen? Bijvoorbeeld iets als: 'Kom je mee slapen?' En dat herhaal je elke keer als je 's avonds allemaal de slaapkamer induikt. Tijdens de dag, als je naar boven gaat, zeg je dat niet. Eventueel koppel je daar dan wat anders aan, zoals: 'Even wachten. Ik ben meteen weer terug.'

Kijk wat voor jullie werkt om een duidelijk onderscheid te maken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Onze slaapt lekker in bed maar wij hebben daar totaal geen problemen mee en wij hebben memory foam lol. Dichtbij je is altijd fijner. Veel gekke nieuwe geluiden en vreemde omgeving. Je gaat erbij liggen en neemt dan langzaam afstand van de plek waar je wilt dat ie gaat liggen. Kacheltje aan in de winter of lekker bedje is altijd fijn voor elk dier, we zitten zelf ook niet in kou of liggen op een harde grond.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wij hebben een Podencomix uit Spanje, hij slaapt naast ons in zijn eigen bed, het achtervolgen naar boven word vanzelf minder, als we gaan slapen dan zeg ik, ga je mee slapen, en als ik gewoon naar boven ga dan zeg ik niks, het heeft wel lang geduurd maar hij blijft nu ook vaak gewoon beneden, hij voelt zich veilig.

Komt vanzelf goed, voordeel is dat Galgo's en Podenco's vaak langslapers zijn, kan je lekker lang slapen.

Onze Sam wil niet graag vroeg uit bed, heerlijk!!

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou er geen punt van maken hoor . De nacht is lang , en dan is het juist fijn om ontspannen te kunnen slapen . Als je hond zich zo geborgen voelt, prima . Op die wijze gaat ie je ook vertrouwen , en zul je merken dat het overdag ook steeds beter gaat . Overdag kun je het per kort moment opbouwen 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Oh en mijn hond slaapt overal 

Ik was haar een tijd terug kwijt 

Ze moest in huis zijn , we hadden de boel wat opgeruimd in huis 

We hebben ook een zogenaamde rommelkamer , daar had ik een oude vliegtuig bench neergezet 

En daar was ze dus ingekropen 

Ik heb haar ook eens in de linnenkast aangetroffen op een stapel badlakens 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Onze hond slaapt beneden in de woonkamer, omdat we ook 2 katten hebben en die slapen boven op bed. Als het bv. erg onweert, ga ik beneden bij haar slapen omdat ik weet dat ze dan niet op haar gemak is. 

 

Hoewel ze dus nooit boven slaapt, vindt Penny het ook niet fijn als er overdag iemand naar boven gaat en ze niet mee mag (velcrohondje is bij haar een understatement). Wat bij ons hielp, was er inderdaad een 'ritueeltje' aan koppelen. Bij ons is dat dat ze op haar vaste plaats op de zetel gaat zitten/liggen, dan zeggen 'Even flink wachten, zo terug' en dan blijft ze daar meestal liggen tot ik terug ben of tot er iets anders haar aandacht trekt. Bij mijn vriend, die dat allemaal te veel gedoe vindt, bijt ze in zijn enkels als hij de deur naar de trap open trekt hp-sleephappy

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Die van mij kan overal slapen, alleen als ik zeg is bedtijd ligt die eerder op bed dan ik tongue-out En stiekem vind ik dat wel heuull gezellig hp-heart

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond slaapt in een mand op onze kamer.

Vroeger sliep ze beneden, maar sinds een vakantie waar ze niet mee was, was ze nogal plakkerig geworden en wilde ze 's nachts niet alleen zijn. En toen hadden we geen zin om haar nog weer aan te leren dat ze alleen beneden moest slapen, want ze was al veertien en hoe lang zou het nu helemaal nog duren.

Dat was drie jaar geleden... :')

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Bij mij in bed. Ik heb ook vanaf puppy altijd als we gaan slapen gezegd "ga je mee slapen?" Zodat ze niet overdag mee naar boven wilt gaan.

Overigens zou ze nu als het moet ook gewoon beneden enz kunnen slapen al is dat niet haar eerste keuze haha.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

2 slapen er op of naast mijn bed. 1 slaapt in de woonkamer en 1 in de gang

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Maui slaapt vaak ‘s nachts buiten omdat ze dat zelf het prettigst vindt, meestal als het gaat vriezen dan doe ik de achterdeur niet meer open want dan vind ik het te koud om buiten te slapen. 

Fanu slaapt momenteel nog in een bench van de grootste maat waar ik een koele en een warme kant in gecreëerd heb zodat hij kan verliggen als hij het warm of koud krijgt. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

De mijne slaapt ook waar hij maar wilt. Hij begint vaak wel bij mij op bed, maar zeker als het wat warmer is verplaatst hij zich al snel. Dan gaat hij op de vloer in de slaapkamer liggen, of beneden op de deurmat (koelste plek), of op de bank, stoel, eigen mand, kleedje, noem maar op. En meestal komt hij dan 's ochtends een paar uur voor het opstaan weer boven liggen. Ik heb er nooit moeilijk over gedaan, maar achteraf was/is Scotty op veel punten een heel makkelijke pup/hond. De eerste 2 jaar woonde ik ook met hem in een 1-kamer-studio en in een gelijkvloers appartement en ik heb de kamerdeuren graag open, dus het was voor hem ook als één grote kamer.

 

Momenteel verblijven we alweer een tijdje bij mijn moeder, die wel een bovenverdieping en een zolder heeft. Als ik even snel boven wat ga halen loopt hij ook vaak achter me aan, en dat vind ik vaak ook wel een dingetje, dat constant de trap op en af. Dus dan zet ik hem onderaan de trap en zeg ik gewoon "blijf". Als ik voor langere tijd naar boven ga zeg ik altijd "ga maar naar boven" en 's avonds zeg ik "kom, naar bed".

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Moos heeft als pup op onze kamer geslapen, wel in de bench. Dit ging al snel goed. Toen is hij naar de woonkamer verhuisd en sliepen wij naast hem. Dit ging ook snel goed. Nu slaapt hij los in de woonkamer. Vaak op de bank en nu met die hitte op de koude vloer.

 

Betreft het even weg zijn: Moos is net 1 jaar en vind dat nog steeds lastig. Als ie weet dat je thuis bent wil hij je toch graag zien. Ben ik boven dan gaat hij onderaan de trap liggen, duurt het hem te lang wil hij soms nog wel een blafje doen. Op de wc gaat het zo:

545551.jpg

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna slaapt op de slaapkamer, ze heeft daar haar eigen orthopedisch bed. Als ze wil kan ze ook ergens anders slapen, maar dat is echt maar heel zelden dat ze dat doet.

 

Wb het achternalopen herken ik wel van beide herplaatsers die ik had/heb, op een gegeven moment wird dat steeds minder en inmiddels, als oude hond, kijkt Jenna niet op of om als ik weg ga of als ik binnen kom.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier sliepen/slapen alle honden boven, op ons bed, eigen bed of op de grond, waar ze willen liggen.

Als ik overdag naar boven ga, bleven/blijven ze over het algemeen beneden, al is dit ras wel nieuwsgierig van aard en gaan daardoor ook wel graag met je mee. Maar niet in de zin dat als ze beneden moeten blijven dat ze paniekerig werden/worden. 

 

Alleen onze 2e herplaatster, zij had echt verlatingsangst en zij krapte de huiskamerdeur kapot als ik haar alleen in de kamer liet om naar boven te gaan. Dat is uiteindelijk goed gekomen met veel geduld en oefenen. Ze heeft het alleen wel altijd gehouden tijdens vakanties in vreemde huisjes. Je kon haar absoluut niet alleen laten dan, dan raakte ze helemaal over haar toeren.

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Waar ze maar willen. Ze hebben de hele beneden verdieping tot hun beschikking en af en toe neem ik ze mee naar boven (dat hebben ze het liefst, maar met 2 herders op mijn bed slaap ik zelf niet zo lekker. Het zijn nogal contactliggers, tegen mij aan is nog niet dichtbij genoeg, bovenop mij is beter) 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Het zijn nogal contactliggers, tegen mij aan is nog niet dichtbij genoeg, bovenop mij is beter)  "

Dat is lekker hè met dit warme weer, haha 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Waar ze maar willen. Ze hebben de hele beneden verdieping tot hun beschikking en af en toe neem ik ze mee naar boven (dat hebben ze het liefst, maar met 2 herders op mijn bed slaap ik zelf niet zo lekker. Het zijn nogal contactliggers, tegen mij aan is nog niet dichtbij genoeg, bovenop mij is beter)  "

Heheh de vroegere herder van mijn zwager had er een handje van om zich tussen je in op het tweepersoonsbed te werken als ze de kans kreeg, en dan de poten te strekken zodat je eruit rolde... 

Meestal kreeg ze die kans niet natuurlijk, maar we hebben er eens gelogeerd toen de deur eruit lag, wij op een matrasje op de grond... dat duurde de volgende ochtend niet lang :')

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Waar ze maar willen. Ze hebben de hele beneden verdieping tot hun beschikking en af en toe neem ik ze mee naar boven (dat hebben ze het liefst, maar met 2 herders op mijn bed slaap ik zelf niet zo lekker. Het zijn nogal contactliggers, tegen mij aan is nog niet dichtbij genoeg, bovenop mij is beter)  "

Haha , ja nu te warm 

Ik vind het nu met nog maar 1 kleintje prima als ze op bed komt 

Voorheen met drie groters en drie kleintjes niet hoor , zij op bed en ik in de hondenmand hp-shiny

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Dolcinea mag slapen waar ze wilt of dat nou de stoel of bank is of haar plekje op het bed. Haar mand of koelmat of de zitzakken smile

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

Floris slaapt in de slaapkamer op zijn eigen orthopedische bedje 's nachts. 's Ochtends als hij wakker wordt rond 6:30 - 7 komt hij er gezellig bij liggen. Dat vind ik zelf ook de ideale situatie laughing. De slaapkamer is wel op de begane grond, dus dat scheelt.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

545556.jpg

soms in hun mand, waar ik ook in pas dus cool545555.jpg

Soms op de bank,545197.jpg

Het liefst bij mij in bed maar soms vind ik dat n beetje te warm. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hihihi, leuk om te lezen. Deze vertrekt vanzelf wel uit het bed als te warm wordt. (Tenminste dat hoop ik)  En anders kan je daar nog altijd wat voor verzinnen. Deur is ook weleens dicht hoor tongue-out maar dan zijn bezig met iets anders.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hier slapen ze beide op de slaapkamer. Tess tegen je aangeplakt/ verschillende pogingen om je uit bed te duwen en Maybe altijd lekker in de mand naast mij

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 2 doggies

Hier slapen ze gewoon beneden. Ik leer mijn honden eigenlijk al van pup af aan dat ze niet de hele dag aan mijn geplakt moeten zitten. Geeft zoveel meer rust heb ik gemerkt. Ik heb zo'n ras wat je anders de hele tijd in de gaten blijft houden. Niet omdat ze het willen, maar omdat ze denken dat dat moet. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hulp gedragsdeskundige in roepen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^